Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F-Class tekmovanja in predstavniki
#41
Hm, to je pa že ornk hokus pokus, ja se strinjam...
Hja se pravi vsakemu izstrelejni tulec v saami gaugo pa če ne gre  DQ... Think
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#42
To je čisto standardna praksa pri F klasi  , pri nas na tekmah trenutno lahko FTR odstreliš praktčno z vsakim kalibrom, ki pušča pribljižno isto velike luknje pa ne bo dileme saj nihče ne preglejuje orožja. Gre za to da so doseže vsaj minimalni standard tehničnega pregleda orožja ,tako da se FTR ne poka z 7.55x55,7.62x54, 30-06 ali pa z 6.5x47 brez dvoma ja FTR streljalo že kup kalibrov.

Ležišče ne sme odstopat od max sami dimenzij,kar bi pomenio da je treba imeti SAMMI case gage  in v primeru dvoma mora vsak tulec pasat.


Citat:From Kenny Proulx the ICFRA F-Class Committee Chair



After long discussions with the ICFRA member countries the F-Class Committee has chosen not to modify the chamber rule passed in September 2014 to specifically allow the use of necks with dimensions below SAAMI spec.
 

During the review process it became clear that many of the commonly available match reamers in use today have neck dimensions that are under SAAMI spec for a variety of reasons, including prolonging the life of components, and that enforcement of this rule would cause unnecessary hardships within the worldwide F-Class community. It is for these reasons that the DCRA FCWC Committee is choosing to limit the technical inspection of F-TR rifle chambers at the 2017 FCWC to maximum SAAMI dimensions for chamber, and minimum dimensions for headspace. The specific testing methods are still being discussed with members of the ICFRA F-Class Committee but they will be announced (and technical drawings made available) as soon as possible.
 
If you have any questions please let me know, or contact the 2017 FCWC Match Director, Scott Bissett at 2017fcwc@dcra.ca

 
Rick Jensen
2017 US F-Class Open Team Captain
Claremore, Oklahoma
Odgovori
#43
Brezvezno dlakocepljenje ker vsaj pri .223 in .308 ne bo take drastične razlike ne glede na uporabljeno ležišče. Če kdo AI strelja se tako ali tako že po čaurah vidi za kaka druga custom ležišča pa tisto malo bolj ozek vrat itd ne bo taka prednost, da bi se jo splačalo lovit in preverjat.

Bolj važno je, da se samo streljanje čimbolj približa temu kar počnejo drugje (manjšanje poizkusnih strelov in pa več serij na različne razdalje za skupen rezultat). Pri nas je 20 strelov predvsem zato, ker gre za eno tekmo/razdaljo samo ta rezultat ameri imajo pa ponavadi 2x15 ali 3x15 vsakič na drugo razdaljo in nato seštevek za skupno zmago. Lahko se pa tudi gre vsaj za te manjše tekme v seštevke 2x15@300 + 2x15@500 ipd... Po pravilih je vse dopustno glavno je se šteje za serijo 2+X (s tem da sta preizkusna prenosljiva se pravi 1+14 0+13 2+15).

Bi bilo pa vsekakor potrebno stvari v naprej preizkusit kako bodo delovale, da ne bo nepotrebnih zapletov na tekmah. Realno mislim, da za do 500m bi se enostavno lahko uporabljali A4/A3 inserti za večje tarče, kar bistveno pohitri menjavo (čeprav se mi ne zdi da bi to bil dosedaj glavni problem) in nato tudi ocenjevanje.

