Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZORO Združenje orožarjev Slovenije, nateg ali Severna Koreja?
#1
Exclamation 
Pozdravljeni.

Vsi vemo, da se bliža sprememba zakonodaje.
Da boste vedeli kdo in kako se zastopa naše interese, pa si preberite v prilogah.

Ali mislite, da so predlogi ZORO (Združenje OROžarjev Slovenije) res v korist športnih strelcev, lovcev in ostalih?
Ali je možno, da se človek z dnem upokojitve res zave kakšno sranje je počel vse življenje v službi in da mora to v penziji spremeniti?
Toda ali bodo te želje po spreminjanju prinesle pozitivne rezultate ali samo sranje?
Preberite si v prilogah in ocenite sami.
Žal mi manjka nekaj dopisov, ker me ne obveščajo več, saj nisem poravnal pristopnine in članarine, ker sem ocenil, da je to združenje le farsa za zbiranje sredstev ožje interesne skupine in poizkusa kazanja moči penzionista, ki niti dopisa ne sestavi tako, da bi mu lahko bivši sodelavci sledili. In ta oseba naj bi nam pisala ugovore na odločbe prekrškovnih organov? Tako nam je bilo zagotovljeno na Ustanovnem zboru, kjer smo izvolili osebe v organe združenja brez njihove prisotnosti in njihovega strinjanja. Največ poudarka in obvestil po e-pošti je na temo: članarina, pristopnina, TRR.
Na drugi strani zapisnika UZ lahko tudi vidite, da smo se jaz in osem drugih postavili za interese športnih strelcev, lovcev in zbirateljev s tem, ko smo glasovali proti predlogom, toda ostale ovce so ponižno pokimale diktatorju, ki si je zavaroval predsedniško mesto s statutom, ki skoraj popolnoma onemogoča zamenjavo.

Trgovci, ali se to združenje res bori za vaše interese? Kdo prinese denar v vaše blagajne?
Lovci in športni strelci, to združenje se NE bori za vaše interese!
Streliščniki, ali se to združenje res bori za vaše interese? DA, če ste vi Strelišče Rudnik.
S takšnim zastopnikom, bodo časi, ki jih morda imate za slabe, še mnogo slabši.

V zadnjih petih letih je bilo v Sloveniji izstreljenih vsaj milion nabojev brez hujših poškodb. Očitanih je bilo le 18 prekrškov od katerih si jih, v našem društvu, lastimo 6, saj jih, zaradi napihovanja balona, štejejo tako: eni pravni osebi očitajo tri prekrške, kar pomeni tudi tri za odgovorno osebo, skupaj 6. Od teh smo na Upravnem sodišču uspeli dokazati svojo nedolžnost, po njihovem štetju, v 2 (1+1), ostalih se bomo oprali krivde na Vrhovnem ali Evropskem sodišču. In to nekoga moti in zato želijo spremeniti zakon.
Ali je res potrebno spreminjati nekaj, kar ni problematično?

Vabim vas k debati, vendar ne k mlatenu prazne slame, zato vaše ostre komentarje opremite s podobnimi prilogami.

