Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silvesterski izziv 2015: preciznjaki vs dinamiki
#41
> 357 said:
> @mrT Če % nič ne spremeni, kot ti praviš, zakaj se potem uporablja? Po mojem mnenju ( ga ne vsiljujem ), je to le dodatno delo, a verjetno vseeno boljše, kot je točkovanje. Ni bolj enostavno, da se sešteje kroge in kdor jih ima več, je pred tistim, ki jih ima manj?

to imajo dinamiki ker je pri njih tako velika razlika v kvaliteti strelcev ,da ima prvi 100% drugi pa samo še 95% ,deseti 80% tisti pri repu pa 30% ,preciznjakih to seveda ne gre ke so razlike pogosto manjše
Odgovori
#42
> bobi said:
> X_X %-( Dovolj, porka madona, zdej se pa že ustavite vsi s temi dlakocepskimi forami. Dosti tega!

>
>
>
> **"Pooblaščeni zapiralci tem"**, dejte bit malo bolj agresivni, ker se tale obračunavanja ala:
>
> - a veš kaj si ti men zadnč reku (maja 2013),
>
> - ja, koliko je potem to, 7 osmin ali 0,875 (ker v Afganistanu te noben ne bo razumel, če boš rekel 7 osmin),
>
> - vem, kje si doma in bi te ubil kot zajca, seronja, samo ne ubijam živali in če že jem meso (in kot pravi dec ga seveda jem v izobilju), si privoščim unga ta arjavga v roza pakiranju (Milka - da vam ne napihne mozga),
>
> - ja, zakaj si pa ti men tako reku februarja 2012,
>
> - jagri so pijanci,
>
> - dinamičarji so vsi skregani in agresivni,
>
> - preciznjakarji nikoli ne bodo znali streljat, ker streljajo prepočasi,
>
> - ...
>
>
> Dovolj!!!
>
>
> Ajd!

Kaj pa ce se dobimo na "Gasilski veselici v Stopercah", pa naredimo skupinski pretep (dinamika vs precizno)? In recemo da mocnejsi tudi boljse strelajo. Kdor pa strela oboje pa dobi" dvojno porcijo" od obeh timov...

Ne glede kolko JE BUTAST ta predlog, se mi vseeno zdi da ne fali dosti do realizacije. Predlog Adminu, ce nameravas ugasnit forum zaradi "remonta" ga ugasni zdaj.
Odgovori
#43
Ali pa uporabi magicni gumbek in posle vse vroce glave na odih v banovce... za recimo 2-3 tedne.
Odgovori
#44
> mr.T said:
> > 357 said:
> > @mrT Če % nič ne spremeni, kot ti praviš, zakaj se potem uporablja? Po mojem mnenju ( ga ne vsiljujem ), je to le dodatno delo, a verjetno vseeno boljše, kot je točkovanje. Ni bolj enostavno, da se sešteje kroge in kdor jih ima več, je pred tistim, ki jih ima manj?
>
> to imajo dinamiki ker je pri njih tako velika razlika v kvaliteti strelcev ,da ima prvi 100% drugi pa samo še 95% ,deseti 80% tisti pri repu pa 30% ,preciznjakih to seveda ne gre ke so razlike pogosto manjše
>
>

Mr. T ni ravno tako. Dejstvo je da imamo v Sloveniji med dinamiki vrhunske strelce in v vsakem športu ti vrhunski strelec naredi veliko razliko.

Čisto v info, da boste vedeli o čem sploh govorim, slovenski IPSC strelci tekmujejo/mi z vsemi tistimi mojstri ki si jih ogledujete na YouTube -u ali kakih tv kanalih. Razlika je da so ti mojstri plačani da streljajo Oz. Je to njihova služba mi pa streljamo poleg službe vse pa si plačujemo sami. Če pa pogledaš rezultate boš pa videl marsikaj!

Če bi rad detajle povej ti pošljem marsikatero bleščeče ime, ki je ostalo za našimi tekmovalci. Boš presenečen kaj vse se najde na seznamu.

Verjetno pa na tem forumu ni veliko strelcev ki se lahko pohvalijo da so premagali Debevca v trostavu?
Odgovori
#45
Poglej rezultate potem pa povej da ni tako.http://worldshootusa.com/results/
> Razlika je da so ti mojstri plačani da streljajo Oz. Je to njihova služba mi pa streljamo poleg službe vse pa si plačujemo sami.