Glede videosistema je zadeva sledeča. Pripravljata se dva identična sistema, ki bosta omogočala priklop osmih kamer (kamer bo zaenkrat pet za znane uporabnike, ki jih tudi financirajo) in sicer je pogoj za priklop na sistem delujoč 802.3af (modeB - +45/-78 par sta nosilca elektrike) in pa seveda podpora IP in možnost nastavljanja pasovne širine  prenosa (x264 variabilno stiskanje  in izbira števila oddajanih FPS) in pa seveda lasten mrežn kabel dolžine vsaj 10m.  Dostop do kamere bo ali direkten preko prenosnika (telefon/tablica skoraj gotovo ne bo lovil na 1km zaradi šibke wifi antene medtem ko prenosnik bi moral loviti signal bp) ali pa bomo nekoč v prihodnosti v kolikor se zadeva izkaže za primerno stvar futrali preko media strežnika ( prenosnik bo WIFI signal s kamer snemal in hkrati še oddajal na ciljni črti (dostop preko VLCja - še en wifi ali pa fiskni switch) kar pomeni tudi možnost spremljanja dogajanja za gledalce na vseh tarčah.


Sestavni deli:

12V akumulator/baterija
2x Linksys wrt54g router
8 port POE injektor
usmerjena Yagi antena z dodatnim 3W ojačevalcem signala (ni nujno potreben ampak od viška ne boli glava)
4x Hikvision DS-2CD3112-I  (6mm leča) kot ta.
4x UTP kabel različnih dolžin

Povezava zgleda nekako tako (od kamer nazaj):

Kamera ->poe splitter -> UTP kabel->|POE injektor->minipatchUTPkabel->router+napajanje 12V->(ojačevalec 3w) -> wifi antena | sprejemni del


Med || so ločeni logični sklopi s tem da je glavni del seveda umaknjen od linije ter je potrebno zavarovati zgolj kamero do katere gre samo 1 kabel ki pa ima zarad voltaže maksimalno dolžino nekje 30m.
Odgovori
#44
Pozdravljeni,

najprej naj odgovorim kolegu .357. : če imaš denar in čas se da izpeljat čudovito tekmovanje ,pravično ,brez
kiksov in na visoki ravni .Taka tekmovanja običajno trajajo 2 ali več dni ,ki ti jih plača nekdo drug ,ker pač
tekmuješ v priviligirani disciplini .
Na drugi strani pa gostuješ na strelišču , imaš 6 ur časa in 20 strelcev,ki bi najraje , da bi tekma stala
€ 5 in bi zato dobili tudi pivo , je tako tekmovanje zelo težko izpeljat.
Zato se trudimo , da bi z najmanj sredstvi speljali tekmo v streljanju , ki nas veseli in ga zato sami financiramo.
Dve kontroli so po moje dosti bolje kot ena , je pa povsod tako , da na koncu obvelja rezultat sodnika, ki naj bi bil
nepristranski in profesionalen.

Kar se tiče komisije pri ICFRA ,ki bo v naprej svetovala in dajala predloge za popravila in korekcije pravil naj povem ,
da ima todi Slovenija člana v tej komisiji.
Vprašanje je bilo sproženo zaradi MCD /MAX Chember Dimensions / , ki so jih nekateri sterelci /vrhunski /povečevali in s tem pridobivali večjo kapaciteto-hitrost.Stvari še niso dorečene je pa predlog ,da bi se naredili merilci po CIP standardih in sicer v Max dimenzijah ležišča . Seveda se bodo takrat nekateri odločali za tankostenske tulce ,vendar ne na škodo natančnosti.Sicer pa standard je postavljen in težko verjamem ,da bo nekdo iz Slovenije naročil Custom rajber za .308 W in ga plačal €300 ter z njim popravil standardno ležišče , na eni od tekem pa bo moral zavreči cev zarado predimenzioniranja /Overdimensions /. Kar se tiče pa .308 w in .223 R menim , da pri nas ni strelca ,ki ta dva kalibra nebi ločil in poznal , tako , da AI in druge izpeljanke /pri nas samo dna strelca imata ta kaliber , in oba poznamo /ne pridejo v poštev.

LP Boro
Odgovori
#45
(23-01-2015, 17:23)Boro Napisal: Seveda se bodo takrat nekateri odločali za tankostenske tulce ,vendar ne na škodo natančnosti.Sicer pa standard je postavljen in težko verjamem ,da bo nekdo iz Slovenije naročil Custom rajber za .308 W in ga plačal €300 ter z njim popravil standardno ležišče , na eni od tekem pa bo moral zavreči cev zarado  predimenzioniranja /Overdimensions /. Kar se tiče pa .308 w in .223 R menim , da pri nas ni strelca ,ki ta dva kalibra nebi ločil in poznal , tako , da AI in druge izpeljanke /pri nas samo dna strelca imata ta kaliber , in oba poznamo /ne pridejo v poštev.

