Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V izogib drami na Tekmovanjih z M48
#61
V Mačkovcih je bil spektiv dovoljen, vendar za čakalno linijo - ca. 20m za strelcem. Tak da kaj dosti koristi ni bilo... Ko je strelec vstal s "podmetača", si mu z mahanjem pokazal, kje je z luknjami..


Sent from my iPad using Tapatalk
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#62
Če je vojska pri vsem tako 'organizirana" potem blagor nam!
Odgovori
#63
Za strelstvo ni potrebno imeti fakultetne izobrazbe ( vem iz prve roke :-D  )!! Priporočljivo pa je, da se vsaj prebere pravilnik in si tudi nekaj zapomni. Tisti, ki vodi streljanje ( organizator ), mora biti pedanten, discipliniran - avtoriteta, ker pri strelstvu za primitivnost ni prostora. Mislim, da sem dovolj jasno napisal. 
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#64
...v bistvu ne povsem ;) . Bom ugibal.
Če si je lahko vsak strelec prebral in se seznanil z redom in pravili na strelskem dogodku, bi si jih lahko prebral tudi organizator in se jih do pikice držal, čeprav je vodja streljanja na enem strelišču majhen in okrogel, na drugem visok in svetlolas, na tretjem mlad in ima rad konje,... Če gre to za poklicne vojake, mislim da je prostora za manevriranje še manj. Če gre za vodstveno strukturo, prostora za manevriranje ni, pa čeprav je dogodek populističnega dizajna ;) . 


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#65
Jaz sem bil tam ko je bil vodja majhen in okrogel. Gledanja čez spektiv ni bilo imeli smo pa VIjOLICE letnik 79. Kdo se spozna na njih ve, da so različne številke na škatlicah v katerih so zapakirane in če imaš srečo lahko dobiš za probo ene, ki so čisto kontra tistim, ki jih dobiš za tekmo. Morali bi dat v štartu 15 iz iste škatlice. Meni bi vsaj moralno pomagalo. Zdaj pa si iščem vse druge razloge za grupo 7-8 cm desno na tretjo uro seveda probni so bili v istem krogu na dvanajsto uro.
Odgovori
#66
Na vzhodu baje niso dobili od poveljstva pravil, ki so se dolocla pri zrebu ekip; zadnja pravila, ki so bila objavljena tu.


Se je pac streljalo kot na loteriji. Ce si bil s probo v tarci, si priblizno vedel kam merit s tekmovalnimi. Ampak, kot je rekel Bojan, z razliko od lani ni 100%, da si dobil isto cifro vijolic, ker ti niso dali celotne skatlice.

Tisti, ki niso imeli nobenga zadetka v tarci al pa po enga pa jeb** ga. Ce si imel enga, tud nisi vedel s katerim strelom si ga spravil tja.

18. aprila bi naj bilo baje drugo kolo za vzhod.
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#67
Pri nas je je problem že lokacija streljanja.
Sestavili smo štiri ekipe in se prijavili na strelišče Bloška Polica (28.3.), ker smo domačini in imamo prijavljeni do strelišča od 2 do 10 km. Pa smo dobili včeraj obvestilo da se moramo ( 11.4) peljati 60 km na  strelišče Mlake, ker da spadamo pod njihovo območje. Eden od naše ekipe ima pa prebivališče v LJ pa sploh ne more streljati na tem strelišču in bi se moral prijaviti v Crn grob ,ker da je to njegovo območje.

To je kakor tista "kad lud jebe zbunjenog" ne veš več kaj je prav. Po pogovoru med prijavljenimi bo verjetno ostalo kar nekaj prostih strelskih mest.
Odgovori
#68
Včeraj smo tudi mi dobili sporočilo od g. Rajka Lesjaka:


Spoštovani!
Zaradi nepopolne ali napačne prijave vaša prijava
za streljanje z M-48 na poligonu Bloška polica ni sprejeta!
Odbite so bile vse prijave, ki niso natančno upoštevale razpisane 
pogoje (predvsem občina stalnega bivanja, ki se ni ujemala z domicilnim poligonom).
Lep pozdrav
RL


...in sporočilo od g Franca Novaka:

Pozdravljeni,

Žal Vas moram obvestiti, da za tekmovanje v streljanju z M48, vaše ekipe ne moremo sprejeti.
Vzrok zavrnitve je v tem, da vaše prebivališče NI v domicilu, za katerega smo odgovorni mi.
O situaciji je obveščen tudi g Lesjak.
Lahko me pokličete.

