Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(13-12-2015, 13:31)JRC Napisal: Zdaj spet prihajamo na spolzki politicni parket.
Sem pa tudi jaz ze na samem zacetku (na)povedal,da od levice ne moremo pricakovati, da bodo direktivi nasprotovali.
Da bo vse odvisno od desnice, oz. strank v grupaciji EPP.
To konec koncev potrjujejo tudi odzivi slovenskih predstavnikov. Soltes je sprva napovedal podporo, ces da je to usmeritev evropskih zelenih, Fajonova je diplomatsko zmuzljiva, Vajgl pa tiho.
Nasprotovanje direktivi so napovedali dr.Zver, Patricija Sulin in Lojze Peterle. 
Je Bogovica kdo kontaktiral?

Zdaj je jasno, zakaj sta Fajonova in Vajgl tiho: oba sta namreč na Soroševem seznamu. Me zanima, koliko ju je bilo treba "podmazati", da sta postala "zanesljiva zaveznika"?
Nedavno razkritje enailov Soroševe fundacije je namreč pokazalo, kako obilno Soroš finacira ljudi, ki širijo njegovo agendo.
Prilagam tekst iz interneta o Fajonovi in Vajglu. Če je kdo v njuni stranki, naj zahteva pojasnilo, čigave interese zastopata.
https://www.facebook.com/SlovenijaZavaru...68836209:0


TANJA FAJON IN IVO VAJGL NA SEZNAMU SOROŠEVIH "ZANESLJIVIH ZAVEZNIKOV"

Hekerska skupina DC Leaks je med več kot 2500 objavljenimi dokumenti Georgea Sorosa in njegove fundacije OSF objavila tudi dokument z naslovom »Reliable allies in the European Parliament (2014-2019)« v katerem se nahaja spisek Soroševih »zanesljivih zaveznikov« v Evropskem parlamentu. Evropski poslanci delujejo na visokem, skorajda globalnem nivoju daleč od oči njihovih volivcev, o njihovih odločitvah pa se v medijih zelo malo govori. Prav zato je okolje evropskega parlamenta izjemno ugodno za različne lobiste. Namen tega spiska je ustvariti seznam poslancev, pri katerih bodo člani Open Society Foundation lahko čim bolj uspešno lobirali za svoje politične interese.
Open Society European Policy Institute in Open Society network inteligence sta pridobila podatke o novoizvoljenih članih evropskega parlamenta ter sestavila seznam tistih, za katere je po njihovem mnenju verjetno, da bodo podpirali »Open Society« vrednote. Seznam obsega 11 komitejev (od 22-tih) in 26 delegacij (od 44) ter kar 226 evropskih poslancev (od 751), ki so »dokazano ali pa verjetno« zavezniki Soroševe Open Society.
V nadaljevanju piše, »da bodo osebe, označene v dokumentu po vsej verjetnosti podprle delo Open Society.« »Potrebno se jim je približati brez predsodkov, čeprav bodo verjetno želeli nadaljevati z delom na področjih, ki jih zanima, pa se bodo lahko navdušili tudi nad novimi temami. Open Society mora iti prek individualnih tematik, ter s temi evropskimi zakonodajalci ustvariti trajna in zanesljiva razmerja.«
Informacije o vsakem poslancu, na podlagi katerih so sestavili ta program so bile pridobljene bodisi »s strani javno objavljenih informacij« ali pa tudi z »originalno raziskavo«.

Fajonova in Vajgl

Izmed slovenskih evroposlancev sta na listi »Soroševih zaveznikov« Tanja Fajon in Ivo Vajgl. To je še posebno pomembno za slovenske volivce, saj se Tanjo Fajon v zadnjem času v medijih celo obravnava kot morebitno bodočo kandidatko za predsednico vlade.
Tanja Fajon je članica stranke SD in podpredsednica evroskupine S&D, torej tiste, ki ima največje število poslancev na Soroševi listi. Med tematikami s katerimi se ukvarja in pri katerih bi pri njej predstavniki Open Society Foundation lahko lobirali so med drugim: »azil in migracije, svoboda gibanja v šengenskem prostoru, enakost spolov, pravice vseh manjšin, tudi Ciganov in LGBTI«.
Ivo Vajgl je član stranke DeSUS in evroskupine ALDE, najbolj liberalno internacionalistične skupine v EU. Med njegovimi tematikami so zainteresiranost za zunanjo politiko in pravice vseh manjšin.

