Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] VABILO na strelsko tekmovanje 2. Long Range 1000m
#41
Pozabljaš eno malenkost, da je v pravilih za to vrsto streljanja katera se razpisuje nekako v kratkem in grobem pravilno:

ena tekma:  vsaj 3 streljanja na 600 700 in 900m in sicer 3x 15(2) in kumulativni score = zmagovalec tekme

Torej tvoja analogija ne vzdrži in bi bila bolj prava:

Pride svetovni prvak in elitistični metalec krogle na tekmo "izpod tuša" vrže 21m in nato ostali tekmovalci ki vržejo samo 16m zahtevajo da se njihove krogle zmanjša tako, da bodo lahko dosegli 21m in se počutili blazno dobro (kaj bo pa pol k bo elitistični tekmovalec vrgu 30m - nov cikel pritoževanja in nižanja kriterijev -> kam to vodi-> poglej okoli sebe to podalpsko Švico).

To kar ima Rajko (ali bilo kdo) je naš Slovenski približek, ker nimamo tehničnih zmožnosti niti števila tekmovalcev, ki so kaj takega sposobni ustrelit.

Streljam tole že kar nekaj časa in od začetkov z raznimi lovskimi zadevami in težavami na 300m je zadeva skokovito napredovala in zaviranje tega na račun dobrega počutja novincev pač ne bom podpiral. Že tako so pravila dovolj ohlapna, da pride čimveč strelcev probat (problem ki ga opažam je predvsem, da ob prvem neuspehu večina odneha - zakaj je druga tema za sloveniste in psihologe) in ni potrebno še dodatno nižati kriterije.


PS: Govorit malo težje??? Če prideš zraven poveš kdo si zakaj si in kaj te zanima ti bomo vsi po najboljših močeh kaj pojasnili še nikoli nisem(mo) nikogar grdo gledal al pa ignoriral.
Odgovori
#42
Streljam tole že kar nekaj časa in od začetkov z raznimi lovskimi zadevami in težavami na 300m je zadeva skokovito napredovala in zaviranje tega na račun dobrega počutja novincev pač ne bom podpiral. Že tako so pravila dovolj ohlapna, da pride čimveč strelcev probat (problem ki ga opažam je predvsem, da ob prvem neuspehu večina odneha - zakaj je druga tema za sloveniste in psihologe) in ni potrebno še dodatno nižati kriterije.

Nihče ne želi nižat kriterijev, da bi rezal boljšemu noge -ampak ker tebe vse moti ih hočeš nekaj zvišat, ker "tam daleč v obljubljeni deželi" strelajo boljše in drugače... Še nisem videl R Debevca da strela pri Rajkotu 50m MK diopter ipd.. Ker je elitni strelec VE da ne sodi na golaž tekme ampak tekmuje na EP v Pragerskem ipd... Hkrati pa ne forsira standarde iz njegovega nivoja pri "nam". Če bo nekdo pri nam zrastel na njegov nivo mu je edini smisel da strela ISSF na mednarodni sceni, lahko pa zmaguje tukaj brez napora.
Odgovori
#43
Dej no nehaj nabijat. Ne gre se za strelski piknik na 100m kjer pač nabijaš v hrib s čemerkoli, ampak govorimo o tekmi na 1000m. TEKMI, da ne bo pomote in ne TRENINGU (na katerega nas je prišlo par enotaistih madeljcev, katerim se sedaj očita elitizem).

Če hočeš STRELJAT na 1000m (in ne obstreljevati tarče) za to potrebuješ primerno orožje in da, video sistem. Lahko si ga kupiš, lahko si ga pa sestaviš. O tem kako sem ga sestavil, imaš podroben opis na straneh foruma, z vsemi kontakti in opisi artiklov, tako da niti ni treba znati kaj več kot brati, le interes moraš imeti. 

