Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odločbe inšpekcijskih nadzorov
#21
Strela je napisal svoje mnenje in zakaj ga je potrebno takoj osebno žaliti. Če snovalci zakonodaje spremljajo to nestrpnost, si ustvarjajo tudi sliko obnašanja strelcev.. Dve leti hodim na tekme, ki jih prireja Boris in mi odgovarjajo, kot še marsikomu. Menim, da bi bili lahko bolj tolerantni do Borisa, saj nas je veliko, ki smo zadovoljni z njegovim prispevkom na področju strelstva v SLO. Čas je za skupen nastop, živimo pa v času demokracije, kjer pride na dan veliko mnenj, ki si želijo isti cilj.. Veliko uspešnih zadetkov in vse dobro.
Odgovori
#22
Sam dejansko bi blo dobro, da se nebi kregal. Strela je povedal svoje mnenje, andrej mu ga je nazaj, to je to. Za ostale bi se spodobilo, da se vzdrzijo neprimernih komentarjev.
Odgovori
#23
Ne ni v redu. Ker ni samo mnenje ampak natolcevanje v tri krasne brez kančka vsebine zadaj. Sicer pa vem, da je bolečina, ker je zgubil lastno "zasebno" strelišče in je prisiljen nekaj kar je bilo nekoč "njegovo" deliti z drugimi ampak to še ne pomeni, da lahko brez odziva laže, zavaja in natolcuje v tri krasne.

Problem s strelišči je izključno zaradi delovanja inšpektorjev izven zakonskih okvirjev in aplikaciji (rad bi rekel da zakonodaje pa ne morem) lastnega mnenja in prepričanja v uradne postopke. To je tisto kar je res in na stvari in ne neke "kršitve" ali "pomanjkljivosti" na strani lastnikov strelišč.

Strela pa že ve zakaj je tu na forumu tako servilen (sej drugače ni samo fasado dela) in na njegovo žalost in nesrečo čedalje več uporabnikov foruma in njegovih "storitev". Kot sem že rekel tisti katerim odgovarja tak sistem kar naj podpirajo to samo potem naj ne jamrajo zakaj je na tem področju tako kot je in zakaj se zaradi nekaterih posameznikov ogroža celoten sistem (sam poglejte nekoč bivšo konkurenco od Strele do kam je prišlo...).
Odgovori
#24
George, fajn da ti je Borisovo tekmovanje všeč, ljudje so različni, enim je všeč črno, drugim belo, tretjim spet nekaj vmes. Ampak za ilustracijo problema, reciva da oba streljava MK, pride inšektor in naredi pregled. Zagotovo ti pa ne bi bilo všeč če bi tebi napisal kazen 2000€ za npr. neuporabe zaščitnih sredstev, meni, ki pa streljam 5 mest naprej pa bi rekel da je vse po črki zakona... pa da moraš ti prekiniti streljanje ker je v terminalnem balističnem dosegu naselje, pri meni pa ni treba. In da ti nimaš fizično onemogočeno možnost izleta krogle izven označenega strelišča, pri meni pa je to vse perfektno. Pa čeprav oba streljava z istim orožjem (Anschutz) in kalibrom (.22LR). Ali je to primerjava med Žančani in Pokljuko ali pa med levo in desto strelsko stezo na Mačkovcu, to nima nobene veze. 
Zato se nekaj posameznikov že pol leta trudi in jebe okoli inšpektorjev in raznoraznih organov, potem pa pride Strela in pokomentira nekaj v tri dni kot bi s hruške padel. 

Čisto mimo grede, jutri imamo sestanek pri generalnem sekretatju vlade na temo dela MDS. To bo še hec, ko bomo povprašali kako lahko isti kaliber tako različno nese na lovskem DP v Žančanih inna biatlonskem prvenstvu na Pokljuki.
Odgovori
#25
Da ne bo pomote
3000eur za društvo in še 600eur za odgovorno osebo v Doliču , na Pokljuki pa čestitke za odlično opravljno delo za isto svar LOL,  to niso heci
Odgovori
#26
Fantje ne zamerite Boris Zafranu aka Streli! To je pač Boris in ne razume!
Odgovori
#27
Eden od elementov pravne države je tudi pravna predvidljivost, kar velja tako za dopustnost določenega ravnanja, kot tudi za način, oziroma obseg kazni pri kršitvi le tega. V nobenem primeru ni sprejemljivo, da se o stvareh z enakimi (zelo podobnimi) lastnostmi odloča na različne načine. V primeru strelišč je moje mnenje, da je do kršitev teh pravil nedvomno prišlo. Ob prebiranju vsega objavljenega gradiva je namreč očitno, da se s strani inšpekcijske službe mešata dva pojma in to je arbitrarnost pri odločanju ter diskrecijska pravica posameznega inšpektorja. Razlog za nastale težave bi bilo mogoče pripisati individualnemu delu predstavnika prisojnega organa, lahko pa gre za sistemsko težavo. V tem primeru sem mnenja, da gre za sistemsko, na žalost pa so takšno stanje inšpektorji s svojimi odločitvami le še poslabšali, vendar slednji po mojem mnenju niso ključni za to.