LP
Franc Novak 031 --- ---


...po pogovoru znotraj obeh ekip, sem g Rajku Lesjaku, že precej pomirjen, poslal žalostno pismo, na katerega še vedno čakam odgovor:


Pozdravljeni gospod Lesjak!

Dobil sem ošpice, ko sem zagledal vaše obvestilo! Sem član ekipe ŠD Studeno, katera je logično iz naselja Studeno, ki spada pod Upravno enoto Postojna. Zdaj pa vi meni povejte, kam kurac naj se naša ekipa prijavi za streljanje drugam kot na strelišče na Bloški polici. V telefonskem razgovoru v zvezi zavrnitve, ki ga je z nekim Francem Novakom opravil drugi član naše ekipe ŠD Studeno, je bilo menda pojasnjeno, da je strelišče na Bloški Polici mišljeno za strelsko populacijo iz bolj Kočevske strani in Suhe krajine(?!?), če ne celo iz Bele krajine (?!?). Očitno nekoga malo heca geografija, ker sem si šel še enkrat pogledat zemljevid z območji izvajanja streljanj z vojaško puško M-48, ki ste nam ga poslali v prilogi Obvestila, kjer sem seveda ugotovil, da so občine Postojna, Cerknica in Bloke (torej tudi strelišče na Bloški Polici) znotraj istega območja izvajanja streljanj in da evidentno občina Postojna ni v območju strelišča Mlake pri Vipavi, kamor nas je želel prestaviti gospod Franc Novak. Sedaj, ko ste nas seveda oropali tekme in konkretno vsaj meni zajebali več kot mesec v naprej dogovorjen dogodek (tekmo), me zanima, komu naj se zahvalimo za to svinjarijo in nesposobnost pri organizaciji, ker se verjetno ne bom ustavil pri zgolj opravičilu. Če ste slučajno odkimali, ko sem v prejšnjem stavku omenil organizacijsko nesposobnost, naj vam samo povem, da se organizator ne drži niti lastnih pravil - konkretno; uporaba optičnih pripomočkov pri poizkusnih strelih na streliščih vzhodnega dela naše države, o čemer si lahko izkušnje udeležencev iz prve roke preberete tudi na forumu Strelec.si. Žalosti me, ker se za celo organizacijo teh tekmovanj ne skrivajo stari penzionistični prdci (kateri pa znajo skuhat vsaj dober pasulj ali golaž), temveč naša Slovenska vojska in očitno (žal) tudi nekateri njeni nesposobni posamezniki. Še enkrat, komu naj se zahvalimo za to svinjarijo in nesposobnost pri organizaciji?

Hvala.


Zdaj, ko vidim, da tudi ti LEON nisi doma na pravem območju streljanja in ker tudi vem za katero strelsko društvo v vašem primeru najverjetneje gre, mi je še bolj jasno, da nekoga od organizatorjev očitno s(k)rbi nekaj drugega. Bomo videli, kaj bodo odgovorili. Kaj pametnega vsekakor težko.

Ajd!

.docx   Priloga-A---Obmocja_izvajanja_strelskih_tekmovanj-2015.docx (Velikost: 386,53 KB / Prenosi: 289)
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#69
Pa ne vem kaj se mešate tle zraven takim dogodkom se je najbolje na DALEČ izognit, Shootme Eek Zzz Snooty Doh
Odgovori
#70
Mnja, tole je v osnovi odlična in pohvalna ideja, ki se je zaradi kruljave izvedbe spremenila v en velik šalabajzeraj. Bobi, a greva stavit za pivo če boš dobil odgovor? ;)

