Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Streljanje kot hobi (kje začeti?)
#1
Pozdravljeni, mene zanima kako začeti s streljanjem. Nimam nobenih izkušenj z strelnim orožjem (do zdaj sem veliko streljal samo z zračno puško in bi rad poskusil, če je možno tudi s pravim orožjem).

Prosim, če mi kdo razloži kako in kaj. Ali se lahko (sploh) včlanim v kakšen strelski klub, ali moram prej opraviti kakšen trening o pravilnem ravnanju s strelnim orožjem ipd., ali imeti prej kakeršnekoli druge kvalifikacije, ali se vse to lahko uredi v strelskem klubu?

V primeru, da se je možno včlanit v kakšen strelski klub, bi prosil če mi kdo lahko pove kateri so možni v Mariboru.
Odgovori
#2
Pozdravljen!

V Mb okolici je strelski klub ra-ta-ta ( http://www.strelisce-maribor.si/Ponudba/...%BEje.aspx  ).
V Lj pa Strelski klub dum dum  ( http://sddumdum.blogspot.com/
Odgovori
#3
Zdravo. !! No da ti pomagam. V Mariboru imaš :Strelski klub ra-ta-ta, ki ima svoje streliščev bivšem Mtt tekstilni tovarni. Strelski klub Maribor, strelsko društvo Policist , in strelsko društvo Veteran Mb. Sam sem član Veteran društva. Vsi našteti klubi imamo treninge v Melju, pelješ se mimo tovarne akomulatorjev Vesna, do tenis igrišča tam je bife in zraven strelišče naštetih društev. Imamo razdeljen urnik streljanja čez teden. Mi recimo streljamo v ponedeljek od 15- 18 ure. Moral boš poiskat kakšnega kolega,ki je član društva, da te povabi na strelišče da vidiš kako to poteka. Strelja se  z pištolo na 25 met. natančno streljanje. Orožje, malokalibersko ali pištola ali revolver velik kaliber. ( 9x19 ali 38 special ). Za streljanje z puško na 50 metr. pa se še delajo strelska mesta. Tako in potem te povabi kolega ti posodi pištolo in strelivo in lahko streljaš seveda pod nadzorom dežurnega člana, ki odgovarja za red in disciplino na strelišču. Za vsa  potrebna potrdila in izpite se pomeniš z predcednikom društva. to je na kratko.
Streljati že znaš, poskusi še zadeti . Ruger GP- 100 6", Hammerli X-Esse Sport , STI- Spartan , ZKR- 551, CZ-Sport-2. 
Odgovori
#4
Ko opraviš izpit varnega rokovanja z orožjem oddaš vlogo za nabavno dovoljenje (orožja). V kolikor tekmuješ v okviru ene od zvez, ti le-ta lahko izda potrdilo, da tekmuješ z določenim kalibrom, ki ga priložiš ali dopolniš k vlogi ti na upravni enoti (UE) izdajo orožni list za potrebe športnega strelstva. V kolikor tega potrdila zveze nimaš, dobiš posestni list. Razlikujeta se v tem, da s posestnim listom ne moreš kupovati nabojev pri registriranih trgovcih, ampak potrebuješ za nakup (določene količine) nabojev spet oddati vlogo za nabavo streliva. S posestnim listom lahko poseduješ naboje in orožje, tekmuješ na tekmah, kamor si povabljen ali pa pokaš na svojem strelišču. Za začetek ti predlagam, da si večkrat prebereš Zakon o orožju.
Odgovori
#5
(26-04-2015, 09:24)romunov Napisal: Ko opraviš izpit varnega rokovanja z orožjem oddaš vlogo za nabavno dovoljenje (orožja). V kolikor tekmuješ v okviru ene od zvez, ti le-ta lahko izda potrdilo, da tekmuješ z določenim kalibrom, ki ga priložiš ali dopolniš k vlogi ti na upravni enoti (UE) izdajo orožni list za potrebe športnega strelstva. V kolikor tega potrdila zveze nimaš, dobiš posestni list. Razlikujeta se v tem, da s posestnim listom ne moreš kupovati nabojev pri registriranih trgovcih, ampak potrebuješ za nakup (določene količine) nabojev spet oddati vlogo za nabavo streliva. S posestnim listom lahko poseduješ naboje in orožje, tekmuješ na tekmah, kamor si povabljen ali pa pokaš na svojem strelišču. Za začetek ti predlagam, da si večkrat prebereš Zakon o orožju.

tudi tebi nebi škodilo malo branja...posestnega lista 100% NE DOBIŠ... Papers
Odgovori
#6
(26-04-2015, 09:24)romunov Napisal: ... V kolikor tekmuješ v okviru ene od zvez, ti le-ta lahko izda potrdilo, da tekmuješ z določenim kalibrom....tekmuješ na tekmah, kamor si povabljen...

Za citirana nestrokovna navodila si prislužiš najmanj 100 minusev...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#7
Glej glej, japčka in 357 sta našla dlako v jajcu. Dovoljenje za posest orožja, orožni posestni list. Če bi napisal "posestni list", bi blo ok? Dejta še omenit, da nisem citiral zdravniškega pregleda, pa starostne omejitve in zanesljivosti. :)
Odgovori
#8
@romunov O marsičem, razen v dajanju minusov in metanju polen, nimaš pojma, zato ne zavaj*.
Da te izobrazim: Potrdilo zveze potrebuješ za določen tip/vrsto orožja, s katerim tekmuješ in na za kaliber!! Tekmuješ lahko na tekmah, na katere prideš po lastni presoji in za njih ne potrebuješ osebnega vabila - odzoveš se na razpis!!

*zavajaj - včeraj mi je zmanjkalo črnila. ;) 
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#9
(26-04-2015, 20:30)romunov Napisal: Glej glej, japčka in 357 sta našla dlako v jajcu. Dovoljenje za posest orožja, orožni posestni list. Če bi napisal "posestni list", bi blo ok? Dejta še omenit, da nisem citiral zdravniškega pregleda, pa starostne omejitve in zanesljivosti. :)

glej glej romunov ne zna brat...mogoče bo zastopu sliko


Priponke Male slike
   
Odgovori
#10
Mogoce bi pa kdo moral izvorno vprasanje se enkrat prebrat...
Odgovori
#11
Vprašanje je: kdo?
Odgovor je: "romunov"!
Je tako "dani_79" ali si mislil na koga drugega? Bodi pošten in povej v eter.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#12
Ubogi Mitja mislim, da ni dobil pravih odgovorov. Napišite kje in kako začeti z strelstvom. Vsi vemo da so te listine težko za razumet. S tem se bo moral ubadat tudi sam. Kot prvo pa mora ugotovit kaj bo sploh streljau in s čem.  
Streljati že znaš, poskusi še zadeti . Ruger GP- 100 6", Hammerli X-Esse Sport , STI- Spartan , ZKR- 551, CZ-Sport-2. 
Odgovori
#13
Tu sem osebno preizkusil, preden sem se začel ukvarjat s tem lepim sportom;

V Lj pa Strelski klub dum dum  ( http://sddumdum.blogspot.com/ ) 


Mislim, da je kar nekaj klubov, kjer je možno
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)