Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silvesterski izziv 2015: preciznjaki vs dinamiki
#61
> mr.T said:
> > Bobo said:
> > No Mr.T spet brcaš v temo. IPSC ni samo pištola, kot ISSF ni samo ZP 10m. Soditi o kvaliteti nekoga na podlagi ene tekme, ene discipline ...
>
> Bobo malce preberi kaj je klasifikacija in kaj kaj koliko velja seveda pri predpostavki, da je šport v listi ,žal klasifikacija sodi tudi samo po eni tekmi, če ni rezultata na tej si lahko naj naj najači a šteje samo to kar je v določilih.
>

Daj preberi moj post zgoraj. Pismo kaj si res tok trd? Dobro vem kaj je klasifikacija. Kaj Debevec je tudi na vsakem svetovnem zmagal??? Še vedno je pa vrhunski športnik oz. strelec.
Odgovori
#62
> Bobo said: > 357 said:> @Bobo Še vedno trdiš, da ne vem, kaj oziroma o čem pišem?
Kar se tiče dinamike 100%. Za ISSF je situacija prej obratna.

O dinamiki tudi nič ne pišem, če pa slučajno kaj vprašam, dobim zelo čudne odgovore v smislu "pridi in vidi".
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#63
> Daj preberi moj post zgoraj. Pismo kaj si res tok trd? Dobro vem kaj je klasifikacija. Kaj Debevec je tudi na vsakem svetovnem zmagal??? Še vedno je pa vrhunski športnik oz. strelec.
>

Skoda preveč razglabljat ker ne poznaš zadev. Naj ti kar najbolj poenostavim evropski prvak v balinanju je vrhunski športnik ,10ti na evropskem v ribolovu kasting je vrunski športnik ,8 na evropskem v keglanju je vrhunski športnik .3 na evropskem v potaplanju podvodna orientacija je vrhunski športnk.Lista gre dalje in se konča z šahom in bridge

Zmagovalec svetovnega šibnrenica IPSC pa ni vrhunski športnik ker tega pri nas nihče ne priznava oz ne izpolnjuje definicije vrhunski športnik v kolikor IPSC ni na listi .

Lahko je pa dobr strelec ali tudi najboljši oh in sploh a dokler IPSC zveza pri nas ne zrihta zadeve pri OKS ....... klasifikacija športu odpira vrata do sponzorjev in sredstev državnih fundacij etc tako, da je v interesu večine športov ,da se čim prej znajdejo na listi je pa to ponavadi proces, ki traja par let .

Klasifikacija športnikov ni na večne čase ferkvenca odgovarja ferkvenci tekmovanj 4 leta OI ,2 leti SP EP ,1 leto ostalo, če Rajmond letos ne izpolne norme za bilo katero od klasifikacij ni več vrhunski športnik ,če klasifikacije nima dve leti se lahko poslovi tudi od službe v vojski itd. pa je lahko najjači strelec vseh časov na svetu.
Odgovori
#64
No, tule se ne bi ravno strinjal. Svetovni IPSC prvak je vsekakor vrhunski športnik, ni pa vrhunski po neki klasifikaciji OK. OK si seveda ne lasti besede vrhunski, ampak jo uporablja za čisto interno predalčkanje športnikov in njihovih dosežkov, kar pa z neko univerzalno kvaliteto česarkoli nima direktne zveze.

Vsaka stvar, predmet, športnik, obrtnik, slaščičar ali vojaški helikopter je lahko vrhunski, pa če ga pokriva kakšna krovna zveza ali ne.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#65
Točno to. Mr. T pa tega očitno ne razume.
Odgovori
#66
> mastermind said:
> No, tule se ne bi ravno strinjal. Svetovni IPSC prvak je vsekakor vrhunski športnik, ni pa vrhunski po neki klasifikaciji OK. OK si seveda ne lasti besede vrhunski, ampak jo uporablja za čisto interno predalčkanje športnikov in njihovih dosežkov, kar pa z neko univerzalno kvaliteto česarkoli nima direktne zveze.
>
> Vsaka stvar, predmet, športnik, obrtnik, slaščičar ali vojaški helikopter je lahko vrhunski, pa če ga pokriva kakšna krovna zveza ali ne.

