Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolver za precizno
#61
Še 1x sem pregledal slikce - "Potrebo" po bruniranju kaže le ploščica, ki se jo odvije...Vsak pošten puškar ti lahko to lepotno napako odpravi proti plačilu ene pijače, če že nočeš, da bi naredil gratis. Revolver je letnik 1966 ( glej slikce ).
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#62
(28-07-2019, 01:29)Slycer Napisal: Za vpis in nabavno sem čez uc rekel 40 ampak bo nekaj čez 50.

Strošek bruniranje me zanima predvsem iz firbca, na natančnost itak nima vpliva. Sploh nisem kaj prida strelec ker nimam časa za trening. Vseeno pa sem dovolj picajzlast da če se nekaj da urediti poskusim urediti.
Brez zamere,pa ti res rabiš revolver za precizno,če nimaš časa trenirat,kaj šele potemtakem da bi hodil na tekme?!Da nisi eden od mnogih športnih strelcev ki imajo orožje za drugim kazati.
Lp.
Odgovori
#63
Človek vpraša nekaj enostavih vprašanj, pa dobi prepričevaja o tem kaj je prav in kaj dobro, celo osebnostni profili se najdejo.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#64
Pa naj ga ima za drugim kazat, kaj te briga? Mu ga boš ti kupil?
Odgovori
#65
Saj ni hudega, me ne gane kaj preveč. Hvala vsem za odgovore, sem dobil kar sem rabil.
Odgovori
#66
(28-07-2019, 07:40)357 Napisal: Še 1x sem pregledal slikce - "Potrebo" po bruniranju kaže le ploščica, ki se jo odvije...Vsak pošten puškar ti lahko to lepotno napako odpravi proti plačilu ene pijače, če že nočeš, da bi naredil gratis. Revolver je letnik 1966 ( glej slikce ).

Kako ves po slikicah da je ‘66?
Odgovori
#67
Po žigu.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#68
Glede na Standard Catalog of Smith & Wesson:
...
1965 K605878-K658986
1966 K658987-K715996
...
Odgovori
#69
(30-04-2016, 19:53)Kristian Napisal: Vsekakor 38spec in 6 colska cev.
SW 14 se nekako na prvo žogo zdi value-for-money. Če ga dobiš za do 300€, računaj še papirje in poštnino pa si dodal ene 150€. Moral mu boš porihtat proženje, narediti nove merke in seveda zamenjati ročaj ker je tisti kavbojski bolj za hec, ne pa za precizno streljanje. Če je malo bolj zjahan, (kot je bil npr. moj, pa se to ni videlo na slikah) dodaj še bruniranje. Za vse skupaj sva na ceno revolverja s papirji in poštnino lihkar dodala še švoh 300€.  Evo, ravnokar si postal ponosni lastnik obnovljenega SW14-x s katerim greš na tekmo. Tam pa vidiš kaj imajo drugi in te začne matrat, joj zakaj pa imam jaz tak Grunfov revolver, če imajo pa drugi take lepe ZKR-je in Manurhine.

Potem seveda začneš iskati nekaj v tej smeri, najdeš enega od omenjenih in ga seveda kupiš. Stane te okoli 1.500€, zraven pa še minus papirji in razlika v ceni za SW ker ga seveda ne boš prodal za 300+150+300 =cca 750 € ampak boš zanj dobil kvečjemu tam 500€. Lihkar te je ornk revolver koštal 200+€ več kot bi te sicer...

Moj nasvet... buy once, cry once. Če boš tekmoval, že v začetku kupi res kvaliteten kos, ki ti ga bo veselje vzeti v roke. Ti kosi ne izgubljajo cene, zato glej nanj kot na investicijo, pa boš imel vrhunski kos pa še izgovor, zakaj je to bolje kupiti od ostalih.
Da nisi vrhunski strelec, ne sme biti izgovor, da ne kupiš vrhunskega kosa. Tudi z Manurhinom ali ZKR se da enako slabo ustreliti kot s Smith&Wesson-om :)

Berem berem berem pa še kr oklevam. Gledam cene za MR73 in uf. Nikakor ne morem dati 2.9k pri nas. Kje se gleda za kakšnega cenejšega? eGun nima nič v 38spec. Pa še 357 je 2.3k.

