Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Odgovor na vprašanje glede zaostritve orožne zakonodaje iz pisarne Tanje Fajon:

Spoštovani volivec!
 
Opravičujem se vam za pozen odgovor.
 
V zvezi z vašimi in podobnimi vprašanji  smo že večkrat objavili poslankino stališče, dostopno je tudi na naši spletni strani (januar 2016).
http://www.tanja-fajon.si/sl/news/predlog-direktive-o-strelnem-orozju-potrebuje-dodatne-razjasnitve.html
 
Pred 14 dnevi je bilo stališče poročevalca za omenjeno direktivo predstavljeno v pristojnem odboru, pri čemer so bila vprašanja poslancev praktično enaka kot ob predstavitvi predloga, ki ga je pripravila  Evropska komisija. Torej – ponovno so bili predstavljeni pomisleki (podobni vašim), ki se nanašajo na zaščito lastnikov legalno pridobljenega orožja, športne strelce, nezakonito pridobivanje orožja itd.  
 
Kdaj bo glasovanje, še ni znano, vsekakor je treba pred tem najprej počakati na končno poročilo, amandmaje itd.
Šele ko bo končno besedilo na mizi, bo jasno, kaj dejansko prinaša predlog, in šele potem se bo poslanka odločila  o glasovanju.
Do takrat, kot pravim, pa vsi pomisleki ostajajo.
 
Lepo vas pozdravljam,
Odgovori
Zgleda da imajo text "ala"copy -paste in vsi dobimo enak ter predvsem zavajajoč odgovor..
Odgovori
"Šele ko bo končno besedilo na mizi, bo jasno, kaj dejansko prinaša predlog, in šele potem se bo poslanka odločila  o glasovanju"

In ko bo glasovala, bo seveda ZA: 

Ker se je tako odločila po svoji vesti.

Ker se je tako odločila njena skupina.

Ker je eno rešeno človeško življenje vredno več kot pravice strelcev.

Ker se zavzema za svet brez orožja.

Ker ........................

........................

Če pa temu slučajno ne bo tako, dam za  Beer
Odgovori
(29-06-2016, 12:25)Uroš Palhartinger Napisal: Stvar je v tem, da sem v Avstriji izvedel za kaj se pri tej orožni direktivi gre, da je za EK problematično vso orožje, ki sprejema izmenljive nabojnike zaradi možnosti vstavitve nabojnikov z različnim številom nabojev, torej je manjše zlo registrirat nabojnike kot pa naivno čakati na nezogibno dejstvo, ki bo sledilo spremembi direktive EK... (so pa bili v Avstriji presenečeni, da imamo lahko v Sloveniji na polavtomatski način predelano bivše avtomatsko orožje).

Stvar je tudi v tem, da so bile pred pol leta, ko sem podal predloge razmere v Evropi povsem drugačne, ter dejstvom da se z EU birokracijo ter raznimi "Zelenimi" strankami ne da pogovarjat na drug način, kot da se z njimi pogajaš v njihovem jeziku (argumenti in zdrava pamet nimajo z njimi nič skupnega), 
Treba je tudi vedeti, da so "Zeleni", (kamor sodi tudi vnuk tovariša Kardelja dr. Šoltes) za popolno razorožitev vseh državljanov (tudi lovcev), tu pa dr. Šoltes sicer trči ob interes "domačega" lovskega lobija, katerega sestavljajo večinoma "zaslužni" kadri, katerih pa je v športnih krogih precej manj... Če tem glasovom "Zelenih" EP poslancev dodamo še glasove tistih, katerih tema orožja ni poznana, jih ne zanima, ali pa se celo pridružujejo prizadevanjem "Zelenih" k razorožitvi civilistov, potem le z argumenti ne bomo prišli daleč...

Moji predlogi so bili tako namenjeni prepričevanju tistih EP poslancev, kateri bi ob predlogih za alternativno reševanje "problema", torej preko elektronskih orožnih listin in enotne EU evidence o lastnikih in njihovem orožju tako dosežen hkrati za nepooblaščene otežen in za lastnike olajšan dostop do orožnih pravic...

