Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja
Zakaj se sekiraš, 24ur je posnela veliko tonskega materiala in slikovnega, če ne bo prispevek o realnem dogajanju tam bo vsaj tistim ki smo bili tam in vam, ki vam bomo prenesli informacijo jasno, da ne gre za novinarsko hišo ampak agenturo lastnika z določeno agendo in da je vse kar predvajajo potrebno jemati kot namensko zavajanje/usmerjanje v točno določene cilje lastnikov in da z novinarskim (podajanje informacij in dogajanja ter varovanja svobode in demokracije) delom nimajo nič. Torej bodo sami sebe diskreditirali (kolikor se pač že dosedaj niso) kaj boljšega za življenje nekega naroda, da večina spozna, da je glasna manjšina kup plačanih kretenov z agendo, ki jih ni za upoštevati (ali kot merilo normalnosti ali kot merilo objektivnosti).
Odgovori
Mato..OK z upanjem, da se bi se vsaj dobro izšlo.lp
Odgovori
Ta isti TV voditelj je bil prisoten tudi na celi debati a ta prispevek na dvorišču je posnel pred debato .
Odgovori
Ne vem no, meni se je zdelo, da se javlja v živo. Preklete pi*** poptevejevske.
Odgovori
Ni bilo v živo . sem šel ravno mimo, ko je zaključil svoj kos ob cc 16:20 , ko smo iz dogodka odkorakali ob 18:30 so že vse pospravljali.
Odgovori
Ok, porocajte - kako je bilo na debati?
Kaksni so bili zakljucki panelistov?
Odgovori
Baje bo objavljeno na Šoltesovi strani. Takoj po debati je pokazal grob osnutek zaključkov, meni se je zdel dokaj korekten.
Odgovori
V Hurgadi sta baje dva z isis zastavami in noži v rokah napadala turiste. Se mogoče obeta zaostritev pogojev za nabavo nožev,.....?
Odgovori
(08-01-2016, 23:19)JRC Napisal: Ok, porocajte - kako je bilo na debati?
Kaksni so bili zakljucki panelistov?

Šoltes je na POP TV ob 22.00 prinesel še tople izjave, ki jih je slišal na tej okrogli mizi. Problem je bolj v tem da urednik oddaje to potem kombinira z Obamo, njegovim govorom o žrtvah in kupi orožja na slikah... tako ves naš trud izpade kot da so tahudi rednecki ki ne damo svojega orožja.
Odgovori
Za moje pojme sta Šoltes in Bogovič dokaj korektno in pošteno zadevo predstavila on 22:00 na POPu.

Mogoče bi Obama več naredil za znižanje števila žrtev, če bi malce znižal GINI-jev koeficient.....
Odgovori
(08-01-2016, 23:49)matjaz43 Napisal: Za moje pojme sta Šoltes in Bogovič dokaj korektno in pošteno zadevo predstavila on 22:00 na POPu.

Mogoče bi Obama več naredil za znižanje števila žrtev, če bi malce znižal GINI-jev koeficient.....

Točno tako

Pa še malo heca:
* Glede na to, da vsakič , ko odpre usta ameri hitro kupijo še par sto tisoč kosov orožja bi sumil, da ima on in njegovi prijatelji res zajeten sklad delnic Ruger & Co .
Odgovori
povzetek današnje debate
http://www.igorsoltes.eu/si/aktualno?item=882
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
Fajn je bilo, da ste izpostavili tudi 13 člen direktive in sicer prevzem pristojnosti za odločanje o podrejenih pravilnikih samostojno do preklica (oba svet in parlament bi morala preklicati tako pooblastilo sama od sebe kar je verjetno mission impossible). Kakor sem zastopil g. Šoltesa to ni osamljen primer ko se EK sklicuje na Lizbonsko pogodbo in sebi dodeljuje večje in večje pravice. Če se vrnemo malce v zgodovino je EK povsem ekvivalent raznoraznih komunističnosocialističnih "svetov" in komitejev, ki so imeli v rokah vso oblast in dobro vemo, da njihovo delovanje nikoli ni bilo v interesu tistih, katere naj bi zastopali.

Drugače pa kot ste videli dejansko večina meni, da je vse skupaj dokaj amatersko pripravljeno in dokaj zgrešeno vendar pa sam proces sprejemanja stvari na evropski ravni kaže na hudo pomanjkanje demokracije in upoštevanja državljanov EU (smo že debatirali o peticijah in miljonih podpisov, ki so jih enostavno ignorirali) in glede na poznavanje zgodovine bo prej slabše kot boljše tako, da glasno opozarjanje tudi v ameriškem stilu ni prav nič napačno.


