Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup kronografa
#21
Od proizvajalca dan BC je pogosto čisti BS ,posebno kak Nosler prov grdo laže, za krogle imamo zdaj zaenkrat podatke on 'neodvisnega' merjenja BCjev z doplerjem iz strani Applied Balistics pa še par drugih virov. Za Lapuine krogle, ki jih uporabljam pa imam tudi meritve iz doplerja na Norveškem kjer fabrka testira BCje.

Na žalost so odstopanja od kronijev večja kot 1%, noben ni točen a če jih testiraš zadosti in tudi praktično streljaš lahko ugotoviš kateri je najbližje. Pri nas pogosto streljamo čez 3 aoc celo 4 različne chronije naekrat tako ,da že vemo kako kateri kaže in koliko je treba kateremu prištet ali odštet za približno prav podatek.

Problem različnih vrst chronjev je da se naprimer pri svetlobnem zadeve spreminjajo z svetlobnimi pogoji torej ni samo konstantno odstopanje ampak je enkrat tako drugič drugačno
Drug problem je razvoj ladung kjer bi poleg natančnost naradi še čim manjši SD tu pa nakateri chronijo nakladajo ko kako ciganka pri šloganju


Vsakem primeru je fino vedt koliko laže 
[Image: Litz%20Chrono%20Test2.jpg~original]
Odgovori
#22
Clap
Dear all,
I agree to Kristijan, Long Range Shooting with first shot to a new target (up to 2000m with right caliber) is really something for very exact data. Not only for the speet.
We are some Long Range Shooters from Austria (some of us also take place on the event in Poland (Long Range X) since years. We are shooting 338 Lapua Mag. 408 CT and smaller as well (300 win mag, 308 win etc) . For measuring the speed I can propose only the Magnetospeed V3. We are using it after testing a lot different. No problem for big caliber like the .408 CT, which is of course for 1800 m and more used.
For collecting all data and adjusting the scope (for new distance at tactical shootings) to the ambient conditions we are using STRELOk Pro Balistic calculator on mobile phone which connects with Bluetooth to KESTREL 5700 Elite for measuring different weather data. IS as good as the data you fill in - also regarding your ammunition (we are loading by ourselves of course to reach higher precision and best result)
PS: We are looking for a possibility for Long Range Training near Austria (Styria/Graz area, so best will be Maribor or Ptuj etc) - up to 1000m or even more.
In the moment we have to drive to Hungary - this is to far Eek
If somebody may give me some hints, it will be good. In Austria there are NO places longer than 300m (of course except closed Military ranges and on this the training is limited to some events per year up to 1200m even for members of HSV (MIlitary Club) like me)
Najlepsa Hvala

PS: I speak a little Slowenian and can also read (so no problem if answers coem in your language) but I am not able to write - Sorry about.
Lep pozdrav iz Avstrija
(23-06-2017, 11:07)Kristian Napisal:
(23-06-2017, 10:53)Perse Napisal: in pol zacnes nadmorsko in pritisk, kje luna stoji.. pa si zakompliciras hobi. Sej sm za to da teorijo mas spimpano v nulo, sam na konc pa vids da si sam tist problem k ne zna nacilat v tarco... sam delam po pravilu KISS.

long range shooting je zelo eksakstna znanost. Prav nič ti ne pomaga, če si vrhunski trigger puller, če pa imaš favš podatke o brzili, razdalji in ostalih parametrih.
Večina pomembnih parametrov, ki vplivajo na rezultat na 800 in več m, pri razdaljah pod 500m nimajo relevantnega vpliva.

KISS pomeni tudi streljat dokler ne slišiš da si zadel gong, ampak to ni ravno cilj, kajneda? Še posebej, če hočeš v taktikul igri zadet tarčo na neznani razdalji s prvim strelom.

P.S. na Finnsniperju na zadnji dan streljaš na 10 tarč med 600 in 1400m. Strelišče je na morski gladini. Vmes, med streljanjem nas je prešla hladna fronta in sta se zračni tlak in vlažnost radikalno spremenila. Kestrel z Applied Balistics modulom je to zaznal in spremenil popravek elevacije na razdalji 970m za +0,6mil (po KISS: 6 klikov več). Tarča je visoka 1m, in če pomeriš v sredino, si skor ziher falil.
Tukaj nastopi dilema, ali verjetni tablici, ki si jo naredil doma in si jo s pridom (preverjeno) uporabljal prejšnja dva dni tekme ali pa verjeti elektroniki, ki meri spremembe. Seveda po principu KISS sem ustrelil tako kot smo streljali do sedaj in bil prekratek točno za pol mila. Drugi strel s +6klikov je bil v sredi tačre, ampak 5 pik je pa šlo v maloro...
Nauk zgodbe, zračni tlak, nadmorska &Co imata konkreten vpliv na možnost zadetka na večjih razdaljah.
Odgovori
#23
Evo medtem ko eni ugotavljate kaj bi, drugi to imamo...ane Klemen :)) Hand


Priponke Male slike
   
Odgovori
#24
za streljanje ležečki je recimo originalni podstavek za labradar ok zadeva ali je bolje podstavek sam narediti?

[Image: Bench_Mount_New_Ball_1024x1024.png]

https://buymylabradar.com/products/bench...r-labradar
Odgovori
#25
Čisto navaden fotografski tripod bo verjetno bolj vsestranski kot tole. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#26
nimam tripoda, 99% streljanja iz ležečega položaja... Shrug
Odgovori
#27
evo lažnivca...
[attachment=11703]
Odgovori
#28
Za lezece streljanje uporabljam gorilla tripod s clenkastimi nogami. Cca 30e in dela na vsakem terenu.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Odgovori
#29
Lightbulb 
v zadnjem času vidimo pravo renesanso kronografov, in zadnji ki se je v tekni za ''downgrading'' pridružil je labradar:

[Image: 1706646591227-png.8336781]

ki mora konkurirati izredno popularnemu garminu:  Xero C1 Pro Chronograph | Garmin


[Image: 484224_garmin-xero-c1-pro-chronograph-ha...00x800.jpg]

potem pa še imamo variante preteklih let kot so Bulletseeker Mach 4:  Bulletseeker Mach 4 doppler chrono | Sniper's Hide Forum (snipershide.com)
TFB Review: BulletSeeker (Speedtracker) Mini Doppler Chronograph -The Firearm Blog

[Image: 1-lrs-png.7850704]


pa še ostali na tržišču: 
AndiScan micro A2/Mark-ii – SQi-AndiX

[Image: SQi-2023-001_M03-3788-768x1152.jpg]

True Ballistic Chronograph -CE (europeairguns.com)

[Image: logo-sin-imagen.jpg]

skratka izbire kar dosti... čeprav sam zadnje čase zelo zelo poredko uporabljam kronograf  Cool
Odgovori
#30
https://www.caldwellshooting.com/new-for...34904.html
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)