Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] 1. Strelsko srečanje ostrostrelcev
#41
Kaj pa če je sporni inciden izmišljen in nalašč  podžiga prepire  ?
#42
Redno hodim streljat na Rudnik, nisem pa bil v soboto na tekmi, saj človek ne more biti na dveh koncih naenkrat. Bil sem na tekmi v Tobačni.
Nisem pristaš tega, da hodimo okrog kot kavboji in provociramo z orožjem, toda le nekaj v pojasnilo. Cel objekt na Dolenjski cesti 11 je prijavljen in se tretira kot strelišče. Nikjer ni napisano, da je strelišče samo v 1. nadstropju. Tudi strelci Olimpije prenašajo orožje v rokah iz svojih prostorov v pritličju. Pa tudi ni nikjer nobenega kafiča, je samo avtomat za kavo, brezalkoholne pijače in prigrizke. Zadeva se kar preveč napihuje.
Vedno so najbolj glasni tisti, ki sploh ne streljajo, ampak samo "firbcajo"! Še enkrat: Sem proti temu, da se hodi po objektu kot Rambo, se mi pa zdi brez veze iz tega delati cirkus. In se izgovarjati na knjižnico in otroke! Kot tista: "Za otroke gre"!


Glede tega, kar imam v podpisu se pa lahko sam odločam, kako in kaj!
Pa še ena opazka na pisca tega članka: Enkrat se ima za fotografa, enkrat pa za gradbenika!

Pa vsem lep večer! Jaz grem pa očistit orožje, ker sem ravno prišel z Rudnika!
Matjaž
#43
Sploh ni point v tem kaj nekdo naredi ali nekdo ne naredi in nehajte že zganjat mazohistično samoobtoževanje zarad enega ali dveh pacientov. 

Če je cena zato, da ima nekdo lahko orožje, da se spremeni v prestrašeno veverco, kjer povsod vidi grabežljivce, ki mu bodo vse pobral zato ker je en tretji afne guncal je najbolje, da se vse takoj pobere. Konec koncev pa zakaj ti dušebrižnik, ki si že začel s "zgražanjem"  nisi šel do možaka in mu rekel, da njegovo prenašanje orožja ni primerno ker s tem plaši mlade mamice, ki si sposojajo "kako skopiti moža za telebane" ali pa "kako vzgojiti klenega mavričnega bojevnika"!  Verjetno si se po domače mal usral in sedaj tu jamraš tam si tipično slovensko rep med noge in potem za vogalom razlagat....na uno vižo "tihega gostilniškega pridušanja". Konec koncev imamo pa odločbo, ki tako početje odobrava in pravi, da to ni v neskladju s Zakoni tako, da lepo vsi malce utihnite, ker je zadeva po besedah inšpektorja IRSZN povsem legalna.
#44
kot sem rekel nisem bil tam in ne morem komentirati tega primera, je pa trenutno tako, da je v nasem primeru vsaka taka reklama, slaba reklama. pac se nimamo murkotovega statusa, mogoce bo nekoc bolje.
#45
Mato, ničesar takega nisem napisal, česar bolj pronicljivi državljani še ne vedo. Žal je država že kar nekaj časa takšna, da moraš izsiliti najbolj osnovne stvari. In to tudi na kakšnem bolj pomembnem področju, kot je strelski šport. Na kazenskem, na primer, kjer za ukradeno štruco kruha sediš za TEŠ6 in za milijardno bančno luknjo pa ne, da ne naštevam drugih, življenjsko pomembnih področij. Zadnje čase na primer bolj malo streljam, ker si moram za svoj denar popravljati zobe in to kljub temu, da mi že 33 let trgajo od plače.

Deklarativna enakost pred zakonom že dolgo niti pod razno ni dovolj, kot lahko vidiš tudi iz razlage, kako je bilo na Pokljuki vse v redu. Če želiš v takih razmerah za strelce kaj izsiliti, moraš imeti za sabo še kaj drugega kot le zakon. Imeti moraš vsaj organizirano in za silo poenoteno stališče strelcev, par zaveznikov in razumevanje, če ne že podporo javnosti. Tista dva inšpektorja ne bosta nikoli uspela zjebati biatloncev, ker so organizirani, popularni in imajo podporo javnosti, nas pa bodo brez težav razsuli, ker imamo sto impotetntnih in med sabo skreganih zvez ter celo vrsto mešalcev megle, ki jih zanima le njihov privatni, zelo materialni interes. In kot da to ne bi bilo dovolj še po nepotrebnem dražimo javnost, katere odnos do strelstva v končni konsekvenci odloča o naši usodi.