PS: Dogovorjeni smo tudi, da posredujejo besedilo direktive, ki so ga pripravili na DCAF in ga bom objavil tu in predlagam kakor je tudi prošnja g. Šoltesa, da pripravimo spremembo teksta kot jo vidimo mi.
Odgovori
(09-01-2016, 00:21)poltergist Napisal: povzetek današnje debate
http://www.igorsoltes.eu/si/aktualno?item=882

Bemtiš, sočustvujem z vsemi, ki ste izgubili eno uro življenja. Glede na sklepe bi bilo koristneje, če bi jo prespali. Več ali manj ste obiskovalci to uro žrtvovali z namenom prepričati Šoltesa v PROTI saj tako naiven nihče ni, da bi verjel kako bo Šoltes v EU parlamentu povedal karkoli pametnega.
Zaenkrat ni nikjer zaslediti Šoltesove opredelitve in tako ne vemo ali ste prepričali Šoltesa, da bo glasoval proti. Če ne bo imel osebne koristi od tega, bo po mojem, glede na do sedaj videno pri njem, zelo težka!
Odgovori
Sem si ogledal prispevek POPtv in je izjemno govoreč namreč na vsak način želijo (seveda je to strateška usmeritev lastnika oz. produkt izobraževalnega procesa novinarjev pri nas) znižati nivo debate na  pro et contra oz. a priori brez podatkov vnašati "divje zahodno" pojmovanje ameriškega sistema in ga primerjati z našim. Strašijo o nelegalnem orožju, ki je (sploh če priznamo dokaj napihnjene ocene o njegovi količini) povsem neproblematično (merjeno s statističnimi podatki ne čustvi) ker tudi če govorimo o organiziranemu kriminalu (in da obračunavajo med seboj) nekih strašnih pobojev ali streljanj praktično ni.  Statistično gledano živimo v najbolj varnem obdobju zadnjih nekaj sto let, se zadeva sicer spreminja vendar je povsem jasno kdo dela problem, kdo ga omogoča in kako ta isti ki omogoča problem preusmerja pozornost oz. ponuja "rešitve", ki problema seveda ne bodo odpravile bodo pa omejile državljane (pa ne govorim samo o orožju tak isto lahko rečemo za omejevanje interneta, poslovanja z gotovino, birokratske ovire pri pravnih osebah itd...).

Je pa več kot očitno, da je prišlo do poenotenja stališč vseh lastnikov orožja in me izjemno veseli, da so kolegi lovci tudi povsem enakega mnenja (ne glede na to, da jih omenjena direktiva ne zadeva najbolj) in so ga tudi jasno izrazili.

Kar se politikov tiče je jasno, da razen redkih izjem neke načelne in a priori zabetonirane pozicije ni za pričakovati sploh na področjih katere ne poznajo je pa na koncu dneva žogica vedno na naši strani saj smo sami tisti, ki sistem kakršnega imamo omogočamo in prihaja čas, ko ne bo dovolj sodelovanje v debatah, forumih ampak bo predvsem z dejanji (ki bodo včasih tudi boleča in neprijetna in nas bodo nekaj stala) potrebno določati smer v katero želimo iti.
Odgovori
 "(pa ne govorim samo o orožju tak isto lahko rečemo za omejevanje interneta, poslovanja z gotovino, birokratske ovire pri pravnih osebah itd...)."

Vsako leto zapusti naše luftinženirske fakultitiće xxxx (v realnem sektorju) nezaposljivih "kadrov". Ker imajo tudi v trgvinah in McDonaldsih omejeno število zaposlenih, ne morejo v si družboslovci računati na "kariero" pri teh. Torej jih naj bi zaposlil državni birokratski aparat , kar so mokre sanje večine med njimi. Če so njihovi očki in mamice tam že zaposlene, posebno še na višjih položajih imajo celo možnost da uspejo. Kaj bodo pa za vraga delali, če ne komplicirali zakonodajo, ustvarjali kupe lepih (nepotrebnih) službic?
To je problem celega zahoda, ker presrana mladina ni pripravljena delati tam kjer se nekaj ustvarja, kar trg tudi kupi. Ni za pričakovati, da se bo bruseljska birokracija skrčila - nasprotno še podeseterila se bo, isto bo na državnihin lokalnih nivojih. Že majhna kriza v Evropi bo dovolj, da se Slovensko gospodarstvo sesuje, birokratski aparat, pa seveda ne bo pripravljen na krčenje, kar bo privedlo do še nevidene krize. Ampak dokler bodo sedeli v parlamentu ljudje, ki se vse življenje napajajo tako ali drugače iz državnega denarja in imajo za seboj pomladek, ki rabi službice, bo šlo vse samo še navzdol, posebno še, če ne bomo več dobili pufov za plače luftinženirstva.
Odgovori
PRVIČ
 
