Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Kako si pa razlagas izjeme za sportne strelce?
Jaz sem razumel Fordovo, da za komplet opremo velja izjema, da bomo dobili dovoljenje za nabojnike nad 10. 
Lahko, da se motim in da nam bodo pustili samo puske, potem pa bomo menjavali nabojnike z 10 naboji...uh, spet stroski za poucherje  Doh

Jaz upam,da bodo nabojnike zamandmirali.
Odgovori
Pozabit na izjeme , teh ne bo to je samo besdičenje ki se ležje prešmugla čez procedure(če izjem ne bi dali na trnk nebi prišlo čez milne ) , ko pa pride čas ,da postane meso ne bo izjem .


Treba se je zdavedat da je to zadeva , ki so jo spisali mojstri krivine kumaric in banan navajeni vseh trikov spravit svoje čez.

Tudi tole pisanje je čisti nateg , kaj mislite da bo šele vstavljen magazin problem, torba z puško in 30strelni magazin v njej pa ne , japajade

Citat:Based on the agreement reached, in the future Category A will include, in addition to fully automatic weapons and military weapons:
  • automatic firearms which have been converted into semi-automatic firearms;
  • short firearms which allow the firing of more than 21 rounds without reloading, if a loading device with a capacity exceeding 20 rounds is part of the firearm or a detachable loading device with a capacity exceeding 20 rounds is inserted into it;
  • long firearms which allow the firing of more than 11 rounds without reloading, if a loading device with a capacity exceeding 10 rounds is part of the firearm or a detachable loading device with a capacity exceeding 10 rounds is inserted into it;
  • semi-automatic long firearms (i.e. firearms that are originally intended to be fired from the shoulder) that can be reduced to a length of less than 60cm without losing functionality by means of a folding or telescoping stock or by a stock that can be removed without using tools;
  • Any firearm classified in this category after it has been converted to firing blanks, irritants, other active substances or pyrotechnic rounds or into a salute or acoustic weapon.
Odgovori
Jaz ne vem kaj bo, ko bo in ce bo direktiva sprejeta, saj nimam kristalne krogle.

Razmisljam o dokumentih, ki so na voljo in dolocila o nabojnikih so nejasna, oz.puscajo vec moznih interpretacij. Zato je po mojem to treba izpostaviti in spraviti do europoslanc3v, da odprejo na plenarnem zasedanju, ev.podkrepljeno se z amandmaji.

Ali drugace povedano: pozabi(te) na to, da bo parlament zavrnil direktivo v celoti.
Sprejeta bo.
Je pa samo vprasanje, kaj je se mozno doseci, zato mislim, da se je smiselno osredotociti na nabojnike.
Odgovori
Izjem tudi pomojem v praksi res ne bo in so v predlogu samo za metanje peska v oči. Je pa v tem trenutku napisano tako, da je šele vstavljen okvir problem, o posesti slednjega, pa v objavi ni nič navedenega.
Odgovori
http://www.demokracija.si/tujina/v-eu-do...rozje.html
Odgovori
(20-12-2016, 22:09)bob78 Napisal: Je pa v tem trenutku napisano tako, da je šele vstavljen okvir problem, o posesti slednjega, pa v objavi ni nič navedenega.

...pa ni to točno tako po mojem...
Vicky Ford na Facebook-u (objavljeno tudi na Firearms United):
https://www.facebook.com/vickyfordmep/po...5664597196
" Instead it was agreed that future acquisitions of loading devices will depend upon showing a valid and appropriate license, as is already the case for ammunition, so only those with authorisation to hold category A firearms will be permitted to acquire high capacity magazines.
People who are found in possession of a high capacity magazine after a transition period and who do not have a category A authorisation will risk having their authorisation to hold firearms removed."

Če ne boš imel kategorije A (glede na obljubljene "izjeme" še ne vemo, kako se jo bo lahko dobilo), in te dobijo z dolgim nabojnikom, ti poberejo dovoljenje za vse.....
Odgovori
Tudi jaz sem tako razumel.... in v kombinaciji z "grandfathering" pravilom (in zagotovilom, da obstoječim lastnikom ne bo nič odvzeto), se mi zdi logično, da bodo športni strelci izjema.
Odgovori
https://www.rt.com/news/371081-eu-toughe...w.facebook
Odgovori
(21-12-2016, 09:09)JRC Napisal: Tudi jaz sem tako razumel.... in v kombinaciji z "grandfathering" pravilom (in zagotovilom, da obstoječim lastnikom ne bo nič odvzeto), se mi zdi logično, da bodo športni strelci izjema.

