Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
V evropi walther prodaja MP5 brez fake dušilca in je zato sigurno krajši (B7).

http://www.strelec.si/forum/thread-6325.html
lp Melly
Odgovori
EU direktiva je minimalni standard , pri nas MK in VK orožja ne ločimo tako, da si ne preveč domišljat.

EU direktive niso nič drugega kot minimalni skupni standard - nacionalna aplikacija pa sega od malce več kot to do ekstremnih ureditev kot je v VB (zato ne vem zakaj si domišljate, da je kaj iz direktive aplikativno 1:1)
Odgovori
http://www.strelska-oprema.si/mk-puske-hecklerkoch/

Kaj je pa to pol?
Odgovori
bi pričakoval da poznate zakonodajo  , robni centralni ,MK ,VK to je po črki zakona nepomeben detail edina omemba pri C4 (stara prtljaga iz drugih časov)KATEGORIJA OROŽJA IN TOČKA 3. člen ZOro-1
http://www.mnz.gov.si/fileadmin/mnz.gov....orozja.doc

Kaj gor piše nima veze a je MP5 ali -Jackson five odvisno od primera komot pade tudi v B7 (polavtomatsko strelno orožje za civilno uporabo, ki je podobno avtomatskemu strelnemu orožju)


Če že imate fejk gever , pa fejk dušilc boste imeli pa še fejk 10 strelni magazin Twisted
Odgovori
Govora je o zložljivem ali teleskopskem kopitu, kar pomeni, da MP5 s fiksnim kopitom ne pade pod omejitev dolžine pod 60 cm. Prav tako pod omejitev ne pade MP5 s podaljškom cevi - lažnim (navideznim) dušilcem in zložljivim ali teleskopskim kopitom.

Razpravljanje o MP5 .22LR je pa nesmiselno, ker to ni MP5.
Odgovori
Se ne gre zato kaj je in kaj ni. Gre se za to ali bo zakon posegel v polavtomatsko orozje v kalibru 22lr ali ne
Odgovori
kako ti naj dopovemo, da zakon obravnava samo polavtomatsko orožje a je to 50bmg ali .22LR nima veze torej po linij najmanjšega upora bo MK polatomat ravno tako omejen na 10 strelni magazin.
Odgovori
No to me je zanimal ce pa usak pove po svoje. Pa brez zamere. Razumeu sem s prve sam kaj k je blo se en kup komentarju pa vsak po svoje udarja
Odgovori
MrT: Piscem zakona bo treba pojasniti, da direktiva eksplicitno izvzema .22lr. Sem pa jaz govoril o novi EU direktivo, ne o obstojecem slovenskem zakonu, saj sem tudi citiral direktivo.

Matej: kako ni MP5 kalibra .22l4, ce pa ga tako deklarira HK?
Odgovori
Pri evropski direktivi ni mogoče spregledati, da je spisana slabo. Posledica tega bo, da bo pri prenosu le te v nacionalno zakonodajo v vsakem primeru še zelo zanimivo.

JRC je pravilno navedel točko preambule k direktivi v kateri sicer jasno piše, da orožje z robnim vžigom naj ne bi bilo razvrščeno v kategorijo A. Pri tem je več težav. Prva je ta, da gre za preambulo, ki je iz pravnega vidika manj pomembna; gre namreč za nekakšen politični manifest, v sami materiji Direktive, oziroma prilogi le te, ki ima veliko pravno težo pa ni jasno opredeljena razlika med »malo-kaliberskim« ter običajnim orožjem in iz tega izhaja moje ugibanje prvotnega odgovora. Nadalje je Mr.T pravilno opozoril na težavo, ki bi znala nastati na podlagi sedanje razvrstitve orožja skladno z našo nacionalno zakonodajo ob implementaciji novih kategorij.

Glede na prebrano v tem trenutku ni mogoče s kako resno gotovostjo trditi v kateri smeri se bo Direktiva poizkušala preliti v našo nacionalno zakonodajo, nedvomno pa bi se upal vztrajati na moji prvotni trditvi, da bodo pri tem nedvomno težave. Dokler gre za kategorije, ki so po svoji naravi same sebi namen, je pretežno akademsko vprašanje kam nekaj uvrstimo, z zakonsko različno regulacijo posameznih kategorij, ali celo njihovim prepovedovanjem pa lahko to postane še kako pomembno vprašanje.
Odgovori
(04-04-2017, 20:22)JRC Napisal: MrT: Piscem zakona bo treba pojasniti, da direktiva eksplicitno izvzema .22lr.


Treba jim bo pojasnit naj legalnega orožja ne tikajo.
Odgovori
Glede na kakrsnokoli vprasanje vidim da blodimo v temi in bo treba pocakat da bo zakon uradno objavlljen
Odgovori
Nihče vam ne brani da jim pojasnite...!
Do sedajšna direktiva tudi eksplicitno ni zahtevala marsičesa pa........pisce zakona to ne zanima , zahtevat oz omejevat več kot direktiva ni v nasprotju z direktivo, oz je celo v duhu direktive . Si ne predstavljam da se bodo lotili zdaj še diverzificirat kategorije na VK in MK orožja. interes je ,da bi se število kategorij še zmanjšalo (napr B4 in B7 v isto kategorijo)
Odgovori
Zato pa je brezveze razmišljat v smeri "oh, saj mene se ne tiče, moj YX kos bo izvzet in bom lahko pokal še naprej".
Odgovori
Problem je globlji, gre za cilj EU po komformizmu članic in tendence v kateri naj bi se nova zakonodaja gibala, ki jo je bilo razbrati iz javnih nastopov poslancev ter komisije, ne nazadnje tudi tiskovne konference po sprejetju Direktive.
Odgovori
Se pravi da potemtakem se bomo leta 2200 proti terminatorjem bojevali s pestmi ker bodo imeli teroristi palice in bodo veljale za teroristicno orozje :P
Odgovori
(04-04-2017, 21:04)kraken Napisal: Se pravi da potemtakem se bomo leta 2200 proti terminatorjem bojevali s pestmi ker bodo imeli teroristi palice in bodo veljale za teroristicno orozje :P

Einstein je nekoč (po Hirošimi) dejal, da ne ve kako se bo bojevala 3. svetovna vojna, ve pa, da bo četrta s kamni in kopji.

Kaže, da mi prehitevamo.
Odgovori
http://eur-lex.europa.eu/procedure/EN/20...PI_R1_byEP

objava 22.3.2017 http://eur-lex.europa.eu/legal-content/S...IT&from=EN

objava 29.3.2017 http://eur-lex.europa.eu/legal-content/S...IT&from=EN

objava 3.4.2017 http://eur-lex.europa.eu/legal-content/S...IT&from=EN
Odgovori
Najboljše da se na ministrstvo pošlje še čim več vprašanj glede mk in doda še kak samoomejevalni predlog... Whistle
Odgovori
Kot sem enkrat že zapisal, v prvi fazi bi bilo smiselno s pismi apelirati na naš parlament ter vlado (ključne poudarke sem objavil), v kar se le da velikem obsegu, da Republika Slovenija omenjeno direktivo ob glasovanju na Svetu EU v celoti zavrne. Kasneje bi bilo prav, da bi pripravili nekoliko bolj dodelan predlog, ki naslavlja bistvena vprašanja. Sicer se strinjam ,da je možnost uspeha majhna, vendar, če bodo vedno vsi razmišljali na tak način, potem nikoli ne bo prišlo do pozitivnih premikov.

Seveda se lahko zatečemo k sarkazmu in se nato čudimo, kako se stvari nikoli ne odvijajo skladno z našimi pričakovanji.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)