Dejstvo je, da želi naše usrano EU predstavništvo zopet in ponovno povozit nacionalni interes. Kar se dejansko izkazuje v udobno prilagojenih 'pucanjih' glav v glavnih medijih:
Npr. Delo –
§     Slabe: 'Niti evropski orožarski lobi se neda';
§     Kopušar: 'Sizifovsko krotenje ameriške svete pravice' in; 'Obamov zadnji boj z orožarji' ... ,
da ne govorim o vsakodnevnem vrtičkarskem rumenem tisku o 'velikih odkritjih' zaseženih praznih šaržerjev za kalašnikovke.

No ... Se mi je pa milo storilo, da je gospa Hündchen (domače: Pesek Rosefite), velika priležnica SDS, končno ubrala malo bolj racionalno pot, ko je sogovornika (onega vseznalnega dohtarja iz EU, za katerega nobeden nikoli ni nič slišal) na Odmevih lepo in vljudno poprosila, naj za božjo vojo govori, da bo še kakšna blondinka zastopla.

DRUGIČ
Analiza Pop TV 0b 22:00h
 
Šoltes:
Kje je inšpekcijski nadzor oseb, ki so (ne me basat-nimamo podatkov policije) potencialni razpečevalci ilegalnih vodovodnih cevi? – Nauk: samo pošten folk se nadzira in v pisarnah zanj dela slaboumne zapisnike za naš denar!
 
Voditelj:
Zopet se vun vleče Obama, revež, ki kot zastopnik črne Amerike nima nobenih možnosti in se lahko le joče zaradi čebule; in prispevek neznanega avtorja na osnovi zblojene statistike MRTVIH (?) zaradi  orožja - 400.000 smrti in le 300 !!! zaradi terorja v ZDA (320 mio preb.), brez jasne razlage o % samomorov (2/3). In zopet vlačenje orožarskega lobija, lobija, lobija (v popolnoma zgrešenem kontekstu), kateremu evidentni cilj je zgolj povečanje vojaško orožarskega dobička (vključno s prodajo slovenski vojski) s spodbujanjem strahu in z omejevanjem marginalnih legalnih posestnikov gewehra.
 
Šoltes-bravo:
§     Navedena statistika ne daje prave slike!
§     Kje je analiza (v brezmejnih možnostih blagajne EU) učinkov kaznivih dejanj legalnih imetnikov na teror? Pričakujemo več investiranja v nadzor in sledljivost ilegalnih tokov (ker policaji se bojijo vtikat nos tja kjer je vroče)!
§     Nacionalna zakonodaja je ustrezna in ZGLED!!!
Trump:
§     Zagovarja pravice državljanov (v blatnodolsko posmehlivem prispevku), - pri nas so pravice državljanov v okviru EU predmet privatnih interesov zastopnikov v Bruslju - drugorazredne.
Bogovič:
§     OK, se je malo zavzel, ampak je zamudil priložnost, da kot nekdanji kmečki minister pove jasno in glasno,  kdo pri nas zastonjkarsko (brez davkoplačevalskega denarja) gospodari z divjadjo – v primerjavi z Ameriko.

TRETJIČ
 
Če se ti na forumu brez razlage in opozorila pobriše desetino postov,
potem je to:
§     Privatizacija foruma,
§     Samocenzura ali pa
§     Interes cesarskokraljevih zaščitnikov 'lika in dela' nosilcev orožnega lista.
Odgovori
Ali pa bi se mogoče  moral uprašat kake neumnosti si objavu... Nod
Odgovori
Citat:Če se vrnemo malce v zgodovino je EK povsem ekvivalent raznoraznih komunističnosocialističnih "svetov" in komitejev, ki so imeli v rokah vso oblast in dobro vemo, da njihovo delovanje nikoli ni bilo v interesu tistih, katere naj bi zastopali.

člani CK KP in Politbiroja so bili v primerjavi z EU komisijo demokratično izvoljeni, tako nizek je demokratični nivo EU
Odgovori
:) Is to be debated but debate would be sad...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)