Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Srna uplenjena na 523m
Ok in kaj je problem, če se NEKDO ODLOČI, da gre s 222 na medveda? V knjigah tudi piše da se recimo ne lovi sokola pa so ga počl, dva volkova so tudi za srnice zamenjal na notranjskem itd...

You can't fix stupid in zarad par debilov vse maltretirat namesto jih primerno obravnavat? Kako tipično Slovensko.
gre se za to, da bi se lahko zadeve malce posodobile, tudi poenostavile. nekateri so tudi mnenja da se je s pojavom novejših krogel potreba po večji masi krogle zmanjšala, in lahko recimo v pravilniku ostane samo kaliber in energija (ob zadetku seveda :) ), ter da se s tem malce nakaže da se kot organizacija moderniziramo, in da imamo izurejne strelce tudi na večje razdalje, da pokažemo evropejcem da smo res svetilnik evrope...

ampak očitno je to vse ena velika utopija...
> Mato said:

> You can't fix stupid in zarad par debilov vse maltretirat namesto jih primerno obravnavat? Kako tipično Slovensko.


Tipično slovensko je predvsem to, (pa ne mislim strogo tukaj in ta primer) da mislimo, da zakoni in pravila veljajo za "rajo", mi smo pa ja boljši, bolj pametni, itd... in te zadeve veljajo za nas zgolj kot priporočila, ki jih s preudarnostjo in po lastni presoji lahko mirno zaobidemo. :)
Kaj pa vem, po mojem je bolj tipično, da napišemo toliko zakonov, da noben več ne ve kateri je pravi (niti tisti, ki jih piše nima pojma). In potem delamo "od oka" še preveč "zakonito" samo, da ne bo problemov.
lp Melly
Se strinjam, da je težava preveč zakonov. "Od oka" pa tudi ni OK.
Preberte komentarje atipičnega foruma (ta tle) in koliko je ovčjih možganov na delu (precrime varianta, sposobni so odgovorni za dejanja nesposobnih, ipd. varovalke za rajo med katero se avtor nikoli ne šteje) in če vzamete ta procent in ga prilagodite generalni tipični populaciji v Sloveniji kar hitro postane jasno, kaj je bolj tipično za Slovenijo ali pokončna drža in dojemanje osebne odgovornosti za svoja dejanja ali pa izmikanje le tej in iskanje zaslombe v kolektivu in kolektivni odgovornosti in prenosu krivde na druge/vladajoče osebke/predpise/boga/whatever.

Konec koncev je pa dokaz za "uspešnost" Slovenije in Slovencev današnje stanje in zadnjih 20 let zgodovine ko nam Srbi in drugi "Balkanski krvosesi" niso več možen izgovor...
Mato, jaz Srbov ne bi kar tako odpisal... There's a lot going on in the back room...
Ma, saj o tem govorim. Slovenci smo bili vedno uspešni v "izigravanju" gospodarja (smo bili pač iznajdljivi hlapci). In to se je vsadilo v narodovo identiteto. Zato se tudi vedno vtaknemo v vsako stvar in se na vse spoznamo...
In posledica tega je tudi, da ne znamo igrati vloge gospodarja - rezultat je viden v trenutnem stanju gospodarstva
(in duha).

Pa smo spet zabluzili iz srne na 500m...:))
oboje je res za slovence kar pravita mato in barbapapa; navzven ovčjereja, v lastni samopodobi pa ogromna superiornost, ki je nad vsemi in zanjo pravila ne veljajo. čeprav mazzini raje namesto izraza hlapcev uporabi mali uporniki, kar je tudi po mojem bližje resnici.

da pa smo že svetilnik evrope pa ni treba posebej povdarjati (drugim kažemo, kam NE SMEJO zapluti...)
=))
Marks, dobra :D
Dejstvo je eno, lov na dolge razdalje je v razvoju in se čedalje več izvaja. Lahko skačete po takih ki to počnejo, pa bojo še kar naprej to počeli na skrito, lahko pa jim pomagamo in jim svetujemo da bojo vsaj vedeli kaj je potrebno da bo tak lov uspešen.
To boste mogli jagri med sabo poštimat.... nam strelcem je strel strel al je na 100 ali pa na 500 ali 1000...
Po mojem mnenju bi morali lovci loviti divjad s sulico/kopjem oziroma nožem/sekiro/buzdovanom...to je precej 'pravično', kajti za uspešen met kopja se je potrebno približati na 30 metrov ali še raje manj...
> Ales said:
> Po mojem mnenju bi morali lovci loviti divjad s sulico/kopjem oziroma ....

kaj pa letne kvote?
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Trazman, lovski blagor.
cenjeni kolegi dajte meni kot lovskemu analfabetu razložiti naslednje: LD ima kvote, ki jih mora izpolniti. Torej, recimo mora pasti 20 srn, 50 prašičev, itd. Kolikor spremljam diskusijo se veliko govori o lovski etiki in "dajanju možnosti plene, da pobegne" in tako naprej.

Ampak ker mora pasti XY srnjadi, ali ni bolj etično da kompetentni člani LD odstrelijoo (kar se da klinično in profesionalno, z vsemi možnimi tehničnimi pomagali, dušilci, nočnimi namerilnimi napravami itd.) določeno kvoto potem pa pustijo ostale pri miru za razliko od tega da stari prdci ki si še puške ne morejo nastreliti (zato pa jih imajo radi puškarji) "etično" in "lovsko" strašijo gozdni živelj po dolgem in počez z zgrešenimi streli in škripajočimi revmatičnimi sklepi?

Verjetno se pa motim in je zgoraj zapisani odziv na Tomažev video res bolj v stilu stare garde, ki jemlje lov za nek statusni simbol iz preživetih časov in se počuti ogroženo s strani mladih in strelsko sposobnejših lovcev?
To je pa že preveč , a veš kako se pogajajo kvotah za odlov , vsakič rečejo da bolje malce več, da ne bo krivolova. Ker mi bomo počl a dovolite ali ne . :D
Klasičnega krivolova in klasičnih (sobotnih) krivolovcev že desetletja ni več. Danes krivolov izvajajo sami lovci, v primeru ko uplenjene divjadi ne oddajo koncesionarju - firmi Nimrod d.o.o.
Uroš, ti si pa soudeležen pri tem kriminalu. Vse veš pa ne prijaviš. Dokaz je gornji post. Bom jaz malo pisal na upravo policije. Da bodo vedeli kam naj se obrnejo za točne informacije.

Fantje, sedaj ga pa že preveč serjete. Če kdo strela ne prijavi sledi disciplinski postopek. Kaj šele, da bi divjad ukradel. Pri naši lovski foušiji bi ga prijavil tudi najboljši prijatelj.




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)