Predloge sem napisal s predvidevanjem, da ko bo nek poslanec, ki ga tema ne zanima, in bi sicer slepo potrdil predlog komisije, slišal za alternativno reševanje problematike, se morebiti vzdržal ali pa celo zavrnil direktivo... Predlogi tako nimajo vpliva na samo direktivo, za sprejetje mojih predlogov bi morali na EK spisati nov predlog Direktive...

Treba je razumeti, da je politika kupčija beračev, argumenti, poštenje, in logika tu nimata nič skupnega...

Danes pa je EU nekaj povsem drugega, vzhodne države nasprotujejo Direktivi, le upamo lahko da EK ne bo izsilila glasovanja o Direktivi, ter se bo namesto Direktivi posvetila reševanja svoje strukture po BREXIT potresu...

Kakšen totalitarizem je EU in EK pijanega Junckerja pokaže dejstvo, da predstavnike Britanije užaljeno mečejo iz EU ustanov le na osnovi neuradnega izida izstopnega referenduma... Dokler izidi niso pravnomočni in dokončni, ter dokler Britanija ne poda izstopne izjave, je pravno polnopravna članica EU, užaljenost pijanca Junckerja gor ali dol...


Izbiranje med večjim in manjšim zlom ne bi smela biti naša prioriteta, ker na koncu vedno izbereš zlo. Tudi odpoved delu svoboščin v upanju, da se bo nadaljnje kratenje svoboščin ustavilo, se je v zgodovini še vedno na dolgi rok izkazalo kot zgrešena poteza.

Dejstvo, ki je še kako resnično, je, da nas je neka neizvoljena skupina v Bruslju kar tako, po občutku, določila za potencialne kriminalce, torej gre za nevarno potezo obtožbe brez dokazov, kar je do nas najmanj nesramno, če ne že kaj drugega. Če smo sprva upali, da bomo z argumenti izpostavili laži in zavajanje EK, je zdaj jasno, da tak pristop ne deluje, saj se kar nekaj odgovorov evroposlancev (če že prispejo) izogiba neposrednim odgovorom na enostavna vprašanja. Že tako je bilo malo verjetno, da poslanci ob vseh drugih zadevah na dnevnem redu berejo še gore naših argumentov, napisanih na dolgo in široko.

Čas je za bolj direkten pristop - sicer ne osoren, ampak bo potrebno kratko in jedrnato povedati, da nikakor ne pristajamo na poskuse enačenja s kriminalci in teroristi (ki jih direktiva ne bo prizadela), morda zadevo začiniti še z dejstvom, da vir marsikatere težave v EU izumijo ravno v Bruslju (izsiljevanje držav, odtujenost organov odločanja, nekritično sprejemanje migrantov,...) in seveda terjati od poslancev jasen odgovor, ali so ZA ali PROTI direktivi - brez slepomišenja in izgovorov.
Odgovori
Uroš,Avstrijci se nam čudijo da lahko imamo predelane avtomatske puške v polavtomatsko,mi pa se lahko čudimo,da Avstrijci lahko kupujejo brez nabavnega dovoljenja šibrenice ter strelivo za dolgocevno orožje..
Kdo je zdaj tukaj car??
Odgovori
Dva nova dokumenta iz Firearms United:

Reliable sources have warned us that several important amendments from the original 847 proposed by IMCO MEPs are likely to end up in badly-drafted Compromise Amendments.
It would appear that the positive stand originally taken by EPP, ECR and ALDE has been watered down to garner the support of S&D and the Greens as well as to align the final IMCO report with the General Approach approved by Council.
FIREARMS UNITED has worked ceaselessly over the past weeks to analyse the Amendments and to inform its supporters. Two summaries are provided which are the result of the views of our working team and partners. Being work in progress we may at this stage still have differing views.
Expert Opinion of Firearms United
This is a summary comparison between the Firearms Directive 91/477/ECC, its amended version 2008/51/EC, Commission’s Proposal 2015/0269 and the 847 Amendments made by IMCO MEPs.
Text proposed to be deleted from the 1991 version is highlighted in red as is text that the Commission wants to add to introduce disproportionate measures affecting legal gun owners that have no benefit to improving public security. Text which in our opinion represents a sensible solution is marked in blue as is our opinion and justification,
You may share this one and attach it to your emails if you wish to circulate.


http://firearms-united.com/wp-content/up...pinion.pdf

in še par videov iz razprav:
http://firearms-united.com/2016/06/30/ru...#more-1250
Odgovori
"Zeleni" v Avstriji zahtevajo prepoved orožja - tudi za lovce...

