Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
imetniki orožja, združite se
#1
V kolikor bi se kdaj razmišljalo o ustanovitvi kake povezave vseh posestnikov orožja, morda ideja za ime ter nekaj predlogov emblemov.


Priponke Male slike
   
Odgovori
#2
Ideja o združenju mi je všeč, ampak v emblemu pa ne bi imel mečev, ampak raje nekaj, kar bolj spominja na strelno orožje. Magari mušketo ali top.
Odgovori
#3
Ne top ne bo prav fino ker ga ima že Arsenal,morda colt Peacemaker ali Luger p08
Odgovori
#4
zanimivo.

glede grba pa predlagam moderno strelno orožje; le živimo v letu 2016 in ne vem če je potrebno tako dalež nazaj v zgodovino segat po neke simbole.
morda kar emblem in noter orožje/oprema ki se uporabniku dopade, v standardni barvi, generično za vse in unikatno za vsakega...
Odgovori
#5
Morda beseda ali dve o samem emblemu. Meč in ščit sta tipična simbola za boj, kar bi se dalo povezovati z bojem za ustrezno ureditev orožne zakonodaje. Na drugi strani sta prav tako indikativna simbola za predmete, ki jih z nadpomenko imenujemo "orožje". Pri tem se je potrebno zavedati, da je spekter orožij, ki jih posedujejo potencialni sodelujoči zelo širok, skladno s tem pa se je razmišljalo o kar najbolj nevtralni simboliki.

Na področju imena se je želelo jasno opozoriti na zelo neformalno povezanost, ki temelji na skupnem interesu tistih, ki orožje posedujejo.

Tako pri imenu, kot tudi simboliki, se je zavedno poizkušalo oddaljiti od podobnih organizacij "puškarskih združenj" ter "lobijev".

Kot sem zapisal v začetku, gre zgolj za javen prikaz smeri razmišljanja.
Odgovori
#6
Nekaj iz B7
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#7
Ha,ha... pogovor o oslovi senci  Mrgreen 
Še obstoječim društvom (oz. njihovim članom) ne uspe organizirati nekaj v stilu NRA, tule na forumu pa že o imenu in simbolih.
Ja, virtualno in za tastaturo je res vse enostavno  Whistle in Mato je dobro napisal: registrirati na UE in povejte, kje je statut, da se včlanim(o).
Odgovori
#8
Nočem biti skeptičen, ampak tukaj se  pridružujem mnenju JRC-ja. Ideja je sicer teoretično dobra, ampak že po 3 postih govoriti o detajlih, kot je vsebina grba in da se celo na tej točki že razhajamo...otročje. Pa brez zamere.
Odgovori
#9
Kaj pa bi bil cilj/naloga/poslanstvo društva?
Odgovori
#10
Tudi sam se pridružujem mnenju, da je zadeva, tako, kot je sedaj predstavljena na tem forumu, nekoliko nenavadna. Naj pojasnim.
Za to, da neka zadeva zaživi mora biti izpolnjenih kar nekaj elementov, eden izmed njih je tudi poimenovanje in simbolika. Navzlic temu, da gre za sicer pomembna elementa pa jima nikakor ni pripisovati osrednje vloge.

Zadevo sem prvotno objavil zgolj, kot nekaj mimogrede in, ki prikazuje neko smer razmišljanja tudi o teh vprašanjih morebitnega združevanja. Enemu izmed moderatorjev se je očitno zdelo primerno, da se ustvari nova nit, ki jo je naslovil v smislu poziva po združevanju. Čeravno sam tako idejo podpiram, pa, kot sem zapisal že v začetku, bi se pod takim naslovom morala nahajati izhodišča take povezave, ali celo statut, ne pa forma, kot je objava o imenu in emblemu.

P.S.
Cilji povezave?
Dokaj preprosto. Organizirano in sistematično zavzemanje za to, da ima orožje v družbenem okolju ustrezno podobo ter, da se zakonodaja oblikuje na primeren način (zajeti tako širše družbeni interesi, kot tudi interesi posestnikov vseh sfer).
Odgovori
#11
(22-04-2016, 09:30)Barbapapa Napisal: ... ampak že po 3 postih govoriti o detajlih, kot je vsebina grba in da se celo na tej točki že razhajamo...otročje. Pa brez zamere.

prednost interneta. razpravljaš o nepomembnih a zanimivih zadevah ko daš možgane na pašo, namesto pa bereš 24ur...
Odgovori
#12
A še bolj na široko se ne da? Dokaj preprosto. Organizirano in sistematično zavzemanje za to, da ima orožje v družbenem okolju ustrezno podobo ter, da se zakonodaja oblikuje na primeren način (zajeti tako širše družbeni interesi, kot tudi interesi posestnikov vseh sfer). Edini pravi cilj je lahko samo vpis pravice do orožja v ustavo RS.
Odgovori
#13
Gospodje in gospe,
V vseh sportih poznamo zveze, organizacije, klube... Skupni imenovalec je ponavadi ta, da si zveze med sabo nagajajo oziroma tekmujejo kdo ima vecji K... Take vrticke imamo v moto spotru pa vidimo kje je, kolikor nekaj malega spremljam tv vidim, da se zgodba ponavlja v kosarki... Podpiram idejo o taki organizaciji, AMPAK zakaj bo tukaj drugace in bo delovalo v dobrobit VSEH strelcev. V to me morate pa se prepricati predno dam svoj Eur.
Odgovori
#14
(22-04-2016, 09:35)matejo Napisal: Kaj pa bi bil cilj/naloga/poslanstvo društva?

Društvo - politična stranka - parlament - večina in na koncu škarje in platno v naših rokah, niti ni tako zelo utopično, če bi vsi držali besedo....
Odgovori
#15
(21-04-2016, 20:09)topostrelec Napisal: Ideja o združenju mi je všeč, ampak v emblemu pa ne bi imel mečev, ampak raje nekaj, kar bolj spominja na strelno orožje. Magari mušketo ali top.

Recimo orožje iz kategorije B7 Clap
Odgovori
#16
Najbolj prepoznaven je še vedno AK, čeprav sem bolj pristaš orožja svobodnega sveta - FAL, morebiti na ščitu z malteškim križem?
Aha, pa dušilc naj bo gor namalan - zavarovanje zdravja krščanskega bojevnika na prvem mestu.
Odgovori
#17
Podpiram, sedaj pa ...
Preden se boste dogovorili kateri grb je primeren bo šel vlak že mimo nas. Jaz sem za ta prvega. 
Sicer pa, zadeva bo zagotovo šla v napačno smer, če bo to le še en stolček za politiko.
Odgovori
#18
Najprej strategija in cilji fantje.......nato grb in debata ali bo AK, meč ali grablje

Zadeva se odvija tako, kot bi avtomobilski inženirji najprej izbirali barvo avtomobila, šele tako bi se posvetili tehniki in obliki
Odgovori
#19
Sem za združenje, kar se pa AK tiče, ga imam pa raje v omari, kot pa na grbu. Če sem malo žleht Mrgreen
Odgovori
#20
Ne rabi se grb, rabi se overjen statut (ce si sposobim Matota).
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)