Ključno v tej izjavi je, da ta "stari ata" pravi, da nacionalni zakonodajalec LAHKO naredi izjeme. z anas bi bilo "ugodno" če bi pisalo MORA, ker lahko se pri nas hitro prevede v ni izjem!
Odgovori
Saj se zavedam tega, ampak eno pa je zagotovo - nacionalni zakonodajalec se ne bo mogel izgovarjati na direktivo.
No, seveda se bodo lahko, vendar to ne bo verodostojno, saj direktiva dopušča možnost izjem.
Torej je (bo) samo vprašanje, kako se bomo strelci organizirali v fazi priprave in javne obravnave novega ZORO.
Zato še vedno trdim, da je bil prvotni predlog direktive slabši, ker ni predvideval izjem - ravno nasprotno: prepovedali bi lahko vse "polavtomatske puške, ki so podobne vojaškemu orožju...", torej ne le B7, ampak tudi B4. In to v vseh kalibrih.
Odgovori
Grandfathering ni nič drugega kot dedovanje, ki je že sedaj jasno opredeljeno v 46. členu ZORO. To pomeni, da nam tale Vicki lisica prodaja nekaj, kar je že sedaj jasno opredeljeno in na nek način pridobljeno. 
46 člen na kratko; če izpolnjuješ pogoje, lahko obdržiš podedovano orožje (A ali B), če pa ne, ga pa lahko predelaš, prodaš ali uničiš. Če tega ne narediš v določenem roku, gre to orožje v prodajo pooblaščenemu trgovcu, če se ne proda, se ga uniči. Za uničeno orožje ne dobiš odškodnine.

Tako da tu ni nič novega in si ne rabimo še mi tega podajati kot nekaj super duper za nas. Ker to ni nič novega :(
Odgovori
Ne želim se prepirati, vendar mislim, da je velika razlika med:
a) prepovedjo, ki predvideva odvzem in
b) omejitvijo, ki omogoča "grandfatering".

In brez Vicky, bi imeli opravka z "a".
Nikoli tudi nisem napisal, da je ta direktiva super duper za nas, zato mi prosim tega ne očitaj.
Odgovori
Ne želim motiti argumentirane debate, ki se nanaša na sprejemanje nove direktive in ne želim jamrati temveč samo pokazati (kot argument) na dvoličnost EK in evropske politike. Torej, zaradi domnevnega strahu pred terorizmom je treba omejevati pravice državljanov EU, ki spoštujejo zakonodajo in predpise, istočasno pa ne, da ni strahu pred terorizmom kadar gre za begunce iz BV in ekonomske migrante temveč se možnosti za izvršitev terorističnega dejanja celo subvencionirajo, če je to v interesu kapitala in posledično vladajoče politike:
https://www.welt.de/politik/deutschland/...Tipps.html
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
Ja in za to so krivi predvsem mediji, ki nekritično povzemajo Junckerjeve izjave o tem, kako se borijo za varnost evropskih državljanov.
Mediji namreč ne premorejo (dovolj) poznavalcev, ki bi to direktivo raztrgali in pojasnili bralcem/poslušalcem, ampak samo nekritično povzemajo "press release", ki jih pripravljajo "pi-ar" službe.
In krog je sklenjen - spet smo pri tem, da je lastnikov premalo, da bi lahko predstavljali neko kritično maso.
Odgovori
(21-12-2016, 09:09)JRC Napisal: Tudi jaz sem tako razumel.... in v kombinaciji z "grandfathering" pravilom (in zagotovilom, da obstoječim lastnikom ne bo nič odvzeto), se mi zdi logično, da bodo športni strelci izjema.

Ne računat ,da športni strelec (potencialna izjema) enako oseba z OL šport .

Prvotni predlog je bil precej boljši saj je končal pri B7 in predelanih polavtomath ,ta pa je zdaj obsega celotno kategorijo B in še kiminalizira magazine

Ne pozabit A kategorija pri nas povleče zaseboj tudi hrambo ,pa redne nadzore  etc
Odgovori
(21-12-2016, 12:43)JRC Napisal: Mediji namreč ne premorejo (dovolj) poznavalcev, ki bi to direktivo raztrgali in pojasnili bralcem/poslušalcem, ampak samo nekritično povzemajo "press release", ki jih pripravljajo "pi-ar" službe.


No s tem se ne bi ravno strinjal. Če nečesa ne poznaš pač vprašaš in medijske hiše imajo dovolj sredstev, da lahko izbirajo koga bodo vprašale.

Bolj gre tukaj za interes in njim sigurno ni interes poročat tako kot je ampak tako da se bo največ prodalo. 

Zelo lepo je povedal Denzel Washington:" If you don't watch the news you are uninformed. If you watch the news you are misinformed." :)
Odgovori
(21-12-2016, 12:02)JRC Napisal: Ne želim se prepirati, vendar mislim, da je velika razlika med:
a) prepovedjo, ki predvideva odvzem in
b) omejitvijo, ki omogoča "grandfatering".

