Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vprasanje za 357
#61
Logicno, da prineses v pisarno, saj referent preveri, ce se serijske stevilke na orozju ujemajo s tistimi, ki so napisane na papirju. Potem to vnese v racunalnik, da lahko naprinta v orozni list.
Da bi imeli v ta namen tablice in mobilne tiskalnike, se nisem slisal.
Odgovori
#62
(11-12-2015, 20:05)fritz Napisal:
(11-12-2015, 19:19)red_mamba Napisal:
(11-12-2015, 18:42)fritz Napisal:
(07-12-2015, 14:29)birokrat Napisal: Na potrdilu o prodaji orožja (2. list nabavnega dovoljenja) spodaj med drugim piše, "Potrdilo služi kupcu kot dokazilo o pravici do posesti in prenosu orožja do registracije orožja ter je sestavi del vloge za registracijo in izdajo orožne listine oz. vpisa orožja v orožno listino.
Hkrati nabavno dovoljenje (1. list nabavnega) med "Posebne dolžnosti imetnika dovoljenja" v 4.2 točki določa, da "Imetnik dovoljenja mora ob registraciji orožja prinesti nabavljeno orožje pristojnemu organu na vpogled in mu hkrati izročiti potrdilo o nabavi"

Torej, orožje je obvezno potrebno prinesti na vpogled na UE pred registracijo orožja, kar koli drugače je narobe. Kupec torej pri prenosu orožja na UE ni v nobene prekršku.

pizda sem pa res ze na pol slep
mi lahko z bold oznacis kje pise, da je treba referentu v pisarno nest in na mizo odlozit kos
nikjer namrec ne vidim besede pisarna ali pisalna miza napisane

Vidiš, temu se reče funkcionalna in še kakšna nepismenost. Saj res, da so slovenski predpisi pogosto zelo slabi in da je pravna država tod okrog precej na psu a je vendarle to določilo docela razumljivo - Imetnik dovoljenja mora nabavo orožja priglasiti pristojnemu organu v osmih dneh po njegovi nabavi, in zaprositi za izdajo orožne listine za posest ali nošenje.

Dovoljenje za nabavo

Če je kaj problematičnega v tem določilu je to omenjanje orožnih listin za posest ali nošenje, saj so bile te v uporabi pred sprejetjem Zakona o orožju. Orožje pa moraš priglasiti pristojnemu organu tam kjer uraduje in v mojem primeru je to pisarna v zgradbi UE Ljubljana. Če referent na tvoji UE uraduje na parkirišču, potem gre za precejšnjo zanimivost.

Še vedno nisi napisal za katero UE gre, da jih pokličemo in pobaramo o njihovih praksah.

Glej zadeva je taka.
vsi zakoni so ohlapno napisani.
pristojni organ je v nasem primeru UE.
UE je pa zgradba kjer ima UE prostore.
Torej zakon od tebe ne zahteva da referentu neses kos v pisarno pokazat.
in ce ti varnostnik ne pusti v pisarno nest kosa in pride referent dol do pulta si se vedno na pristojnem organu priglasil kos orozja

vsi ostali pa ste do zdaj samo neke zakone navajali
trdite da MORAS prinest kos v pisarno referentu

a glejga zlomka, noben pa ni sposoben svojega mislenja podkrepit z zakonom.

jst pa sem svojega obrazlosil z trenutniom zakonikom in sem jaz tisti ki nima pojma v tej debati

sej vecina pristojnih na forumu je ze tko veckrat pokazala da znajo fajn drek mesat :D
tko da dokler mislite svoj debilizem se dalje furat je vsakrsna debata zguba cajta, ker z otroci k ne znajo argumentirat zadev
potem pa pluvajo po folku se res ne mislim ukvarat

over and out...
Odgovori
#63
Bog ne daj, da gornji komplikatorji pisali zakonodajo, ker bi to verjetno pomenilo, da mora Francka vpisati orožje, oblečana pa mora biti v roza kavbojkah in s klobukom na glavi.
Odgovori
#64
Francka sploh tu nima veze ampak kaj je varnostnik predlani na binkošte malcal!
Odgovori
#65
Citat:k vem da se drzi crke zakona  [Image: papers.gif] 

zakon pravi, da je prenasanje orozje dovoljeno lastniku samo od doma do strelisca in nazaj
po mojem mnenju potem prenasanje orozja na UE, da se vpise v OL, striktno po crki zakona ni dovoljeno oz.
ce bi naletel na koga k ma slab dan bi ti lahko zagrenil zivot.

Da si bomo čist na jasnem kaj je blo vprašanje in osnovna TRDITEV oz. VEČ NJIH.

STRIKTNO PO ČRKI ZAKONA JE TVOJE MNENJE NAPAČNO IN NIČVREDNO KONEC PIKA BASTA WHATEVER KER JE POVRŠNO IN ZGREŠENO

ZAKON NE PRAVI DA JE PRENAŠANJE OROŽJA DOVOLJENO LASTNIKU SAMO OD DOMA DO STRELIŠČA IN NAZAJ - sedi ena in sam sebe mej za otroka in bedaka, ker si tako len, da si tudi zakona ne znaš prebrati in tako aroganten, da ne upoštevaš tega kar ti folk napiše

ČE BI NALETEL NA NEKOGA - bi mu povedal da prenašaš orožje skupaj z nabavnim dovoljenjem na upravno enoto kjer ti bodo orožje vpisali v listino in to je UPRAVIČEN RAZLOG za prenos in tisti nekdo nima pravne osnove (tudi če bi gnal svoje bi na drugi stopnji izgubil), da ti "zagreni život"

KAKO UPRAVNE ENOTE izvajajo svoje postopke je njihova interna stvar, ker je vsaka UE "država zase" in se postopki razlikujejo od UE do UE in se boš pač ti prilagodil temu, kar bodo oni zahtevali in to je to...

Postopek na UE LJ je, da v vložišču oz. glavni pisarni opraviš vse postopke povezane s papirologijo in taksami, referent za orožje pa ti v njegovi pisarni orožje preveri in vpiše v bazo podatkov in knjižico. Kje drugje je pa LAHKO drugačen, ker ima UE XY pač svoja pravila in postopke kako to izvedejo.

Še enkrat preberi thread če ga ne zastopiš pa dobro premisli o stvari pa boš videl, da si tu izpadel kot popoln teliček...
Odgovori
#66
Red Mamba za predsednika Shootme
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)