Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MK puška za plinkanje
#1
Razmišljam o nakupu MK puške z daljnogledom za plinkanje (polavtomat ali repetir) in me zanima kaj mi priporočate da si ogledam? Sem zelo svež v strelstvu in ne poznam vseh modelov iz glave... preletel sem stare poste, našel nekaj napisanega o remingtonu 597, rugerju 10/22 ... rad bi nekaj kar mi ne bo spraznilo denarnice do konca, a da bo kljub vsemu zdržalo nekaj časa.... vsak predlog ali ideja dobrodošla....
Odgovori
#2
Jaz sem precej zadovoljen z Savage. Mislim, da so celo na zalogi pri Rojalu.
Odgovori
#3
Prvo sem imel ISSC MK 22, sedaj pa imam UBERTI SCOUT CARABINE 22 LR ,če ti je všeč western stil (repetirni) je to prava izbira. Puška je res dobro in kvalitetno narejena in mi ni žal niti centa zanjo.
Odgovori
#4
za plinkanje ni večjega veselja kot polavtomat
Odgovori
#5
To ima pa Marks kar prav. Že nekaj časa tudi mene matra občasno nabijanje v konzervo, pa z repetirko, ki je sicer bolj natančna ni tak užitek. Še ena opcija, ki bi jo izbral tudi sam je morebiti Erma - kopija M1 v 22 kalibru. Na egunu jih imaš po zelo ugodni ceni...
Odgovori
#6
ampak če pa slučajno šteka za recimo vsak magacin po enkrat pa trpijo živci...
Odgovori
#7
To misliš Ermo ali na splošno?
Odgovori
#8
> Marks said:
> za plinkanje ni večjega veselja kot polavtomat


Itak samo v devetki...
Odgovori
#9
Repetirka se bo izplačala že samo zaradi manj potrošenega streliva, ki tudi ni več ravno zastonj.
Odgovori
#10
> Barbapapa said:
> To misliš Ermo ali na splošno?

imel sem rem 597 pa je recimo štekala vsak nabojnik in ni bilo prijetno.

cena 30e/500kom pa tudi ni nekako pretirana za občasne piknike...
Odgovori
#11
Če si ne misliš delati sivih las si kupi repetirko, ki ti bo nudila veliko veselja.

Pri Rojalu imaš Savage - kvalitetna, ugodna cena. Lahko si omisliš kakega TOZa, ki je še cenejši in dobiš dosti za svoj denar, lahko greš pa v višje zneske ...

Samo ne kupuj polavtomatov, ker bolj kot ne vsi štekajo oz. so zelo izbirčni glede municije in potem boš kupil poceni puško pa boš not dajal drago municijo, da boš nabijal po konzervah, ker poceni municija ne bo delovala.
Odgovori
#12
Sem kupil repetirko VOERE 2108 prek egun za majhen denar.
Navdušen nad ohranjenostjo in kvaliteto , ta ne gre več od hiše.
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
#13
Hvala vsem za napisano!!
Odgovori
#14
Vsekakor repetirka odprti/dioptrski merki in, če si boš omislil še daljnogled, te bo mogoče kdaj prijelo, da boš odstrelil kakšen trening/tekmo na papirne tarče, saj boš imel ( poleg plinkanja ) orožje še za tri discipline.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#15
Ruger izdeljuje že 50 let model 10.22 polavtomat,v leseni in sedaj kompozit izvedbi z kratko cevjo.Priliko sem imel videti ljubilejni kos -Varnost Mb., in ta res "trga"...No, pa tudi puška sama je zelo kratka in ima okoli 2 kg. Če bi hodil na tujerodne Nutrije v okolico Ljubljanice, bi bila to zagotovo moja prva izbira. Pa ,če še vprašate za ceno-smešno nizka...
Odgovori
#16
http://www.egun.de/market/item.php?id=5174817
http://www.egun.de/market/item.php?id=5174804
http://www.egun.de/market/item.php?id=5174944

Odlična stvar,podcevni magazin 14 kom,dela brez zastojev....
Odgovori
#17
Cena je mal čez 300e in je prava delovna puškica...
Odgovori
#18
moje izkusnje z remijem 597 predno je sla nazaj prejsnjemu lastniku


s pusko nisem imel nobenih problemov. Pozira vso municijo. Nekatera je bolj natancna druga manj. S pravo municijo in s pravim "tempom" se je dalo nastreljati cisto dobro grupo za pol-avtomata. Za na tekme seveda puska ni, ker te naklepa vsak z repetirko razen ce je res anti talent za strelstvo.

Pri novi puski sta edino 2 "problema" prvi je prozilec ki je izredno trd. Tako da vecina menja prozilec, kar je nekako drag spas saj ga je potrebno narociti iz tujine (ZDA). Vem da ga je uporabnik swan menjal na svoji. Jaz sem se odlocil za lasten poseg in sem ga samo spoliral in je tako veliko lazje streljat z njo. Tudi bolj natancna je ker ves kdaj bo sprozil in lahko enakomerno vleces petelina vse dokler ne ustreli.

druga je pa deset strelni magazin. dobi se namrec samo 1 desetstrelni poleg nove puske. Jaz sem kupil enega 10 strelnega od Swan-a. Imel je pa tudi 30 strelne ampak mi jih je odsvetoval ker je imel zastoje z njimi. Sem pa videl na youtube da zgleda remington prodaja tovarniske 30 strelne in da bi naj bili zelo vredu. Samo bi si upal it stavit da se pri nas nikjer ne dobijo.

Naredil sem se eno modifikacijo na puski. In sicer je kopito plasticno in votlo tako da je puska lahka. Jaz sem nafilal kopito z umetno glino ki jo dobis poceni in se uporablja za kiparjenje, ko pa se strdi je trda in se jo da tudi brusit. Tako je puska dobila kaksen dodaten kilogram.

Oce je pa se naredil licnico, da se je dalo s teleskopom lepse in bolj natancno streljat saj ni bilo treba paralakse lovit in si bil vedno na isti visini z ocesom.

Ce bi kupil se enkrat polavtomata v 22LR bi nabavil spet 597, ampak tacticool verzijo :)

http://www.gunmart.net/gun_review/remington_597_vtr-a2
Odgovori
#19
da si imel izkušnje z rugerjem 597 težko verjamem :D

drugače pa se mi je zdela ta puška zelo natančna, in s spoliranim kladivcem in najboljšo municijo komodt naščiješ običajno repetirko, imho.
Odgovori
#20
> Marks said:
> da si imel izkušnje z rugerjem 597 težko verjamem :D
>
> drugače pa se mi je zdela ta puška zelo natančna, in s spoliranim kladivcem in najboljšo municijo komodt naščiješ običajno repetirko, imho.

popravljeno #-o
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)