Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja
Mal današnje propagande: http://www.rtvslo.si/svet/ne-uporabite-m...zje/385983
Odgovori
Pograbila je UNDOC študijo, ki je falsifikat dejstev...
Odgovori
(17-02-2016, 08:28)dani_79 Napisal: Mal današnje propagande: http://www.rtvslo.si/svet/ne-uporabite-m...zje/385983

Ja...in če prebereš še komentarje pod novico, je jasno, s kakšnim razmišljanjem moramo opraviti. Očitno je nekaterim več kot uspelo, da množice ob omembi civilne posesti orožja takoj pomislijo na ZDA in strelske pohode in posledično podpirajo popolno prepoved orožja.
Odgovori
Meni se ne zdi tako strašno večina komentarjev je pozitivnih in vedo koliko je ura.

Je pa logično, da so in bodo moroni, ki mislijo da se po nebu sprehajajo mavrice in samorogi in da se vse kar si želijo tudi uresniči.
Odgovori
Javnost in javno mnenje je pomemben dejavnik pri sprejemanju tovrstne zakonodaje. Stališča, ki jih ljudje izražajo, so posledica njihovega znanja, napačnega vedenja, ali odsotnosti poznavanja področja. Vedno znova me preseneča stališče mnogih o tem področju, sploh ob upoštevanju na kakšen način smo si pred dobrima desetletjema izborili lastno državo, tudi zato, ker smo na športne uspehe naših športnih strelcev vedno znova ponosni na nacionalnem nivoju, ker smo v evropskem merilu ena najbolj gozdnatih dežel, pri tem imamo izrazito razpršeno poselitev, s tem pa je povezana potreba po regulaciji živalske populacije, ne nazadnje glede na to, da se na deklarativni ravni vedno zavzemamo za ohranjanje kulturne dediščine.

Že nekaj časa javno opozarjam, da bi bilo potrebno konceptualno pristopiti k informiranju javnosti, sicer se bo trend žal nadaljeval.
Odgovori
Komentarji pod novicami vsekakor niso dober pokazatelj mnenja javnosti. V statistiki temu rečemo "nereprezentativen vzorec".

Kako pa dobiti reprezentativen vzorec? Za potrebe plebiscita so povzorčili cca 1000 oseb z registra oseb, se z avtomobilom zapeljali do vsakega posebej in ga vprašali kako se bo na plebiscitu za neodvisno Slovenijo odločila ali odločil. Na podlagi teh anket je bila napoved izida plebiscita zelo natančna. 

Na hodniku se nekateri ukvarjajo z raziskovanjem mnjenja širše in zainteresirane javnosti do velikih zveri, tako v Sloveniji kot v drugih državah. Anketiranje je velik podvig, ki zahteva več polnozaposlenih, na tisoče vprašalnikov, več mesecev dela in analize.

Nauk zgodbe je, da če želimo dober vpogled v mnenje družbe, je potrebno veliko več sredstev kot samo malo gledati naokoli. Protip: ne brat (še manj pa pisat) komentarjev na novičarskih portalih.
Odgovori
1.marca bo v Bruslju konferenca na temo EU direktive.
Konferenco organizirata dva evroposlanca (Karl-Heinz Florenz in Bend Bendtsen), govorili pa bodo:
Elzbieta Beinkowska (komisarka za trg, industrijo...)
Torbjorn Larsson (podpredsednik nordijske lovske zveze)
Jurgen Kohlheim (evropska strelska konfederacija)
Gilles de Kercove (counter-terrorism coordinator ... karkoli že to pomeni)
Vicky Ford (evroposlanka, poročevalka)
Odgovori
Kaj nek le, tut terorizem je treba koordinirat
Odgovori
(17-02-2016, 12:48)matjaz43 Napisal: Kaj nek le, tut terorizem je treba koordinirat

Po Malthusovi teoriji ga je treba tolerirat. (Bog ne dej)
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)