Lp, Sašo


Priponke
.docx   12.5.2015 PRISTOPNA IZJAVA12.5..docx (Velikost: 16,8 KB / Prenosi: 241)
.docx   12.5.2015 STATUT_zdruÅŸenje 15.5.2015.dokončen.docx (Velikost: 38,38 KB / Prenosi: 280)
.pdf   12.5.2015 zapisnik UZ st.1-1.pdf (Velikost: 637,11 KB / Prenosi: 306)
.pdf   12.5.2015 zapisnik UZ st.2.pdf (Velikost: 566,62 KB / Prenosi: 451)
.pdf   12.5.2015 zapisnik UZ st.3-1.pdf (Velikost: 420,44 KB / Prenosi: 441)
.docx   14.5.2015 ZDRUÅœENJE-DOPIS STRELIŠČA mnz1.docx (Velikost: 20,74 KB / Prenosi: 286)
.doc   21.5.2015 ZdruÅŸenje oroÅŸarjev-odgovor.mnz.doc (Velikost: 60 KB / Prenosi: 328)
.docx   22.5.2015 Dopis-MNZ.strelišča.dop.2.docx (Velikost: 30,84 KB / Prenosi: 346)
.doc   22.7.2015 Združenje orožarjev, LZS-odgovor MNZ 20.7..doc (Velikost: 67 KB / Prenosi: 355)
.docx   23.7.2015 Konkretna vprašanje MNZ. 1.docx (Velikost: 20,5 KB / Prenosi: 352)
Odgovori
#2
Klasično mešanje dreka in kdo je bolj Cesarjev - Slovenstvo pač kateremu ni za pripisovati kaj več kot osebne želje po nekem "statusu". Dejstvo je, da na koncu dneva skozi vso Slovensko zgodovino obstajajo strelišča SV (ostala tudi ampak recimo s dosti večjim nivojem  zaščite kot jo recimo v svojih elaboratih predpisuje SV in ki nikakor niso sporna ali predmet neke MNZ komisije), ki so urejena kakor so urejena in po meni znanih podatkih ni NITI ENEGA INCIDENTA, ki bi zahteval smrtno ali hujšo telesno poškodbo (zaradi streljanja seveda ne gobarjenja...) in če je to na sto letnih streliščih urejeno primerno NI NOBENEGA RAZLOGA (takega ki ni samopromocija pofukanega uradnička, ki bi rad plus točke pri gospodarju, ker je za resno delo itak nesposoben in praska kjer ne srbi - slednje je zaščitni znak parazitov in debilov), da se išče neke spremembe zakonodaje na področju izvajanja dejavnosti ali komercialni ali lovskih ali bilokakih drugih strelišč in streljanja pri nas. Večina če ne kar vsa civilna strelišča so takisto primerno urejena in gre na koncu dneva vedno in le za hrup in posledično "motenje zaskrbljenih občanov" in nato nadaljno "zaznavanje povečanega obsega dela s strani uradnih oseb" - slednji "" je itak glavni problem vse štorije, ker ali treba zganjati analni alpinizem ali pa nič (preferirajo očitno prvega :) ).

Konec koncev je VSEENO KDO STRELJA, KDAJ STRELJA  IN KJE STRELJA nivo zaščite in način izvajanja te dejavnosti je že sedaj tako v praksi kot v Zakonih POTRJENO (z leti zgodovine in odsotnosti "pizdarij") primeren in ustrezen. Vsa strelišča pri nas (vsaj kar jih poznam jaz) so varnostno gledano primerno urejena za vse ostalo (izvajanje streljanja) so pa tu Inšpektorji, ki bi namesto jebenih delovnih skupin in nakladanja za mizo lahko stvari spremenili na terenu, če bi imeli voljo do dela in ne do nakladanja - glej prejšnji zadnji odstavek.
Odgovori
#3
Mato to je že vse res ampak trenutno zgleda, da je zagon za 'ureditev problematike' strelišč požegnjan zadosti visoko na politični lestvici, da se dejansko z tem ukvarja 'delovna' skupina, ki je dobila mandat .

Zasluge, da je prišlo do tega pa si na žalost lasti en zelo ozek cvetober strelišč oz SDjev(beri dve oz tri) ,ukrepi a ne bodo prav nič ozki oz omejeni na  problematične ampak kot vedno vse povprek pa še malo, zihr je zihr.

Kake brihte se tu najdejo ti povedo tudi ideje 'delovne' skupine za varnost v prometu, ki je v določenem trenutku cisto resno predlagala, da se prepove obveščanje o radarjih po radiju.
Odgovori
#4
Problem "projektnih skupin" je v tem, da morajo upravičiti svoj obstoj..

To pomeni da zadevo "tuhtajo" nerazumno dolgo, potem pa izdajo "nerazumno" poročilo, v katerem prikažejo kako je vse neurejeno, kako je vse treba spremeniti, skratka opravičijo svoj obstoj..
Odgovori
#5
Meni se dopis 2 bere predvsem kot pisanje enega ceha, da bi izrinil "nelojalno konkurenco", ki uporablja luknjo v zakonu, da oddaja strelišče v komercialne namene zgolj samo svojim članom. Trik je v tem, da so to strelišča društev za katere ne veljajo predpisi glede varnosti razen kar se tiče table, reda na strelišču in ograje (od tu "nelojalno", ker civilna strelišča morajo izpolnit več pogojev).


