Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silvesterski izziv 2015: preciznjaki vs dinamiki
#81
> Mato said:
...vedno bodo parametri discipline bili v prid al enemu al drugemu in vedno bo piskanje po eni disciplini, da je bilo to in ono v prid temu ali drugemu. Serija tekmovanj različne discipline enakomerno uteženo zmagovalec je definitivno najboljši all around strelec in konc debate.


...in konc debate. Druge ni.


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#82
> Mato said:
> Podobno kot da bi tekmovala metalec kopja in pa lokostrelec v eni disciplini, zdej jo pa najd tako, da bo za oba pošteno. Sej kao logično oba neki mečeta ima konico in gre daleč a skupnega oba športa nimata praktično nič.
>
> Won't happen vedno bodo parametri discipline bili v prid al enemu al drugemu in vedno bo piskanje po eni disciplini, da je bilo to in ono v prid temu ali drugemu. Serija tekmovanj različne discipline enakomerno uteženo zmagovalec je definitivno najboljši all around strelec in konc debate.

Tako nekako ;)
Odgovori
#83
Pri vseh športih, kjer obstaja več disciplin se za absolutnega zmagovalca (športa) razglasi posameznik, ki doseže največji povpreček v posamezni disciplini. Recimo mnogoboj (atletika), kombinacija (smučanje), nordijska kombinacija, itd.
To ne pomeni, da je posameznik najboljši v posamezni disciplini, saj to sploh ni nujno. Zatorej je edini način za ugotoviti kdo je najboljši lahko samo tisti, ki ga je napisal Noob. Potrebno je samo izluščiti kaj so preciznjakarske discipline, kaj so pa dinamične/praktične discipline in katere izmed njih bodo štele za rezultat.
Torej določite 4 discipline (po dve iz vsake discipline), podajte kandidate iz strani vsake zveze in potem lahko ugotovite kdo je najboljši. Nikoli nisem videl da bi pri smučanju v kombinaciji tekmovali na slalomski progi, katero bi morali presmučati v smukaški pozi, zmagal bi pa tisti, ki bi imel najmanj natolčena jajca. Naj se vsak predstavi v svoji disciplini in potem v disciplini svojega "nasprotnika".

Zagotovo bo pa tekma zanimiva. Pa še nekaj zmagovalec vsake discipline doseže 100% tudi če je to 194 krogov od 200 možnih. Potem je pač 194 krogov 100%. Vsem za njim uvršenim strelcem se obračunajo odstotki do dosege njegovega rezultata. Ali se lahko uporabi različno orožje za različno disciplino ? Stvar odločitve strokovne žirije. Ali naj obstajajo pravila ? Seveda v vsaki disciplini tista, ki veljajo v tej disciplini nasplošno. Torej IPSC strelec ne sme v preciznjaku steljati iz naslona itd.....
Odgovori
#84
>katero bi morali presmučati v smukaški pozi, zmagal bi pa tisti, ki bi imel najmanj natolčena jajca.

HAHAAH for the win si že v začetk leta podal komentar leta :) Dobra!.
Odgovori
#85
Stvar bi želel obdržati v minimalističnih okvirih in narediti zadevo čim bolj enostavno. Tekmovanje si predstavljam kot shot off na eni precizni in eni dinamični tekmi, kjer bi poskrbeli za identični stage.

Vsi se strinjamo, da imata obe panogi svoje specifike, vendar se na določenih točkah dotikata in prav te točke bi želel izluščiti.

To kar sem predlagal je po moje točno to. Za dinamika nič novega… tako postavitev tako ali drugače doživi na vsaki tekmi. Vprašanje pa je, ali bi bil ob skopo odmerjenih strelih konkurenčen spodobnemu preciznjakarju, ki pa ni navajen časovnega stresa.

Skratka za dinamika izziv živcev, za preciznjakarja pa hitrosti.

Sicer pa razmišljanje o smučariji ni napačno. Sam si predstavljam eno strmino, kjer mora smučar v enem teku odsmučati odseke tako slaloma, kot vseh ostalih disciplin, z istimi smučmi, kakor ve in zna.
Odgovori
#86
> Mato said:
> >katero bi morali presmučati v smukaški pozi, zmagal bi pa tisti, ki bi imel najmanj natolčena jajca.
>
> HAHAAH for the win si že v začetk leta podal komentar leta :) Dobra!.