»Zavezniki« se nahajajo na vseh nivojih Evropskega parlamenta

Konferenca predsednikov predstavlja vladajoče telo Evropskega parlamenta, zadolženo za njegovo organizacijo, administracijo in agendo. V njem se nahajajo predsedniki političnih skupin Evropskega parlamenta. Na listi Soroševih »zaveznikov« se nahaja kar 7 od 12 predsednikov in sicer predsedujoči za skupine Socialisti in demokrati (S&D-leva sredina), Zeleni (Greens-liberalna levica), Radikalna levica (GUE/NGL), Liberalci (ALDE – liberalna smer) in Konservativci (ECR-desnica). Na listi se nahaja tudi predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz (S&D – leva sredina), ter 8 izmed 14 podpredsednikov: 2 podpredsednika iz Krščanskih demokratov (EPP-desna sredina), 2 iz Socialistov in demokratov (S&D – leva sredina), 2 izmed Liberalcev (ALDE – liberalna smer), 1 izmed Zelenih (Greens) in 1 izmed Radikalne levice. Izmed 5 quaestorjev (to so uradniki, ki skrbijo za finančne in administrativne interese poslancev) so kar 4-je na »zavezniški listi« - in sicer izmed strank EPP (2), S&D in ALDE.
V skupnem seštevku se med evroposlanci, označenimi za »zanesljive zaveznike« se nahaja kar 82 evroposlancev skupine S&D (od 190), 38 evroposlancev skupine ALDE (od 70), 36 evroposlancev skupine EPP (od 215), 34 evroposlancev skupine GUE/NGL (od 52), 29 evroposlancev skupine Zeleni (od 50) ter 7 evroposlancev skupine ECR (od 74). Med »zavezniki«, pri katerih se jim zdi mogoče lobirati se po besedah portala Breitbart nahaja precej veliko število priseljencev in žensk.

Soros se ne ustavlja pri levo-desnih delitvah, temveč podpira vse liberalno internacionalistične ideje

Jasno je, da se George Soros in njegov OSF ne ozirata na »levico« in »desnico« temveč lobirata pri vsakomur, pri komur jima uspe najti kakršnekoli podobne interese in »šibke točke«. Edine evroskupine, ki nimajo niti enega člana, ki bi ga Soroševa Open Society Foundations dojemala kot »zanesljivega zaveznika« so: Evropa narodov in svoboščin (nacionalistična – tretja alternativa), ki ji predseduje Marine Le Pen, Evropa svobode in neposredne demokracije (EFDD – evroskeptična, različne politične usmeritve), ki ji predseduje Nigel Farage ter nepovezani poslanci (NI).

Besedilo: Narodna Straža
VIR: http://soros.dcleaks.com/download/…
http://soros.dcleaks.com
Odgovori
Bienkowska je odgovorila na poslansko vprasanje dr.Zvera.
Seveda se spreneveda se naprej:

SL
E-004968/2016
Odgovor Elżbiete Bieńkowske
v imenu Komisije
(7.9.2016)
 
 
Komisija ni predlagala vključitve strelnega orožja, s katerim se lahko izstreli več kot šest nabojev, v razred A, temveč samo avtomatsko strelno orožje, ki je bilo predelano v polavtomatsko strelno orožje (novi razred A6), ter polavtomatsko strelno orožje za civilno uporabo, ki je podobno orožju z avtomatskimi mehanizmi (novi razred A7).
 
Tveganje, povezano z nekaterimi avtomatskimi in polavtomatskimi strelnimi orožji, je bilo ugotovljeno zlasti v študiji, ki jo je v zvezi z oceno direktive o strelnem orožju opravila skupina Technopolis.
 
Namen nove kategorije A7 je prepovedati napadalno orožje, namenjeno vojski in ne civilistom. Ob upoštevanju tveganj, povezanih s takšnim strelnim orožjem, Komisija meni, da prepoved spoštuje načelo sorazmernosti, kar sta zlasti potrdila italijanski senat in portugalska Assembleia da Republica. 
 
