Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
odzivi medijev na direktivo EU komisije za spremembo orožne zakonodaje
#41
Res da živimo v svobodni državi, kjer naj bi vsak posameznik lahko razmišljal s svojo glavo in to tudi povedal, ampka lepo prosim, tale EMH pa res piše članke, ki so na nivoju butal. Mi v Slo ne bomo dopustili niti promila ideologije ISIS-a, pa če ne zlepa pa zgrda. In za to ne rabimo orožja, naj jim bo to kristalno jasno. Res da pri nas ali v EU ali v Rusiji ni vse idealno, ampak izpostavljanje-poveličevanje četudi drobca isisa je pa najmanj neokusno. Ne ostro nedopustno!
Odgovori
#42
Povprečni slovenski bralec najprej prebere kroniko... Ob članku, ki že v naslovu govori o orožju, pa že močno zastriže z ušesi.
Žal se "pisci" in "novinarji" mainstrem medijev pri svojih umotvorih ne pozanimajo oz. ne povprašajo strokovnjake s področij o katerih pišejo, ker za svoje abote ne odgovarjajo nikomur. Bistvena je naklada in prodani izvodi. Pa ne mislim samo strelstva, ampak vse človeške dejavnosti. Rezultat je ta, da s svojimi skropucali v enem dnevu z lažmi in bedarijami prepričajo svoje (že prepričane) bralce. Recimo 100.000.
 Drugič pa, naši mainstrem mediji Delo, Dnevnik, RTV.. že dolgo časa solidarizirajo z vsemi (čeprav hočejo to skriti, a jim ne uspe), ki "dvignejo glas proti ZDA". In mednje sodi tudi ISIS... .
Odgovori
#43
Osnovna naloga novinarjev je javnost kar čimbolj nepristransko ter celovito informirati, to pa ji omogoča, da si o predstavljenem področju ustvari lastno mnenje (Kodeks novinarjev Slovenije). Poleg tega se novinarji lahko odločijo tudi za podajanje lastne vrednotne ocene o dogodkih.

Žal članek g. Hladnik – Milharčiča ne izpolnjuje niti prvega dela, saj navaja napačne podatke (na primer nosilec zakonodajnega predloga je evropska komisija ne parlament, kot navaja). V delu kjer o problematiki podaja lastno mnenje pa izraža svojo podporo instituciji ter njenim metodam, ki jo je obsodil celo Varnostni svet Združenih narodov v svoji resoluciji 2170.
        
Ali je z izrekanjem podpore že prestopil mejo pravne dopustnosti je nekoliko teže reči in je stvar osebne presoje, nedvomno pa je prestopil mejo dobrega okusa ter pokazal kakšen način razmišljanja mu je blizu.

Na drugi strani je zapisal tudi nekaj dejstev, ki pa jim ni mogoče oporekati. Opozoril je na to, da so pretežno vsi totalitarni režimi izvedbeno uspešni, saj svojo oblast temeljijo na strahovladi in ne svoboščinah. V tem pogledu je ISIS/ISIL nedvomno uspešna organizacija, saj nadzor tudi navznoter vzdržuje z izrazito trdo roko. Ali je to model vladanja, ki ga je smiselno podpirati, ali ne, je najverjetneje predvsem vprašanje na kateri strani se posameznik nahaja; na strani zatiralcev - manjšina ali zatiranih - večina. G. Hladnik – Milharčič očitno sodi, da bi bil med prvimi, saj bi se sicer v njemu očitno ljubem in učinkovitem sistemu njegova življenjska pot precej hitro končala.
Odgovori
#44
S tujim kurcem lahko po koprivah mahaš!

P.s. Drugače pa je glas proti politiki ZDA upravičen in zaželen.
Odgovori
#45
Sedaj, ko se neizogibno odpira javna razprava o posesti orožja, bomo vedno večkrat priča novinarskim izdelkom, ki bodo javnost zavedno, ali nezavedno, informirali slabo ali celo zavajajoče. Posledica tega bo načeloma le še bolj odklonilno stališče te do tega vprašanja. Ravno zaradi tega sem že večkrat opozoril na potrebo po organiziranju ekspertne skupine, ki bo vodila aktivno vlogo pri informiranju javnosti ter se morebiti odzivala na netočne zapise. Da ne bo pomote, vsakdo ima pravico do lastnega mnenja, morajo pa navedbe v javnih občilih biti točne.
Odgovori
#46
Jutri ob 10.00 je na radio Prvi od RTV slo debata o novi EU zakonodaji. Ce bo kdo v avtu na poti ali za racunalnikom. 

http://radioprvi.rtvslo.si/spored/
>>
10.10 orožje kot simptom nove dobe

Strelski pozdrav
Odgovori
#47
Na bruhanje mi gre. Govorijo na splosno o nasilju, vojnah, srednjem veku, nasilju nasploh, ko pa omenjajo orozje, pa govorijo o "strelnem orozju" in o dostopu drzavljanov do njega. Plus se druge nebuloze in neresnice ...
Odgovori
#48
http://www.thefirearmblog.com/blog/2016/...edown-gun/

Bemti očitno tip ni bral, da so take stvari prepovedane. Pomoje bi blo treba malce prevetriti kaj vse se lahko prodaja v Bauhausu, k to je že resen kriminal no...
Odgovori
#49
Kako to , da ni 3d printan kos iz železnine pa ja ne  , je pa ziher kupoval po internetu  LOL

Drugače pa zanimiv design

[Image: poachinggun1.jpg]
Odgovori
#50
Sledi preklog EK o popolni prepovedi prodaje in posesti vodovodnih cevi?  Papers
Odgovori
#51
Več zasebnega orožja, več varnosti? Val 202
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)