Mato ne podeljuj še nagrade. Zna Gregor preseči samega sebe. ;-)
Odgovori
#87
> 357 said:
> Če boste sodelovali, lahko še danes končamo dilemo, ki je že dolgo prisotna. Ni provokacija, čeprav mogoče izgleda, a zahteva se le odgovore z DA ali NE.
> Prvo vprašanje:
> Je IPSC mednarodna zveza?

Ne. Tisti I (nternational) v kratici je zato ker tekmujemo po celi Sloveniji. Svetovno prvenstvo imamo pa kar na Jesenicah da je udeležba čim bolj pestra (beri mednarodna).

Jao Jao. Te pokličem jutri popoldan in ti odgovorim na vsa vprašanja da ne bo nepotrebnega dopisovanja. Ok?
Odgovori
#88
357 streljal sem trap kot mladinec.... Status tekmovalca sem pridobil s tem, ko me je matično društvo registriralo pri SZS za pravico nastopanja na državni ligi in imel sem priložnost zastopati Slovenijo na mednarodnem dvoboju Slovenija-Hrvaška, ko sem bil vpoklican s strani SZS.....

Sem pa tudi tekmoval v lovskih disciplinah MK in Trap ter se preizkušal v natančnem streljanju z VK pištolo (ne ISSF)
Odgovori
#89
@NooB Kapo dol. =D>
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#90
> Bobo said:Jao Jao.

Postavim vprašanje s predhodno obrazložitvijo, da ne gre za provokacijo, potem pa...

DA, tudi ISSF **je** mednarodna zveza. Zdaj pa nekaj **retoričnih** vprašanj:

Zakaj **jaz ne smem** opozarjati enega, drugega, tretjega oziroma vse organizatorje, ko se sklicujejo na ISSF ( naj zvezo preciznega streljanja ), da nekaj z njihovimi tekmami ni v redu in jim tudi povem, **kaj** ni v redu.
Zakaj **določeni** zagovorniki **lahko** opozarjajo enega, drugega itd. organizatorja, ko se sklicuje na IPSC in tekmo izvajajo po svojih merilih?
Ne veljajo enaki vatli za vse?
Zakaj se v IPSC ne potrudite in "pošlihtate" vse birokratske zadeve, da bodo vaši najboljši strelci lahko nastopali in **uradno** predstavljali/zastopali Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih, ne le na svoj, ampak tudi na račun države?
Zakaj lahko določeni posamezniki povzdigujejo IPSC v nebesno kraljestvo, vse ostale strelske panoge in celoten šport pa zaničujejo?

Naj bo dovolj ( za zdaj ).
Klicat me ni treba, ker menim, da se naj juha popapca kar tam, kjer je skuhana.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#91
Kar se mene tiče ti kar opozarjaj organizatorje. Največkrat si tudi edini ali vsaj eden redkih, ki opozori ali vsaj javno pove tisto kar si mnogi mislijo ali celo debatirajo ob pivu.

IPSC strelci na vseh tekmovanjih v tujini uradno zastopajo Slovenijo. Niso pa kot smo že ugotovili kategorizirani športniki po nekih kriterijih, ki si jih pač ti podal. Sem tudi že napisal, da bom po volitvah podal predlog, da se stopi v kontakt in preveri kakšne bi bile naše obveznosti v primeru članstva in kaj bi naši strelci/klubi s tem tudi pridobili. Če bo razmerje ugodno bomo zagotovo šli v ta projekt.

> 357 said:

> Zakaj lahko določeni posamezniki povzdigujejo IPSC v nebesno kraljestvo, vse ostale strelske panoge in celoten šport pa zaničujejo?

Tukaj lahko IPSC nadomestiš k katerokoli kratico, športom, pivom, avtomobilom ... Če povem drugače, ni fora v IPSCju ampak v posameznikih. :) :) :)

OK. Te pa ne bom klical če me ne maraš več. :)
Odgovori
#92
VK
[]()https://www.youtube.com/watch?v=bQrCWLaokFE

MK
[]()https://www.youtube.com/watch?v=Q41sPQPj23g
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)