Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
V Bruslju imajo zadost za pometat pred lastnim pragom predno solijo pamet še vsem ostalim


Pa še kak dolg ror naj tem galipterjem kupijo
[Image: 3034.jpg?w=1225&q=55&auto=format&usm=12&...0de0b26d79]
[Image: 3200.jpg?w=1225&q=55&auto=format&usm=12&...35a93a3e94]
[Image: 2771.jpg?w=1225&q=55&auto=format&usm=12&...a7188d5dfa]
Odgovori
(15-03-2016, 16:47)JRC Napisal: Po teh navedbah, EK še vedno vztraja na prepovedi "orožja, ki je podobno vojaškemu".

https://www.all4shooters.com/en/Shooting...arch-2016/

Zato jaz žal ne verjamem več, da se bo končalo samo pri B7.

Jaz že od začetka ne verjamem nobeni obljubi s strani evrokratov. Vse spremembe direktive 91/477/EEC so namreč zgolj kozmetični popravki in malenkost obrnjene besede ter zavijanje v celofan, bistvo pa ostaja enako.
Kot ste že nekateri ugotovili, v primeru, da gre tale absurd skozi, praktično ne bo več ovir, da se zadeva še malo privije. Torej vsi, ki mislite, da se bo zadeva uredila sama po sebi ali poskušate iskati dvomljive bližnjice v smislu prekategorizacije orožja ali česa podobnega...pomislite ponovno Papers

Velika uganka je, čemu že od začetka tak molk s strani proizvajalcev orožja (v EU je kar nekaj pomembnih proizvajalcev), strelskih zvez in ostalih organizacij, kot so npr. lovci, ki bi poleg športnih strelcev prav tako morali biti glasni, saj smo menda v istem čolnu. Vprašanje, če ni EK slednjim pod mizo ponudila kakšnega korenčka v zameno za molk. Glede na to, da je danes človek človeku volk, se ne bi čudil, če tisti, ki naj bi se borili za strelstvo in strelce, delajo proti našim interesom.  Verjetno se še kdo sprašuje, komu najbolj koristijo zakonska določila, kot so upravičen razlog, zdravniški pregledi, tečaji rokovanja z orožjem, razna potrdila o udeležbi na tem in onem...povprečnemu strelcu, ki mora za to letati od Poncija do Pilata ter seveda vložiti nemalo finančnih sredstev, prav gotovo ne. Mogoče so privilegirani potihem dobili blagoslov, da bodo v primeru, da gre ta katastrofa skozi, lahko dobili še kakšne dodatne bonitete Think

OK, morda sem paranoičen, ampak v razmislek...
Odgovori
http://www.europarl.europa.eu/news/en/ne...Protection

Ravno zdaj razglabljajo.

Imate tudi možnost simultanega prevajanja v slovenščino.

LP

EDIT: tole sem napačno prilepil sem. Cilj je bil štrena "Zaostritev EU zakonodaje o orožju". Admin prosim premakni/briši.
Odgovori
Tole so pa gospodje danes povedali.

http://web.ep.streamovations.be/index.ph...ittee-imco
Odgovori
Očitno je skrajni čas, da 'Višegrad' in mi odidemo ven iz EU, ki že dolgo ne služi našim interesom, taki bedasti predlogi pa so zgolj kaplja čez rob...

In potem z višegrajčani naredimo novo zvezo, kjer bo posedovanje avtomatskega orožja ustavna pravica.
Odgovori
Kaj je to jamranje pri prevajanju Francozev? Angleščina mi ni ravno španska vas, pa kljub temu ne razumem kaj sploh govori oz. hoče govorec povedat.
Odgovori
Kaj bo delala višegrajski skupini banana država Slovenija. Saj nas ne bi vzel nihče pri zdravi pameti.
Odgovori
Želja EK (oziroma prišepetevalcev) je razorožiti vse civiliste, kot je že rekel in storil Adolf Hitler, ampak vedo, da to v prvi fazi ne bo škozi. Zato so poskušali zapisati nekaj kar bi ljudje sicer z negodovanjem sprejeli, še posebno če bi vključili terorizem in kvazi strokovne argumente. Potem pridemo do poslancev EP, ki o zadevi nimajo pojma, kaj šele o "strokovnosti". In na koncu pridemo do cveta, ko celo babilonsko zmešnjavo prevajajo biseri z FDV, torej prevajalci in njihov tuj ekvavilent.

