Anketa: Kaj priporočate
Ballistol
46.99%
39 46.99%
Krown
21.69%
18 21.69%
Ostalo
31.33%
26 31.33%
Skupaj 83 glas(ov) 100%
* Glasovali ste za to izbiro. [Prikaži rezultate]

Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čiščenje orožja
#61
Mogoče malce pretiravam, med googlanjem sem zasledil, da je priporočljivo uporabljat rokavice, ker je kao karcinogena zadeva, a je kdo še kaj podobnega zasledil.
Odgovori
#62
Baje je tudi tisti sirček, ki se nabira pod kožico na pimpeku kancerogen, zato pa morajo punce z rokavico pimpek v usta nest Rofl
Odgovori
#63
(12-01-2016, 09:35)Kristian Napisal: kot tole gledam in berem dobim občutek da je modus operandi "bognedaj razmišljat, samo mazat, pa makar z zaseko"

Tud zaseka bi bila bolje kot nič. Da o opojnih vonjih niti ne govorim. Hudiča, spet sem šel lačen za komp...  Shifty
Odgovori
#64
Je Hoppe's No9 primeren za čiščenje tudi za samo orožje, vzmeti, zaklep, sprožilc,... ali zgolj za cev?
Odgovori
#65
(12-01-2016, 19:35)Barbapapa Napisal:
(12-01-2016, 09:35)Kristian Napisal: kot tole gledam in berem dobim občutek da je modus operandi "bognedaj razmišljat, samo mazat, pa makar z zaseko"

Tud zaseka bi bila bolje kot nič. Da o opojnih vonjih niti ne govorim. Hudiča, spet sem šel lačen za komp...  Shifty

Sam si si kriv :))
Jaz mam zmeri tako pripravleno ...


Priponke Male slike
   
Odgovori
#66
Par let nazaj so se na sejmu v nemciji dobile scetke za pucanje cevi iz medenine, take mal bol mehke variante.. poezija za pucanje, pr nas naletim sam bol na trdo variato. Sej je uredu, sam tiste so res top. Ve kdo kje bi staknu "ta mehke" ...
Odgovori
#67
http://www.veti.si/posebni_program_scetk...orozja.php

[Image: dd4e3b66f6a189deb645a945f49bbf30.jpg]

Vprašaj tule, pred več kot 10leti sva s kolegom pri njih (ko še niso imeli tega v programu) naredila"mini group buy" za naju dva. Kolega je specificiral premer, navoj ipd, nama je bilo pomembno da je tudi jedro iz medenine, zato nama je naredil take. So gosto pletene, mehke, medeninaste. Kot praviš, najine so "poezija" za uporabljat.
Odgovori
#68
O super! 
Dobis za pijaco, ce te vidm pa da vem da si ti :) hvala
Odgovori
#69
Prepoznal me boš po medeninasti ščetki z medeninastim navojem, ha, ha
Odgovori
#70
http://www.thefirearmblog.com/blog/2016/...not-frogs/

Evoga tudi za kuhanje se lahko uporabi pa še zdravo je ::)). Ballistol BEAT THAT!
Odgovori
#71

Naredi poseben zelo tenek sloj, tako, da mazanje z olji ni potrebno oz. opravlja funkcijo olja, hkrati pa - po enem izmed testov - tudi odlično ščiti pred korozijo - to naj bi opravljal celo bolje kot bolj znani Eezox. Dobi se tudi v EU. 

Druga varianta je preje omenjeni Froglube, vendar je meni bolj všeč Tap One Shot HD Extreme.
Odgovori
#72
Kljub temu da ima fancy ime s petimi besedami, ga glede na vsakodnevno prakso Eezox nažge po nagi riti.
Odgovori
#73
Ime je nepomembno oz. ne igra nobene vloge. Izhajal sem iz testa, ki je objavljen tukaj - http://forums.outdoorsdirectory.com/show...evaluation in iz lastnih opažanj pri uporabi. Je pa res, da sam nisem delal testov in sem uporabljal samo preje omenjeni Hornady-ev proizvod, ne pa tudi Eezox-a, tako, da je možno, da je res, da ga "nažge po nagi riti", karkoli že to pomeni. Po preje omenjenem testu se Eezox ni kaj prida izkazal kot mazivo, za zaščito prec korozijo pa tudi ni bil med prvimi ...Kot je bilo že napisano, pa je vedno možno, da test ni bil narejen pravilno ali ni bil narejen objektivno.
Odgovori
#74
Ali kdo pozna sestavo najpopularnejših maziv? Zanima me namreč, če vsebujejo sintetična olja, ali pa je vse skupaj na drugi osnovi. Pri motornih oljih so se pojavile sestave olj, zato je lahko (če se v zadevo malo poglobiš) ugotoviti, kaj je res in kaj je le mega, multi, best, turbo, power ...
Odgovori
#75
to sem že enrkat zapisal, pa so fantje leni in se jim ne da iskat...

