Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orsis
#1
Zgleda super, kako se pa obnesejo v praksi, alo majstri za dolge rore, ste se že igral s temi rori?




Zakaj ne pokaže videa? V predogledu dela normalno, ko pa objaviš, pa nalepi samo link....
Odgovori
#2
Ker so en mčken predrage drgač pa zgledajo dokaj dobre (na iwi so jih meli pred časom) vprašanje pa kaj je na tarči, ker ne poznam nikogar ki bi to mel...
Odgovori
#3
Sem gledal en test iz Calibra, grupe s fabriskimi patroni so super sploh tabolse, cena za pa tud divja... Okrog 6000....
Odgovori
#4
Cena je relativna po svoje precej manj divja, kot za veliko bolj veleserijske Sako ,Steyer ,Blaser pa še kaj bi se našlo.

Je pa načeloma vsaj tako kvalitetno krepelo mogoče sestavit za 3500 Eur
Odgovori
#5
(08-12-2015, 23:35)NooB Napisal: Sem gledal en test iz Calibra, grupe s fabriskimi patroni so super sploh tabolse, cena za pa tud divja... Okrog 6000....

mah, če gledaš teste v Caliber, so skoraj vse grupe super najboljše, tam tudi AR-ji s fabriško municijo streljajo 15mm grupe. Puška verjetno ni slaba, ampak je cena zelo visoka, pa še težko jih je dobiti.
Dejansko je najbolj ugodno sestaviti puško po komponentah, saj te pride tam nekje do 60% fabriške cene - sploh če se ogleduje taktikul kos ala Sako TRG ali Accuracy Intl.
Odgovori
#6
(09-12-2015, 05:12)Kristian Napisal: Dejansko je najbolj ugodno sestaviti puško po komponentah, saj te pride tam nekje do 60% fabriške cene - sploh če se ogleduje taktikul kos ala Sako TRG ali Accuracy Intl.

Recmo da se Sakota dobi za 3000€, max 60% od tega je max 1800€. Iz katerih komponent točno in za kakšen denar bi sestavil to taktikul puško?
Odgovori
#7
ok, novi Sako TRG ni tri jurje; to je cena rabljenega, pa še to v 308win, ki ni lih prva izbira za taktično streljanje. Če upoštevaš da je novi bližje 4 jurjem in da so 338 verzije kar tam čez 7 jurjev imaš kar nekaj lufta.

Če si malo spreten se da zložiti marsikaj. Recimo Fegušev (aka biligkaufmeister") gever (remington 700 sistem, Jewel sprožilec, LW cev in Accuracy International kopito) ga je prišlo pod to ceno, ki si jo postavil za referenco.
Najini -moj in od mr.t- Jaloneni so tudi bili ugodni, pa imajo .284 cut rifled cevi; je pa res da sva se zajebavala in sama naredila kopita, kar nama je prišparalo debelega jurja.
Odgovori
#8
Če bi kdo šel v kako sestavljanko naj mi javi.. bi bil zainteresiran... mogoče bi bilo dovolj interesa da se naredi majcena "strelec.si" serija nekaj pušk? Ideja pač... več komadov bi sigurno zmanjšalo ceno...
Odgovori
#9
Group buy se malokrat izteče kot dogovorjeno...
Odgovori
#10
(10-12-2015, 08:48)dani_79 Napisal: Ideja pač... več komadov bi sigurno zmanjšalo ceno...
Ne toliko kot si misliš ,pri sestavljanki za recimo 3000Eur bi pri sestavljanju 2 ali 3 kosov identičnih specifikacij prišparal skupaj 300-500Eur , torej recimo 150Eur na kos. Na transportih ,kakemu papirju in nozu za ležišče.

Precej večja je možnost prihranka z sestavljanjem 'priložnostnih' kosov ,po liniji ,kdo ima kako kopito , pa kak trigger, ki ga ne potrebuje etc.




Citat:SteyrAUG Group buy se malokrat izteče kot dogovorjeno...

Res je , a take projekte je treba imet resen folk za mizo
Odgovori
#11
Pa predvsem avansno plačilo! :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)