Lep pozdrav, Marko

PS: Težko boš za svoje ideje pridobil podporo, če boš dobro mislečim, ki imajo do kakšne zadeve drugačno mnenje od tebe, pisal v stilu, da naj uporabijo možgane in da jim ni pomoči.
#46
Citat:PS: Težko boš za svoje ideje pridobil podporo, če boš dobro mislečim, ki imajo do kakšne zadeve drugačno mnenje od tebe, pisal v stilu, da naj uporabijo možgane in da jim ni pomoči.
A ti zgleda da jo iščem? Ti zgleda da bi rad ustanovil NRA in pobiral 500€ po članu? Briga me kaj si misliš ti ali pa kdor koli drug na tem forumu (kot da ni očitno skozi moj diskurz, da me briga za mnenje večine vas - razen redkih izjem je povprečno mnenje manj vredno kot dobro znucan skret papir, da o stiku z realnostjo ne govorim). To kaj napiše naj pazi tisti, ki bi rad prodajal muda za bubrege meni tega ni treba. Nekateri pač mislite, da se bo z muljatorstvom, pogajanjem, vezami in poznanstvi stvari rešilo, spregledalo, zmuvalo, zmuljalo, "sam da bo mir", "bo že šlo mim" etc.. Ja dragci moji ravno te metode in obnašanja so Slovenijo pripeljale do tle kjer je, ker ste vi (jaz sem bil takrat še premlad) to počeli cel cajt medtem pa so vam (in sedaj tudi meni pa še mojim otrokom) pokradli sedanjost nam pa prihodnost... Kaj je pa ena od definicij idiota sem pa že v drugi temi napisal.

Lahko izraziš svoje mnenje (da smo proti biatloncem in da izsiljujemo in da je to neproduktivno)  vendar pa pričakuj, da boš dobil tudi tvojemu mnenju primeren odgovor. In to kar si napisal je žalitev za vse, ki si prizadevamo (brezplačno in za svoj čas) razkrinkat dvojne standarde, nestrokovnost in fige v žepu med lepim besedičenjem. Konec koncev načeloma še sprejemam kritike, kadar so konstruktivne in imajo neko dodano vrednost (predlog konkretno drugačnega pristopa ali konkretnega ukrepa) definitivno bo pa odziv na žalitve (pa ne glede na to ali si to mislil ali nisi, to je tipkana, siromašna komunikacija in posledično še težje nekdo ugane kaj kdo misli, kot pa če gre za verbalni dialog) in natolcevanje vsevprek (reprezentativen vzorec npr...).

Sploh pa smešno, da se toliko mnenj napiše pod neko opažanje (ki je lahko tudi povsem lažno in provokacija) medtem ko pa interesa po izpostavljanju in spraševanju naših uradnikov bistveno manj. 

Morda boste pa kdaj v gatah našli še kaj drugega kot pa rjav flek in če slučajno otipate vsaj eno kuglico in palčko se spravte kak dopis napisat namesto post na forum.
#47
Res si najpametneši, nihče ne naredi ničesar, le ti si enkraten, sam se z podjebavanjem države boriš s celim sistemom in nobene podpore ne potrebuješ, skratka superman. Veliko uspeha ti želim, hvala za žalitve in dobrodošel na moji ignore listi.

Lep pozdrav, Marko
#48
Marko, končno se je našel  nekdo, ki lahko parira največjemu zdraharju na tem forumu, ker smatram, da je naredil več škode kot koristi. To ni samo moje mnenje, temveč tudi mnenje nekaterih strelcev.

lp
#49
Če bi vedel kaj bo iz tega ratlo bi raj bil tiho. Vidim pa da je jeba imeti opravka z folkom, ki bi svet spremenil ni pa v stanju žeblja zabit. Še veča jeba pa se je muvat v okolici ko en pes vse vogale poščije.
Slovenija je majhna...

ajd
#50
Kakor mi je znano je strela dokaj nevaren vremenski pojav skoraj vedno ko se pojavi je prisotna tudi škoda...