Tisto kar je največji kamen spotike, je dejstvo, da udeleženci streljajo več strelov v tarčo, kot je to predpisano - po domače goljufajo - ker jim luknja v pravilih to omogoča. Slabši streli se odštejejo, najboljši pa ostanejo in če si jih ustrelil 40 namesto 20, ni hudič na jih ne bo nekaj v tarči. Ti ni streljanje in ni tekma ampak navaden kupleraj.
Zato je govor, da se dajo kovinske plate za nastrelitev, da tudi tisti brez kamer lahko vedo kdaj so v tarči, za rezultat pa se strelja 2 probna in 15 za rezultat ali pa 20 strelov, pa se 5 slabših odšteje. In t je to. Že 21 strel bi po moji logiki moral pomeniti DQ.


Zanimivo je, da nikomur ne pride na pamet teči npr.maraton in potem razlagati da je čisto OK če se vmes pelješ z biciklom, ker "samo oni profesionalci" se nekaj grejo in tečejo vseh 42km...
Odgovori
#44
No zdaj si šel pa malo mimo. Vprašaj raje Debevca koliko mora plačati iz svojega žepa za tako tekmo. Gre za čisto drugi nivo. Klubi/zveza, kjer strelja omenjeni gospod dobi/jo kar zajetne denarce od države. Po drugi strani ga pa ravno zaradi njihovega bojkota ostali klubi/zveze ne dobijo. :) 

[Image: shitstorm.gif]

(20-08-2015, 10:05)Kristian Napisal: Zanimivo je, da nikomur ne pride na pamet teči npr.maraton in potem razlagati da je čisto OK če se vmes pelješ z biciklom, ker "samo oni profesionalci" se nekaj grejo in tečejo vseh 42km...

Si me pa nasmejal do solz. :)  Bom prodal naprej ob prvi priliki. :)
Odgovori
#45
Citat:Nihče ne želi nižat kriterijev, da bi rezal boljšemu noge -ampak ker tebe vse moti ih hočeš nekaj zvišat, ker "tam daleč v obljubljeni deželi" strelajo boljše in drugače...

Ti jih želiš in to zagovarjaš kaj lažeš in obračaš besede? Ne dojameš, da če bomo mi boljši streljali 25/15boljših da bo še večja razlika do tebe, ker če ne spraviš prvih pet na papir tud naslednjih 20 ne boš - s tem, da ti Rajko da na voljo tako gonge kot tudi gromozansko tarčo iz papirja in menda celo kamero gor.

Mene ne moti vse,  moti me kar sem tudi jasno napisal goljufanje in obstreljevanje tarče z več dovoljenimi streli kot je predpisano in pa neupoštevanje mednarodno sprejetih standardov za določeno strelsko disciplino/način streljanja ter posledično nižanje kvalitete tekmovanja.

Pri zadnjem delu si me pa čisto zgubil kaj točno hočeš povedat? Da ti grenimo tekmo ker smo daleč pred tabo in nisi prvi in nimaš šans za zmagat? Potem si priredi lastno tekmo kjer boš edini udeleženec ter boš pač bil prvi (to da boš hkrati tudi zadnji bodo tvoji možgani verjetno mirno preskočili).  Če greš pač v javnost s travmami in nizko samozavestjo bodi pripravljen, da ne boš naletel na sočutje ali pokroviteljstvo, če sta ti mami pa ati vedno odnašala rit, da je njihov sonček vse dobil in vse mel je to tvoj problem svet ponavadi ne deluje tako...


Dejstvo mimo katerega ne moreš je, da ima vsaj 10 tekmovalcev svoj video sistem in lahko strelja več kot odlično, enajsti tekmovalec (naš admin) je streljal povsem na slepo brez spotterja in bil povsem konkurenčen (če bi bilo manj strelov bi bil verjetno še višje), jaz sem streljal s spotterjem ker mi je crknila kamera. Nobenemu od teh ni nikakršne težave streljati 15(2) bi pač rezultat bil malo drugačen. Tebi pa to predstavlja neverjetne travme, da posvetiš temu xy postov v katerih prepričuješ ljudi z nekimi mentalnimi zmazki, ki mejijo na norost. Namesto da iz sebe delaš večjega bedaka kot verjetno si bodi raje tiho pa vadi za tekmo bo bistveno večji učinek na koncu dneva kot pa nabijanje na forumu.
Odgovori
#46
Na zadnji tekmi mi je crknil monitor in sem lepo spakiral kufre in šel domov.

