Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organiziranost tekme VP- M48
#21
Pozdrav

 Očitno sem napisal nekaj kar vsi ne razumejo. Naši dve ekipi NISTA profesionalni , izkušnje v streljanju in ukvarjanje z njim imam samo jaz (eden) od obeh ekip (šest ljudi)
 Zato tudi hodimo na tekme že od začetka (zato tudi ne upoštevam nasveta Sandirugerja, da naj ne hodim na taka tekme!! Jebiga  Sandi) Ker ljudem  ki hodijo z mano na #tekme#
 hočem PRIBLIŽAT ZOPET nazaj tisti občutek, ki so ga pač nekoč imeli v spominu, nekaterim pa prvič pokazat kako pač zna stvar #ruknt# seveda pa je tako kod povsod vmes tudi tekmovalnost, kar je zdravo in normalno pri vseh strelcih.
 Kako potem takim ljudem razložiti da ko pridemo na #tekmo # da to ni #tekma# ampak druženje, kje je potem še #ostali# del druženja, spoznavanje in streljanje
 še z drugim orožjem?? In glavno kar ste se tukaj razpisali #neprofesionalci# koliko ima možnosti #družabni# strelec ki prvič drži in strelja z M48 možnost zadeti in korigirati strele, če mu tarčo prinesejo po petih strelih?? Nekateri še nikdar niso streljali z njo nekateri pa že več kod 20let?? Ni treba razlagat, ker je že bilo napisanega da je to #družabno# srečanje!! In seveda
 ni organizator SV ampak SZS , Hvala za pojasnila, sem šele zdaj dojel, da to niso tekme ampak druženja. Ampak me vse eno matra, ZAKAJ HUDIČA IMAMO POLFINALE IN FINALE??
 Se opravičujem, sem pozabil da so to samo Srečanja in Druženja. Ali ni tudi del #druženja# da človeku praktično pokažeš, kako se da tudi uporabljat spektiv na strelišču? Kaj če bi jih od 
 zdaj na vseh tekmah prepovedal in pač šli na sistem da se pogleda tarča po petih poizkusnih strelih? Saj očitno po vaših izkušnjah iz #druženja#  to deluje brez problema?
 A to je tudi super in spada v #druženje#, glede neobveščanja da je tekma prestavljena? Smo se prijavili #uradnemu# društvu ki ga je napisala SV na svoji strani, ja seveda tudi tu je čar
 #druženja# prijatelji so užival v temu, posebaj ko ti izvajalec-SV vodja streljanja še pove da je to #uradno# društvo zamudilo z prijavo in neve, če bomo lahko nastopali 16.4?? Ja seveda sen pozabil, tudi to je ČAR Druženja in spoznavanja strelstva.

lp
Odgovori
#22
(03-04-2016, 00:09)Rombon Napisal: Kaj pa ko dobiš tako flinto v roke ko pokaš pet probnih v tarčo,v tarči pa nobenega šusa?

Temu se pač reče športna smola... 
Puške pa so bile letos le precej bolje izbrane in nastreljene, saj je bilo število tekmovalcev, ki niso nič zadeli, presenetljivo majhno.
Na splošno pa ne smeš cele zadeve tako resno jemati, kot že rečeno, je treba tekmo ocenjevati v luči tega, da je namenjena najširšem krogu ljubiteljev streljanja, ne pa specialistom. In v tem okviru je bila odlično organizirana in izvedena. In bo nedvomno koristila strelskemu športu v Sloveniji.

Lep pozdrav, Marko

Rombon...malo se zapletaš ti je že Sandi povedal, če je namenjena najširšemu krogu ljubiteljev streljanja potem so v tem krogu pač vsi, razumeš vsi...in ne moreš ti odločat kdo to je Not  dokler bo v raspisu TEKMA, je moje mnenje tako, zanič organizacija in izvedba in nedvomno ne bo koristila strelskemu športu v Sloveniji...ko pa bo v raspisu strelsko DRUŽENJE se pa zadeva spremeni in je za pohvalit  Nod
Odgovori
#23
Kaj pa da bi namesto jamranja dvignili roko in rekli kje lahko kako pomagate? Postavite se še kdaj na drugo stran, pomagajte organizirat in izpeljat dogodek. Mogoče boste na zadevo gledali drugače. Če pa dogodku rečemo tekma, gulaž tekma, srečanje, vežbanje, spoznavanje... a ni useglih? Ljudje pridejo, veliko nepričakovane populacije kot so mlajši ljudje in dekleta, ki imajo prvič možnost sploh držat puško. In to je tisto, kar jaz potegnem iz vsega teka - predstavitev strelstva v kakršnikoli obliki pač je, in dispergirano uničevanje starih zalog, ki bi sicer vrele v kotlih.
Odgovori
#24
Ko predlagaš na tekmi in razložiš zakaj je smiselno to in ono, pa kljub temu ni nobenega odziva, kaj potem?
 Vzet Megafon pa tulit po strelišu? Kako pomagat, če je organizator Pač država SV , je bilo slučajno kje razpis da rabijo
 pomoč?? Ali z temu ko prijaviš in pripelješ ljudi na tekmo, ni tudi pomoč in organizacija za dobrobit strelstva? Ali po
 treh letih #druženja# ni smiselno pričakovat da bo stvar boljša? Če bomo odstrlejali 16.4 tekmo, napišem naše vtise
 in kaj mislimo o #druženju#. Zakaj štejejo točke in podeljujejo pokale, če je samo druženje? Pa to ni samo jamranje.