Citat:Športno strelišče je objekt, lokacija oziroma zemljišče, ki jih uporabljajo strelske organizacije, za nepridobitno dejavnost športnega streljanja njihovih članov in v okviru prireditev tudi članov drugih športnih društev.

Žalosti me (nisem naiven, malo sarkazma), da me moje društvo SOIT ni obvestilo, da smo član tega združenja, niti nisem bil povabljen k sodelovanju pri pisanju dopisa oz. oblikovanju mnenja društva do te teme.
Odgovori
#6
Irelevantno kakšna je višina cilja analnega alpinizma.

"Zasluge" so stvar divide et impera namreč karkoli je danes v neskladju z Zakonom se lahko zapre po rednih postopkih in s pravnomočnimi odločbami tako Inšpektorjev kot drugostopenjskih sodišč. To, da nekatera strelišča morda niso na tapeti, ker SLUČAJNO sosed ni tečen in ne prijavlja na Inšpektorat pač ni "nezasluga" ampak zgolj slučaj in samo vprašanje časa in okoliščin, kdaj bo nekaj kar je danes OK jutri ne OK.

Na začetku cele štorije je bil celo interes nas strelcev, da se stvari predpišejo in uredijo vednar se je skozi delo delovne skupine izkazalo, da gre za merjenje z različnimi vatli in za nabiranje osebnih političnih točk in da so zakoni fizike, logike in matematike različni oz. v odvisnosti od namena strelišča (recimo strelišče SV ni podvrženo istim fizikalnim in matematičnim zakonom kot strelišče SD, strelišče sredi Ljubljane ni podvrženo istim zakonom (naravnim v smislu vpliva na okolje) kot strelišče v Spodnjem dupleku med gobarji itd...) kar mora vsakemu na pol inteligentnemu osebku jasno nakazati, da ne gre za urejanje "problematike" ampak osebno agendo posameznikov, ki bi morali zaradi svojih aktivnosti biti na disciplinski komisiji in ne "delovni skupini".

Dejstvo je (kar tulim že dolgo časa pa se folk večinoma reži), da bomo morali vsi lastniki orožja kaj kmalu stopiti skupaj in vsej golazni po raznih organih in političnih strankah dati jasno vedeti da ima cca 100-200k državljanov, ki so v ožjem sorodstvu z lastniki orožja počasi dovolj marginalizacije in zajebavanja v glavo ALI pa bo pač prej ko slej cca 100-200k državljanov, ki so v ožjem sorodstvu z bivšimi lastniki orožja. Čist simpl zadeva nbene hude fizike ali matematike ni za temi dejstvi.
Odgovori
#7
Na ustanovitvenem sestanku Združenja Zoro smo nekateri postavili vprašanje zakaj strelci in lovci nimamo svojega predstavnika v organih združenja. Odgovor je bil zelo medel (v stilu vi že imate svoje zveze, ki skrbijo za vaše interese, ubogi trgovci, streliščniki, orožarji pa ne), je pa jasno izžareval skrb po morebitni izgubi stolčka. 

Na moje konkretno vprašanje: "Kako naj članom svoje zveze rečem naj se včlanijo v neko združenje in ga pooblastijo za zastopanje njihovih interesov, če pa v tem združenju ne bodo imeli svojega predstavnika?" Odgovor je bil seveda spet zavit v meglo, sledilo je nekaj replik ostalih prisotnih strelcev in pa nadaljevanje z dnevnim redom.

Po ustanovitvenem sestanku smo zveze dobile dopis, s katerim naj bi pooblastile ZORO za zastopanje pri spremembi orožne zakonodaje. Kako je izgledal ta dopis je vidno v eni izmed priponk v prvem postu. Seveda večina zvez tako pisanje ni podpisala, nekaj pa jih je. Odgovor MNZja je kot vidim tudi priložen in v skladu z našimi pričakovanji.

Najbolj zanimivo pa mi je njegovo pisanje in pa "konkretna vprašanja", ki jih je poslal na MNZ. Vsa vprašanja so iz njegovega delovnega področja (dokler je še delal) in jih ni uredil (ni hotel? ni mogel? ne vem) in mi je zelo zanimiv pristop, ki si ga je izbral. Vsekakor pristop ni pravi že od samega začetka in nadaljevanje po tej poti ne bo prineslo nikomur nič dobrega še najmanj pa tistim, ki jih prav to Združenje zastopa - Trgovcem, Orožarjem, Streliščnikom!