Zaradi podobnega pisanja in objave na forumu sem padel v nemilost pri vrlemu organizatorju Rajkotu. Od takrat me več ne vabi na tekme, čeprav sem pred tem dobival najmanj eno vabilo na teden. Bobi, samo tolk da veš kaj te čaka ;)
Odgovori
#71
...sej vem, sej vem... Rolleyes
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#72
Maja, je bilo v mašem koncu podobno...  SD iz Prekmurja, nekaj članov s Prlekije, in... Seveda kolegi z one strani Mure niso mogli streljati za svoje društvo.. Nakar se je pa ena iz ekipe vseeno prijavila, na naš zakaj, razlaga, da so dopolnili pravilnik(zadnji moment takorekoč). Tako je bila kot regija "nekdanje" obmčje UE MS.  Dumb
Zato berite razpise stalno, tudi na predvečer tekme
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#73
To pa je šlamparija!!!
Pa kaj ima to veze kje si doma?
Bi bilo bolje da dajo kriterije kdo ima večji kurac..Mislim pa to je slabše kot v Vrtcu..
Bobi,po mojem odgovora Ne boš dobil,saj je tukaj nastala ena velika zbrka ,in da se sedaj zmenijo kdo je zajebal,bo trajalooooooooo.
Se pa strinjam s Jabolko,da se je takih dogodkov treba na daleč izogibat,ker dokler bom lahko streljal si bom naboje sam naredu in sam kupil komponente in posledično ne bom slabe volje tako kot naš Bobi.
Bobi,jebi ga...sočustvujem s tabo...biće bolje 
Odgovori
#74
(26-03-2015, 21:29)bobi Napisal: Še enkrat, komu naj se zahvalimo za to svinjarijo in nesposobnost pri organizaciji?


Na spletni strani http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-j...avljane-1/ piše, da je organizator Slovenska vojska. Morda bi bil to pravi naslov za tvoje pismo.
Odgovori
#75
(26-03-2015, 21:29)bobi Napisal: Včeraj smo tudi mi dobili sporočilo od g. Rajka Lesjaka:


Spoštovani!
Zaradi nepopolne ali napačne prijave vaša prijava
za streljanje z M-48 na poligonu Bloška polica ni sprejeta!
Odbite so bile vse prijave, ki niso natančno upoštevale razpisane 
pogoje (predvsem občina stalnega bivanja, ki se ni ujemala z domicilnim poligonom).
Lep pozdrav
RL
No, potem pa nisem samo jaz dobil DQ zaradi napačnega prebivališča...

Šalo na stran, velika škoda, da se je še ena dobro zamišljena strelska prireditev spremenila v neorganizirano strelsko farso. Ne razumem, kako lahko ena resna organizacija kot je Slovenska Vojska, takšno promocijsko prireditev prepusti v izvedbo nekemu "podizvajalcu", kot da sami ne znamo/zmoremo speljati takšen dogodek. 
Odgovori
#76
Tole so zakomplicirali do nezavesti. Kot je omenil Leon, so zavrnili prijave naših 4 ekip, ker je bil v vsaki vsaj eden, ki zaradi prebivališča ni "pasal" notri.

Pa so samo iz našega društva izgubili 12 strelcev. Res škoda dobre ideje za katastrofalno izvedbo. Wall

edit: @45.dule - Mislim da tukaj ni kriv "podizvajalec", vsaj po meni dostopnih podatkih.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#77
Že na samem razdelitvenem zemljevidu je jasno da ima naše "Postojnsko" območje strelišče Bloška Polica v svojem določenem okviru.

Pa moramo na strelišče Mlake-Vipava, ki se nahaja na spet določenem območju Nove Gorice.

BOBI kam so pa vas razporedili ??
Odgovori
#78
(27-03-2015, 12:11)admin Napisal: edit: @45.dule - Mislim da tukaj ni kriv "podizvajalec", vsaj po meni dostopnih podatkih.

Nič slabega čez "podizvajalce", vendar na tak način ni mogoče pričakovati, da se bo na osmih področjih upoštevalo tako "šlampastno" sestavljene pogoje za sodelovanje in izvajalo streljanje dosledno za vse enako. In kot si že sam napisal, na tak način so razbili kar nekaj dobrih ekip in preprečili nekaj dobrega druženja. Thumbdown
Odgovori
#79
Na lovskih veselicah je takšno streljanje bolje organizirano. Tarčo narišejo na meterski papir zadaj. Vsi streljajo v hrbtno stran. Zmaga tisti, ustreli najbližje narisani tarči. To se vidi na koncu, ko se tarča obrne.
Malo šale. Ampak pogoji so pa "od hudiča".
Odgovori
#80
Zdi se mi, gre pri tem tekmovanju predvsem za popularizacijo streljanja. Pravila so jasno zapisana, kar ni pisano na kožo posameznim ekipam iz različnih krajev, vendar za te obstajajo druge in predvsem plačljive tekme. Očitati vojski kakšno zarotništvo ni na mestu.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)