Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narocanje iz ZDA preko Shipito
#21
Na ITAR seznamu so res tudi najmanjše stvari (npr. pin-i, vijaki in podobno), vendar je do skupno 100,00 USD vrednosti blaga (seštevek vseh kosov v pošiljki) dovoljen izvoz oz. niso potrebna nobena posebna dovoljenja od BATFE. Izjema so določeni deli, ki jih omenja Mr. T. in ki ne grejo čez, tudi če so pod 100,00 USD. V eni od pošiljk sem imel take manjše "ITAR" dele, skupna vrednost okrog 90,00 USD, eden od delov bi bil lahko vreden celo malo več in bi vse skupaj šlo lahko čez 100,00 USD. Poslano je bilo preko DHL, pošiljko so skoraj mesec dni zadrževali na ameriški carini (in sklepam - preverjali vsebino, vse je bilo pravilno deklarirano), nato so pošiljko spustili naprej in sem jo dobil prelepljeno z velikim zelenim trakom okoli in okoli z napisom z velikimi tiskanimi črkami - "Inspected by us customs". Dvomim, da niso vedeli oz. ugotovili, kaj je notri in da bi pošiljko spustili čez, če ne bi bila pod 100,00 USD in ne bi šlo za izjemo od ITAR.
Odgovori
#22
Res je, ne gre direkt na uničenje ampak ti ponudijo da proti plačilu premije vrnejo kupcu. Ampak generalno kupec ki noče prodat nekomuiz USA potem tudi ni preveč kooperativen, ko dobi robo nazaj...
Odgovori
#23
Jaz imam drugačne izkušnje. Po vrnitvi ni bilo nobenih težav, še celo poslali so isto stvar na drug naslov in je drug posrednik poslal v Slovenijo to, kar Shipito ni hotel. Možnost, ki jo je ponudil prodajalec, je bila tudi nekakšen "restocking fee" - v slednjem primeru bi mi vrnil denar, vendar ne celoten znesek, del bi zadržal. Vsekakor je najboljša oz. edina možnost, da se vrne prodajalcu. Posrednikov, kot je Shipito, je v ZDA veliko, Shipito je samo eden od njih.
Odgovori
#24
Sem probal tudi poslati na drugi naslov v US ampak sem dobil generalni fakoff. Ko enkrat pogruntajo da je to "gun related" lahko gre samo v eno smer in to je striktno nazaj k prodajalcu. Ne na naslov drugega posrednika, ne na naslov kolega, hotela ampak od tja kot je prišlo...
Tudi to da je pod 100€ te ne reši. Druga pošiljka ki je bila zaustavljena je vredna 32$... očitno ko te dobijo na radar potem gledajo več tvojih paketov ali kaj?
Odgovori
#25
Ko Shipito enkrat ugotovi, da si poslal karkoli, kar bi lahko bilo del orožja, bodo še bolj pazili pri vsaki naslednji pošiljki, kaj pošiljaš. Shipito ti ponudi samo eno možnost, to je, da se blago vrne v trgovino. Pošiljanje na drug naslov v ZDA ni možno. To pa ne velja za druge posrednike, ki so pripravljeni poslati na drug naslov v ZDA, ne samo nazaj v trgovino. 
Odgovori
#26
zdravo!

toki za pistole in podobno verjetno ni problem pri posiljanju preko shipto?
Odgovori
#27
če so prazni seveda ni težava.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#28
Pozabi. Tudi jermen za pusko ni sel skozi...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Odgovori
#29
"Švogora" bi mogel poklicat pa bi ti zrihtal...
Odgovori
#30
Jaz sem 'federalesom' tam pustil že kakih 700$ kolega pa ravno ted ni amere subvencionira z kakih 350$ robe, tako da že kar nekaj časa zelo selektivno tam nabavjam in večinoma preko lokalcev pošiljam v Slovenijo .

V ZDA redno pošiljam ITAR robo a ni problema dokler gre v ZDA problem je če gre ven. Dejansko kosa ki ga tja pošljem ne mroem niti če bi imel reklamacijo nazaj dobit brez nesprejemljivih stroškov.
Odgovori
#31
Meni je moj Lithgow SMLE ftrgal tulec narazen - seveda na tekmi Sick ..  in tudi pozneje, ko se je ohladil ni hotel ven.  Evropejci so hoteli apotekarske denarje, pa sem v USofA naročil na shipto (prek eBay), in vse skupaj deklariral kot expansion-bolt. Malo straha pa je vseeno prišlo, skupni strošek nekih 15eur. ..

Ker je vse skupaj neki brezvezen šrauf - sem si upal (drznil). Če bi bil predmet nabave nabojnik - niti pomisli nebi...

(15-09-2018, 22:32)Robert Napisal: Meni je moj Lithgow SMLE ftrgal tulec narazen - seveda na tekmi Sick ..  in tudi pozneje, ko se je ohladil ni hotel ven.  Evropejci so hoteli apotekarske denarje, pa sem v USofA naročil na shipto (prek eBay), in vse skupaj deklariral kot expansion-bolt. Malo straha pa je vseeno prišlo, skupni strošek nekih 15eur. ..

Ker je vse skupaj neki brezvezen šrauf - sem si upal (drznil). Če bi bil predmet nabave nabojnik - niti pomisli nebi...

Zadeva izgleda tak nekak:
[Image: 303BrkCase-1001.jpg]
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)