Takemu združenju bi moral biti interes širjenje strelstva v Sloveniji in ne omejevanje le-tega, ker vse zgoraj omenjene skupine, bodo lahko pridobile edino v primeru da strelstvo napreduje in raste.

Še vsem tistim, ki zaskrbljeno čakate in sprašujete kaj se bo spremenilo. Pred naslednjim sestankom medresorske delovne skupine bomo s strani MNZja zagotovo prejeli gradivo (predlog sprememb Zoro in pa predlog Uredbe) na katerega bomo pozvani da podamo predloge sprememb oz. amandmaje. 

Torej določene stvari se bodo v orožni zakonodaji spremenile, to je dejstvo. Delno smo za to krivi tudi sami. Kaj in v kolikšni meri se bo spremenilo pa je odvisno tudi od našega angažmaja. Kot je napisal že Mato, minil je čas ko smo se gledali grdo. Prihaja čas ko bomo morali na tak ali drugačen način strniti vrste in pokazati, da nismo ovce, ki bodo mirno čakale, da se jih najprej ostriže in nato še predela v pašteto. 

Če ima kdo kak konkreten (pameten) predlog mi ga lahko pošlje. Prosim ne mi pa pošiljat kako so idioti in sami ne poznajo zakonodaje pa bi zato redi vse prepovedali ipd. 

Se pravi, kaj bi bilo potrebno spremeniti v Zoro in pravilnikih, zakaj in predlog ureditve.
Odgovori
#8
Ne da se mi vse te priponke brat pa me zanima kam pes taco moli? V to da bi par komercialnih strelišč bolje kasiralo?
Odgovori
#9
rabimo 2nd Amendment 
lastiti si orozje je pravica ne privilegij ;)
Odgovori
#10
(11-08-2015, 16:55)dani_79 Napisal: Ne da se mi vse te priponke brat pa me zanima kam pes taco moli? V to da bi par komercialnih strelišč bolje kasiralo?

Dani pes moli taco tja da je nekdo pripravljen zjebat vse ostale samo da mu ostane vrtiček. Zraven pa dodaj še kompleks majhnosti in nepomembnosti ob upokojitvi in si tam.
Odgovori
#11
(11-08-2015, 16:55)dani_79 Napisal: Ne da se mi vse te priponke brat pa me zanima kam pes taco moli? V to da bi par komercialnih strelišč bolje kasiralo?

V to da se v parih letih ne bo nič več streljalo, zaprtje vseh društvenih strelišč in da se bi tudi komercialna strelišča zaprla ,ker nebi uspela zadostiti 'varnostnim' zahtevam
Odgovori
#12
Če bomo pa po tem še hodil na "uradna" strelišča, si pa res ne zaslužimo O od orožja.
Odgovori
#13
Hja, če pri pisanju zakonodaje izhajaš iz ideje, da je lastiti si orožje privilegij in ne pravica (kot je bilo to včasih) potem je logično, da se lahko strelja samo na "uradnih" streliščih. 
Odgovori
#14
Problem je, ker se banda dobro zaveda "vezane trgovine", ki je podtaknjena v Zakone, ki omogoča starim organizacijam vzdrževanje monopola in elegantne na papirju povsem logične ukrepe za potencialno omejevanje lastništva orožja (pridobivanje orožnih listin, izdajanje potrdil, izvajanje tečajev itd...) in roko na srce dosti lastnikov ima orožje bolj za dvigovanje ega kot pa resno udejstvovanje (na kar kaže obisk tekem, kjer se vrtimo več ali manj iste osebe) in posledično so pripravljeni narediti vse (brez načel) samo za ohranitev tega "statusa". 