http://www.jagdundnatur.tv/episode/Guene...ffenverbot
Odgovori
(06-07-2016, 07:31)Uroš Palhartinger Napisal: "Zeleni" v Avstriji zahtevajo prepoved orožja - tudi za lovce...

http://www.jagdundnatur.tv/episode/Guene...ffenverbot

...itak! Potem bodo pa po poljih z injekcijam za evtenazijo za zajci laufal, da bodo populacijo kontroliral. Shootme

Je pa resnica v tem, da počasi ozaveščajo kakšni kreteni vendar tega ne morejo spremeniti zato dolgoročno razmišljajo, da bo za njih najvarneje, če ves folk razorožijo. Papers
Odgovori
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
"We are killing sport shooting. But we do not think it needs to be done tomorrow. They have licenses for five years now. And we think that we let them a little longer transitional period, perhaps five-year transition period for changing interest, to find a new sport. But we are killing the sport," she says.


Švedi so malo pojačali lov na čarovnice, če še kdo ni videl:

https://firearms-united.com/2016/07/09/s...#more-1224
Odgovori
(30-12-2015, 12:33)Uroš Palhartinger Napisal: Padec Direktive je možno doseči le s prepičevanjem poslancev EU, da je predlog direktive slab, netočen, ni usklajen med namenom in ukrepi, da ni skladen s pravnim redom EU, sploh v delu spoštovanja zasebne lastnine kot temeljne človekove pravice.
Drug del prizadevanj za padec direktive pa je ponuditi svoje konkretne predloge, s katerimi bi se dosegel namen Direktive, hkrati pa se ne bi poseglo v pravice posameznega državljana.

Pisarni evropskega poslanca Dr. Zvera sem poslal naslednje predloge, iz njegove pisarne so mi sporočili, da se jim predlogi zdijo dobri, ter da jih bodo uporabili v razpravi v Evropskem parlamentu.

Predlogi so objavljeni na mojem Publishwallu:

http://www.publishwall.si/uros.palhartin...ozju-91447

Sm šu nazaj pa pogledu in me je zadela skor kap. Temu amerikanci pravjo uncle Tom.
Odgovori
Glede na to da osebno poznam Uroša si ne bi mislil da je take predloge napisal..
Uroš,če tole bereš,te prosim da ti naj nikoli več na pamet pride da bi še kdaj pisal take bedarije kot si jih..
Tako si me razočaral da svojega razočaranja ne moram skrivati..
S takimi predlogi si naredil več škode kot koristi..

Jaooo...
Odgovori
ma fantje nevem kaj se sploh sekirate!!!!!  to kar ta urška piše sploh ne bo imelo vpliva !!!!  glede na to da pošiljamo 4000 nato vojakov na rusko mejo nas bi rada naša evropa samo boljše oborožila.   menjali bomo repetirke ,enostrelke ,šibrenice itd.  za novo in sodobno avtomatsko orožje .tako da strah evrope je da če bodo imeli strelci doma orožje na katerega so emocionalno vezani bodo šli v vojno z manj vredno in logistično zahtevno robo.tako pa dobimo dobro in logistično nezahtevno robo.  potem se bo pa urška križala ker imajo vsi orožje ki ima visoko kapaciteto,full avto možnost,sear,okvirji bodo kar po tleh, evidenc ni in pizda vsak mora nosit 5000 nabojev minimalno. mislim da bo punca v tistem trenutku skočila z mosta.  mam pa občutek da boš preveč zaposlen z risanjem peace simbolov .lpm           ( mato sporočilo mam tud zate zarolaj si pesem od rambo amadeusa -čobane vrati se      rabimo protistrup na forumu)
Odgovori
http://countercurrentnews.com/2015/09/eu...ot-worked/
Odgovori
@ "jagdspot"..

Očitno me imaš tako rad, da me prekrstiš kar v Urško... Kaj si pa ti naredil, nisem zasledil enega protesta prodajalcev in puškarjev na kakšno gospodarsko, trgovinsko ali podobno zbornico??? Edino Rebec je rekel v kamero, da se boste prodajalci hitro prilagodili novim predpisom...

