Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Šimek,
v primerjavi s preglednostjo delovanja slovenskega parlamenta (in gradivom, ki je na voljo na portalu izjemno ažurno) se lahko EU parlament skrije. To nima veze s poslanci, ampak z organiziranostjo delovanja in dostopnost do informacij.
Priznam pa, da delo EU parlamenta pred to direktivno nisem spremljal, zato sem toliko bolj razočaran, kako imajo organizirane procese in "version control" dokumentacije.

LP,B
Odgovori
Se vidi kakšni so... Juncker pijanec, njegov zastopnik za Avstrijo je na koki... Kot leta 1960 bi še vedno imel papirnato evidenco o orožju, seveda kar pri prodajalcih, kaj šele da bi razmišljal o centralni bazi podatkov...

https://www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU
Odgovori
7. Online-Waffenkauf unterbinden


Das neue europäische Waffenrecht müsse schnellstmöglich verabschiedet werden. Auf nationaler Ebene werde rasch der Handel oder Kauf von Waffen online nicht mehr möglich sein. Der Amokläufer von München hatte sich seine Waffe im Darknet, einem abgeschotteten Teil des Internets, besorgt.

Vir: http://www.welt.de/politik/deutschland/a...pfung.html


Če prav razumem želi prepovedat strani tipa egun, ker je tip glocka nabavil na darknetu (ilegalno, valda)
Odgovori
Jap, prav razumeš.  Ker darkneta ne morejo regulirati, se bodo brihte spravile na naslednjo najbližjo "stvar" ki se neseznanjeni publiki cca. podobno sliši (internet=internet). ... da ne bo slučajno kdo rekel, da niso naredili ničesar. Puke
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
https://www.youtube.com/watch?v=bzaZTEc0p7Q

malo za hec
Odgovori
... in zares. Tako se kreira javno mnenje

https://lucianmindruta.com/2016/08/10/to...errorists/

Original clanek lahko sami poiscete, je pa ze iz tega razvidno, kaj se je dogajalo
Odgovori
Nemški članek z anketo na temo potrebe po liberalizaciji orožne zakonodaje...

http://www.theeuropean.de/andreas-toerge...ffengesetz
Odgovori
Joj, google translate je  Doh

Potrebujemo liberalne zakone pištolo!

Zelena in rdeča oblika v vprašanju zasebno lastništvo orožja ni več izključno klubom idioti. CDU je bilo že v obliki notranjega ministra de Maizière, v prošnji za članstvo. Ne potrebujemo stroge, a liberalne zakone pištolo!

Sem pa glasoval za liberalizacijo  Mrgreen Whistle
Odgovori
Članek: Pravica do samoobrambe sodi med človekove pravice...

http://unser-mitteleuropa.com/2016/08/10...chenrecht/

Članek iz 18.11.2015 - Evropska komisija želi prepovedati civilistom polavtomatsko orožje:

https://www.tagesschau.de/ausland/eu-mas...s-101.html
Odgovori
Wink 
(11-08-2016, 14:09)JRC Napisal: Joj, google translate je  Doh

Potrebujemo liberalne zakone pištolo!

Zelena in rdeča oblika v vprašanju zasebno lastništvo orožja ni več izključno klubom idioti. CDU je bilo že v obliki notranjega ministra de Maizière, v prošnji za članstvo. Ne potrebujemo stroge, a liberalne zakone pištolo!

Sem pa glasoval za liberalizacijo  Mrgreen Whistle

:-D  Doh

sem že mislil... dokler nisem na koncu prebral, da je prevod iz google translate   :-D  :-D

Je pa prevod iz DE v ENG bistveno bolj razumljiv:

Green and red form in the question of private ownership of arms no longer exclusively a club of idiots. The CDU has just been in the form of the interior minister de Maizière, a membership application. We do not need strict but liberal gun laws!

P.S. glasoval za liberalizacijo ( vendar v kontekstu sedanjih pogojev za pridobitev - znanje in usposobljenost, zaupanje, zdravlje, nekaznovanje, razlog)
Odgovori
https://german-rifle-association.de/eugu...-dem-sack/
Odgovori
Venezuela Confiscates Guns As Murder Rates Soar
http://www.zerohedge.com/news/2016-08-18/venezuela-guns
Odgovori
... ne sodi direktno pod ta naslov pa vendar ...

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/...mamil.html

... zanimiv je predvsem zadnji odstavek članka ...

