Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
polni kdo SPCE 7 mm s smodnikom P-18?
#1
Če kdo polni češke krogle SPCE, 7 mm s smodnikom P-18 (Bashieri Pelagri), me zanima kakšne količine smodnika uporablja za polnjenje posameznik kalibrov?
Odgovori
#2
Najboljša je tista metoda kjer začneš z minimalno polnitvijo in meriš hitrost. Je pa krogla katastrofa, če boš uporabljal za lov. Dobra je le pri manjši hitrosti. Nisi napisal za kateri naboj v 7mm.
Odgovori
#3
Kot je napisal alojz, če se vsaj malo ceniš, ne streljat živali s to kroglo, to je katastrofa od katastrofe.
Mogoče za lisico.
Odgovori
#4
Smiselno izhaja iz mojega vprašanja, da gre za vse kalibre 7 mm ( 7X64, 7X57, 7X57 R in ostale).
Ni mi jasno zakaj bi bila ta krogla tako slaba, z njo sem uplenil veliko visoke divjadi, pa je vsa obležala v ognju ali zelo blizu nastrela. Tudi ran ne povzroča velikih, razen v kolikor zadenemo v lopatico. Zaradi tega jo tudi že proizvajajo zelo zelo dolgo. Saj ni  slabe krogle le lovsi slabo ciljajo, takšne krogle s katero bi divjad opadla, čo jo zadenemo v nogo, pa ni.
Z vprašanjem sem želel izvedet kakšno količino smodnika doziramo za to ali podobno kroglo, ker so italiajanska navodila zelo slaba.
Odgovori
#5
V mojem dolgoletnem iskanju ranjene divjadi sem imel nešteto primerov, ko je strelec trdil, da je zgrešil. Kasneje se je sprejelo pravilnik, da je treba vsak strel na parkljasto divjad pregledati z psom krvosledcem.
Ko strelec zatrjuje kako je zgrešil ga vprašam za kroglo. Če je SPCE sem takoj vesel. Največkrat leži divjad v krogu 200m. Krogla ne prebije in ni krvi. Zato trdim, da je z to kroglo največ izgubljene divjadi pri nas. Kljub odličnim zadetkom. Niti muflona ali jazbeca z 7 rem mag ni prebilla.
Najbolje se obnese v 7x57R. Zaradi manjše hitrosti prodira globlje in se ne razleti takoj.
Saj vem. Sedaj boš napisal, da sprašuješ za polnjenjee in ne rabiš nasvetov okrog krogel. Ampak to je le odgovor na tvoj gornji post.
Odgovori
#6
Glede češke krogle SPCE, 7 mm, 11,2 grama, sem povprašal za mnenje nekaj lovcev z dogoletnimi izkušnjami in vsi so s to kroglo zadovoljni, vprašal sem takšne, ki so iz družin, kjer pade veliko prašičev. Sam sem lani uplenil 12 kosov srnjadi in brez problema. Vprašal sem dva prodajalca nabojev in rekla sta mi, da prodata več kot 50% nabojev prav s to kroglo. Če bi bila res tako staba, bi jo zakon ekonomije izločil, ker bi upadlo povpraševanje po njej. Jaz lovim z njo že preko 40 let. Saj ni problem kupit 20 najdražjih nabojev z nekimi najnovejšimi in prestižnimi ( tudi nenormalno dragimi ) kroglami, vendar zakaj. Jaz se vrednotim in dokazujem s tem, da napravim 20 nabojev, ki zadevajo v krog 2-3 cm, so za lov povsem dobri in škatalica ne stane več kot 12,00 Eura. Uživam pri polnjenju in rezultatih. Imam pa tudi solovce, ki zelo radi kažejo svojo prestižno in drago municijo, to ni merilo za vrednotenje.
Odgovori
#7
Vse kar si napisal drži. Kakor tudi to, da je zaradi nje največ izgubljene divjadi.
Najbolj prodajana, poceni, točna, lovci hvalijo.
Ampak takim sem največkrat iskal. Ko so drugi nanje pritisnili in zahtevali kontrolo "zgrešenega" strela.
Nazadnje je po 18 dneh bil pokončan star jelen. Krogla se je razletela in obstala na vhodu (brez znakov zadetka na nastrelu).
Glede cene pa: ena najboljših krogel je 34 centov. Koliko pa je SPCE????????
Pa samo za srnjad absolutno pretežka. Zaradi odsuna.
Odgovori
#8
Ta krogla je dobra samo za tarčo, ker res lepo odreže papir :)

No, najboljša krogla po 34 centov, katera je ta? Dobre "bonded" krogle so tam po 50 centov.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)