Kot je rekel Mamba dokler se v ustavo ne zapiše nek ekvivalent drugega amandmaja k Ameriški ustavi je vsakršno urejanje Zakonodaje dokaj nemogoče (in tu ne gre vso krivdo pripisovati samo uradnikom ali politikom). Menim celo, da je višek krivde na lastnikih orožja samih, ker so člani neučinkovitih organizacij, ki ne zastopajo njihovih interesov (jajce kura - v smislu ali se povprečen lastnik orožja sploh zaveda lastnih interesov, pravic in okoliščin povezanih z lastništvom, da ve sploh kaj zahtevati od organizacije katere član je!!??). Tudi celotna Slovenska kultura in trenutna družba ni taka, da bi podpirala take ideje, spomnijo se na strelstvo, ko se omeni par posameznikov, ki nekaj pomenijo v Olimpijskem športu (vse ostalo mirno ignorirajo) ob kakih dobrih nastopih potem se pa vse skupaj pozabi oz. se ne poglablja v kako, zakaj (recimo zakaj je najboljši trenutni slovenski strelec star dobrih 50 let (mi bo Rajmond že oprostil če sem ga postaral) in zakaj ga redno ne premagujejo mlajši, zakaj na OŠ razen redkih izjem ni strelskih krožkov itd...).


Pri  "problemu" je edina sreča, da gre za konkretne stvari, kjer se hitro izkaže ali nekdo nabija na pamet, izvaja kvazi strokovnost ali morda namenoma spreminja Zakonodajo zato, da bi zadeve kratko malo onemogočil skozi obfuskacijo. Mislim, da je večini jasno, da stvar kot je balistika ni podvržena arbitraži ali namenu, ki ga določen prostor opravlja ali za katerega so nekam zapisali, da ga opravlja. Je povsem enaka za vse in več ali manj povsod  - povedano drugače bolj malo diskriminira (za razliko uradničkov). Večje bedarije kot se bodo spomnili za eno vrsto terena (beri strelišča) lažje bo njihove nebuloze razbliniti in razkrinkrati kot nesposobnost (milo rečeno) ali zlobo oz. skrite namene (bolj verjetno).


PS: Da ne bo mislil kdo, da je vse tako zelo črno se je ob teh ponesrečenih poizkusih MNZ izkazalo, da znamo tudi skupaj nastopiti in se uskladiti tako različne Zveze (skupna zastopnika) kot tudi SZS in LZS in, da so naša stališča dokaj podobna in se ne bomo pustili kar tako zlahka...
Odgovori
#15
sj to je problem povsod, ne sam v strelstvu. Vodilni taksnih in drugacnih organizacij/strank/drustev vedno skrbijo samo za svojo rit in dobrobit svojih frendov/zlahte. Za ostale jih pa boli patka. In dokler se ne bo vsaj ena ali dve generacije zamenjale ne bo nic boljse. Je pa na nas, da s prstom kazemo na te nepravilnosti zato, da naslednje generacije ne bodo vzgojene iz isto gnilo mentaliteto kot je trenutna :)

rabimo nekaj v stilu NRA ali kakor koli jo zelimo imenovat. Samo, da so zacrtani jasni cilji kaj je namen.
Zascita interesov lastnikov orozja (problem strelisc, "glupi" oz. zastareli zakoni...)
Sirjenje in osvescanje javnosti
Promocija strelskega sporta, predvsem med mladimi.
itd..
Odgovori
#16
Citat:'in roko na srce dosti lastnikov ima orožje bolj za dvigovanje ega kot pa resno udejstvovanje (na kar kaže obisk tekem, kjer se vrtimo več ali manj iste osebe) in posledično so pripravljeni narediti vse (brez načel) samo za ohranitev tega "statusa".


Dejansko po tekmah kroži max 100 kom folka ostalih tisoč + imetnikov OL šport pa se bolj po jajcih praska in se jim posledično *ebe kaj se zgodi.
Odgovori
#17
(12-08-2015, 10:38)mr.T Napisal: Dejansko po tekmah kroži max 100 kom folka ostalih tisoč + imetnikov OL šport pa se bolj po jajcih praska in se jim posledično *ebe kaj se zgodi.

Hja mogoče se jim res *ebe, samo če se ukinejo strelišča kako bodo upravičevali posest orožja? Tisti, ki hodimo na tekme tekmujemo tudi v tujini in marsikdo bi lahko šel tja tudi na trening, nekdo ki pa že zdaj ni ravno aktiven mu bo pa še toliko težje it na tekmo v tujino, da bo dokazal upravičenost. :) 

