Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Matjaz43: nimam kristalne krogle, da bi vedel, kako bodo glasovali slovenski europoslanci.
Zaenkrat imam zagotovilo, da bodo trije naši glasovali proti. Je pa še odvisno od vsebine amandmajev, ki jih pripravlja Charanzova.
Odgovori
Napaka Doh
Delo večih stvari hkrati očitno škodi. :))

Citat:Pravi seznam je:
Fajon – S&D,
Vajgl – ALDE,
Bogovič, Peterle, Šulin, Tomc, Zver – ELS
Šoltes – GREENS/EFA
 
Razmerje bi v tem primeru bilo 3:5
Odgovori
(03-03-2017, 14:45)Iurium humanorum Napisal: @Matjaz43
Poslanci EP glasujejo pretežno znotraj strankarskih priporočil, brez zelo dobrega razloga od tega ne odstopajo.
Kacin, Vajgl – ALDE,
Fajon, Kleva – S&D,
Zver, Peterle, Jordan, Kukovič – ELS
 
Ob upoštevanju zgoraj zapisanega, bo najverjetneje razmerje 4:4.

Malo si zadaj, to so bili prejšnji europoslanci. Kacin, Kleva, Jordan, Kukovič.  Papers
Odgovori
Upam se rečt, da mogoče z izjemo enega ali dveh bodo vsi ostali glasovali za direktivo.
Odgovori
Ko bi moral Šoltes na zadnje bit na glasovanju imcota... ga ni blo. Tako, da če tudi ne glasuje proti, lahko glasovanje preskoči in si zraven natoči še enmalo terančka. To je vse kar rabmo vedt o Šoltesu.
Odgovori
Ok sm cisti zelenc sam a nemoremo zahtevati razloga zakaj ga ni bilo in mogoce vloziti tozbe zaradi malomarnega dela? Konec koncev zastopa interese slovenije...
Odgovori
Pa kje živiš. Malomarno delo. Ti bodo naložili, da za bedno plačo delajo 26 ur dnevno.
Letos svojih mavričnih nagnjenj sploh več ne skrivajo (uradni obisk Junkerja je pa višek). Sedaj pa primerjaj mavričarje in orožje. In cela EU je podobna in zlizana. Rešitev je v združevanju z Madžarsko, Češko in Poljsko. Te države še niso izgubile kompas.
Slabo nam kaže. Pa ne samo na področju orožja in strelstva.
Odgovori
(03-03-2017, 18:27)smrkec Napisal: Ok sm cisti zelenc sam a nemoremo zahtevati razloga zakaj ga ni bilo in mogoce vloziti tozbe zaradi malomarnega dela? Konec koncev zastopa interese slovenije...

Kje si pa to slišal nihče tam ne zastopa interesov slovenije , ampak XY evropskih strank 

V bistvu so to samo nacionalne kvote europarlamentarcev evropskih strank , kar je seveda čisto skregano z vsako logiko , bore malo volilcev ve kje stojijo te stranke oz katere domače stranke so pod katerimi EU , pač eden od vrste EU nategov kvazi demokracije.

Zdaj čakamo še ostale kvote za EP ženske,transgender,imigrantske in kaj podobnega.
Odgovori
(03-03-2017, 17:45)romunov Napisal: Ko bi moral Šoltes na zadnje bit na glasovanju imcota... ga ni blo. Tako, da če tudi ne glasuje proti, lahko glasovanje preskoči in si zraven natoči še enmalo terančka. To je vse kar rabmo vedt o Šoltesu.

Ga pač nikdar in nikoli ne bomo volili, ne jega ne stranke v kateri bo (če bo). Najhujša možna kazen za politika. Mrgreen
Odgovori
Če koga zanima, tule so sedaj uradni dokumenti (prevod v slovenski jezik), skupaj z urnikom itd.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getD...XML+V0//SL#

14.marca bo torej razprava.
Rok za amandmaje vidim, da je samo do 8.marca.
Zaenkrat nisem zasledil nič drugega kot ločeno mnenje evropske desnice (ENF: Europe of Nations and Freedom: 40 poslancev), ki direktivo zavrača v celoti.

