Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kje se dobi bore snake za cal .22?
#21
Jelen: vsak ima svojo poslovno politiko, ni bil moj namen, da vam karkoli očitam. Sem pa mnenja, da je kitajska roba velikokrat po nepotrebnem zaničevana. Močno dvomim, da bom jaz recimo zdrgnil svojo kačo za 3$ prej, kot bi vašo za 20€. Bi pa vsekakor raje kupil pri vas za 4, kot pri kitajcih za 3, kjer potem čakaš 4+ tednov. 
(Da ne govorim o še nižjih cenah za grosistični nakup.)
In takšnih primerov je ogromno - od raznih torb (u nulo identične kot so Voodo tactical po 200€ in več, dobiš na aliexpress za manj kot 50$... saj je proizvajalec isti, le "brand name" našitka ni gor), do pasov, itd. Tudi kakšni laserji, merki, baterije... itd... je več kot OK, ampak - kot rečeno, vsak se odloča sam  Mrgreen
Odgovori
#22
Dejstvo je, da proizvodnja na kitajskem prinese po eni strani večji RVC (oz. nižje stroške) po drugi strani pa to pomeni, da dopoldan delajo zate popoldan pa zase in imaš velikokrat poplavo identičnih artiklov po veliko nižji ceni. Razlika je, da je običajno končna kontrola popoldan slabša kar pomeni, da lahko dobiš artikel, ki je identičen "originalnemu" lahko pa je za v kanto. Ampak to je kot si napisal odločitev posameznika.

Zato marsikatero podjetje noče proizvajati tam doli ali pa ima tam svojega človeka, ki skrbi da je popoldan fabrika zaprta. :)
Odgovori
#23
(19-02-2016, 09:25)JRC Napisal: Jelen: vsak ima svojo poslovno politiko, ni bil moj namen, da vam karkoli očitam. Sem pa mnenja, da je kitajska roba velikokrat po nepotrebnem zaničevana. Močno dvomim, da bom jaz recimo zdrgnil svojo kačo za 3$ prej, kot bi vašo za 20€. Bi pa vsekakor raje kupil pri vas za 4, kot pri kitajcih za 3, kjer potem čakaš 4+ tednov. 
(Da ne govorim o še nižjih cenah za grosistični nakup.)
In takšnih primerov je ogromno - od raznih torb (u nulo identične kot so Voodo tactical po 200€ in več, dobiš na aliexpress za manj kot 50$... saj je proizvajalec isti, le "brand name" našitka ni gor), do pasov, itd. Tudi kakšni laserji, merki, baterije... itd... je več kot OK, ampak - kot rečeno, vsak se odloča sam  Mrgreen

Prej boš fental cev so ti že povedali da to ni za MK... vrži v smeti in poslušal ter ne izumljaj na novo.
Odgovori
#24
Saj ne izumljam, zato pa sem vprašal, kaj je najbolj primerno. 
Prvenstveno imam 9mm (pištoli, revolver, puška); od MK imam samo puško (walther colt m4) in z njo še najmanj streljam. 
M4 naj bi se sčistilo na 500strelov, jaz sem jih naredil kakšnih 400 (po spominu, glede na zalogo municije).
Se mi je pa zdelo bolj logično, da s kačo 3x potegnem, kot pa da bi drgnil s tistimi palicami, ki imajo na koncu krtačo. 

Po strelskem stažu precej starejša kolega tudi MK čistita s kačo.
Odgovori
#25
(19-02-2016, 15:33)JRC Napisal: Po strelskem stažu precej starejša kolega tudi MK čistita s kačo.
zelo odvisno kaj delaš. potegnit kačo skozi ne naredi kaj dosti razen recimo na terenu (taktični tekmi) kjer moraš po celonočnem tiholazenju skozi pesek in goščavo zjutraj ustreliti, pa hočeš biti prepričan da ni v cevi peska/zemlje/pajkov/smrekovih vejic/itd. Pa še za tako reč raje vzamem tisti žepni VFG komplet.
Za čiščenje preciznih pušk tako VK kot MK se uporablja predvsem kemija in čim manj mehanskih posegov v cev. To kar počnejo "precej starejši kolegi" pa z redkimi izjemami pri meni prej vklopi alarm kot pa da bi dobil tisti "hoču i ja ovako" napad...
Odgovori
#26
(18-02-2016, 18:33)benko8 Napisal: Jaz mojo spucam 1 krat letno ,predvsem zaradi umazanije ,ki se nabere v mehanizmu . Bobo preciznost pri moji je zelo dobra ,lahko rečem ,da je enakovredna Brno 2.

Živjo,Benko8. Jaz sem pred par dnevi nabavil tudi tako puško,pa me zanima ali jo ti razstaviš za pucanje in kako se jo razstavi.
Odgovori
#27
Imam jo 2 leti razstavil sem jo dvakrat mal zaradi firbca mal pa da sem jo spucal ( predvsem mehanizem). Bolj važno je katero strelivo boš uporabljal (ta pocenski puščajo več umazanije) . Uporabljam Top shot delajo v nulo ,včasih ko mi jih zmanjka tudi SK rifle match ,sam se težje repetira ker je mehkejši tulec (zgleda ,da se bolj prime ležišča). Če si bolj tehničen tip ti bo šlo , drugače pa rajši pusti pri miru ,ker ja kar tricky. Začet pa moraš z kopitom in moraš imeti primerno orodje , da prideš do vijaka v kopitu. Drugače pa jo spiham s kompresorjem in je čist OK ,čez cev pa potegnem laks z krpico , če je že potrebno.
Odgovori
#28
Ok,hvala za odgovor,Benko.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)