Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
Zdravo!

Super, da smo/ste pri oblikovanju direktive prisotni tudi strelci. Opozoril bi pa na nek pojem.
Pri hrambi orožja je napisano, da se mora strelivo hraniti ločeno od orožja. Pojem, kdaj je strelivo ločeno pa ni definiran.
V ZORO1 je ta pojem definiran:

Citat:26.  Strelivo je ločeno od orožja, ko je izpraznjen bobnič ali ležišče naboja v cevi in prazen nabojnik, v primeru polnega nabojnika le ta izvlečen, strelivo oziroma nabojnik s strelivom pa se fizično ne dotika orožja.

Citat:25. člen
Hramba orožja – posameznik
...
Orožje se mora hraniti zaklenjeno in sicer ločeno od streliva, razen če sta orožje in strelivo shranjena v ognjevarni omari, sefu ali v posebej zavarovanem prostoru.
...


Pri predlogu za nov zakonu piše samo, nikjer pa ni definirano kdaj je to.
Citat:(4) Orožje se mora hraniti ločeno od streliva.

To sem izpostavil zaradi tega, da ne bomo nakoncu rabili kupovati dodatnega sefa, da bomo v enem hranili strelivo v enem pa orožje (saj vemo kako si naši organi interpretirajo zadeve, ki niso točno objasnene).

Lep pozdrav,
Aleš
Odgovori
Da bo zadeva kristalno jasna, to je predlog SZPS, g. Štuparja, predsedstva SZPS oz. njihova interna stvar čigava in v čigavem imenu. Nima nikakršne zveze z mano, ZDPD zvezo ali združenjem zvez katerih zastopnika sta bila Boban in g. Vaš.
Odgovori
Mato, pa ste ostali tudi kaj pripravili in poslali na ministrstvo?
Odgovori
Mr.T: kaki sefi pa naj bi potem po novem prišli v poštev in kje v sloveniji se jih lahko kupi? Jaz ko gledam razne kataloge sefov, nikjer ne vidim EU normativov, ali pač samo narobe berem.
Odgovori
Problemov je več in so globji, niso samo na papirju kot jih nekateri vidijo,
pravzaprav se mi zdi, da jih samo retardi ne prepoznajo.

Odgovori
(04-05-2017, 11:52)JRC Napisal: Mato, pa ste ostali tudi kaj pripravili in poslali na ministrstvo?

Da bo jasno ozadje: pred časom, ko se je izvedelo za ustanovitev Medresorske Delovne Skupine, smo zainteresirani predstavniki klubov in zvez želeli sodelovati pri diskusiji, vendar je MNZ zavrnil z izgovorom, da nas že zastopa predstavnik SZS. Nekako smo se kljub kratkem roku (manj kot en dan) uspeli uskladiti da nas predstavljata dve osebi, predstavnik SZPS (B.Stojanovič) in predstavnik zveze MORIS.
V tem času smo poizkušali z argumenti nekako doseči, da se največje nebuloze ukinejo, ves čas pa smo zastopali argumente, da "problematika ne obstaja" in da se očitane kršitve (hrup, prekrški inn ostale zadeva), zaradi katerih bi naj sprožili celotno urejevanje, ko preveriš statistiko dejansko pokažejo kot nične.
MNZ ves čas dela po principu močnejšega, ne pošilja zapisnikov, ne vpisuje naših predlogov itd.
V zadnjem pozivu smo se predstavniki strelskih združenj poizkušali povezati z LZS in ostalimi ter zagovarjati stališče, da ne podpiramo sprememb zakonodaje zaradi sprememb samih, saj realni razlogi za spremembe ne obstajajo.
Ti pred sestankom pa smo izvedeli, da je Rok Štupar v svojem imenu kot prestavnik SZPS poslal na MNZ svoje videnje predlogov, ki namesto da bi jih kategorično zavrnil, tako kot smo se dogovorili pereče probleme samo malo ocelofani in našminka. Kakorkoli, drek povaljan v cuker, še ni potica ampak je za vse normalne še vedno isto - drek.