LP Boro

Brez skrbi glede na to da niče ne preverja ležišča je riziko enak 0%, rajber košta do cca 170$ a je sammi ali pa malce bolj 'custom'

A to zaenkrat še ni problem bolj problematično je to, da se pušk ne preglejuje nič ,torej teža in kaliber , če strelec nastopi z 30-06 ali 7.55x55 ali pa z 22-250 v kolikor ga nekdo ne zašpeca ni kontrole tudi luknje v tarčah ustrezajo.

Strelca z AI poznamo ker nima interesa goljufat.
Odgovori
#46
(23-01-2015, 17:23)Boro Napisal: Dve kontroli so po moje dosti bolje kot ena , je pa povsod tako , da na koncu obvelja rezultat sodnika, ki naj bi bil
nepristranski in profesionalen.

V postopku ocenjevanja, kot si ga omenil, jaz ne vidim niti ene kontrole ( bom pojasnil, če bo treba ) ampak 100% zaupanje sodniku, ki je le človek in se lahko zmoti ( v plus in v minus :)  ). Da ne obstaja realna možnost pritožbe, sem že napisal...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#47
Pozdravljeni ,

Mr.T ,kar se tiče kontrole se je na Balkanskih tekmah kontrolirala samo teža , ker je bilo dogovorjeno , da lahko streljajo v TR vsi z vojaškimi kalibri /ki si jih naštel -razen 22-250 R /zaradi masovnosti .Na tekmovanjih zunaj se kontrolira tudi kalibre .Tudi pri nas se je kontrolirala teža-do sedaj . Se pa veselim tvojega predloga . kako z našimi sredstvi zagotoviti vse te kontrole v 6 urah , s katerimi razpolagamo s streliščem pri recimo 30 tekmovalcih .Seveda
je treba še upoštevati konfiguracijo naših strelišč.

.357 ,tudi elektronska kontrola ni nezmotljiva /če meriš na to / ,tako da mislim , da če ti zadetke vpisuje konkurenca
lahko kvečjemu po naši naravi sodeč pride do zmote v - in ne +. Zato pa rezultat napiše ponovno in primerja sodnik
na tarči . Ker je pravilo sodnikov /tudi pri UIT / da se v primeru dvoma vedno sodi v korist tekmovalca menim ,da ne bo nobenih pritožb.Če pa bodo , po pravilniku na tekmah obstajajo arbitražne komisije , ki odločajo o takih primerih .

LP Boro
Odgovori
#48
Citat:Strelca z AI poznamo ker nima interesa goljufat.

Madoniš sem se hitro zarekel , fant je danes demonstriral dodaten 'bojler' v designu ležišča zihr 5 grainov več purfla pa čez vse kontrole in gejdže bi šlo. Thumbup Bo treba še en gage narest za take 'bojlerje' kontrolirat.
Odgovori
#49
Boro, ker se zelo spretno izogibaš mojim vprašanjem ( konkretno nisi odgovoril na nobeno ), mi je žal, da sem sploh kaj vprašal in ne bom več spraševal.
 Naj le pripomnim, da je za ocenjevanje tarč, kot tudi za vso dejavnost v strelstvu, potrebna pedantnost in, če se že na začetku dela površno, se tega v bodoče ne more več popravit - stanje se lahko le poslabša. Ocenjevanje tarč ni, ne more in ne sme bit barantanje na tržnici...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#50
Glede na to, da imajo tudi v tujini probleme s tem ampak tam vsaj ne serjejo okol tega tolki kot pri nas, ko se o izogibanju/cekiranju pravil napise vec postov kot pa o resnicnih vsebinskih tezavah, ki so dosti bolj akutne. Glede lezisc je tako da se tudi v tujini ne sekirajo kaj dosti pri minornih spremembah (dimenzija vratu, freebore, kot prehoda) ampak je povdarek pri eliminaciji ali ai ali pa .308 modifikacij na podlagi 3006ali8x57 tulca, ker gre pa pri vseh modifikacijah te vrste za vecanje lezisca je zelo simpl resitev (gage bo en drek pokazal ker vecje lezisce itak ves standard pozere) case gage in ce zadeva enkrat ustreljena ne pade not je pac out (ce ni ze na uc vidno da gre za ai ali tulec s natisnjenim 8x57:)). Vsekakor pa mislim da to ni nek strasen problem, ki bi zahteval tako pozornost.
Odgovori
#51
Pozdravljen .357 ,