Najed01: Ja bolje bi bilo, ko bi bil tiho, še bolje bi pa bilo, če bi na mestu samem uredil in ne bi bilo potrebe potem se zgražati na forumu in igrati nekega pravičnika, kjer hitro lahko dobiš nastavljeno ogledalo. Če ti pa odsev ni všeč si si pa predvsem sam kriv. Ampak ja radi moralizirate o drugih in kako bi se morali drugi obnašat, sebe pa ne marate videt -> zakaj mu nisi povsem prijazno pojasnil, da to pač ni pametno početje??? Znaš in zmoreš odgovoriti?
#51
Nekatere tu bi samo vprašal: kaj ni čas da greste do gospodarja da vas ostriže spet? Zgleda vas volna spet tišči pa rabite malo striženja in stanja med nogami... Res me je od vedno zanimalo kako lahko nekdo uživa ko cel po dreku smrdi ko nekaterim iz riti zleze!!!
#52
Vau, kakšna argumentirana razprava, kakšni argumenti. Res prijazen forum, napišeš nekaj, kar nekaterim ni všeč in doživiš plaz zmerjanja in žaljivk. Upam, da vam je jasno, da s tem smetenjem naredite precej več škode kot koristi. Vtis, ki ga dobi normalen opazovalec foruma, je namreč porazen. In ne čudite se, če so normalni ljudje šokirani, da imajo taki osebki orožje.

S tem zaključujem oglašanje na forumu, vrnem se ko bo ustrezno moderiran.

Lep pozdrav, Marko
#53
Dani_79: Generacijske razlike, prihajajo generacije, ki ne bodo stalno tiho in za vsako ceno upogibale hrbet - vsaj ne več v takem procentu. Nekaterim gre to pač v nos, ker razbija tako status quo kot lažne samopodobe, ki so si jih taki ustvarili o sebi (zato pa tako pogosto s prstom kažejo na druge - malo si poglej podobne teme in osebke, ki so jih začenjali skoraj pri vseh boš našel enak skupni imenovalec). In potem ko si enkrat starejši, da vidiš, da je ves tvoj life eno samo upogibanje po vetru in da se da tudi drugače je verjetno skrajno neprijetno spoznanje in taki kot tipični predstavniki naroda seveda takoj poiščejo zunanjega krivca za to (seveda je to tisti, ki počne stvari drugače nikakor ne oni, ki so stvar pripeljali do sem). Zadeva tudi povezana s strelišči postane kristalno jasna, če upoštevaš kdo, koliko star in s kakšnim ozadjem te stvari počne in zakaj  puška drugače poči na vzhodu kot severu.



Normalen je relativen pojem, recimo če prideš v umobolnico in je konsenz, da si edini idiot tam ti in še nekaj drugih, ki navadno popoldan zapustijo ustanovo je to dokaj zaželjena ocena oz. konsenz. Človeka bi zaskrbelo, če bi bil konsenz, da si normalen. Nevem kaj pričakujete, če najprej ne naredite nič, potem pa pametujete o tistih, ki nekaj storijo in še to na žaljiv, pokroviteljski in omalovaževalen način. Tako pač je dandanes, če nekoga "brcneš v rit" lahko pričakuješ ustrezno vračilo. Zopet vse ki jih srbijo prsti in bi radi kaj napisali ali meni ali pa komu drugemu, ki se izpostavlja s imenom in priimkom proti našim wannabe pastirjem naj naredi takisto namesto, da tu pametuje.
#54
v samo 20 letih smo tako zelo uspeli zdemonizirat orožje... Doh
#55
tle mi Rombon piše, da bi "izsilili enakost pred zakonom"...

V 14. členu Ustave RS je zapisano:
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje,rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.
Vsi so pred zakonom enaki.


In ko ga človek opozori naj ne prodaja buč je užaljen kot sto mater. Ne vem zakaj bi moral izsiljevati nekaj kar je jasno zapisano. Je pa tudi res, da če se ti sam strinjaš s tem da te guzijo, je to drugače kot pa če se temu upreš, pa naj še tolikokrat ponovijo, da nima smisla, ti se kar sprosti in ne stiskaj, bo manj bolelo...