Dobro si to povedal.
Odgovori
#67
Spoštovani avtorji člankov....tole pa res postaja zanimivo zanima me namreč, kot je nekdo navedel, da imamo svetovnega v IPSC- ju, če bi lahko navedel poimensko to osebo.
Glede tekmovalnih disciplin in raznoraznih nazivih, ki si jih nekateri pripenjajo bi dodal nekaj besed. Strelska sezona se sploh še ni začela, pa že takoj metanje polenov pod noge drug drugemu...spoštovani gospodje to ne pelje nikamor bil bi čas, da zakopljete vaše bojne sekire.Glde strelskih disciplin pa naslednje....streljaj tisto kar ti pisano na kožo, pa ne glede preciznjak ali pa practical shooting, kajti obe panoge zahtevata svoje znanje.
:-h
Odgovori
#68
Daj strela pojdi nabijat v sosedovo drevo. Pa kdo ti je napisal, da imamo svetovnega prvaka???

Kaj zdaj si še brat pozabil?

Admin ga je sicer omenil, ne pa da je Slovenec, samo v korelaciji s klasifikacijo OK.
Odgovori
#69
Potem pa ti ne veš kaj pišeš...preberi nekaj postov nazaj..upam, da sem prav razumel. Z mojim pisanjem sem hotel usmerit pozornost, da ne bi šla tema zopet predaleč...pa še to bobo, jaz ne nabijam v sosedovo drevo lahko pa v tvojo sosedo, ki ne ve kakšnega b...a ima za soseda...saj bo vidim, da se trudiš..
Odgovori
#70
> OK si seveda ne lasti besede vrhunski, ampak jo uporablja za čisto interno predalčkanje športnikov in njihovih dosežkov, kar pa z neko univerzalno kvaliteto česarkoli nima direktne zveze.

fantje, tle ste malo zgrešili. Stvar je v tem, da je klasifikacija preživet relikt planskega gospodarstva, ki se je ohranil do dandanes. V tem sistemu so se posamezni športni dosežki vrednotili preprosto po doseženih rezultatih. To je objavil mr.T in velja še dandanes. Iz tega sledi, da kdorkoli doseže klasifikacijo, je upravičen do raznoraznih bonusov, od financiranja do službe v vojski/policiji kot perspektivni vrhunski športnik.

Glede na rezultate ki jih je obljavil Bobo iz 2012, govorimo o "športniku svetovnega razreda" in pa o "športniku mednarodnega razreda" kar prinaša toliko in toliko točk po sistemu točkovanja, to pa toliko in toliko soldov posamezniku in zvezi. Da ne bo pomote, anomalija sistema je da v isti koš mečejo vse športe; od olimpijskih disciplin do eksotike kot sta IPSC ali hitrostno kljekljanje ;) vendar to pomeni, da lahko ostali športi toliko lažje pridejo do klasifikacij.
Odgovori
#71
:-t
Odgovori
#72
b

> strela said:
> Spoštovani avtorji člankov....tole pa res postaja zanimivo zanima me namreč, kot je nekdo navedel, da imamo svetovnega v IPSC- ju, če bi lahko navedel poimensko to osebo.
> Glede tekmovalnih disciplin in raznoraznih nazivih, ki si jih nekateri pripenjajo bi dodal nekaj besed. Strelska sezona se sploh še ni začela, pa že takoj metanje polenov pod noge drug drugemu...spoštovani gospodje to ne pelje nikamor bil bi čas, da zakopljete vaše bojne sekire.Glde strelskih disciplin pa naslednje....streljaj tisto kar ti pisano na kožo, pa ne glede preciznjak ali pa practical shooting, kajti obe panoge zahtevata svoje znanje.
> :-h


Bil bi tudi čas da ti odkoplješ IPSC izkaznico...
Odgovori
#73
Organiziran šport ima svoj čar ravno v tem, da ti da vedeti, kje se nahajaš. Se pravi, da te "prizemlji". Enostavno se ne da ignorirati vseh pravil igre in se samoimenovati za nekaj, kar nisi sposoben dokazati/izvesti in še drugim prodajati neznanje v obliki "muda za bubrege". Statusa si ne moreš dati sam, lahko pa ga prislužiš. Kako, kdaj in na kakšen način, je jasno napisano. Seveda, status lahko tudi izgubiš, ko ne izpolnjuješ več pogojev in si lahko le "ex" vrhunski. S tem nisem mislil, da ga od takrat naprej lahko piješ le na "eks".
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#74
Se opravičujem sem bil par dni odsoten.....

357 s % sem samo želel poenostaviti dosežke, ampak si bil očitno takoj užaljen, ker nisem napisal 95/100 možnih krogov.............

Pa ne ti men glumit o ISSF, ker sem streljal tudi ISSF disciplino in vem koliko je treba tam znat za dober rezultat in koliko je treba znat v IPSC, za vrhunskost pa sem že tudi napisal, da znanje ni dovolj ampak je potrebno trdo delo in talent!