Fran Milčinski in njegovi Butalci so proti temu dogajanju resno čtivo in njegovi akterji nobelovci.
Odgovori
En ekspert je v zgornjem videu lepo rekel, da je treba previdno postopat pri tej legislaciji za uspešno demilitarizacijo.
Odgovori
Ja, treba je iti lepo počasi in postopno jemati 'pravico'...najprej polavtomatske puške, potem se čez recimo 5 let ugotovi, da je tudi kratkocevno orožje zelo 'nevarno', saj se ga da zlahka prikriti...potem se ugotovi, da je tudi repetirno orožje zelo nevarno, še zlasti pa je nevarno orožje nad kalibrom 7.62...itd. itd...ostali bodo samostreli, dokler ne bo nekdo šicnil psa, nato pa bodo šli tudi samostreli v ropotarnico zgodovine, skupaj z noži z ostro konico...aja, a ni tudi solzilec blazno nevaren, sekire pa še bolj?

pa seveda ti povsem nepotrebni pregledi na 5 let - jasno je marsikomu zoprno stalno hoditi na preglede, si jemati čas, plačevati...in bo marsikdo raje opustil ta šport, kot se 'zezal' s temi pregledi...

in najbrž točno na to računajo predlagatelji...kot v posmeh pa pišejo, da bi nadaljni pregledi bili manj zahtevni in cenejši, ka da se zmanjša 'breme' imetnikom listin...če bi res radi zmanjšali breme, teh pregledov po prvem sploh ne bi bilo ali pa bi bili recimo na 20 let. Mrgreen 

EU je očitno postala sama sebi
Odgovori
V glavnem...če bodo taki predpisi sprejeti, gremo mi lahko zbirat podpise za referendum izstop iz EU in ne samo mi, marveč po ostalih državah strelci se pravi, vsak v svoji državi.

Lepo demokratično, v skladu s pravnim redom. :)
Odgovori
(16-03-2016, 01:25)Ales Napisal: V glavnem...če bodo taki predpisi sprejeti, gremo mi lahko zbirat podpise za referendum izstop iz EU in ne samo mi, marveč po ostalih državah strelci se pravi, vsak v svoji državi.

Lepo demokratično, v skladu s pravnim redom. :)

Takoj imaš moj podpis in še vsaj 50 drugih iz moje bližne okolice
Odgovori
Splaca se pogledati prezentacije od vceraj:
http://www.europarl.europa.eu/committees...15CHE00121
Odgovori
Aleš in Matjaz43: pa menda ja ne mislita resno, da bi v Sloveniji tak referendum uspel??? Še podpisev (40k) ne bi zbrali, saj je strelcev premalo. Vpis pravice do orožja v Ustavo je zaradi splošne družbene klime nerealna želja. 
V kolikor bo ta direktiva v neki obliki sprejeta (in očitno bo), je po mojem edina rešitev (naših pokalic) v tem, da se navežejo dobri odnosi s slovenskimi strankami (in strokovnimi sodelavci na MNZ/MORS), ki bodo direktivo EU "prevedli" v slovensko zakonodajo. 
Ali je rešitev v "finskem vzorcu", kot ga zdaj omenja en od predlogov ("nacionalna garda") ali še kaj drugega pa ne vem.
Starejši strelci bomo tudi v tem primeru potegnili kratko, saj je načeloma splošna vojaška obveznost do 60 leta.