z laserjem režemo PVC peno, pri čemer se sprošča HCl, zato kljub odsesavanju v komori nastane taka fajna visoko korozivna atmosfera. Na začetku so probali mali miljon raznoraznih žavb, tudi tistih "taprofesionalnih, milšpec" ali karkoli se že temu reče... šele ko smo začeli redno uporabljati Eezox smo lasersko komoro spravili pod kontrolo. Od takrat je minilo slabo leto in je mašina v bistveno boljšem stanju kot prej. Dodatna prednost Eezox-a je v tem da se posuši in ne ostaja masten, na kar bi se prijemal prah in svinjarija.
Seveda, nihče svoje puške ne daje niti pod razno v vsaj približno enako korozivno okolje, zato je takšna primerjava malo bolj akademska.

Tutifrutti zadeve v realnem svetu niso kaj prida, torej če je nekaj namenjeno da maže, ščiti, leti po luftu in žvižga himno, potem to pomeni da v nič od naštetega ni kaj posebej prida.So stvari ki ščitijo proti koroziji in so stvari ki mažejo.

 Eezox je odlična reč proti koroziji. Za mazanje pa poiščite kaj drugega.
Odgovori
#76
Eezox je torej preizkušen in učinkovit v okolju z visoko koncentracijo klorovodikove kisline. To je vsekakor dober pokazatelj, da nudi dobro ali mogoče odlično protikorozijsko zaščito v okolju z visoko koncentracijo HCl. V okolju, kjer se hrani (in uporablja) orožje, pa je najbrž še marsikaj drugega kot samo HCl. V kolikor odlično ščiti stroje, ki režejo PVC pred HCl, to avtomatsko še ne pomeni, da bo enako dobro ščitil tudi orožje. Na preje omenjenem testu so testirali tudi Eezox - testne ploščice so bile zunaj in izpostavljene dežju, mrazu, vročini, UV žarkom in ostalim vplivom okolja, pa je Eezox pogrnil pred marsikaterim drugim proizvodom oz. če si sposodim izrazoslovje - "je bil nažgan po nagi riti".
Odgovori
#77
Lej ne kompliciraj pa ne zganjaj "fucking voodoo magic" praktično karkoli boš uporabil (ti je Jabolko že zdavnaj napisal za "lahko strojno olje") bo povsem dobro za to kar se nuca tako ali tako se bo 3/4 pušk bolj obrabilo zarad glancanja in metanja po rokah kot resne rabe ali vremenskih/skladiščnih pogojev...
Odgovori
#78
maš prav. Če ščiti kovino pred korozijo v jedkem okolju (BTW, kiparji starajo ulite ali pa varjene skulpture tako da jih škropijo z močno razredčeno žvepleno kislino, saj to vzpodbuja nastanek rje) potem je zagotovo čisto zanič pri zaščiti kovine (=deli orožja) v suhem in toplem okolju trezorja/zaklenjene omare. To je zajeban plac, kjer se dogajajo zahtevni fizikalno-kemični procesi, drugače si ne znam razložiti zakaj je prejšnji teden puška nesla v eno luknjo, danes pa ne... bom naročil fancy žaubo petih besed pa poročal, če se nebodigatrebna nadloga kaj popravi, OK?
Odgovori
#79
A big NO NO:

http://www.duffelblog.com/2015/04/soldie...ign=buffer
Odgovori
#80
Vidis, ce bi uporabil Balistol bi bilo pa vse lepo in prav
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)