Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(22-03-2016, 14:18)Robert91922 Napisal: No, zdaj bodo pa po serijski številki te puške hitro našli  lastnika, ki je (po analogiji EU komisije) prav gotovo športni strelec, lovec ali registrirani zbiratelj.   

Wall

...ali pa pa bodo serijsko št. tako priredili, da bo pasalo v kampanjo.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
Najbolj od vsega se mi smilijo kmetje, .... vsi bodo mogli na UE pripeljati vse umetni gnolijo.... pa lekarne bodo morale vrnit ves vazelin, pa erotik shopi bodo mogli na UE pripeljati vse lubrikante na vazelinski osnovi ...

ja je problem ko pricnes evropejcem odvzemat vse potencialno nevarne stvari.... ampak vse za varnost europejcev ...
Odgovori
Brez zamere, ampak tole je res nepotrebno smetenje po forumu.
Ko sem pa objavil, da imam predlog amandmajev, ki jih je spisal slovaški predstavnik v EU parlamentu, se mi je javil pa samo Iurium (pa še on z -milorečeno- čudnim email naslovom).
Odgovori
Če je tole res, je vprašanje če lahko na poslance računamo za karkoli:
https://www.facebook.com/SlovenskaNarodn...=3&theater
Odgovori
Zakaj bi se ukvarjali z amandmaji ki jih ne želiš objaviti?
Odgovori
Poslal jih bom konkretnim osebam z imenom in priimkom.
Odgovori
Ta zadeva z vodami je popoln politični blef nekaterih, ki jim zmanjkuje tem za katre bi se "borili".
Odgovori
Ne vem. Meni je samo opozorilo, če jim voda ni "sveta", kje je potem še vse ostalo.
Odgovori
Odgovori
so že skenslal posnetek hahahah
Odgovori
Uradni oglas, ki naj bi prepričal v super duper Bruksell

Odgovori
lol Eek
trivializacija varnostnega problema in FU vsem žrtvam, kao: "eh...sej se nč ni zgodil, mal praske oz. a je to vse kar premorete, atentatorji!?"

upam, da bodo po vsakem napadu organiziral takle chat party.

Odgovori
Najboljse da tudi vse avtomobile vrnemo, ker se nekateri vozijo pijani in pobijajo ljudi.
Odgovori
Citat:Remarks by Commissioner Avramopoulos at the Readout of the College Meeting of 23 March 2016
Brussels, 23 March 2016

Ladies and gentlemen,
Yesterday we were hit in the heart of Europe – but this heart is strong and resilient.
In this situation we are all Belgian, because to be Belgian is to be European.
What has happened in Brussels, has happened unfortunately already in Paris, in Madrid, in London, but also outside Europe in Turkey, Lebanon, Tunisia, Mali – and the list unfortunately goes on.
But precisely because it has happened before, we know that each time the citizens of these cities, the citizens of Europe, have come out stronger and more united.
To those that wish to divide us, we respond with more unity, cohesion and strength.
A threat towards Europe needs a European response – and we have been calling for it for months.
We cannot keep learning the hard way, but the events in Brussels show, once again, that we absolutely need more coordination and more information exchange.
The fact that the perpetrators of the Paris and Brussels attacks were known to the police proves this once again.
Information gathering and information exchange are the cornerstone of our security. Our information needs to be inter-connected. Our systems need to talk to each other.
That is where we need to improve, urgently.
Last year we launched the European Counter Terrorism Centre in Europol. Member States have to use it more and better, by sharing information proactively and consistently, by offering resources and sending experts.
Member States have to trust each other.
Yesterday, I was immediately in touch with the Belgian Deputy Prime Minister Jambon and several other European Ministers of Interior, including the Dutch Presidency of the Council. I proposed to organise an extraordinary meeting of the Ministers of Interior, and I am happy to see that this will happen as soon as possible.
We are all facing the same challenges, so we need a coherent and coordinated approach. And that is precisely what the Commission has proposed from the very outset through its European Agenda on Security.
Certain issues are still on the table, and others need to be implemented properly.
Last year, the Commission presented proposals to make it more difficult to acquire firearms in the European Union, aimed at tightening controls on the acquisition and possession of firearms, as well as common minimum standards for deactivation of firearms.
The European Parliament and Member States have to work quickly and constructively now, because we have to reduce the risks of guns falling into wrong hands.
In that same period, the Commission adopted proposals to step up the fight against terrorism and organised crime, by revising the existing Framework Decision on Terrorism.
More than 3 months later, the proposal is still on the table and negotiations are going slowly.
But also for the tools we have, Member States must use them better.
For example, an agreement was reached on our proposal for an EU Passenger Name Record at the end of last year, but things need to be finalised soon.
The European Parliament should vote at the earliest possible moment and Member States must not delay implementation.
Better implementation also goes for the Schengen Information System between national borders guards, the Interpol databases on Stolen and Lost Travel Documents, and the Prüm framework for police officers to exchange forensic data.
Finally, there has also been a lot of talk about Schengen.
First of all, let me say that Schengen is not the problem. But let me also say that we cannot have a secure area of internal free movement without better control of our external borders – that's why we proposed systematic checks for all those who enter but also why we proposed the European Border and Coast Guard.
The current temporary border controls that have been introduced cannot remain forever – that is why the two proposals by the Commission need to be adopted urgently.
Finally, we cannot lose sight of addressing and eradicating the roots of terrorism and radicalisation – both here at home but also outside.
Right now, we are at the peak of two crises: security and migration.
And while they overlap in timing, they should not be confused. Those people who have arrived on our shores are precisely fleeing the same terror that has struck us, right here in the heart of Europe.
To antagonise those seeking protection would be giving in to the hatred and division that terrorists seek to sow.
If now is not the time to step up cooperation, then I don't know when is.
It's beyond time to get serious about security.
Odgovori
Danes zaseda svet ministrov in nanje bo komisija pritiskala, da sprejmejo njen originalni predlog.
Takoj vsi pisat ostro protestno noto nasim evro poslancem, poslancem in na MNZ.
Odgovori
Spoštovani evropski poslanci,
spoštovana ministrica MNZ in minister MP,