Skratka, tudi sami bomo morali nekaj narest, da bo sprememba vzdržna, ker če nam bodo spreminjali drugi ...
Odgovori
#18
ce bi blo po moje bi ukinil posestni list in bi dobil orozni list ze v startu.
ker vsa poanta te birokracije je da dobijo vec $ in nic drugega
Odgovori
#19
Vse se vrti okoli pogace, ki si jo je pozrebno deliti, konec koncev je malo ali pa nic teker, kjer zasluzek ni v prvem planu....
Odgovori
#20
---------- Posredovano sporočilo ----------
Od: Andrej Fegus <andrej.fegus@gmail.com>
Datum: torek, 11. avgust 2015
Zadeva: obvestilo o zadnjih aktivnostih
Za: Rajko Pučnik <zoro.klub@gmail.com>
Kp: "j.brajer@siol.net" <j.brajer@siol.net>, janez prebil <janez.prebil@orp.si>, "puskarstvo.steh@siol.net" <puskarstvo.steh@siol.net>, "melita@labcommerce.si" <melita@labcommerce.si>, "robert@tolmar.biz" <robert@tolmar.biz>, "shop@rebec.si" <shop@rebec.si>, "jakobmarusic@gmail.com" <jakobmarusic@gmail.com>, Rajko <rajko.kogoj@siol.net>, "puskarstvo.bucar@gmail.com" <puskarstvo.bucar@gmail.com>, "info@jbi.si" <info@jbi.si>, "puskarstvo@siol.net" <puskarstvo@siol.net>, "hubert.pregelj@siol.net" <hubert.pregelj@siol.net>, "roman.jenko@bock.si" <roman.jenko@bock.si>, Gorazd Tomic <tomicgor@yahoo.ie>, "ancelj-nm@siol.net" <ancelj-nm@siol.net>, Marjan Erbeznik <marjan.erbeznik@gmail.com>, "Mr. T" <matjaz.svetek@siol.net>, Sekulič Milan <milan.seky@gmail.com>, "novel@slovarms.si" <novel@slovarms.si>, "veres.stef@gmail.com" <veres.stef@gmail.com>, Matej Söke <matej.strebo@gmail.com>, "muc@rangemaster.si" <muc@rangemaster.si>, "flak20mm@yahoo.com" <flak20mm@yahoo.com>, Puskarstvo Vute <puskarstvo.vute@gmail.com>, "idpaeurope@msn.com" <idpaeurope@msn.com>, "vincenc30@gmail.com" <vincenc30@gmail.com>, "tomaz@proarmis.si" <tomaz@proarmis.si>


Pozdravljeni!
Vse ok za poskuse da se zdruzenje aktivno vkljuci v delovno skupino ki naj bi urejala neke nove uredbe za strelisca! To je bil tudi razlog za moj pristop k Zdruzenju!
Toda zakaj je treba v dopisih poimensko izpostavljati drustva ali strelisca (Dum ali Bum Bum, Crni kal) ker to nima nobene dodane vrednosti za nas, je pa seveda vzrok za nezadovoljstvo imenovanih (upraviceno ali ne , nismo mi tisti ki o tem sodimo) in posledicno negativna kampanija proti Zdruzenju! Z kazanjem s prstom na nekoga, nas oblast ne bo imela nic rajši!
Mislim da moramo biti enotni ker samo tako bomo kaj dosegli, to kar sedaj nastaja je pa v korist birokratov, ki itak v glavnem ne vejo za kaj gre samo da ustrezejo nekomu od nadrejenih in tako do najvisje rangiranih uradnickov ki se napajajo iz nasih žepov!
Ce ne veste o cem govorim poglejte Forum strelec!
Andrej Feguš