In če mene vprašaš v pištoli v Sloveniji nimamo vrhunskega dinamičarja, če gledamo z mednarodnega vidika, je nekaj dobrih ampak se žal vse konča pri financah, da bi tisti, ki imajo talent to lahko bolje unovčili, je bil pa pred leti Andrej F. in odlično se je kosal tudi moj dober prijatu Enej G., ampak razen njiju ga ni junaka ........ Imamo nekaj novih obrazov, ki so pričeli ogromno vlagati, ampak bo samo čas pokazal, če premorejo tudi tisto mero talenta, ki jih bo povzdignil na vrhunski nivo, da tudi Slovenija ponovno dobi nekoga, ki bi se lahko boril vsaj za medaljo na EP v pištoli.....

No zdaj, ko sva razčistila, da jaz sem dejansko imel status tekmovalca tako pri SZS (ISSF) disciplina kot pri IPSC zvezi, ti še dinamike povohal nisi, ampak si tako goreč zagovornik ISSF, da sploh ne moreš biti objektiven.....

Pa če sem jaz prav razumel prvi post, itak ni bilo govora o preciznjaku po ISSF, ker večina lig, ki so prisotne na forumu, kjer se odvijajo tekmovanja preciznega strelstva itak ne deluje po pravilih ISSF, ampak je bilo govora o primerjavi strelcev obstoječih lig dinamike in preciznega strelstva, ki se pojavljajo na tem forumu ;)
Odgovori
#75
Hvala vsem za obilo informacij.

Posebej hvala vsem, ki ste začutili potrebo po tem, da temeljito in zavzeto pojasnite zakaj imate prav.

Še bolj pa se zahvaljujem vsem, ki ste se trudili dokazovati, zakaj se drugi motijo.

Če ima še kdo občutek, da stvar še zdaleč ni zaključena…nič ne dé. Kot sem zapisal na začetku, zadeva tako ali tako verjetno ni rešljiva.

Vendar kljub temu, da je ideja o disciplini, ki bi zbližala oba tabora marsikomu (predvsem vrhunskim strelcem) neumna, še nisem čisto prepričan da bi jo opustil.

S pomočjo predlogov, izluščenih iz obilice zadev, za katere naj mi bo oproščeno če jih prezrem, bi predlagal zelo preprost obračun z VK pištolo/revolverjem:

1. 6 okroglih platk, velikosti črnega kroga na R50 precizni tarči.
2. Platke postavljene v parih in sicer prvi par na 15m, drugi na 25m in tretji na 35m.
3. Vsak strelec ima svojo VK pištolo in 6 nabojev.
4. Zmaga tisti, ki v najkrajšem času podre vse platke.
Odgovori
#76
mr.T tebi dam pa popolnoma prav kar se tiče trojnega polažaja, sem enkrat probal in čisti dizaster.....

Ampak kot sem že omenil 357, ko sem pisal moj post sem imel v mislih naše amaterske lige in ne ala WC ISSF.....
Odgovori
#77
> NooB said: No zdaj, ko sva razčistila, da jaz sem dejansko imel status tekmovalca tako pri SZS (ISSF) disciplina

Na moja vprašanja se lahko odgovori tudi bolj kulturno...Mi lahko zaupaš, v kateri disciplini, s kakšnim rezultatom in na kateri tekmi si prislužil status? Na podlagi tvojega odgovora mi bo marsikaj jasno. Na kulturen način, prosim.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#78
Že ker je strelov omejeno se bo zadeve upočasnila a Muc strelcem moraš v roko dat Mauser C96 ali Nagant revolverja kak drug zelo arhajičen napr tvoj encore, ki nima moderne geometrije in komand (z tem do neke mere izločiš mišični spomin manipulacije orožja, ki ga vsak dan vrtijo po rokah ta ni stvar natančnosti, hitrosti, spretnosti strelca ampak števila repeticij ) potem bodo pa težave toliko večje.
Odgovori
#79
Če boste sodelovali, lahko še danes končamo dilemo, ki je že dolgo prisotna. Ni provokacija, čeprav mogoče izgleda, a zahteva se le odgovore z DA ali NE.
Prvo vprašanje:
Je IPSC mednarodna zveza?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#80
Podobno kot da bi tekmovala metalec kopja in pa lokostrelec v eni disciplini, zdej jo pa najd tako, da bo za oba pošteno. Sej kao logično oba neki mečeta ima konico in gre daleč a skupnega oba športa nimata praktično nič.

Won't happen vedno bodo parametri discipline bili v prid al enemu al drugemu in vedno bo piskanje po eni disciplini, da je bilo to in ono v prid temu ali drugemu. Serija tekmovanj različne discipline enakomerno uteženo zmagovalec je definitivno najboljši all around strelec in konc debate.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)