Odgovori
(08-09-2016, 17:34)JRC Napisal: Bienkowska je odgovorila na poslansko vprasanje dr.Zvera.
Seveda se spreneveda se naprej:

SL
E-004968/2016
Odgovor Elżbiete Bieńkowske
v imenu Komisije
(7.9.2016)
 
 
Komisija ni predlagala vključitve strelnega orožja, s katerim se lahko izstreli več kot šest nabojev, v razred A, temveč samo avtomatsko strelno orožje, ki je bilo predelano v polavtomatsko strelno orožje (novi razred A6), ter polavtomatsko strelno orožje za civilno uporabo, ki je podobno orožju z avtomatskimi mehanizmi (novi razred A7).
 
Tveganje, povezano z nekaterimi avtomatskimi in polavtomatskimi strelnimi orožji, je bilo ugotovljeno zlasti v študiji, ki jo je v zvezi z oceno direktive o strelnem orožju opravila skupina Technopolis.
 
Namen nove kategorije A7 je prepovedati napadalno orožje, namenjeno vojski in ne civilistom. Ob upoštevanju tveganj, povezanih s takšnim strelnim orožjem, Komisija meni, da prepoved spoštuje načelo sorazmernosti, kar sta zlasti potrdila italijanski senat in portugalska Assembleia da Republica. 
 



Zdaj pa on ne bo znal nazaj odgovoriti ali postaviti dodatno vprašanje... Recimo kako definira pojem "podobno" orožju z avtomatskimi mehanizmi. Po izgledu, po izdelavi mehanizma, po načinu dela dikonektorja, po čem?

Naslednje, kdo oz. kaj je skupina Technopolis, kakšne so njihove kompetence, reference...

Naslednje, Italijanski senat in portuglaska wft... kaj pa ostali, ki tega niso potrdili?
Odgovori
Sem asistentki dr.Zvera napisal naslednje in upam, da bo uporabil v razpravi, ko bo do nje prislo:

Hvala, ampak ta odgovor je seveda potrdil moje trditve, da bo prepoved, oz. prekategorizacija v A7 pomenila odvzem orozja sportnim strelcem.
Namrec: sportni strelci uporabljamo polavtomatsko orozje:
- puske, ki so sedaj v kategoriji B4 in B7
- pistole, ki so v kategoriji B1.
Vse to orozje ima nabojnike z vec kot 6 naboji.
In vse puske so podobne vojaskemu orozju, komu pa naj bodo podobne, saj puska ne more izgledati kot...kot zoga. 
Konec koncev so tudi nase pistole podobne vojaskim - se vec: ce vojska uporablja vecinoma avtomatske puske (strelci pa polavtomatske), pa so pistole povsem enake - recimo Glock 17 je pogost v oborozitvi vojske in policije; povsem enak Glock 17 imam tudi jaz. Ali pa Glock 19, itd.

Evropska komisija bi morala poostriti nadzor nad crnim trgom z orozjem, ne razumem, kako to ni jasno, da sportni strelci pac ne bomo vir oborozevanja teroristov, ampak je to izkljucno crni trg.
To je podobno kot v Sloveniji: pripadniki udbe in njihovi sodelavci imajo na tisoce kosov nelegalnega orozja. Njim orozja ne bo nihce odvzel, odvzeto pa bo nam, ki spostujemo zakonodajo in imamo vse urejeno po predpisih.

Kot vidim se s problematiko orozja ukvaja tudi poslanec Mahnic, pa se z njim naj dr.Zver pogovori, ce meni ne verjamete. Vsekakor pa se ta Bienkowska spreneveda, ker ne morem verjeti, da ne pozna materije, ki jo obravnava.
Odgovori
Važno ,da ima UDBA nekaj zraven.LOL
Odgovori
Lahko si tudi zatiskas oci, ampak dejstva so dejstva.
Odgovori
hahahah tale udba pa zmaga...
Odgovori
Ali lahko kdo najde študijo skupine Technopolis, ki jo navaja Bienkowska.

http://www.technopolis-group.com/
Odgovori
Studija ničesar glede teh kategorij ne potrjuje oz predlaga razen nadaljnih študij, 
http://www.ieacs.eu/download/ATT00007.pdf

Tole je utemeljitev za nevarnost teh polavtomatov da se predeljo v avtomat.

