Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filmi z vojno tematiko
Na Netflixu je še The dirty dozen (1967). Še en režiser, ki ima svojo predstavo o tem kaj ljudje delajo, ko jih zadane kugla ali eksplozija. IMDB ocena 7.7 je za moj okus previsoka.

https://www.imdb.com/title/tt0061578/?ref_=fn_al_tt_1
Odgovori
   


https://www.imdb.com/title/tt0065938/
Odgovori
https://www.youtube.com/watch?v=dYAwJTO8...e=emb_logo

Gozdovi so še vedno zeleni
Odgovori
Mosul
Vrhunski film po resničnih dogodkih. Odlična igra, režija in scenarij.
Zaradi pomembnih pol-skritih detaljev, vreden večkratnega ogleda.
Podcenjen. Realno za 9+.

https://www.imdb.com/title/tt9252468/?ref_=nv_sr_srsg_0
Odgovori
Wuhan-wood produkcija 


Kitajsko Japonski konflikt je trajal cca 14 let ,Kitajci  niso nikjer kaj dosti omenjani kot del zavezniške koalicije čeprav je ca 1.4mio oz  cca 70% japonskih vojakov padlo na Kitajskem medtem ko so kitajci izgubili cca 35mio ljudi

Del vojske pod Chiang Kai-shek  je izurila in opremila nacistična Nemčija zato tudi nemške čelade in podobne uniforme.
https://www.youtube.com/watch?v=CBt8WtcG...e=emb_logo
Odgovori
"Animiran" film The Liberator, ki ga dobite na Netflixu.

Začne se zanimivo, ko nemški oficir izpostavi rasizem v ZDA, potem pa kar pozabijo na to. Sicer pa govori o izkrcanju zaveznikov na jugu Evrope, potem pa trek na sever. Glavni lik je bil skupno pod ognjem čez 500 dni, kar je menda kar impresivno.
Odgovori
Pogledal Mosul, odličen. Le nekaj me je zmotilo - v celem filmu ne pokaže niti ene menjave nabojnika, nobenega naboja, nič. Al je zdej to povezano z razmerami v katerih so snemali in dejansko niso smeli imet nabojev, niti fake, al pa je mal čudna režiserjeva odločitev. Kakorkoli, vreden ogleda.
Odgovori
Snemali so v Marakešu. Kolikor sem bral so šli igralci čez pravi trening. Meni zelo dober film. Najprej sem mislil, da je dejansko iraška produkcija, so pa Američani za njim. Vseeno lepo pokaže, da situacija tam ni enostavno črno-bela ampak je bolj zapleteno.
Odgovori
Tudi jaz s svežimi vtisi od ogleda Mosula. Top zadeva, toplo priporočam.
Odgovori
(07-12-2020, 23:35)jernejm Napisal: Pogledal Mosul, odličen. Le nekaj me je zmotilo - v celem filmu ne pokaže niti ene menjave nabojnika, nobenega naboja, nič. Al je zdej to povezano z razmerami v katerih so snemali in dejansko niso smeli imet nabojev, niti fake, al pa je mal čudna režiserjeva odločitev. Kakorkoli, vreden ogleda.

Malo poglej kako so streljali. Ni potrebe po menjavi :)
Imas ogromno filmov, kjer ne menjajo nabojnika ali sploh 'dotoka' streliva pa vseeno pokosijo vse.
Odgovori
(07-12-2020, 23:35)jernejm Napisal: Pogledal Mosul, odličen. Le nekaj me je zmotilo - v celem filmu ne pokaže niti ene menjave nabojnika, nobenega naboja, nič. Al je zdej to povezano z razmerami v katerih so snemali in dejansko niso smeli imet nabojev, niti fake, al pa je mal čudna režiserjeva odločitev. Kakorkoli, vreden ogleda.

Že v prvi sceni policista menjata nabojnike, pa še par menjav se jasno spomnim. Eden od specialcev tudi izprazni svojega Dragunova v zadnji sceni, ko montirajo dušilce - nabojnik ven, zaklep nazaj. Sem pa šel zdaj gledat in v nabojniku ni nabojev, tako da gre res lahko za kake prepovedi. Ali pa si lažeš, da mu je ravno zmanjkalo.

