Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(25-01-2017, 19:53)JRC Napisal: da sportni strelci s to direktivo ne bodo prizadeti in da bodo lahko se naprej izvajali svojo dejavnost.

In bodo morali gever hraniti, kot se hrani kategorijo A.
Odgovori
Niti najmanj ne bom presenečen, če bo tale deal čez šel. Parlament ga bo nato bolj ali manj samo še podpisal in bo zadeva postala veljavne. Bolj pa me skrbi brezbrižnost nas strelcev. Še vedno bomo podpirali delovanje represivnih in obrambnih organov (rezervisti ahoj). Še vedno bomo hodili na roko politiki zavoljo ohranjanja osebnega statusa quo. In tako nas bodo stisnili, ped pa po ped.

Mogoče je čas, sploh, ko nam bodo pobrali še strelišča, da razmislimo katere geste lahko vsak pri sebi storimo, da pošljemo sporočilo, da se tega ne gremo.
Odgovori
se mi zdi da vsak pri nas misli da bo njegova skupina izvzeta. lovci izvzeti, biatlonci izvzeti, oni izvzeti, tretji izvzeti, veterani izvzeti ...
na koncu pa bo jok in stok.
Odgovori
Sad 
(26-01-2017, 01:52)romunov Napisal: Niti najmanj ne bom presenečen, če bo tale deal čez šel. Parlament ga bo nato bolj ali manj samo še podpisal in bo zadeva postala veljavne. Bolj pa me skrbi brezbrižnost nas strelcev. Še vedno bomo podpirali delovanje represivnih in obrambnih organov (rezervisti ahoj). Še vedno bomo hodili na roko politiki zavoljo ohranjanja osebnega statusa quo. In tako nas bodo stisnili, ped pa po ped.

Mogoče je čas, sploh, ko nam bodo pobrali še strelišča, da razmislimo katere geste lahko vsak pri sebi storimo, da pošljemo sporočilo, da se tega ne gremo.

Se strinjam - na parlament ne moremo kaj dosti računati, ker je tam itak bolj zaradi lepšega. Nekaj časa nazaj je bil prikazan postopek glasovanja v evropskem parlamentu, kjer brez neke poglobljene razprave sprejemajo zakone. Od tod najbrž tudi splošna nezainteresiranost in plehki odgovori večine poslancev, ki jim je jasno, da nekega večjega vpliva na cel cirkus nimajo.

Izjeme v direktivi pa so za moje pojme zgolj za to, da si EK opere roke. S tem se bo lepo zaščitila pred plazom obtožb strelcev v primeru, če nacionalni parlamenti sprejmejo strožje omejitve in izjem ne dopustijo. Pa tudi, če jih, je tudi znotraj teh izjem - če se jih seveda bere med vrsticami - dovolj načinov, da se prej ali slej strelce onemogoči.

Skratka - IMCO nas je očitno že prodal in ne vem, čemu se Firearms United (ali sploh kdorkoli) sploh še trudi z nekimi kompromisnimi predlogi Doh . Mar ni že lep čas jasno, da so vsi predlogi na koncu uporabljeni proti strelcem? Verjetno je zdaj tudi jasno, da bombastični članki FU z naslovom "Zmaga" ali "pomemben napredek" dejansko niso pomenili nič. Morda so na vseh silnih konferencah uspeli izsiliti kakšno obljubo poslanskih skupin, da se bodo borile proti direktivi (najbrž le zaradi ljubega miru)...ampak če potem te skupine svoje obljube požrejo, rezultata ni. Kvečjemu so udarni naslovi marsikaterega pasivnega lastnika orožja lažno prepričali, da je v redu in prav, če še naprej ostane pasiven in tiho, saj naj bi ga reševali drugi.

Bi bilo po moje bistveno bolj učinkovito, če bi nastopili kot "agresivni orožarski lobi", saj v visoki politiki prostora za kazanje šibkosti pač ni.

OK, morda sem do koga krivičen. Ampak vseeno se celotna zgodba sliši kot "Psi lajajo, karavana gre naprej"...
Odgovori
Psi lajajo, karavana gre naprej                                                      
 Niti ne lajajo samo malo bevskajo, politiki se pa vedno sklicujejo na neko stroko.
Odgovori
Je kdo vprašal hišnika iz UKC če lahko kaj zrihta?
Odgovori
Že pred časom sem skupaj zostalimi izjavil da so raznorazne peticije in njih podpisovanje ena od večjih pizdarij. Povprečno tele pač obkljuka tiste kvadratke v obrazcu, pritisne svoje ime in zadovoljno muli travo dalje, misleč da je naredil vso svojo državljansko dolžnost.
Medtem pa sistem melje dalje in se takih škrabljanj po zidu sploh ne zave...

Firearms United mi gre na kozlanje. Govorijo o zastopanju interesov strelcev, pa o pomembni zmagi, pa o kompromisih pa lalala... pa bi verjetno za nas bila boljša opcija da bi sprejeli prvi predlog EK, se odpovedali B7 in vse ostalo obdržali. Tako pa bomo fasali debelo, orožje bo še vedno šlo v kategorijo A (kljub obljubi o "izjemah" si poglej kaj pomeni posedovati kategorijo A v RS), vse ostalo bo pa obviselo na 10 šusnih magacinih. Če boš imel 12 strelnega ti bodo odvzeli kategorijo B.
Odgovori
Saj veš, da je po bitki ajnfoh biti general  Whistle

Bistveno je še vedno, kako se lahko organiziramo slovenski strelci in kaj lahko dosežemo pri novem ZORO.
Odgovori
(26-01-2017, 10:19)JRC Napisal: Saj veš, da je po bitki ajnfoh biti general  Whistle

Bistveno je še vedno, kako se lahko organiziramo slovenski strelci in kaj lahko dosežemo pri novem ZORO.