S tem smo MNZ pokazali da nas ni treba resno obravnavati, da se med sabo ne znamo in ne zmoremo uskladiti. Še več, če bo le priložnost bodo posamezniki kot npr. U.Palhartinger in R. Štupar še pritrdili predlaganim spremembam in občasno dodali še kaj kar so MNZ-jevi avtorji slučajno izpustili.
Odgovori
V Slovenski zvezi za praktično strelstvo smo pripravili odgovor na predlog Ministrstva za notranje zadeve za spremembe zakonodaje v zvezi s strelišči do roka, ki ga je postavila medresorska delovna skupina. Svoje delovanje smo usklajevali s Strelsko zvezo Slovenije in Lovsko zvezo Slovenije, ki so prav tako pripravili svoje pripombe, v vednost in morebitno uskladitev pa smo ga poslali tudi članoma, ki v okviru medresorske delovne skupine zastopata druge strelske zveze. G. Petru Vašu 6. Aprila in g. Bobanu Stojanoviču 7. Aprila, 10 dni pred iztekom roka za oddajo predlogov.

Predsedstvo SZPS
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
Čudovit odgovor, ki bi bil v ponos večini od aktualnih političnih strank.
Čemu potem pošiljanje predloga na MNZ,če pa predstavnik SZPS sedi na sestanku predstavnikov zvez s akterim bi se uskladil in izdal enoten odgovor na predloge?
Bravo, res ste kujoni in samo potrjujete kar sem zapisal zgoraj...
Odgovori
Citat:S&B USA 20 Year Limited Warranty

Take stvari se zgodijo, ko je trg enoten kaj se pa v tej kloaki zgodi boste pa imeli čast izkusiti kmalu. Fucking enjoy.
Odgovori
Nujno!!!!!!!!! potrebujemo krovno organizacijo v SLO, drugače nas bodo povozili....
Odgovori
(05-05-2017, 13:09)luka77777778 Napisal: Nujno!!!!!!!!! potrebujemo krovno organizacijo v SLO, drugače nas bodo povozili....
A še eno (poleg ostalih xx), da bo državi pomagala zajebati, kar se država ne bo sama spomnila? Ne, hvala. So se obstoječe preveč fajn izkazale (primer par postov nazaj...).
Odgovori
(05-05-2017, 20:32)Orien Napisal:
(05-05-2017, 13:09)luka77777778 Napisal: Nujno!!!!!!!!! potrebujemo krovno organizacijo v SLO, drugače nas bodo povozili....
A še eno (poleg ostalih xx), da bo državi pomagala zajebati, kar se država ne bo sama spomnila? Ne, hvala. So se obstoječe preveč fajn izkazale (primer par postov nazaj...).

Eno ki bo dejansko delala v interesu lastnikov orožja, ostale pa bojkotirat ker so totalni nateg...
Odgovori
Sej imate predlog, ki ga podpira članstvo SZPS - ne razumem kaj naj bi bila težava. Večina res aktivnih kraljev strelstva se je posredno podpisalo pod zgornji predlog. In če kralji strelstva oddajo od sebe predlog bo že dober mar ne?
Odgovori
po predlogu kraljev strelstva bo možno v sloveniji streljati samo še s pištolo; že za 101m razdaljo je potrebno ogromno zemeljskega dela z nasipi, ki bo praktično vsem nedostopno...
nekatere točke pa so smiselno popravljene.
Odgovori
(27-07-2017, 11:30)Marks Napisal: po predlogu kraljev strelstva bo možno v sloveniji streljati samo še s pištolo; že za 101m razdaljo je potrebno ogromno zemeljskega dela z nasipi, ki bo praktično vsem nedostopno...
nekatere točke pa so smiselno popravljene.

problem trenutnih zvez in jagrov je da bo vsak vlekel vodo na svoj mlin, (si dajejo status priviligiranih) ... kar je slabo za splošno strelstvo kot šport oz. tiste, ki steljamo/jo rekreativno....
Odgovori
Kar se mene tiče, mi je 50 metrov dovolj, ampak povsem razumem tiste, ki bi radi streljali dlje.
Odgovori
Po moje pa za 50m ne rabiš drugega kot airsoft...
Odgovori
Pomoje si ravnokar smrtno užalil vse MK preciznjake :)
Odgovori
(08-04-2018, 20:53)Žiga P Napisal: Po moje pa za 50m ne rabiš drugega kot airsoft...

Za vaše video izdelke tudi ne :P
Odgovori
Dex, to je Aleševa logika. Z njega je očitno 50m dovolj.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)