Enako je pri preciznajakih
Odgovori
#46
Ja enako. Ampak preciznjakarji na tem forumu ne tekmujejo s profesionalci. Drži?
Odgovori
#47
V nekaterih športih imaš profesionalce nekje ne, to ni benchmark kvalitete ampak rezultat 'tržnega gospodarstva'

> Preciznjakarji na tem forumu ne tekmujejo s profesionalci. Drži?

To so sicer hude bedarije a bom še jaz malo žleht.
Temu primerna povprečna uvrstitev tekmovalcev od 100+ mesta navzdol
Odgovori
#48
:-) No tukaj bom jaz zaključil ker nima smisla. Lahko ti enkrat ob pivu razložim se mi pa ne da tipkat pa še samo dodatno razpravo bi sprožil.

Misli si kar hočeš lahko pa ob priliki tudi Andreja vprašaš ti bo on razložil in ga boš videl prej kot mene.
Odgovori
#49
Preden še kdo uporabi besedo "vrhunski" v kombinaciji s športom, dosežkom, strelcem, rezultatom, naj prebere sledeče:
http://www.olympic.si/sportna-kariera/re...cija/opis/

Če velja za vse športne panoge v Sloveniji, zakaj ne bi veljalo tudi za IPSC!?
Fantje, potrudite se in lobirajte tam, kjer se splača in pustite precizno streljanje tam, kjer je. Predvidevam, da se zavedate, kako visoko je...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#50
> Bobo said:
> :-) No tukaj bom jaz zaključil ker nima smisla. Lahko ti enkrat ob pivu razložim se mi pa ne da tipkat pa še samo dodatno razpravo bi sprožil.
>
> Misli si kar hočeš lahko pa ob priliki tudi Andreja vprašaš ti bo on razložil in ga boš videl prej kot mene.

To se pa čisto strinjam ker je sama tema bedasta in nikamor ne pelje.
Odgovori
#51
357 IPSC ni olimpijski šport in dokler ne bo naših strelcev na tej povezavi ne boš našel. Vem da ti je to dobro jasno in da si samo zloben ker ISSF pa je. ;-)

Ko govorim o preciznem streljanju govorim o strelcih, klubih, zvezah ali ligah ki so prisotni tu na forumu. ISSF je zame nekaj drugega. Tudi strelcev s tega foruma ni na tem seznamu. V preciznem svetu ste pač amaterji ločeni od "profijev" v svetu dinamike to pač ni tako.

Ti Karlo pa vedno mešaš te stvari zato sem ti pred časom napisal da ne veš o čem pišeš in da pridi enkrat k nam na tekmo. Če ne drugo pridi na pir.

Vsakič ko kdo omeni precizno streljanje na forumu imaš ti v glavi ISSF redkokdaj pa sploh teče debata o tem delu preciznega strelstva. Zato imam občutek da si velikokrat napaden ravno zaradi tega.

Pozabljaš da si na forumu kjer Rajmond, Živa Mujo in njim podobni niso aktivni in debata ne teče o njih.

Pa še ena smajlija za konec da ne bo spet ogenj. ;-)
Odgovori
#52
Bobo ne spučaj se na teren ki jih ne poznaš tukaj te bo 357 vseno lahko kaj podučil klasifikacija športov ne velja samo z olimpijske športe amapk za vsak šport kjer se zveza potrudi zadosti da ga spravi na listo mislim da je IPSC celo nekje na listi.

Tole je pa lista(strelstvo), ki jo hotel 357 pripopat

Attached files [Image: 4b7f6bbf25cd8253e571acdb8d0a91.jpg]
Odgovori
#53
@mrT Hvala za pomoč.
@Bobo Še vedno trdiš, da ne vem, kaj oziroma o čem pišem?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#54
Ok I stand corrected.

Bomo preverili kako je s tem. Vseeno to ni stvar športa ampak funkcionarjev zveze. To ti bo pa tudi 357 potrdil pa verjamem da se boš tudi ti strinjal z mano.

Naših funkcionarjev to ni nikoli zanimalo ker sami niso bili vrhunski športniki. ;-)

Bomo prodali spremeniti. Ti povem kako se je zadeva razpletla.
Odgovori
#55
Po klasifikaciji ni niti enega, ki bi si lahko pripopal kaj več kot državni razred tako, da se je škoda spuščat v debate o vrhunskih športnikih.
Odgovori
#56
No Mr.T spet brcaš v temo. IPSC ni samo pištola, kot ISSF ni samo ZP 10m. Soditi o kvaliteti nekoga na podlagi ene tekme, ene discipline ...