Takole so zapisali:
v skladu s členom 56(3) poslovnika Evropskega parlamenta,
ki ga je v imenu skupine ENF vložila poslanka Mylène Troszczynski
ob upoštevanju, da:
– je sprememba Direktive 91/477/EGS nelegitimna, ker ni v sorazmerju z zastavljenima ciljema boja proti islamističnim terorističnim skupinam, ki izvajajo napade v Evropi, in ukinjanja njihovih privilegiranih virov za oskrbo s strelnim orožjem;
– je predlog za spremembo Direktive 91/477/EGS nepotreben, ker ni usmerjen proti nezakoniti trgovini s strelnim orožjem, ki na območju držav članic schengenskega območja eksponencialno raste;
– je sprememba Direktive 91/477/EGS nenatančna in ne daje ustreznih odgovorov na vprašanja, ki so ključna za nacionalno in mednarodno varnost in zaščito, zaradi česar se širijo dejavnosti islamističnih teroristov;
– je sprememba Direktive 91/477/EGS nepravična, saj zgolj omejuje državljanske svoboščine poštenih ljudi, ki želijo pridobiti ali posedovati strelno orožje: ta postopek pa je že sedaj močno reguliran;
– je predlog za spremembo Direktive 91/477/EGS nesorazmeren za sektorje gospodarstva, kulture in športa, ki so povezani s strelnim orožjem in bodo občutili posledice slabo pripravljene zakonodaje, pripravljene brez vsakršne resne analize učinka.
Skupina ENF se ne strinja z delom odbora IMCO in bo nasprotovala spremembi Direktive 91/477/EGS, ker meni, da je v sedanji obliki povsem ustrezna.
Odgovori
No in tole se pošlje vsem Slovenskim zastopnikom v tisti ustanovi, ki sama sebe imenuje parlament in to je to. Kdor glasuje v nasprotju s tem je jasno na kateri strani je in za kaj se zavzema.
Odgovori
(07-03-2017, 13:50)Mato Napisal: No in tole se pošlje vsem Slovenskim zastopnikom v tisti ustanovi, ki sama sebe imenuje parlament in to je to. Kdor glasuje v nasprotju s tem je jasno na kateri strani je in za kaj se zavzema.

Verjetno si spregledal, da je to stališče evropske desnice. Mi pa smo vendar leva avandgarda - kanede. Ne moreš biti malo to pa malo drugo - roza pikčasti, kot pravi Iztok Mlakar.
Odgovori
Mislim, da bo ob taki levici zmeraj več desničarjev.
Odgovori
No ja da ne bo prveč fikcije 

EFD je po Eu merilih skrajna desnica oz bolj kot desno leva so evroskeptiki in populisti ki moreje tako ali tako biti proti vsemu

Vaši junaki naših desno sučnih logov drugače večinoma itak ex komunjare so v EPP ti pa zelo podpirajo te nove restrikcije in so poskrbeli ,da je to prišlo čez vse inštance do sedaj ,proti so bili kvečjemi liberalci iz ALDE