... Ukrepi ki sem jih napisal, pa niso zakonodajni predlogi, temveč so bili namenjeni razpravi, da bi z razpravo morda prepričali kakšnega EU poslanca, ki bi sicer slepo potrdil predlog direktive (večina jih je itak proti civilnemu orožju), še sploh če gre za "Zelene", kamor sodi tov. Kardelj (Šoltes)... 

Vemo tudi da npr. Italija prepoveduje posest vojaških kalibrov, da Avstrija prepoveduje potezne repetirne šibrovke, da Nemčija prepoveduje mil-spec polavtoamatske puške, da Britanija dovoljuje le puške repetirke, da (mislim) Nizozemska ne dovoljuje nobenega orožja civilistom...

Vsi tu prisotni pa se naivno prepričani, da lahko komisijo pijanega Junckerja prepričate z nekim dokazovanjem in prepričevanjem, da se on pač moti... Ne, tako žal ne gre, kar dokazuje njihovo vedno večjo stopnjevanje zaostrovanja glede na čas trajanje debate...

... Kdor pozna delovanje EU ve, da gre za spor med EK in Svetom Evrope, s predlogi sem želel vzpodbuditi debato, ter EU poslance speljati stran od slepe potrditve predloga direktive... Večina predlogov je balast, zato da bi razpravljali npr. o nabojnikih, ki nimajo nobenih serijskih številk, nato bi razpravljali o načinu predelave nabojnikov, skratka na koncu bi ugotovili, da EK direktiva želi nadzorovati nekaj kar je nemogoče nadzorovati...

Pri EK gre za samovšečne politike (z neomejenim trajanjem političnega manadata), torej se je bilo treba spustiti na njihov nivo, jim zlesti pod kožo... Ti "stari kozli" namreč ne želijo argumentov, njihove načrte se lahko spodkoplje le s kontra predlogi...

Glavni način s katerim bi pa spodkopal njihov predlog direktive (ter s tem zavrnil celoten predlog) pa je bila uvedba elektronskih orožnih listin in centralne baze... Torej hkratna zaostritev nadozora, in hkratna poenostavitev za uporabnike...

Če kdo tega ne razume, je politični analfabet...
Odgovori
ja nič pa gremo mi kar stopnjevat in prostovoljno jutri vsi odnest kose na upravne enote in jih ujet totalno nepripravljene na prostovoljno razorožitev .podpišemo da ne bomo zahtevali nobenih kompenzacij za lastnino in stroške.   tisti stari kozli se zavedajo  kaj je in kaj ni.poznajo le argument moči in kot je zapisal en ameriški možakar da oboroženih ljudi je težko zatirat  zato imamo zdajte predloge na mizi.
Odgovori
@jadgsport...  Pišeš neumnosti...


Nisi mi odgovoril... kaj si ti naredil?? Si kot prodajalec protestiral pri trgovinski zbornici?? Zakaj ne protestirajo proizvajalci orožja??

Kaj te v bistvu moti?? Morda preglednost poslovanja z orožjem in strelivom, katero bi dosegli z elektronskimi listinami??

(Če mački stopiš na rep, zacivili, psi pa potem lajajo na cviločo mačko...)
Odgovori
nisem prodajalec. preglednost poslovanja  z orožjem in strelivom je že zdaj dobra.civilna sfera je dobra!!!!! vendar smo pa dober grešni kozel za neke višje cilje. kam so pa šli tisoči kosov orožja in municije ki jih je slovenija podarila afganistanu, iraku itd.majo oni elektronske listine ?  bom zadovoljen če mi pokažejo samo navadne listine.
Odgovori
No, no, Uroš, usral si ga in to je to. :( Četudi smo vsi razen tebe politični analfabeti, je to jasno vsem, le ti ne moreš priznati. Pa, da ti že kar zdaj povem, preden napadeš še mene, sem pisal v zvezi s to problematiko ministrici za NZ, predsedniku RS, premieju RS, vsem našim evroposlancem ... In to večkrat. Pa brez samozaostrovalnih predlogov, ki bi bili podobni tvojim.
Saj to temo smo vendar že obdelali.
Odgovori
@jagdsport ... no... večina tvojih postov je okoli oglasov... prodajaš nabojnike, strelivo, torbice... Očitno ti transparentnost prodajanja streliva preko elektronskih orožnih listov res ni po godu...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 8 Gost(ov)