---------- Posredovano sporočilo ----------
Od: Rajko Pučnik <zoro.klub@gmail.com>
Datum: sreda, 12. avgust 2015
Zadeva: obvestilo o zadnjih aktivnostih
Za: Andrej Fegus <andrej.fegus@gmail.com>
Kp: "j.brajer@siol.net" <j.brajer@siol.net>, janez prebil <janez.prebil@orp.si>, "puskarstvo.steh@siol.net" <puskarstvo.steh@siol.net>, "melita@labcommerce.si" <melita@labcommerce.si>, "robert@tolmar.biz" <robert@tolmar.biz>, "jakobmarusic@gmail.com" <jakobmarusic@gmail.com>, Rajko <rajko.kogoj@siol.net>, "puskarstvo.bucar@gmail.com" <puskarstvo.bucar@gmail.com>, "info@jbi.si" <info@jbi.si>, "puskarstvo@siol.net" <puskarstvo@siol.net>, "hubert.pregelj@siol.net" <hubert.pregelj@siol.net>, "roman.jenko@bock.si" <roman.jenko@bock.si>, Gorazd Tomic <tomicgor@yahoo.ie>, "ancelj-nm@siol.net" <ancelj-nm@siol.net>, Marjan Erbeznik <marjan.erbeznik@gmail.com>, "Mr. T" <matjaz.svetek@siol.net>, Sekulič Milan <milan.seky@gmail.com>, "novel@slovarms.si" <novel@slovarms.si>, "veres.stef@gmail.com" <veres.stef@gmail.com>, Matej Söke <matej.strebo@gmail.com>, "muc@rangemaster.si" <muc@rangemaster.si>, "flak20mm@yahoo.com" <flak20mm@yahoo.com>, Puskarstvo Vute <puskarstvo.vute@gmail.com>, "idpaeurope@msn.com" <idpaeurope@msn.com>, "vincenc30@gmail.com" <vincenc30@gmail.com>, "tomaz@proarmis.si" <tomaz@proarmis.si>


Andrej pozdrav tebi in vsem ostalim!

No, ne morem se v celoti strinjati s tabo. Namen ni bil iritirati kogarkoli, je pa dejstvo, da nekatera "društva" dejansko eklatantno kršijo obstoječo zakonodajo in s tem neposredno povzročajo škodo vsem, tako lastnikom civilnih strelišč, kot trgovcem z orožjem in nenazadnje tudi vsem športnim strelskim klubom, ki se dejansko ukvarjajo s strelstvom, kot s športno dejavnostjo.
 
Naša naloga je in bo, na take anomalije opozarjati in če bo potrebno tudi vedno znova od pristojnih zahtevati, da zoper take ukrepajo in naredijo red. Imenovanje določenih je bilo potrebno, da se nekateri na IRSNZ zbudijo in začnejo opravljati svoje delo, ter tudi, da se jih opozori, da je sedaj čas , ko je treba v zakonodaji glede na konkretne kršitve (način in obseg ipd.) napisati ustrezno zakonodajo, ki bo to preprečila in učinkovito sankcionirala vse kršitelje, tako tiste, ki to počnejo za denar, kot tiste, ki tako storitev koristijo in jo s tem podpirajo. Torej na tem področju lahko pričakujemo dejanske zaostritve in seveda naš stalen pritisk na organe nadzora!!!

Je pa res, da če mački stopiš na rep....Vendar, kot sem dejal že na ustanovnem sestanku, in kar bom vedno podpiral, smo združenje, ki se bo borilo za pravice vseh, pri tem pa je naše dolžnost tudi, da se borimo proti tistim, tudi morebiti v naših vrstah, ki pod krinko legalnosti izkoriščajo sistem, gledajo le na svojo ozko korist (materialno) in kršijo predpise pri tem pa povzročajo škodo drugim. 

Kar se tiče forumov, pa je moje mnenje, da je debata pravica vseh, vendar pa način kakršen je na forumu strelec vsekakor ni način, ki bi bil koristen!!

Aja, še glede enotnosti, mi smo naredili vse, da bi pri zadevi delovali enotno in svoja mnenje najprej uskladili med seboj, vendar na žalost s strani strelcev to ni bilo sprejeto, torej smo bili zavrnjeni, češ mi smo notri, vi pa..... !!!Jakob,  najprej hvala za tvoje mnenje, pa še odgovor tebi. Upam, da se bomo čim prej sestali na temo zbirateljstva, vsaj nekje v prvi polovici septembra. Moj predlog je, da se formira del. skupina ( 3 do 5 članov), ki bo najprej opravila določene razgovore na Ministrstvu za kulturo, in na Ministrstvu za obrambo, kakor tudi na Ministrstvu za notranje zadeve ter tako skuša najprej pridobiti ustrezen objekt za skupno razstavo, sočasno pa mora ustvarjati tudi predloge za  ustrezno materialno podlago za vsa nadaljnja skupna ali posamezna razstavljanja orožja, ki je v lasti zbirateljev.

Torej čakam Gregorja, da skliče ustrezne ljudi in se dogovorimo.


lp

Rajko Pučnik
Predsednik ZORO
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)