Glede na to kako naši politik sprejemajo evropske direktive nisem prav optimističen.
Odgovori
Malo sem zamudil prenos....ampak kot vidim, se še nič ne dogaja glede orožja.
Ravnokar govori Dita Charanzova o bančništvu, oz. o e-plačilnem sistemu... bom pa spremljal sedaj kaj se bo dogajalo na zasedanju....
Odgovori
Ob 12h je bilo glasovanje.
Direktiva je dobila dovolj glasov (25 za, 9 proti), sedaj gre na glasovanje v Parlament (enkrat marca).

Tole je Dita Charanzova napisala:
The Imco Dohlasoval, as you can see on the display, voted against the directive us enough. Common sense has not won - most members on the committee sent directive to vote at the plenary EP. This should take place in March. At This moment left to attempt the amendments on March vote. In the things I ask for support all Czech rep in ep - together we tabled amendments and voting in order (not only) Czech holders of firearms! If I don't have enough support, we have to challenge a directive to the European court of justice. And that's exactly what I'm ready to recommend if shooting ammo!
Odgovori
Se mogoče ve kako je glasoval "naš" predstavnik v IMCO?
Odgovori
Zaenkrat ne, predvidvem, da bodo izvedeli tisti, ki so bili v kontaktih z dr.Šoltesom.
Odgovori
Našel: https://polcms.secure.europarl.europa.eu...202017.pdf

Dr. Šoltesa ni bilo na glasovanje. Fordova je seveda glasovala ZA, saj je to "njen" otrok.
Odgovori
http://www.europarl.europa.eu/news/sl/ne...n-overview


Citat:Kompromisni predlog spremembe direktive o orožju še vedno usmerjen v nepotrebno omejevanje zakonitih lastnikov orožja
 
Odbor za notranji trg in varstvo potrošnikov je danes, 26. 1. 2017, glasoval o spremembi evropske direktive o strelnem orožju, ki določa pogoje, pod katerimi lahko fizične osebe na zakonit način pridobijo in posedujejo orožje ali ga prenesejo v drugo državo EU. Odbor je kompromisni predlog, ki je rezultat dolgotrajnih pogajanj med Parlamentom, Svetom EU in Evropsko komisijo, podprl z 25 glasovi za, 9 proti in dvema vzdržanima glasovoma. Glasovanje na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta bo potekalo predvidoma marca letos.

Evropski poslanec dr. Igor Šoltes je ob tem povedal:

 
»Končni kompromis je sicer korak naprej od prvotnega predloga Komisije, v katerem je bilo ogromno nesmislov, a kljub temu ocenjujem, da besedilo žal še vedno vsebuje preveč delov, ki so problematični in so usmerjeni predvsem v nepotrebno omejevanje zakonitih lastnikov orožja, še zlasti športnih strelcev, lovcev in drugih. Nesprejemljivo je, da se želi zakonite lastnike orožja obravnavati kot potencialne teroriste. Cilj direktive bi moral biti usmerjen v bolj varno Evropsko unijo, ne pa da se neupravičeno kaznuje tiste, ki s terorizmom nimajo nič in gredo čez vse postopke nadzora. Kot sem že večkrat poudaril, to ni pravi način za učinkovit boj proti terorizmu in svoje nestrinjanje bom izrazil tudi na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta.«
Odgovori
Kje pa je bil gospod Šoltes?
Odgovori
PR bullshit! 

Kot član IMCO je imel edini od vseh naših poslancev DIREKTNO možnost vpliva na glasovanje PREDEN bi sploh prišlo do EU parlamenta. Da ne govorim o indirektnem vplivu na svoje kolege v IMCO... 

Pa raje sploh ni glasoval. Udeležba na konferenci o odpadkih in ravnanju z vodami očitno prinaša več točk volilcev...
Odgovori
(26-01-2017, 13:59)Ales Napisal: Kje pa je bil gospod Šoltes?

Od 9.00 do 10.30 naj bi bil na konferenci: http://www.igorsoltes.eu/files/source/Ba...anuary.pdf

IMCO glasovanje pa je bilo ob 12.00.
Odgovori
kaj pa ima eu parlament s švico?
Odgovori
(26-01-2017, 14:04)Krgolob Napisal: PR bullshit! 

Kot član IMCO je imel edini od vseh naših poslancev DIREKTNO možnost vpliva na glasovanje PREDEN bi sploh prišlo do EU parlamenta. Da ne govorim o indirektnem vplivu na svoje kolege v IMCO... 

Pa raje sploh ni glasoval. Udeležba na konferenci o odpadkih in ravnanju z vodami očitno prinaša več točk volilcev...

No če te na seji ni ti nihče ne more očitati, da si glasoval ZA in zlorabil zaupanje volivcev oz. jih "izdal". po drugi strani ti pa tudi kolegi/vodje ne morejo očitati, da si glasoval proti smernicam stranke/skupine ...

Pa tudi v tem ni denarja, medtem ko v odpadkih je denarja veliko, ravnanje z vodami pa je itak aktualna tema. Verjetno se je moral iti tja zagovarjati zakaj nismo prodali vodnih virov. :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 10 Gost(ov)