Po logiki nekaterih tule bi moral zagnati vik in krik ter zahtevati, da še ostalim "crknejo" monitorji, ker se res ne spodobi, da se človek zastonj vozi na tekmo !
Odgovori
#47
ce bi bla strelisca takole opremljena nebi noben videosistema rabil ;)

https://www.youtube.com/watch?v=BpjfjjI4T5o
Odgovori
#48
(20-08-2015, 10:05)Kristian Napisal: Zanimivo je, da nikomur ne pride na pamet teči npr.maraton in potem razlagati da je čisto OK če se vmes pelješ z biciklom, ker "samo oni profesionalci" se nekaj grejo in tečejo vseh 42km...

Seveda tako se dela Snooty
Citat: Fred Lorz.

Before thousands of cheering countrymen at the 1904 St. Louis Olyimpic Games, the American runner became the first competitor to cross the finish line of the marathon. One problem: Lorz had ridden 10 miles of the marathon course in an automobile after cramping up early in the race. After his car broke down, a rejuvenated Lorz ran the final 5 miles and entered the Olympic stadium before any of his fellow marathoners. The hoax, however, was quickly exposed, and Lorz readily admitted to his automotive assistance.
Odgovori
#49
T spet pišeš neresnice. Tip se je vozil z avtom in ne s kolesom.  Mrgreen
Odgovori
#50
Henrik8 a si bil ze na kaksni tekmi? A sploh razumes za kaj gre pri tej debati?
Ali ti gre na racunalniku streljanje bolje od rok?
Ja ja to je to! Krivica je na tem svetu...... 

Ps: ce imas pusko ki je zmozna zadevati na 1k in optiko seveda na njej ti bo pomenil strosek video sistema drobiž proti vsoti ki si jo odstel za pusko z optiko pa ceprav nisi pretiraval z kaksnimi dragimi modeli!
Se ceneje je spoter(kaksnega prijatelja pa imas, ce ne prosi druzinske clane) z enostavnim dvogledom!
Tako bo tudi, ceprav zase menis da si 3 liga strelca, zanimivo ker bos vedel kam tvoje dragocene krogle zadevajo! Strelivo je drago in tako vsaj ves za kaj je porabljeno!
Časi ko smo streljali na 1K na slepo so za vedno mimo!
Na zadnji tekmi je sigurno 90% strelcev streljalo z pomocjo video sistema al pa spoterja!
Odgovori
#51
Zakaj pa jaz naj nebi imel video sitema? Mogoče zato ker sem proti predlogu pravila ;


En strel viška v tarči (neprijavljen kot višek od drugega) je najboljši strel minusa in kazensko 2 kroga dol.

Dva strela viška v tarči (neprijavljena kot višek drugega) je DQ


Tu sem tudi prej pojasnil da tisti ki nima video sistema -nima pojma, kolko ima viška na tarči se ne more pritožit in zato DQ.....
Kar  vodi k temu da če si "brez" sploh nemoreš tekmovat oziroma lahko te sfuka kdorkoli na to foro (ne)namerno.
In da uvajanje konkretnega pravila eliminira smisel nastopa vseh ostalih strelcev statusa "brez".
Kljub temu da imam FPV video sistem, nisem nagnjen razmišljanju - meni je dobro ,za ostale me pa boli k....
5.razredni strelec-pa dobro naj vam bo! Kot 5. razrednemu mi je jasno da zmagat ne morem tudi z tem ali onim sistemom, ampak cilj tekmovanja v moji fazi je napredovanje, jaz za sebe vem koliko sem zadel do sedaj, cilj mi je zadeti več kot dosedaj - tudi ko strelam sam.
Odgovori
#52
(20-08-2015, 16:06)HenrikVIII Napisal: Zakaj pa jaz naj nebi imel video sitema? Mogoče zato ker sem proti predlogu pravila ;


En strel viška v tarči (neprijavljen kot višek od drugega) je najboljši strel minusa in kazensko 2 kroga dol.