Vem da je tole rahlo brezpredmetno, ampak še enkrat: Biatlonska zveza je oseba zasebnega prava, zato so njihovi pravilniki PODREJENI obstoječi zakonodaji. Torej B.Z. si lahko izmisli kar si hoče, pa bo še vedno ZOro tisti ki definira pravila povezana z orožjem in strelišči.
To da se pa vsi pokakakjo ko pride funkcionar/inšpektor, je pa bolj odraz uklonljivosti (nekateri bi lakho omenili tudi pomanjkanje "Coleones Vulgaris", ali po slovensko "običajnih jajc") in so se raje pripravljeni sprijazniti z nastalim gorjem in se bognedaj upreti zahtevam, za ktere ni zakonske podlage.

Tole Strelino omenjanje pravilnika B.Z, je nekako takole kot, da bi se trije pijanci zmenili v gostilni, naredili Zvezo pijanih voznikov, ki naredi interni pravilnik da se ne smeš vozit če nisi natankal vsaj do 1.5promila. In ker Zveza pijanih voznikov to problematiko dobro ureja, so cestnoprometni zakoni potem nekaj, kar ne more regulirati pijanih voznikov?
#56
Citat:Tole Strelino omenjanje pravilnika B.Z, je nekako takole kot, da bi se trije pijanci zmenili v gostilni, naredili Zvezo pijanih voznikov, ki naredi interni pravilnik da se ne smeš vozit če nisi natankal vsaj do 1.5promila. In ker Zveza pijanih voznikov to problematiko dobro ureja, so cestnoprometni zakoni potem nekaj, kar ne more regulirati pijanih voznikov?
Pa še res je!
#57
(15-02-2016, 22:32)Mato Napisal: Rombon: Dej še enkrat preberi kaj si napisal. Ali resno misliš, da IZSILJUJEMO enakost pred zakonom. Daj prosim poizkusi uporabiti možgane kaj pomeni ta tvoja izjava širše, če DRŽAVLJANI IZSILJUJEJO DRŽAVO DA SO ENAKI PRED ZAKONOM! Če ne dojameš kaj si ravnokar napisal in kaj to pomeni za celotno družbo (če je ta tvoj pogled resničen in če tako misli tudi večina prebivalcev Slovenije) potem ti pač ni pomoči...

Jebeš državo in zakone, kjer je treba enakost pred zakoni izsiljevati.
#58
(16-02-2016, 00:35)Mato Napisal: Najed01: Ja bolje bi bilo, ko bi bil tiho, še bolje bi pa bilo, če bi na mestu samem uredil in ne bi bilo potrebe potem se zgražati na forumu in igrati nekega pravičnika, kjer hitro lahko dobiš nastavljeno ogledalo.

Dejansko je dolžnost vseh nas, da tiste ki se ne držijo pravil opozarjamo na to in kot je napisal Mato, zakaj to nisi rešil na licu mest.

Največkrat bi bilo dovolj, da bi gospoda pocukal za rokav in mu rekel, da naj ne hodi izven strelišča z orožjem. Problem rešen. Saj večina ljudi je bolj ali manj normalnih in včasih kdo naredi kako napako in je po večini dovolj, da ga samo spomniš kaj je naredil in je stvar urejena.

Ampak kot rečeno lažje je ne izpostavljati se in jokati po forumu za nickom, ki skriva uporabnika.
#59
Kristian, ponovno si dokazal svoj ego vidim, da imaš okoli sebe še nekaj simpatizerjev somišljenikov, ki razmišljajo podobno tvojemu pa na koncu ne nejdejo izhoda, fantje naredili ste štalo, posledice še pridejo, ki ste jih naredili sebi in tudi drugim strelcem. Neposredno ste jih ogrozili, z vašimi izjavami do državnih organov.Tole vaše vulgarno obnašanje, gre človeku dejansko na bruhanje, in z takim vedenjem posameznikov ne boste na športnem področju, dosegli ničesar.
#60
(15-02-2016, 09:35)sandiruger Napisal: Kaj ste občutljivi...Madonca v Švici se pa na kolesu pelje ženska s Avtomatsko puško na hrbtu in se nobeden ne zgraža...

...da se ne zgraža sta dva vzroka: ali je ženska tako dobra ali ima pa flinto tako dobro. Ali pa obatroje.
Odvisno od "usmerjenosti" gledalca... :))




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)