Sem na brzino pogledal in ne vidim nobenih zadržkov (razen višine članarine) za članstvo v OKS.
Jih bo treba očitno kontaktirat in se pozanimat kakšne so obveznosti in pravice ter ugodnosti, ker zaenkrat ne vidim nič pretresljivega.
Odgovori
#57
> 357 said:
> @Bobo Še vedno trdiš, da ne vem, kaj oziroma o čem pišem?

Kar se tiče dinamike 100%. Za ISSF je situacija prej obratna.
Odgovori
#58
Sam se sicer ukvarjam s preciznim (sem namenoma napisal "ukvarjam", saj za kaj več bi moral dosti več trenirati...) kratkocevnim streljanjem (zadnjih nekaj mesecev celo z dolgocevnim (zračnim) BR...), a me vseeno zelo veseli pogledat tudi dinamiko. Me fascinira, kako lahko nekdo xx strelov pošlje skozi isto luknjo (BR ali ISSF strelci...), kakor tudi fantje (in punce), ki jim uspeva ob vsem gibanju in hitenju sploh karkoli zadeti.

Zato mislim, da je na mestu izkaz spoštovanja do obeh smeri strelstva in namesto merjenja dolžin sledi scalnice v snegu, se naj raje organizirajo tekme, kjer bodo strelci na enem mestu (in na isti dan) lahko odstreljali precizni in/ali dinamični del - ali pa oba skupaj. Bi se s tem preseglo datumsko pokrivanje tekem, pa še strelci bi se med seboj bolje spoznali (in morda celo spoštovali...). Ekskluzivizem je bil vedno cokla vsakega razvoja.
Odgovori
#59
> Bobo said:
> No Mr.T spet brcaš v temo. IPSC ni samo pištola, kot ISSF ni samo ZP 10m. Soditi o kvaliteti nekoga na podlagi ene tekme, ene discipline ...

Bobo malce preberi kaj je klasifikacija in kaj kaj koliko velja seveda pri predpostavki, da je šport v listi ,žal klasifikacija sodi tudi samo po eni tekmi, če ni rezultata na tej si lahko naj naj najači a šteje samo to kar je v določilih.

tako malo za hec v kolikor bi uporabil iste vatle ,vse pod level 4 je največ državni razred z rezultatom med prvih 10 ,level IV do 8 mesta oz level V do 12mesta posamično bi bil za mednarodni razred ,športnik svetovnega razreda pa ni dosegljiv.



;)
Odgovori
#60
> mr.T said:
> Po klasifikaciji ni niti enega, ki bi si lahko pripopal kaj več kot državni razred tako, da se je škoda spuščat v debate o vrhunskih športnikih.

BTW za nevedneže (beri mr. T), ki živijo v tunelu Eley-a in ne poznajo svet okoli sebe. V info nekaj rezultatov slovenskih IPSC strelcev:

1. Evropsko prvenstvo šibrenica 2003:
- -6. in 10. mesto Standard
- -7. mesto Standard Manual

2. Evropsko prvenstvo šibrenica 2006:
- -3. in 8. mesto Standard
- -5. mesto Standard Manual
- -7. in 10. mesto Modified
- -4. mesto Standard Senior

3. Evropsko prvenstvo šibrenica 2009:
- -10. mesto Open
- -4. in 7. mesto Standard
- -5. in 10. mesto Standard Manual
- -3. mesto Standard Manual Senior
- -2. mesto Standard Ekipno
- -3. mesto Standard Manual Ekipno

1. Svetovno prvenstvo šibrenica 2012:
- -11. mesto Standard
- -5. in 11. mesto Standard Manual
- -5. mesto Standard Manual Senior
- -4. mesto Standard Manual Ekipno

Tu je še cel kup odličnih uvrstitev s šibro, puško ter pištolo tako na evropskih kot tudi na svetovnih prvenstvih, posamičnih in ekipnih. Rezultate sem na brzino pobral iz najbližje dostopne baze ter svoje glave, bo pa kak udeleženec omenjenih tekmovanj sigurno še kaj dopolnil.

Mr. T. če je pa zate 27. mesto na svetu (govorim za pištolo 2014 Florida, katere rezutate si ven potegnu in slovensko najboljšo uvrstitev) slab rezultat potem pa pokaži kohonase in bodi boljši. Jaz osebno ti z veseljem financiram pot na naslednje svetovno IPSC prvenstvo.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)