131
Three civilians have been killed and one has been injured in a shootout in Istres, north-west of Marseille in April
2013 by a 19-year-old man using a demilitarised Kalashnikov he bought on the internet and he reconverted into a
military firearm. Source:
http://www.lefigaro.fr/actualite-france/...-fusillade-
a-istres-la-piste-d-un-desequilibre.php.

Tole je arument oz podpora italjanov ki predlagajo  sledeče


133 . Reformulate category B5 and B7 to make demilitarised firearms forbidden, and specifically: add firearms which
resemble to military firearms in cat. B7; add demilitarised firearms in cat. A; and add firearms which resemble to
military firearms cat. B5. A provision stating that collectors may own demilitarised firearms may be included specifying
that they should be entitled, they should not use them and that they engage themselves to keep the firearms safe

To glede glocka je sicer res a lej ga zlomka se ga po novih predlogih ne takne, kajti potem bi morali prepovedat vse polavtomate

135
According to the US Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF), for a Glock semi-automatic pistol
‘conversion is fast and simple requiring no technical expertise. Conversion requires removal of the original polymer
slide cover plate and replacing it with the conversion device, typically made of metal. By switching these plates, which
takes less than 60 seconds, the conversion is complete. Conversion of a Glock pistol will result in a rate of fire of
approximately 1200 rounds per minute. Source: https://www.atf.gov/firearms/faq/firearm...ology.html

Pa tudi študija ne predlaga nič takega na kar bi se lahko ta komisarka opirala tudi v zaključku besedila ni ničesar o tem.

Citat:The potential convertibility of semi-automatic weapons into automatic weapons is another
emerging issue that should be further analysed and approached at EU level given the related security risks linked to the possibility of conversion of these weapons into automatic weapons and the documented availability of public information on how to convert them (see par. 2.2.1)
Odgovori
Naj zahteva od nje (Bienkowske) to, na kar se ona sklicuje - 1. Študijo skupine Technopolis, 2. "potrditev italijanskega senata" in 3. "potrditev portugalske Assembleia de Republica". Šele ko bo to prejel, se bo lahko vedelo, o čem dejansko govori. Zahteva naj tudi, kdo je naročnik in plačnik omenjene študije in s kakšnim namenom - ciljem je bila izdelana. 

 

 
Odgovori
Pa obvezno 4. listo sodelavcev udbe v EC Mrgreen
Odgovori
Kaj pomeni "analogija" je tezko razumeti?
Kaj pa vzporednica?
Nelegalno orozje je problem, legalno ne.
Kapiramo?
Odgovori
(08-09-2016, 21:50)JRC Napisal: Kaj pomeni "analogija" je tezko razumeti?
Kaj pa vzporednica?
Nelegalno orozje je problem, legalno ne.
Kapiramo?

Ja že v redu ampak, zdaj mora Zver nazaj vprašat kaj je v študiji kaj takega napisanega, da je ona na tem naredila zakonodajno oporo.
URL do študije pa je BTW malo prej naredil mr.T http://www.ieacs.eu/download/ATT00007.pdf

po moje bi morali predlagatelji dejansko bolj konkretno razložiti pojme kot so "podobno" in seveda tudi osnovni namen nove zakonodaje zutemeljitvami kako bodo z zakonom, ki regulira legalno civilno uporabo orožja preprečevali ilegalno uporabo in promet orožja.
Odgovori
(08-09-2016, 22:02)95krogov Napisal:
(08-09-2016, 21:50)JRC Napisal: Kaj pomeni "analogija" je tezko razumeti?
Kaj pa vzporednica?
Nelegalno orozje je problem, legalno ne.
Kapiramo?