In brez Vicky, bi imeli opravka z "a".
Nikoli tudi nisem napisal, da je ta direktiva super duper za nas, zato mi prosim tega ne očitaj.

Zdaj se malo vrtiva okoli iste stvari, jaz samo pravim, da je to oboje že sedaj jasno opredeljeno in ni nič novega:

a) prepovedjo, ki predvideva odvzem
58. člen Odvzem orožja: Pristojni organ odvzame orožje in orožne listine posamezniku, ki ne izpolnjuje več pogojev... In to velja tako za obstoječe lastništvo kot za dedovanje. Če ne boš izpolnjeval pogojev za A kategorijo, je odvzem po 61. členu ZORO, če boš izpolnjeval pogoje, lahko obdržiš A kategorijo. 

Razširitev A kategorije je kot kaže dejstvo, ne glede na darilno pakiranje (izgled, kapaciteta nabojnikov ali predelano polavtomatsko). V vsakem primeru bo to po novem A kategorija in s tem imamo opravka z a) prepoved, ki predvideva odvzem če ne izpolnjuješ pogojev. In to je velik poraz za strelstvo. 

Vickyjev doprinos pa je, da države LAHKO določijo izjeme za športne strelce v A kategoriji, saj sedaj ne moreš naokoli prenašati A kategorije in z njim ne smeš prosto streljati po strelišču. Gre se samo za to, da bo država LAHKO malenkost bolj odprla vrata za pogoje A kategorije, ni pa to nujno. 
Ali bo ta izjema potem veljala tudi za ostale A pogoje, kot so tehnični pogoji hrambe, evropska prepustnica, dovoljenje za polnjenje na podlagi orožja A kategorije, "prost" nakup streliva za A orožje in podobni detajli, pa ne vemo. Ker o tem pa ni bilo govora in je prepuščeno vsaki državi posebaj.

b) omejitvijo, ki omogoča "grandfatering"
To možnost imamo že sedaj tudi za "prepovedano" oziroma pogojno dovoljeno orožje v A kategoriji in ni nič novega. In je Vicky ni izborila, ker jo že imamo. Če bo tvoj dedič zadostoval pogojem, ga bo lahko obdržal že sedaj, če ne je spet 58 člen: Odvzem orožja.

Pa ni bilo naperjeno vate, bolj je bila grenka samorefleksija, da tisto pisanje birokratom in našim EU poslancem ni kaj dosti pripomoglo. Upam, da bodo domači sogovorniki bolj dojemljivi za pripombe.
Odgovori
Po mojem si ti preveč neposredno prevajaš termin "grandfathering".
To ni samo dedovanje, ampak je na nek način "status quo" za obstoječe lastnike, ki imetje obdržijo.
Če bi obveljal prvotni predlog direktive, bi prišlo do odvzema... podobno, kot v Angliji pred leti.

mr.T: ne pozabit na tisto "...ki je podobno vojaškemu orožju". Na osnovi tega, ne bi prepovedali samo B7, ampak tudi B4.
Se pa strinjam, da se bo (lahko) zakompliciralo glede tega, kdo je športni strelec in kdo ni... pa glede nabojnikov nad 10, kar pomeni prekategorizacijo puške v A... in nadzorom (hranjenja) itd.... ampak vse to je žal posledica dejstev, ki smo jih že n+1x premleli. Od vsesplošnega pomehkuženja in odnosa družbe do orožja, nepoznavanja problematike, medijske propagande, do dejstva, da smo izrazita manjšina... itd. 

In zato bo pomembno, kako uspešni bomo v javni razpravi ob predlogu novega ZORO in zato je pomembno, da bo prihajajoča direktiva dopuščala možnost, da posamezne države uzakonijo izjeme.
Odgovori
Aaaa, moja napaka. Imaš prav: "A grandfather clause is a provision in which an old rule continues to apply to some existing situations while a new rule will apply to all future cases. Those exempt from the new rule are said to have grandfather rights or acquired rights."
Odgovori
(21-12-2016, 13:17)JRC Napisal: In zato bo pomembno, kako uspešni bomo v javni razpravi ob predlogu novega ZORO in zato je pomembno, da bo prihajajoča direktiva dopuščala možnost, da posamezne države uzakonijo izjeme.

Se popolnoma strinjam le, da imam pomisleke glede "uzakonjanja izjem" naše države. Naša država je izrazito bolj papežka od papeža, splošno javno mnenje je zelo odklonilno do lovcev, športnih strelcev, strelišč, orožja,... in vsem kar je v zvezi s klik-bum. Bojim se da bo točno to, kar Mr.T že nekaj časa opozarja in sicer, da bo naša ljuba državica "nadgradila" in zaostrila minimalne standarde evropske orožne zakonodaje.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 22 Gost(ov)