lp
Odgovori
#25
Tudi na tekmah, ki jih organizirajo stari mački, se pravtako pritožujejo stari strelski mački, kaj vse ni bilo dobro, kako so tekme nepoštene ... Nikdar, nikoli ne bodo vsi zadovoljni in bolj, ko jim bo vojska poskusila ustreči, več pritožb bo. To je pač na žalost naša realnost. Ni vse v rezultatih, tudi druženje nekaj velja. Je pa verjetno res hudič, ko gre nekdo po večdevnih pripravah ( :-D )in ko ga žena vpraša, kam gre, ta pove na neko brezvezno tekmo, po končani tekmi pa ga ta vpraša kateri je bil ...
Odgovori
#26
V naši skupini ca polovica strelcev še ni streljala s to puško. Prepričan sem, da je za njih bilo to veliko doživetje. V naši ekipi imeli eno zelo dobro puško, eno povprečno in enega slabega strelca ( mene ). Pohvala SV in organizatorjem z moje strani.
Odgovori
#27
(03-04-2016, 14:40)micko Napisal: V naši skupini ca polovica strelcev še ni streljala s to puško. Prepričan sem, da je za njih bilo to veliko doživetje.

No to je pohvalno...Vendar a ne bi bilo še pika na da se pri probnih strelih gleda na spektiv?
In po končanem streljanju bi res bilo za njih veliko doživetje...
Odgovori
#28
(03-04-2016, 12:22)romunov Napisal: Kaj pa da bi namesto jamranja dvignili roko in rekli kje lahko kako pomagate? Postavite se še kdaj na drugo stran, pomagajte organizirat in izpeljat dogodek. Mogoče boste na zadevo gledali drugače. Če pa dogodku rečemo tekma, gulaž tekma, srečanje, vežbanje, spoznavanje... a ni useglih? Ljudje pridejo, veliko nepričakovane populacije kot so mlajši ljudje in dekleta, ki imajo prvič možnost sploh držat puško. In to je tisto, kar jaz potegnem iz vsega teka - predstavitev strelstva v kakršnikoli obliki pač je, in dispergirano uničevanje starih zalog, ki bi sicer vrele v kotlih.

Romunov,opozarjanja in ponudbe pomoči pri izvajanju je bilo veliko...Tudi iz naše strani..Vendar če naletiš na gluha ušesa je pač tako kot je.
Vse bi bilo popolnoma drugače če bi za probne strele dovolili spektive,ker vsako oko od strelca je drugače,da o krepelih ala M48 ne govorim..
Zato pa smo tam kot smo
Odgovori
#29
... in zato imamo na razpolago tudi več možnosti in sicer:

- ker nam sistem na odgovarja, se teh tekem pač ne udeležujemo nikoli
- ker nam sistem ne odgovarja, organiziramo sami tekmo po našem okusu
- sprejmemo organizacijo takšno kot je in gremo na tekmo še naslednje leto

... bistvo namreč je, da tisti, ki jim tak način ugaja, naj pač gredo na tekmo, tisti, ki pa jim tak način ne ugaja, pa naj pustijo tiste, ki se za tekmo odločijo, pri miru ...

lp upor500
Odgovori
#30
Mar ni vredno opozorit na določene felerje da se v nadaljne ne bo to dogajalo?
Če bi bili vsi tiho bi bila kvaliteta tekem bila na psu..
Tekmovalci smo tisti ki dvigujemo kvaliteto in če tekmovalci niso zadovoljni na to pač opozorijo...lp
Odgovori
#31
Kdo bi pa posodil spektive ? Po moje jih večina udeležencev teh tekem namreč nima. Če bi jaz imel spektiv, bi zmagal, tako sem pa imel samo najlepšo grupo.
Odgovori
#32
(03-04-2016, 22:53)micko Napisal: Kdo bi pa posodil spektive ? Po moje jih večina udeležencev teh tekem namreč nima. Če bi jaz imel spektiv, bi zmagal, tako sem pa imel samo najlepšo grupo.