Ja že v redu ampak, zdaj mora Zver nazaj vprašat kaj je v študiji kaj takega napisanega, da je ona na tem naredila zakonodajno oporo.
URL do študije pa je BTW malo prej naredil mr.T  http://www.ieacs.eu/download/ATT00007.pdf

po moje bi morali predlagatelji dejansko bolj konkretno razložiti pojme kot so "podobno" in seveda tudi osnovni namen nove zakonodaje zutemeljitvami kako bodo z zakonom, ki regulira legalno civilno uporabo orožja preprečevali ilegalno uporabo in promet orožja.
Sploh ne ni kaj za razlagat

Še njihove študije niso nikjer pokazale potrebe po novi kategorizaciji. To je glavni point.

Vse do sedaj je pokazalo samo na problem 'filmskega deko' in pomanjkanje enotnega standarda onesposobljenega deko orožja ter nič kaj dosti drugega.

Tista predelava iz polatomata v avtomat je že povsod ilegalna tako, da je ta del urejen.

Nabava po internetu , to je zelo površno obravnavano tudi v študiji kjer pisari o tem da je XY kupil ilegalno orožje na netu,  ja na črnem trgu , lahko bi bilo pa tudi po oglsniku ali na kak drug način.

To zgovarnaje na bilo kake italjane oz portugalce je čisto navadno je*anje v glavo, tako kot italjani predlagajo kaj prepovedat čehi predlagajo orožje za vsak žep
Odgovori
http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/8385?locale=sl

Tule so vsi trije dokumenti: studija, povzetek in aneksi.
Odgovori
Citat:95krogov [Image: buddy_offline.png]

Recimo kako definira pojem "podobno" orožju z avtomatskimi mehanizmi. Po izgledu, po izdelavi mehanizma, po načinu dela dikonektorja, po čem?

Se ve; po barvi, okusu, vonju...podobno, kot sedaj B7. Podobnost še najbolj definira vonj po masti-konzervaciji. Vse, kar ima tak vonj, je nevarno. In, seveda, črna barva! Če je črno, je že nevarno! Tudi oblika je pomembna. Če je podobno AK47, je nevarno! Torej, če ima vonj po masti, črne barve, oblike AK47...evo, to je to! Prepovedano!

Če pogledam, kakšne poslance imamo mi v tem parlamentu in ob vedenju, da iz drugih držav ne prihaja nič bolje, je z njimi zelo težko. Njim je samo en cilj edinstven; kako zadovoljiti evropsko javnost, da so oni nekaj naredili po napadih. Torej, oni so "udarili" nazaj in zagotovili višjo stopnjo varnosti.

Yeah, right!

Črno tržišče pa še naprej dobro cveti in bo ob teh napovedih še bolj zacvetelo!

Seveda, najlažje je "prijet" ali "zagrenit" življenje tistim, ki so na dosegu, torej, legalni lastniki.

Važno, da evropski poslanci redno prihajajo po dnevnice in da so v nekih dodatno plačanih odborih. In to je to! Vse skupaj pa lahko pospremimo z "Dok če bit ovaca, neče falit vune!"

Me res zanima, kaj bodo misleci na koncu "proizvedli"!
Odgovori
Glede na dohodke in penzijo ki se z mandati sešteva menda ja kdo ne pričakuje da bodo tile v EU parlamentu za narod delali?
Odgovori
Če bodo to neumnost sprejeli in posledično odvzeli vse kar je podobno AK, bodo dosegli povsem nasprotno, kot zavajajo.
V tem primeru bo treba odvzeto nadomestiti z orožjem iz črnega trga - vendar ne več za šport, ampak za obrambo pred poblaznelimi oblastmi, ki so zgubili stik z realnostjo in nihče ne ve, kaj jim še pride na pamet.
Odgovori
T.I. Think tanki in podobni ˝mirovni inštituti˝ kot so skupina Technopolis, so poleg velikih korporacij največji lobisti v Bruslju.

Kako in za koga delujejo je lepo prikazano v dokumentarcu The Truth About The European Union.
Link do dokumentarca: https://www.youtube.com/watch?v=QFevdq4wZRw
Odgovori
(09-09-2016, 12:48)IPSC Boštjan Napisal:
Citat:In, seveda, črna barva! Če je črno, je že nevarno! 

Sem na točki ko bi mirne duše prebarval vsa krepela v roza-belo in polepil s Hello Kitty nalepkami, samo da bi me pustili pri miru.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 8 Gost(ov)