"... Jalisco Nueva Generacion se sicer lahko za svojo hitro rast zahvali mehiškemu predsedniku Enriqueju Peni Nietu in njegovi neuspešni vojni proti kartelom. Na območje je namreč poslal vojsko, ta pa je razorožila sicer uspešne oborožene skupine, ki so jih lokalni prebivalci oblikovali prav za obrambo pred karteli. Na roko pa so jim šle tudi aretacije vodji rivalskih kriminalnih organizacij. Da jih nič ne ustavi, so pripadniki kartela dokazali že lani, ko so sestrelili vojaški helikopter in pri tem ubili pet vojakov ..."

lp upor500
Odgovori
Citat:Czech President Wants To Give Citizens More Guns In Response To Terror Threat
[/url]Jacob Bojesson
Foreign Correspondent
 

[Image: GettyImages-469216474-1-e1470055906256.jpg]   

Czech President Milos Zeman wants to make it easier for citizens to obtain guns in order to protect themselves from terrorists.
Repeated terror attacks in Belgium, France and Germany has put European countries on high alert. The best way to ensure safety for the people, according to Zeman, is to make it easier for people to [url=http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/408864/expert-kara-napad-zemana-mit-v-mnichove-vsichni-lide-zbrane-postrili-se.html]obtain gun permits.
“Earlier I spoke against possession of large amounts of weapons [in the hands of the people],” Zeman said in a recent interview with newspaper Blesk. “After those attacks, I do not think so any more.”
Zeman further urged people who already own guns to start carrying them outside their homes.
The recent wave of terror has boosted gun sales in many European countries.
“The demand for pistols, revolvers and pump-action guns rose by 30 percent to 50 percent after this month’s attacks in Nice and Munich,” a Swiss gun store owner said in a recent interview with USA Today.
The European Union, on the other hand, wants to restrict people’s accessibility to guns further to make sure “the risk of legal firearms fining their way to the illegal market is reduced,” according to Dutch Justice Minister Ard van der Steur. (RELATED: EU Fights Terrorism By Taking Guns From Civilians)
Odgovori
Zdaj pa pomislimo na nasega predsednika, ni sans, da bi kaj takega storil Doh Whistle
Odgovori
Naš klečeplazec je pokazal ,da lahko kida gnoj ali obrača pleskavice za predsednika pa nikakor ni .

Treba pa je razumet zakaj je predsednik države


Stara partijska zakonitost, vsaka nova generacija partijcev mora obračunat z prejšno in to je možno samo na par načinov politično ali fizično likvidacijo ali z promocijo na dobro plačano mesto brez dela in resnega vpliva. (hmm ni težko uganit katero opcijo so izbrali pri Pahorju)

Tako so šli heroji iz vlad za tajkune v državne firme, na visoke plače v evro institucije ali pa za predsednika dežave ,to ni naključen proces in 'partija' pomeni katera koli stranka saj je tak proces skupen vsem oz tam kjer ga ni stranke po odhodu enega vodje razpadejo
Odgovori
Češka zakonodaja že sedaj omogoča nošenje varnostnega orožja brez kakšnega posebnega utemeljevanja in tudi največ izdanih dovoljenj je z namenom osebne varnosti (več kot za lov in šport; vsaj tako je bilo pred časom, ko sem nazadnje bral te podatke). Je pa res, da neke velike oboroženosti ni, ker večina ne čuti potrebe po tem. Se pa časi spreminjajo, kot vidimo....
Odgovori
... Pri sprejemu "nove" orožne zakonodaje leta 2000 oz. 2001, se je MNZ zapisalo, da z novo zakonodajo želijo preprečiti to, ker se je zgodilo na Češkem...

Logično je, da če po 60 letih totalne prepovedi neko zadevo čez noč dovoliš, da bo nekaj časa naval, nato pa se bo evforija normalizirala... 

Isto je bilo s pornografijo, avtomobili ...
Odgovori
žali bo zdaj z novo nemško in avstrijsko strategijo splošne ljudske pripravljenosti iniciativa razoroževanja v EU parlamentu kaj jenjala?

Po moje bi b il že čas!?
Odgovori
(23-08-2016, 20:52)95krogov Napisal: žali bo zdaj z novo  nemško in avstrijsko strategijo splošne ljudske pripravljenosti iniciativa razoroževanja v EU parlamentu kaj jenjala?

Po moje bi b il že čas!?

Prej bo šlo v smer, ki jo je zapovedal že Hitler, ko je rekel: V Nemčiji bo oborožena le vojska in policija.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 26 Gost(ov)