Levo sučne stranke nimajo kaj dosti moči tako v EP kot v samih članicah saj je manj kot 30% strank trenutno na oblasti v EU levih
Odgovori
Dober si, da ze kar v naprej ves, kako bodo glasovali...in jih avansirano spljuvas  Whistle
V EFD prevladuje desnica (LePenn-ova, pa avstrijski svobodnjaki); najvec sedezev imajo Francozi. Ne vem, kje si ti videl levico v EFD?
Proti so tudi ALDE (vendar ne tako enotno vsi kot v EFD), ki poudarjajo prakticno iste argumente, kot so zgoraj napisani,  vendar pa naj bi ALDE pripravili amandmaje, zato niso podali taksne (manjsinske izjave)....skupaj imajo okrog 100 glasov, kar je seveda premalo, da bi direktiva padla.
Del poslancev EPP bo zagotovo proti, jaz to tudi od nasih pricakujem...koliko jih bo (skupno) proti pa si ne upam napovedati.
Da bodo socialisti in zeleni enotno za, pa si upam staviti...kar pod crto potrjuje to, kar sem ze veckrat rekel: ce kje, lahko iscemo podporo pri desnici, pri levici zagotovo ne.
Odgovori
Gre samo za to da ta delitev, ki jo imamo pri nas tako radi predvsem pa ivekovi feni to venomer na prej mečejo čisto nič ne pomeni na terenu. Pozabi na leve ali desne tu so samo 'Yesmeni' torej tupe rupe , ki pritiskajo na knofe po komandi in ostali in tisti ki ne.
Odgovori
Ja malo si pa kontradiktoren, ves....enkrat pravis, da so vsi glih, drugic, da nima veze ali so levi ali desni...potem se spotaknes v skrajno desnico in to uporabis za vnaprejsnjo diskvalifikacijo slovenskih poslancev, ki sodijo v EPP...
Odgovori
da so vsi glih   in da nima veze ali so levi ali desni je zame enako ne pa kontradiktorno saj je ta ločitev v praksi precej bleda , kar naenkrat so tipično leve in desne stranke označene za skrajno ena ali druge ker je na sredi gužva.

Za nacoinaliste in populiste ,ki so zelo majhna frakcija znotraj EP je pa vrjetno jasno, da v glavnem gofljo vrtijo z figo v žepu. To je bilo najbolj zabavno gledat ob referendumu o breksitu , ko so prodajal bučke po zmagi pa zginl . Mikro vzorec tega ja naprimer naš Zmago  vedno ta prvi za bučke prodajat na okoli drugače pa predvsem lump z lepljivimi prsti, ki je svoj položaj do max izkoriščal za osebno bogatenje.
Odgovori
Sicer zelo zanimiva razprava o kdo je bolj… Nedvomno konstruktiven pristop za reševanje pričujočih problemov in vreden kakega cenjenega parlamentarca.


Pa si je nemara kdo ogledal in analiziral kakšni so predlogi in jih ne le preletel? Sicer ni bilo presenečanje, da zadeva ne bo spodobna, za videno pa človeku zmanjka besed. Se zavedate kakšne bodo posledice v primeru sprejema predlaganih rešitev, pri tem ne gre zanemariti, da naj bi v evropskem parlamentu obstajala potrebna politična volja za sprejem omenjenega dokumenta.

Upam, da je sedaj tudi največjim optimistom jasno, da se bo zadeva končala slabo. Kaj slabo, porazno. Morda bo nekoč, ko bo že prepozno, komu le kanilo, zakaj že kaki dve leti opozarjam, da se je projekta povezanega z orožjem potrebno lotiti nadvse preudarno in sistematično. Večinoma je zadeva padla na gluha ušesa.

V premeru sprejema omenjena dokumenta nas bo zaradi tega nedvomno še dolgo bolela glava.
Odgovori
Ah zdaj pa se ti pametuj s tem svojim opozarjanjem in sistematicnim delom.
Kaj bos delal sistematicno, ce pa se toliko jajc nimas, da bi se predstavil, kaj sele izpostavil.
Mah...kaj pa mislis, da si s temi svojimi prostimi spisi dosegel, razen tega, da si nas nekaj posameznikov nategnil, da bos res kaj storil v smeri slovenske NRA?
In smo ti navduseno pluse dajali, cakajoc na statut, na 'akcijo'?
Saj ves: osebna izkaznica, denarnica, upravna enota, registracija.....tastatura in internet ne bo dovolj.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 23 Gost(ov)