Vsekakor je trenutno stanje nedopustno in ga je potrebno sicer hitro, predvsem pa z dobro premišljenimi in dorečenimi rešitvami, sanirati. Ne glede na to, da se večina verjetno ne bo strinjala, sam podpiram sprejetje razumno in realno postavljenih (v predlogu ti žal niso) minimalnih standardov na področju strelišč. V kolikor bi ti bili zasnovani na opisan način, potem velika večina nebi smela imeti nikakršnih težav pri njihovem izvajanju, kdor bi padel izven le teh, očitno streljanja ne izvaja na varen način in je prav, da pomanjkljivosti odpravi. Poleg tega bi s tem imeli inšpektorji pri svojem delu jasneje opredeljen pravni okvir, kar je zlasti pomembno pri odločitvah na podlagi prijav.
Odgovori
#28
fdv?
Odgovori
#29
(20-01-2016, 22:18)Mato Napisal: Problem s strelišči je izključno zaradi delovanja inšpektorjev izven zakonskih okvirjev in aplikaciji (rad bi rekel da zakonodaje pa ne morem) lastnega mnenja in prepričanja v uradne postopke. To je tisto kar je res in na stvari in ne neke "kršitve" ali "pomanjkljivosti" na strani lastnikov strelišč.

- Nihče in  v nobenem  primeru  ne  sme  naročiti  inšpektorju,  kaka  naj  odloči v  konkretni  zadevi. 

-  Inšpektor ne sme podlegati nobenim pritiskom in  mora vedno odločiti po svoji vesti,  saj  bo le na tak način lahko utemeljil in  zagovarjal svojo odločitev.

Vir: odgovor Fegušu :)
Odgovori
#30
kdo rabi zakone in pravilnike če pa imamo vest?
Odgovori
#31
Bobo,

ja tako je v našem Dumbfuckingstanu. Drugje take stvari definirajo zakoni in podzakonski akti.
Odgovori
#32
Zgolj eden od problematičnih primerov, vendar še zdaleč ne edini.


Pravilnik o tehničnih pogojih varovanja prostorov, kjer se nahaja orožje, redu na strelišču in pogojih za izvajanje  streljanja, 14. člen Uporaba zaščitnih sredstev: »Pri streljanju je obvezna uporaba zaščitnih sredstev za vid in sluh. Če se na strelišču strelja na kovinske tarče je uporaba zaščite vida potrebna tudi za vse obiskovalce na strelišču«. V tej povezavi je aktualen tudi 9. člen Dolžnosti upravljalca strelišča in vodje streljanja.

Na drugi strani se je tekma na Pokljuki izvajala izven tega okvira, vendar v skladu z mednarodnim pravilnikom za izvajanje tovrstnih tekem, ne nazadnje je šlo za mednarodno prireditev, pri organizacijskem delu pa so sodelovali tudi državni organi.

Tako je bil inšpektor pred dilemo; tekmo prekiniti, ali najti kak izgovor za ne spoštovanje zakonskih določil. Kot sem zapisal zgoraj, je bila po mojem mnenju njegova odločitev docela napačna, saj upoštevanja/neupoštevanje področne zakonodaje ni diskrecijska pravica inšpektorja. Nato se je začel celo inšpektorat, v svoji želji opravičiti svoje delo, vedno bolj zapletati.

Izvor zgoraj opisane težave je zakonodajalec, ki pri uvedbi pravil ni opravil analize, kakšne posledice bodo ta imela, v svoji želji narediti streljanje varno pa je prestopil mejo uveljavljenih praks.