to je pač problem posameznika na vseh vrst tekmah, čeprav na 100m si lahko pomaga tudi z dvogledom pa glede na to da so to ekipe bi se lahko malo potrudili , a taka je pa v sloveniji strelska klientela ,čaka da se ji vse k rit prenese, drugač je pa vse narobe.
Odgovori
#33
(03-04-2016, 22:53)micko Napisal: Kdo bi pa posodil spektive ? 

Tisti ki to kao "tekmo"organizira..Torej SZS..
Veliko strelcev bi imelo svoje..
To ni problem..večji je da ga ne dovolijo...
Ok?
Odgovori
#34
Drugače brez spektiva tudi te tehnike pridejo v poštev Mrgreen

[Image: MNY145074.jpg]
Odgovori
#35
(03-04-2016, 22:50)sandiruger Napisal: Mar ni vredno opozorit na določene felerje da se v nadaljne ne bo to dogajalo?
... gre za to, da kar moti mene, je morda zate dobro in obratno ...
... je pač tako, da so navodila / pogoji za izvedbo tekme predpisana in da veljajo za vse ...
... tudi jaz sem se letos udeležil tega tekmovanja ... in vem, da bi bil z uvedbo "svojih" pogojev mnogo boljši, ampak sem se sprijaznil z "kruto" realnostjo :))  ... in verjetno bom šel naslednje leto zopet pokat ... zato me "malo moti" vse to "prepucavanje" kako bi "kaj moralo biti naslednjič če že letos ni bilo ker nas / me niso poslušali ker jaz najbolje vem kako mora biti" ...
lp upor500
Odgovori
#36
Potem če si zadovoljen nima smisla da debatirava,ker je po tvoje to bilo to..
Ne prepucavam se,vendar ljudje božji ne razumete kaj vam hočem povedat..
Bom po domače povedal..
To kar organizirajo ni k... od tekme..
Če pa bo pisalo "strelsko druženje"in dobiš puško odvisno od sreč,pa zame ni tekmovanje..
Skratka očitno je res pomembnejše da hodite pokat,samo da je zastonj in da poka,kot pa da bi izboljšali nivo tekem..
Odgovori
#37
... točno tako ... karkoli pač že misliš ...

Lahko noč!

lp upor500
Odgovori
#38
Pozdrav

    Ocena tekme 1.kolo Gorenjska-Crngrob.
   - Tekma, ocena 3 (od 1-5) zaradi nemožnosti uporabe spektiva za poizkusne strele. Puške (40let in več) nastreljene #tovarniško# info. izvajalca SV .
      Pohvala za ažurnost v  streljanju,  8 ekip odstreljalo v 30 min.
   - Druženje, ocena 1 (od 1-5) zaradi tega ker ni bilo pijače in jedače (vsaj sok pa pol klobase!), jebiga če ni za municijo. Resno na #druženju# sem
      pričakoval da pokažejo, in razlago drugega pehotnega orožja SV in kakšen strel, pa tega ni bilo nič, tako da me je #druženje# razočaralo.

    Toliko, z moje strani in konec debate. Čestitke vsem tistim ki ste naredili 80 in več krogov z #tovarniško nastreljenim# puškam,
    upam da se boste udeleževali tudi drugih tekem. Za druge strelce pač ki niso tako sposobni, pa ne se sekirat saj to je samo #druženje#
    ste vsaj uživali v #rukanju# puške in vonju smodnika!


 lp
Odgovori
#39
Vsi tarnate,da so puške stare.Me zanima,če ima kdo novo doma.Vsi vemo,da smo jih nosili v JNA in da so potem ležale ne vem kje po skladiščih.Škoda,da se je toliko municije uničilo,namesto da bi jo popokali s temi starimi puškami.Tudi sam sem streljal.z njo,pa nisem bil najboljši,pa ne krivim 50 let stare puške.Sam imam še veliko starejšo,pa je nastreljena na moje oči,tako da vsaj nekaj zadenem.Tukaj pa so prišli na račun vsi,ki so imeli željo z njo pokat.Še pasulj če bi bil pa bi bilo super.
Odgovori
#40
Slucajno sem videl razpored za 2. kolo za ZAHOD.

Je kdo dobil na mail razpored za 2. kolo za VZHOD?
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)