sam se nikoli ne izmikam odgovorom /čeprav je včasih bolje , da vprašanja ignoriraš / , sploh pa .če s tem primorem
k boljšemu tekmovanju in rezultatu . Mogoče pa bi predlagal način s katerim bi na taki tekmi imeli pedantne in nezmotljive sodnike ,s katerimi tekmovalci nebi imeli problemov in na koncu naštel te sodnike ? Upam ,da to vprašanje ne boš ignoriral .

Strelci  se bodo morali odločiti , a bodo vedno po seriji dobijali tarče na vpogled / kar tudi sam podpiram /
ali pa bodo pripomogli k hitrejši izvedbi tekmovanja in zaupali sodniku .

Očitno bo na prvi tekmi treba preizkusiti protokol in ga popraviti ali zadržati . Kot sem ža omenil so vse konstruktivne
kritike in predlogi dobrodošli .

LP Boro:D
Odgovori
#52
Glede tehničnega pregleda gre za to, da sploh obstaja torej, da je postavljen vsaj minimalni standard. Kako dovršen bo je drugo .  Ta trenutek je realnost taka, da kar koli lahko pokaš v kateri koli kategoriji ker nihče ne ve kdo kdaj poka FTR kdaj OPEN ,kako(z resta ali z nogic) in čim (kak kaliber in teža puške)

Glede ocenjevanja zaenkrat izkušnje z video sistemov kažejo na to, da se jih ne ,da uporabit za točkovanje tudi novih se še ne bo dalo tako, da na to ne bi računal.
Odgovori
#53
(25-01-2015, 20:03)Boro Napisal: sam se nikoli ne izmikam odgovorom 

Dokaži.;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#54
Pozdrav,

Mr.T , zanima me na kolikih tekmah v F-klasi /ali kaj podobnega z TR kategorijo / si bil v lanskem letu ? Kajti na vseh ,na katerih sem sodeloval so merili težo kompletne puške TR .

.357

Kot običajno se izmikaš odgovoru . Hvala za sodelovanje.

LPBoro
Odgovori
#55
Citat mojega vprašanja, ki je bilo "posvečeno" tebi:
"Kot strelskega sodnika in tekmovalca ( res, da ne v teh disciplinah ) pa me vseeno nekaj "muči". Zakaj se sploh primerja oba zapisa, če obvelja ocena sodnika in na podlagi česa se lahko tekmovalec pritoži, ko so tarče že polepljene ( uničeni dokazi )?"
Seveda, nanj nisem dobil odgovora ...


 Hotel sem le pomagat, ker vidim rešitev, a jo bom zadržal zase ( izkoristil bom bonus, ker mi je to nekdo pred kratkim očital ;) ), ker mi vzvišen način tvojega sodelovanja ne zdi fer. Z moje strani sem zaključil tudi z debato in ne le z vprašanji. 
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#56
Citat:Mr.T , zanima me na kolikih tekmah v F-klasi /ali kaj podobnega z TR kategorijo / si bil v lanskem letu ?