pred dvema dnevoma se je v Bruslju zgodil še en teroristični napad v EU.
Danes zasedajo notranji in pravosodni ministri članic na izrednem zasedanju namenjenemu zadnjemu dogajanju v Bruslju.

http://europa.eu/newsroom/calendar/event...ice_en.htm

Kot športni strelec ostro protestiram proti kakršnemu koli sprejemanju predlaganega popravka direktive o orožju, saj se je spet pokazalo, da za terorizem v Evropi (in po svetu) NISMO odgovorni športni strelci, lovci, zibratelji in ostali legalni in zakon-spoštujoči državljani, ampak teroristi, ki svoje orožje pridobivajo NA ILEGALNEM TRGU ali pa orožje in predmete ILEGALNO PREDELUJEJO v avtomatsko.

Zakonodaja, ki vse zgoraj našteto prepoveduje JE ŽE v efektu, tako tista, ki prepoveduje predelavo orožja, kot tudi tista, ki predpisuje pravilno deaktivacijo orožja, da se le to ne bi dalo spet reaktivirati (sprejeta 2008), krivda, da se ta slednja ni spoštovala je na Evropski Komisiji, ki ni kaznovala članic EU, ki je niso implementirale.

Spremembe direktive v smeri prepovedi določenih kategorij orožja za športne strelce, lovce in zbiratelje ter druge neracionalne in populistične poteze poskušajo regulirati legalni del trga z orožjem, ki ni problematičen in kot take NE BODO imele učinka na terorizem, kriminal, črni trg z orožjem in nelegalne predelave le tega.

V vsakem primeru so v teh dejanjih uporabljena orožja, ki NE izvirajo pri športnih strelcih, lovcih in zbirateljih, zato Vas kot neposredno izvoljene in posredno izbrane zastopnike nas - državljanov Slovenije - pozivam, da kakršne koli premike v smeri sprejemanja te NEPOŠTENE in KRIVIČNE spremembe direktive JASNO IN NEDVOUMNO ZAVRNETE in ZAŠČITITE svoje državljane pred krivično zakonodajo, ki nam jo poskuša naprtiti oligarhija Evropske Komisije, da bi kaznovala nas, legalne imetnike registriranega orožja, ki nimamo NIČ z nasiljem, ki se dogaja po Evropi in bi bili na ta način nepravično kaznovani za nekaj, kar nismo storili in na kar sploh nimamo vpliva.


Prosim, oziroma zahtevam, da delujete pravično, sorazmerno in v skladu z jasno izraženo voljo vseh nas legalnih imetnikov orožja, ki smo to voljo in nestrinjanje jasno, glasno in številčno izrazili v obdobju zadnjih mesecev, v Sloveniji in širom Evropske Unije, ki smo hkrati tudi Vaši volilci oziroma smo Vas posredno postavili na izvršilne položaje za upravljanje z državo.


s spoštovanjem
Odgovori
Katere države članice pa niso iimplementirale zakonodaje o deaktiviranju in predelavi orožja?
Odgovori
Klemenc, zelo lepo in pravilno napisano. Samo se bojim, da pri naši ministrici za notranje zadeve ne bo pomagalo, ker ona bi še bolj omejevala pravice in zasebnost ljudi in povečala pooblastila policije, tako da bo naletelo na gluha ušesa, žal.
Odgovori
Po zadnjih informacijah, ki sem jih dobil iz tujine, prepoved kateregakoli polavtomatskega orožja naj ne bi bila več aktualna. Da se to dokončno ugotovi oz. potrdi, pa bo potrebno počakati še nekaj časa.
Odgovori
(24-03-2016, 18:27)Matej045 Napisal:
prepoved kateregakoli polavtomatskega orožja naj ne bi bila več aktualna
Bow 

Po besedah Milana Brgleza (izrečene 22. tega meseca po terorističnem napadu) "Bombni napadi v Bruslju so zavržno dejanje tistih, ki želijo zasejati paniko. Napadi niso usmerjeni le proti nam, ampak proti vrednotam demokracije, svobode, človekovih pravic in solidarnosti, je dodal. Te vrednote nam želijo vzeti, česar pa ne bomo dopustili, pravi Brglez".

Vsaj po moje je ena izmed vrednot in človekovih pravic tudi to, da se lahko ukvarjaš s svojim hobijem, brez,  da bi za to veljal za kriminalca.

Odvzem orožja tistim, ki z njim odgovorno ravnajo, pa bi pomenil natančno to, ŠE ENO ZMAGO TERORIZMA!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 13 Gost(ov)