Zelo prijetno presenečen nad filmom. Zanimivo se mi je zdelo, da so vključili par detajlov, ki jih sicer redko vidimo v filmih. Recimo tak realen prijateljski ogenj, ki bi se zgodil v zmedenem strelskem obračunu, pa ročno bombo, ki se odbije od nesrečno postavljenih ruševin. Navadno filmske ročne bombe letijo z Boško Buha preciznostjo. Češkoslovaški ZB-53 na Humveejih so bili tudi nepričakovani. Prej jih nisem videl nikjer, zdaj pa v dveh vojnih filmih zapored (Mosul in Ržev).
Odgovori
Strelci ocenjujemo film po „menjavi“ nabojnikov itd. Strinjam se, da mora biti film čim bolj verodostojen, brez digitalizacij do nezavesti ali polurnih rafalnih nažiganj, če veš, da je nabojnik prazen v nekaj sekundah.
Ta film ima zelo globoko sporočilo. Vodja ni samo njihov poveljnik, ampak predstavlja v filmu očeta, narod... Podrobnosti v scenariju ali igri, kot je npr. njegovo pospravljanje smeti, je tudi primera, da je potrebno deželo „očistiti“. Detaljev je kar nekaj, a jih je potrebno najti. Kawa to nadaljuje....
Film dobi nadaljevanje.
Odgovori
https://www.imdb.com/title/tt11547520/

Citat:Kalashnikov

Wounded as tank driver in 1941 during WWII, Kalashnikov sees the latest Soviet machine gun fail. As he's also an inventor, he starts looking for improvements and in 1947 ends up with AK-47 assault rifle.


lp upor500
Odgovori
Pripravite se. Apokalipsa, bo! Danes. Ob 22:45, na TV-SLO1.
Odgovori
Dejansko prvi film ki sem si ga kupil na DVDju, pred veliko veliko leti. Legendaren, ampak - tole na rtv bo daljša, režiserjeva različica. Je razvlečeno al je ok?
Odgovori
183 dooolgih minut... ;)
Odgovori
iz opisa na RTV: ''Predvajamo drugo različico, ki jo je režiser Francis Ford Coppola dopolnil leta 2000. Ob ogledu filma na televiziji več kot dvajset let po njegovi premieri je dognal, da je občinstvo že posvojilo prizore, ki naj bi bili ekstremni. Kot pravi Coppola, je šele v novi različici prišla do izraza blaznost vietnamske vojne. ''
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
Če so vam všeč nemi filmi je tale vir ravno obratno - samo zvok brez slike. Primerno za tiste, ki vam gre angleščina.

Podkast We have ways of making you talk https://wehavewayspod.com/

Sicer predvsem razčlenjujeta dogajanja na frontah, kjer so v prvi vrsti udeleženi ljudje z Otoka (od koder izvirata tudi avtorja podkasta), epizode pa so lahko zelo različne. Včasih bere iz knjige (idealno za generiranje bralne liste), na obisk pride kak poznavalec določene teme ali celo veteran (teh je razumljivo vedno manj).

V eni od epizod je bil tudi pisec epizod 2 in 9 Band of brothers. Izvedel sem tudi, da Hanks dela še eno vojno serijo, tokrat na temo frčoplanov.
Povedal je še več zanimivosti. Na primer pred vsako epizodo se za nekaj sekund pojavi in nekaj pove nek starček. To je Hanks predlagal že zelo na koncu editiranja in vsi pisci so bili proti. V retrospektivi je to verjetno eden boljših detajlov cele mini serije.

Poslušanje priporočam.
Odgovori
https://www.imdb.com/title/tt6084202/

Je tudi na Partisu :)
Odgovori
Extraction (2020), Netflix. Glede na to, da je čisto za lase privlečen, je nenavadno gledljiv. Varianta John Wick hara po Bagladešu.

Fauda (serija 2015 - ), Netflix. Meni top zadeva.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)