Obstajata dve možni rešitvi; spremeniti ta del obstoječe zakonodaje in ga prilagoditi dejanskim potrebam ter praksam, ali prepovedati tovrstne tekme, oziroma posebej prilagoditi le te, ki se izvajajo v Sloveniji.
Odgovori
#33
Načelo 1: enakost pred zakonom!
Problem je ker na Pokljuki inspektorat ne reagira niti ko niso izvedeni ukrepi za strelisca ki jih nalaga veljavna zakonodaja in so na to celo opozorjeni v drugem primeru ali primerih pa zahteva da ni dovolj samo ta zakonodaja temvec je potrebno se kup stvari ki sploh niso izvedljive in jih zakonodaja sploh ne predvideva! In to po subjektivni oceni nekega inspektorcka, ki je pomembnejsa od zakonov! In glavni inspektor to podpira!
Pa kdo je sedaj tu bebec? Na koncu ni samo Strela ki tega ne razume!!!!!
Po drugi strani pa kaj pricakujemo od nasih vrlih uradnikov ce najvisji med njimi kradejo al paštete al pa dihtnge po trgovinah.....
Odgovori
#34
Ma ne no tako o uradnikih, revčki imajo tako imenovano "psihološko motnjo".
Sicer pa smo lahko srečni da je skoncentriran na paštete in dihtunge in ne na keš, kot Mramor in ostala druščina velekradljivcev Mrgreen
Odgovori
#35
Očitno se šele uvaja. :)
Odgovori
#36
Zato pa je sam drzavni sekretar in ne minister ker se je tako amatersko pustil ujet. Treba stvari delat na visjem nivoju ce zelis vladat ljudem.
Odgovori
#37
Feguš tukaj tebi nekaj ni jasno..ali nočeš razumeti tako kot nekateri tvoji somišljeniki....biatlon je svojevrstna disciplina, ki jo izvajajo vsi po istem principu na tem področju si pogorel.....in si nabiraš samo sovražnike..prosim ne mešaj še drugih strelcev govori v svojem imenu, nekateri spoštujejo zakon in imajo mir pred inšpektorji..očitno imate problem sami s seboj, bili ste pobudniki teh sprememb, niste spoštovali zakona o streliščih, ki doiloča kaj se sme in kaj ne. Nihče od vas tega ni verjel, ker ste bili carji in, da ste nedotakljivi. Z takim odnosom..žaljivim ne boste dosegli ničesar. Vsem ostalim, somišljenikom se za njihove vspodbudne besede prav lepo zahvaljujem..ne govorim samo v svojem imenu, temveč tudi za ostale strelce..Feguš..hvala za tvoj recept, ti pa res skrbiš zame.....lp
Odgovori
#38
OMG Eek
Odgovori
#39
Majka mila neka huda gripa mora to bit!
Odgovori
#40
(21-01-2016, 19:11)strela Napisal: Feguš tukaj tebi nekaj ni jasno..ali nočeš razumeti tako kot nekateri tvoji somišljeniki....biatlon je svojevrstna disciplina, ki jo izvajajo vsi po istem principu na tem področju si pogorel.....in si nabiraš samo sovražnike..prosim ne mešaj še drugih strelcev govori v svojem imenu, nekateri spoštujejo zakon in imajo mir pred inšpektorji..očitno imate problem sami s seboj, bili ste pobudniki teh sprememb, niste spoštovali zakona o streliščih, ki doiloča kaj se sme in kaj ne. Nihče od vas tega ni verjel, ker ste bili carji in, da ste nedotakljivi. Z takim odnosom..žaljivim ne boste dosegli ničesar. Vsem ostalim, somišljenikom se za njihove vspodbudne besede prav lepo zahvaljujem..ne govorim samo v svojem imenu, temveč tudi za ostale strelce..Feguš..hvala za tvoj recept, ti pa res skrbiš zame.....lp

Jaz vasih medsebojnih relacij, prepirov in zbadanj ne poznam. Zagotovo pa vam/nam ni v cast, da se takole obmetavate.

Mislim tudi, da je tole z biatloni dejansko donKihotski boj, ceprav se seveda strinjam, da je strelisce strelisce, da je .22lr .22lr in to ne glede ali se strelja na Pokljuki, v Ljubljani ali na Koroskem.
Enako velja za fiziko, balistiko in matematiko - a vendar - in brez zamere:  amatersko-rekreacijsko streljanje/tekmovanje se pac ne more primerjati z "olimpijskimi" disciplinami, ki so druzbeno bolj sprejemljive, da ne recem prepoznane, kot je nase pokanje.

Se pa strinjam, da se je treba boriti za korekten odnos in spostovanje zakonov, kar pa je seveda izjemno tezko,msaj so birokrati ugrabili drzavo.
In birokrat ne bo nikoli priznal svoje napake, kaj sele, da bi jo popravil, ce se bo pocutil ogrozenega.
Zato je kazati s prstom na biatlon nesmiselno, ker zaradi tega ne bodo spremenili odlocbe.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)