Dva strela viška v tarči (neprijavljena kot višek drugega) je DQ


Tu sem tudi prej pojasnil da tisti ki nima video sistema -nima pojma, kolko ima viška na tarči se ne more pritožit in zato DQ.....
Kar  vodi k temu da če si "brez" sploh nemoreš tekmovat oziroma lahko te sfuka kdorkoli na to foro (ne)namerno.
In da uvajanje konkretnega pravila eliminira smisel nastopa vseh ostalih strelcev statusa "brez".
Kljub temu da imam FPV video sistem, nisem nagnjen razmišljanju - meni je dobro ,za ostale me pa boli k....
5.razredni strelec-pa dobro naj vam bo! Kot 5. razrednemu mi je jasno da zmagat ne morem tudi z tem ali onim sistemom, ampak cilj tekmovanja v moji fazi je napredovanje, jaz za sebe vem koliko sem zadel do sedaj, cilj mi je zadeti več kot dosedaj - tudi ko strelam sam.

ce se drzis pravil koliko je dovoljenih strelov ne more bit vec strelov v tarci (predpostavimo, da so tvoji strelski kolegi tok fer da ne streljajo v tvojo tarco)
ce te pa moti to, da nimas kamere pa da ne smes 50x v tarco ustrelit ker bos DQ dobil je pa tvoj problem. Bo treba manj po forumu pisat pa vec potrenirat ;)

jaz bom streljal na tekmi brez video sistema. Upam pa da si bom lahko vsaj z spoterjem pomagal.
Fino bi bilo ubistvu ce bi lahko najprej 300, pol 600 in na koncu na 1km streljal. 
Na jurja bo itak bolj za duso tokrat, do naslednjic bo pa treba kamero urihtat.
Odgovori
#53
Ja nekomu brez kamere je resnično problem videti zadetke in se seveda pritožiti kar lahko predstavlja problem oz. morebitno težavo pri nezasluženi kazni ali DQju. Za take primere in ob predpostavki da imajo vsi sosedje ok tarče in iste kalibre ter nihče ne prizna da se je zmotil in kak strel oddal v drugo tarčo ( ponavadi se en strel opazi in je zmota in vsak pošten strelec bo to prijavil) se pač morda sodi strelcu v prid pri enem ali dveh zadetkih viška
Odgovori
#54
Mato to je moj point, zakaj sem se sploh oglasil tukaj. Rdeči kači in Mato, - pošten strelec, ne bi, bi ponavadi moral... Sem bil letos na tekmi v Bilah ko so Udoviču prestrelili kamero na 100m, (Ne! Ni bila nastavljena tako da je nekomu zakrivala tarčo) Če ih hkrati strela 20 poštenjakov je dovolj  samo 1 peder na celi liniji da ti zanalašč zjebe tarčo ali kamero....
Odgovori
#55
(20-08-2015, 17:08)HenrikVIII Napisal: Mato to je moj point, zakaj sem se sploh oglasil tukaj. Rdeči kači in Mato, - pošten strelec, ne bi, bi ponavadi moral... Sem bil letos na tekmi v Bilah ko so Udoviču prestrelili kamero na 100m, (Ne! Ni bila nastavljena tako da je nekomu zakrivala tarčo) Če ih hkrati strela 20 poštenjakov je dovolj  samo 1 peder na celi liniji da ti zanalašč zjebe tarčo ali kamero....

Tle se pa strinjam s teboj! Če buzi zanalsc strela po kamerah in antenah ga bomo prej k slej dobili! Pol bo jebu svojo mamo! Verjetno v rit k je vajena.......
Odgovori
#56
ja ja, ce bi fausija gorela bi OPEC propadel ker bi Slovenija pokrila potrebe po energiji celga planeta :D
Odgovori
#57
Da ni isti ,kateri je po enem qudrakopterju streljal, cca 1-2 meseca nazaj. :))
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)