Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Ni čisto tako. Treba je gledat češke vire, ne pa žutu štampu iz Srbije...
Odgovori
In kaj pravijo češki viri?
Odgovori
To so take simpatične populistične poteze. Zadevo (da civili, ki posedujejo orožje, le tega lahko uporabijo v primeru samoobrambe) so sicer sprejeli v parlamentu, vendar mora to tudi potrditi Senat in predsednik države.
Kljub temu se lahko češka vlada postavi na glavo, pa mora še vedno upoštevati direktivo, ki je nadnacionalna obveza, saj posamezne ustave in njihovi amandmaji ne morejo biti v neskladju z predpisi Evropske unije (zato pa morajo države pristopnice uskladiti zakonodajo in ustavo z evropskimi pravnimi zahtevami).
Zato tudi Češka napoveduje tožbo na Evropskem sodišču proti Direktivi, vendar dokler se ta zadeva ne zavrne, mora tudi Češka spoštovati evropsko zakonodajo...
Seveda pa je navdušujoče gledat odločen odziv Čehov v primerjavi z ritolizniškim klečeplazenjem slovenskih politikov.
Odgovori
Si mogoče zasledil pri naši žuti štampi kaj v zvezi z Eu direktivo ter odločanjem v našem parlamentu na to temo. Vsak vir moraš prebrati ter od vsakega 70% odmisliti pa prideš približno do 10% resnice.?
Odgovori
http://nova24tv.si/svet/cehi-bodo-v-casu...li-orozje/
Shootme
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
Kristian, je tole tudi zgolj žuta štampa?
http://www.thetruthaboutguns.com/2017/06...bear-arms/
Odgovori
tole je prbližno tako kot slovensko-hrvaška arbitraža. Veliko se govori, zgoditi se pa ne bo smelo. Ampak, da ne bo kdo razumel narobe: Čehi so carji. Medtem ko naši MEP kokodakajo po nareku evropskih strank, Čehi spravijo tole skozi Parlament. Kapo dol.
Odgovori
jaz bom v podporo prešaltal na češko pivo  Mrgreen
Odgovori
Ha ha za 100% podporo pa na ..čehinje..
Odgovori
https://www.slavorum.org/where-are-slavs...of-europe/

Čehi morajo pač dohiteti ostale....
Odgovori
(05-07-2017, 06:52)krpan Napisal: https://www.slavorum.org/where-are-slavs...of-europe/

Čehi morajo pač dohiteti ostale....

A so upoštevane tudi zračne pri nas?
Odgovori
No, tole je danes prišlo ven... Thumbdown


Priponke
.doc   ZOro-strelišča 29.6.2017.DOC (Velikost: 117,5 KB / Prenosi: 440)
.doc   uredba-29.6.2017.doc (Velikost: 900 KB / Prenosi: 424)
.doc   Praktično strelstvo-odg. na pripombe 29.6.2017.doc (Velikost: 98,5 KB / Prenosi: 358)
administrator / Strelec.si
Odgovori
To sem ze videl, ampak v to se niso vkljucili vsebino nove EU direktive.
Odgovori
No pa je mlin začel mleti...
Odgovori
Jrc a lahko na kratko poves kaj govori eu direktiva o polavtomaskem dologocevnem orozju? Sej vem, da je bilo v vseh 184 straneh maksikaj ze napisano, ampak me konkretno zanima kaj se pri tem doticnem orozju za osebo s posestnim oroznim listom spremeni. Ker imam polavtomatsko v .22lr ze naroceno, zanimam pa se tudi za m4 223 rem. thx
Odgovori
Na kratko: za tvoj naroceni polavtomat .22lr se ne spremeni nic, ker je to strelivo z robnim vzigom.
Za dolgocevne polavtomatske puske na strelivo s centralnim vzigom pa direktiva prinasa prekategorizacijo iz B4/B7 v A, v kolikor vstavis nabojnik z vec kot 10 naboji.
Za taksne kose bodo drzave clanice eu lahko izdajale posebna dovoljenja sportnim strelcem.
Kaj vse bo se potegnila za seboj taksna prekategorizacija v slovenski zakonodaji pa ne vem; kot tudi ne vem, kako bo to izgledalo v praksi (prekategoriziranje in nadzor).
Odgovori
Ok se pravi, po domace receno, ce sedaj nabavim m4 z nabojnikom za 20 patronckov, bom mral samo zamenjati nabojnik na 10 in to je vse? Edina stvar, ki je sporna je 10+ nabojnik? Banalno sumljiva zadeva.;)
Odgovori
Fantje, vse ste neki že vidl, poslal je pa šele admin. Kaj ko bi vi to mal bolj delili?
Odgovori
Poslanka Tanja Fajon (S&D/SD) je po glasovanju povedala: «Po dolgotrajnih pogajanjih je bil dosežen uravnotežen dogovor, ki upošteva tako zahteve po strožjih pravilih in boljši izmenjavi informacij med organi kot dosedanje pomisleke zakonitih lastnikov orožja. Z novo direktivo bo omogočena boljša sledljivost orožja, omejena bo uporaba najbolj nevarnih vrst polavtomatskega orožja, vzpostavljen bo sistem preverjanja zdravstvenih sposobnosti uporabnikov orožja.

Z učinkovitejšim nadzorom se zmanjšujejo možnosti za uporabo orožja v neprave namene. Pomembno pa je, da z novo zakonodajo niso kršene ali omejene dosedanje pravice legalnih lastnikov orožja, torej športnih strelcev ali lovcev, kot tudi ne muzejev in zbirateljev orožja, saj jim prenovljena direktiva zagotavlja izjeme.«

Se pravi, ce kupim pred sprejemom direktive, ne bom imel problem z direktivo? Fantje kako si vi to razlagate?;)
http://www.trzican.si/?p=7684
Odgovori
Na kratko: Fajonova nabija v 3krasne in nima pojma.

Direktiva je sicer ze sprejeta, ni pa se implementirana v novi ZORO, zato do sprejetja novega zakona pac velja stari. Kar pa seveda ne pomeni, da ne bo prislo do prekategorizacije orozja; tega se ne more izogniti nobena clanica eu in Schengna.
To po mojem pomeni dvoje:
1. Cimprej je treba nakupiti kar nam disi, dokler je se po starem. Probleme, ki jih bo povzrocila prekategorizacija bomo resevali, ko bodo znani vsi pogoji in zahteve.
2. Smiselno je pridobiti potrdila o udelezbi na tekmovanju ze za to sezono.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)