Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Kakšno je pa kaj stališče R. Debevca o tem omejevanju športnega strelstva?
Odgovori
(23-11-2015, 11:36)Orien Napisal:
(23-11-2015, 11:29)sandiruger Napisal: V današnji Demokraciji je članek,kjer piše da so naši ministri predlog (ta EU zakon)  podprli...
Jaooo..kam tonemo?!!
Na spletni strani časopisa ne najdem nič o tem. To piše v tiskani izdaji?
http://www.demokracija.si/prejeli-smo/sp...a-ravni-eu
Odgovori
Odgovor, gospe Tanje Fajon....

Spoštovani,

 
Evropska komisija je v sredo, 18. novembra 2015 sprejela predlog direktive, ki naj bi prinesel spremembe v sedaj veljavni orožarski zakonodaji.
Radi bi poudarili, da gre v tem trenutku le za predlog. Da bi predlog stopil v veljavo, ga morata potrditi Evropski parlament in Svet, kar torej pomeni nadaljnje (lahko zelo dolgotrajne) postopke. Na tej točki torej ni mogoče govoriti o končni vsebini predloga direktive, še posebej glede na dejstvo, da se problem, ki ga izpostavljate športni strelci, pojavlja tudi v drugih državah članicah.
 
Postopek zakonodajnega akta bomo seveda spremljali, je pa tudi javno dostopen na spletnih straneh Evropskega parlamenta.
 
S pozdravi,
 
Tanja Fajon, evropska poslanka
Odgovori
Ali je kdo razmišljal o anonymous-u?
Odgovori
Pravkar sem prejel enak odgovor gospe Fajonove.
Mocno upam, da je to znak, da se bo predlog spremenil na bolje in uposteval pripombe vseh strelcev po evropi
Odgovori
Upamo na najboljše. Vendar pa si ne zatiskajmo oči, potrebno bo ogromno dela.
Odgovori
Poslal dopis na predsednika republike, predsednika vlade in ministrico za NZ. Zdaj pa počakajmo na odgovore. Če bodo...
Odgovori
Lepo se je izognila kakršnemukoli obelodanjenju lastnega pogleda na zadevo... jo bo treba povprašati ali zadevo podpira ali ne...
Odgovori
(23-11-2015, 12:26)dani_79 Napisal: Lepo se je izognila kakršnemukoli obelodanjenju lastnega pogleda na zadevo... jo bo treba povprašati ali zadevo podpira ali ne...

Politika :D
Odgovori
To je tko prvo mora pridt v parlement, potem gre v zaledne službe, potem se preveri ali ima kdo od rednih donatorjev kak problem potem se usede stranka in odloči kako bodo glasovali potem imajo poslanci mnenje in hkrati v zaledju pripravijo argumentacijo za tako mnenje, ki ga potem prodajo javnosti...
Odgovori
Dobil isto iz pisarne Tanje Fajon
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
(23-11-2015, 12:20)Klemenc Napisal: Pravkar sem prejel enak odgovor gospe Fajonove.
Mocno upam, da je to znak, da se bo predlog spremenil na bolje in uposteval pripombe vseh strelcev po evropi

Očitno smo kar vsi dobili enak odgovor. No, vsaj odgovorili so, poleg tega pa je očitno do njih prišel tudi glas iz drugih držav. To pa najbrž je boljši znak.
Odgovori
Zgleda bodo že v sredo nekaj modrovali: http://www.europarl.europa.eu/oeil/popup...nformation
Odgovori
(22-11-2015, 21:19)romunov Napisal:
(22-11-2015, 14:53)bsemtex Napisal: pedrom hočejo dat otroke, nam bojo pa vzel šport, narobe svet.....

Moje priporočilo bi bilo, da se tovrstnih komentarjov vzdrži, saj izpademo kot "nori desničarji", kljub temu, da nas večina ni (norih in/ali desnih).

Ne podtikajte. 

Kolikor vidim, boste med tistimi, ki so proti orožju našli predvsem take, ki zahtevajo, da sprejmemo čimveč "beguncev" in pri tistih so proti družini, kot smo jo poznali do sedaj (po njihovih besedah se jim gre za princip). Skratka, bolj ko so roza ali mavrični, večji sovražniki orožja so.

Noranji boj bojujejo tukaj tisti, ki so zagriženi nasprotniki desnice, čeprav vedo, da je to njihov tradicionalni zaveznik, glede svobodne orožne zakonodaje. Nikakor pa ne morete računati na tiste, ki se imajo za liberalce, ker pri nas tradicionalno poimenovanje pogosto ne drži vode. Največ boste storili, če zato lobirate pri "svojih", desničarji bomo imeli lažje delo.

Tudi Mato je na to temo povsem iztiril, čeprav ima večinoma kar prav, čeprav z neotesanim besedami.
Odgovori
Z običajnimi sredstvi bomo lastniki orožja v Evropi povsem nemočni, če se stvar ne dvigne na višji nivo. Ena od boljših možnosti je, da se enotno napove državljansko nepokorščino. Šele takrat se bodo zamislili če niso morda šli predaleč in se praskajo tam, kjer jih nič ne srbi. In to v veliko veselje nelegalnih oborožencev.
Odgovori
Če je delovanje EU KOMISIJ, ki predlagajo zakone samo 10 % takšno, kot ga je že pred leti opisoval Nigel v spodnjem linku, potem ob dejstvu, da sedijo v EU parlamentu dejansko samo "turisti brez j..c", ki so se zagrebli za te stolčke samo zaradi denarja in ne zaradi zaščite nacionalnih interesov, potem smo že v globokem dr..u. Žal. Ne pozabiti, da EU deluje s sistemom "step by step". Kakšen bo konec, ne bi rad izvedel.

In drugo: nekdo je omenil, da bi morali s tem problemom v eno od političnih strank. Ravno to je napaka slovenskih državljanov. V vse stranke ! Tu ni prostora za levo - desno. To je varnostno-obrambni in s tem tudi nacionalni problem. To je zgodovina že dokazala. Ne zanašajmo se na Evropo; ona ima svoje cilje, ki so tudi proti-narodnostno usmerjeni. Zadnje upanje je, kako bo in kaj bo izglasoval naš parlament.

Odgovori
"...da EU deluje s sistemom "step by step". Kakšen bo konec, ne bi rad izvedel."
Točno. Žabo se kuha počasi, med tem še operativne skupine pripravijo kakšen "incident" z legalnim orožjem in pristavijo nepoškodovan Sirijski pasoš zraven.
Odgovori
(23-11-2015, 12:41)gg Napisal: Zgleda bodo že v sredo nekaj modrovali: http://www.europarl.europa.eu/oeil/popup...nformation

Zato pa jim dajte povratno imformacijo: https://ec.europa.eu/transparency/regdoc...anguage=sl

Več kot bodo imeli povratnih informacij, bolj se bodo mogoče zavedli, kakšne bedarije daje ven tista poljakinja...
Odgovori
(23-11-2015, 13:29)Krgolob Napisal:
(23-11-2015, 12:41)gg Napisal: Zgleda bodo že v sredo nekaj modrovali: http://www.europarl.europa.eu/oeil/popup...nformation

Zato pa jim dajte povratno imformacijo: https://ec.europa.eu/transparency/regdoc...anguage=sl

Več kot bodo imeli povratnih informacij, bolj se bodo mogoče zavedli, kakšne bedarije daje ven tista poljakinja...

tako je, pišite pišite pišite!
Odgovori
Najs!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 13 Gost(ov)