So šle cene toliko gor da ni več realno pričakovati da najdem kaj za cca 1500? Ali moram samo več iskati in čakati? Več k 2 jurja res ne morm dat za nekaj kar bi samo priložnostno uporabljal.
Odgovori
#70
Buy once, cry once
Odgovori
#71
[Image: crying-wiping-tears-with-money.gif]

Ampak resno, se lahko še kje najde mr73 v 38 za manj kot 2 jurja? Sam tolk da vidim kolk keša je treba nabrati...
Odgovori
#72
(18-09-2021, 22:56)Xiphoid Napisal: [Image: crying-wiping-tears-with-money.gif]

Ampak resno, se lahko še kje najde mr73 v 38 za manj kot 2 jurja? Sam tolk da vidim kolk keša je treba nabrati...

Ma kupi si ZKR -pa imaš mir .
Imam vse kar potrebujem.
Odgovori
#73
Ko sem ga jaz "kupoval" 2 leti nazaj - sicer v 357 mag, se je kaksen nasel v tujini, vendar cena ni bila par 100€ kot je bila kao par let nazaj in se ne ves, ali dobis kaksnega rabljenega policijskega, ali ne. Pri 38 spec verjetno to ne bi smela biti tezava.
Frankonia Francija jih je imela relativno bolj ugodno kot pri nas predragi Proarmis (cca 500e razlike). Vendar noben od "distributerjev od Frankonie ni uspel zadeve "uvoziti".
Denar sem imel na kupcku, vendar ga res nisem hotel preplacati pri Proarmisu - za popust pa seveds niso hoteli slisat.
Na koncu sem za pol cene kupil novega 686-TC. Za moje potrebe cisto super. Masivna zadeva, baje tudi natancen. Je pa res, da se vedno obcasno pomislim da Manurhina...
Odgovori
#74
Klinc, očitno bo ostal na wishlisti ker je predrag. Pomoje da bom kar GP100 vzel in ga malo predelal. Še vedno verjetno dobrega jurja ceneje kot Manuhrin.
Odgovori
#75
Buđet varijanta je kaksen Alfa Pro ali pa star S&W 14.


Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Odgovori
#76
Gledal 14ke dolg časa po egun ampak sej si sam rekel da nakonc lahko dobiš nek zjahan kos ki ga nazaj sestavljaš.
Odgovori
#77
Glej, imam občutek, da si kolektor. Za takšne je samo ena rešitev-po obilici mencanja si kupijo sanjski kos, kar bi v tvojem primeru po moje pomenilo Manurhin MR 38 ali dolgi Korth v 38 SPL.
Če citiram Kristija: kupi in joči enkrat.
In dodal bi še en kos za poznavalce-Coltov Officers Model Match enakem kalibru. Tole je tekmovalni bratranec "kačjih" Coltov in ima dober pedigre, morda pa ni tako estetsko vsestranski, podobno kot ZKR 551.
Odgovori
#78
"Da je kvaliteten" in "zanimajo me znamke kot je taurus in alfa proj" ne gre prevec dobro v isti stavek. Taurus in alfa proj bosta po nekaj sto konkretnih .38 +P in.357 ze vsa razskatlana, medtem ko bojo smith, ruger in colt sele dobro zadihali. In to govorim iz lastnih izkusenj.
Zdaj odvisno ali rabis za tekmovanje ali pa za enostavno rekreativno streljanje. V prvem primeru rabis .38 smitha, v slednjem pa tudi vecji kalibri pridejo v postev. Pred kratkim sem imel cast treljat z rugerjem SR v .480 in pa z raging bullom v .454 in nisem mogel verjet kako natancne so lahko te velikokalibrske mrcine. Na 25m sem imel boljse zadetke kot iz smitha 686. Teza naredi svoje in "popapca" odsun.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)