Lansko leto na ene dve, leto pred tem kak ducat a zelo redko  če spoh kdaj so mi tehtali puško čeprav je bila vedno delitev na open in TR,še manj je kdo po sami prijavi pogledal kaj pokam. A vsakem primeru vprašanje na koliko tekmah  F klase si bil je bolj kot ne irelevanto glede na to da F klas tekme po reglcih še ni bilo.
Odgovori
#57
Pozdravljeni,

. 357, če želiš kaj pomagat pomagaj, predvsem pa preberi maile. Seveda imamo vsi mi rešitve, ampak jih ne bomo povedali. Recimo jaz imam rešitev kako rešiti marsikaj, ampak ne bom povedal. Upam, da si dojel to sporočilo.

Nerad ponavljam, kar sem napisal. Očitno večina to razume. Če pa ne razumejo pa vprašajo.
Strelci se bodo morali odločiti, a bodo vedno po seriji dobijali tarče na vpogled / kar tudi sam podpiram / ali pa bodo pripomogli k hitrejši izvedbi tekmovanja in zaupali sodniku. :D :D

Mr. T, res je da pri nas ni bilo še uradne tekme v F-klasi. Ampak glede na to, da ti dosti bereš o tej temi veš, da se tekme v F-klasi lahko izvajajo na več nivojih. Tako mi, ki smo bolj revni z strelišči, stremimo po izvajanju, ki bo primerno za naše področje, zmožnosti in strelce. Z preprostimi besedami povedano, če bi želeli F-klaso organizirati po pravilih za Evropska in Svetovna prvenstva, jo nebi mogli. Stvari so preproste /če jih ne zakompliciramo / in se dajo prilagodit.
Z vprašanjem te nisem mislil deskreditirati ampak svetovati, da najprej vprašaš druge o tekmah in nato svetuješ- kritiziraš. V lanskem letu so na vseh tekmah vagali vse orožje. Je pa tako, da če bi hoteli imeti tekmo po vseh pravilih /tudi pripomba kolega. 357 /bi morali na število naših strelcev pobirati € 50 štartnine. Koliko pa bi jih takrat streljalo je verjetno nevmesno vprašanje.
Me pa veseli, da boš letos večkrat tekmoval /nekateri so zato bolj žalostni /.

LP Boro

PS. Čim je rajber izven standardov se pri večini proizvajalcev šteje kot CUSTOM. Navedel si /Mr. T /da stane $ 170. Me zanima kje ?
Pri mojih proizvajalcih je namreč dražji.
Odgovori
#58
Tudi pri še 3 ostalih proizvajalcih so kvečjemu 50$ dražji 'custom' domači pa še toliko ne stanejo
http://shop.pacifictoolandgauge.com/inde...0a&page=13
Odgovori
#59
Pozdravljen Matjaž,

Na tej strani sem našel standardne rajbarje.Custom rajbarji so pri firmi PTAG $220 edenn /sem jih sam naročil /, Kot veš za dobro ležišče rabiš dva :Rougher-grobi in Finisher -končni,fini rajber.Oba sta potrebna tudi zaradi matrice za FLR .Seveda  je za končanje potreben tudi merilec HS /Gauge -HS /,ki za custom ležišča stane okoli $ 50 kar po današnjem tečaju nanese  €437.153.Zato me je zanimal  tvoj dobanvitelj ,ker takega ne poznam .Poznam pa dražje /za kaliber Custom  komplet € 800 /.

LP Boro:D
Odgovori
#60
No Boro, da zadeva prehitro ne izzveni, še malo prilijem na ogenj. Lani smo naročili custom rajber za .284win; seveda smo enega za cca 180$ in GO-NoGo gauge. Skupni strošek s poštnino je bil 210€. Zadeva ima dobro ležišče narejeno z enim rajberjem, tako da lahko da bi bilo z finim še bolje ampak je tako kot je čisto zadovoljivo. 
HS Gauge je seveda fajn igrača, ni pa nujna, ker Whiddenove matrice (mimogrede, FL sizer in seater staneta v kompletu 180$) že imajo nastavek za na šubler s katerim meriš headspace. Seveda, če si površen in nastaviš matrice narobe ker ne bereš navodil, potem ti ni pomoči, z ali brez HS gauge.
Torej, da se zapravit kolikor hočeš. Ali pa s tem res dobiš še kaj dejanske prednosti razen seveda psihološke, je pa druga zgodba.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)