Zdaj se bo sicer najbrž spet usulo (po meni), ampak jaz pač ne verjamem v to, da bi lahko takšna marginalna skupina (kot smo strelci), izbojevala več pravic in čeprav mi lahko očitate, da sem vrgel puško v koruzo ;-)

@gg: zanimive prezentacije. Celotnega prenosa se mi ni dalo poslušati, ker ne znam francosko in me je minilo, ko je prevajalka nekaj stokala. Sem že mislil, da kakšen pornič vrtijo  Whistle

Tole so zanimive številke iz italijanske prezentacije:
40 milijard eurov letno obrnemo v lovsko-športni panogi.
28 milijonov kosov letne proizvodnje za civilne uporabnike.
580.000 delovnih mest.
12 milijonov "odgovornih državljanov, ki spoštujemo zakonodajo".

FACE pa pravi, da so lovci "težki" 16milijard (torej smo športniki 24?) letno.
Nasprotujejo prepovedi B7 zaradi izgleda (podobnosti) in zagovarjajo dušilce (končno!) zvoka.
Odgovori
No, nasprotnikov EU je v Sloveniji je več kot dovolj, da se zbere podpise za referendum. Jasno pa je, da večina od njih EU nasprotuje iz drugih razlogov.
Odgovori
jah, se že kažejo rezultati aktivne nekativnosti zanimanja za politiko. malo nostalgije, malo vina, malo sprenevedanja in hop, smo že kolonija kolonije in politiki katerim smo slepo zaupali glasove so že med tem vso državo razprodali in skorumpirali...
http://diem25.org/
Odgovori
Povej kdaj in kje začnete zbirat da damo glas... ljudi za to je več kot dovolj...

zraven dodaj še nato da ne bomo 2x hodili
Odgovori
(16-03-2016, 10:23)dani_79 Napisal: zraven dodaj še nato da ne bomo 2x hodili

to je že vse bilo... 
a zaradi pretekle neodgovornosti vas vest peče, ko vidite kaj ste izglasovali?
Odgovori
Marks: tisti diem25.org - ko vidim na fotki Varufakisa me vse mine... Brian Eno je že fejst muzkontar, ampak prevladujejo pa umetniki in močno dvomim, da bi v družbi predsednika komunistične partije (Avstrije) lahko pametnega lahko nastalo.
(Prvi vtis: tole so "metelkovci" iz vseh vetrov  Doh )
Odgovori
Počasi, počasi Hand Izstop iz EU je vsaj zaenkrat še zelo malo verjetna možnost, saj mnogi še vedno vidijo večje koristi, če ostanemo notri, kot če izstopimo. Sploh je to značilno za vladajočo elito na vseh nivojih, ki na račun EU živi kot "bubregi v loju", da ne govorimo o vseh tistih, ki funkcionirajo izključno samo od evropskih sredstev.

Namesto tega moramo urgirati pri evropskih poslancih, pa ne le pri naših, temveč tudi pri tujih, saj se na posnetku zasedanja obnašajo, kot da o vsem skupaj nimajo neke blage veze, zato jih moramo s tehtnimi argumenti, ki bodo prevladali nad nebulozami protiorožnega lobija, prepričati v naš prav. V tej temi je seznam naslovov evropskih poslancev in predlagam, da jim argumente pošiljamo še naprej.

Kar se pa tiče zadnje razprave, pa mi je najbolj v spominu ostalo naslednje:

- kategorija B7 (verjetno sčasoma še druge) se prepove ali v skrajnem primeru dovoli pod posebnimi pogoji. Beri: potrebno bo opravljati dodatne izpite, biti član tega in onega združenja, kar bo terjalo čas in denar, pa še nemalo živcev.
- še vedno se govori o veljavnosti orožnih listin za dobo 5 let, nakar bodo spet potrebne ponovne procedure za podaljšanje.

Nekaj glede vploiva lobijev sem že napisal...pa vse bolj se mi dozdeva, da je res tako.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)