Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peskanje
#1
Pozdravljeni

V kolikor kdo potrebuje peskanje orožja ali kake druge opreme naj se mi javi. Doma imam peskalno komoro velikosti cca 120x90x90 cm.
Sem iz okolice Ljubljane. Kontakt 041/634-630 ali ZS.

Lep pozdrav
Odgovori
#2
Uporabljaš steklene perle?
In koliko mikronske?
Odgovori
#3
Tudi mene bi zanimalo peskanje, če daš več podatkov. O mediju in lokaciji, kje to je.
Odgovori
#4
Živijo

Ker komore nimam prav dolgo, sem probal peskati z garnet peskom zelo fine granulacije (točno kakšna granulacija je ne vem ker sem pesek dobil skupaj s komoro). Tudi prijateljevo povsem zanemarjeno puško sem speskal, opral z vročo vodo, osušil, očistil z jekleno krpo, obdelal s tekočino za "letečo rjo" (se uporablja za čiščenje avtov), jo ponovno opral z vročo vodo, jo razmastil ter premazal s Fluna keramičnim premazom. Izgled je vsaj zame zelo dober, saj se je naredila nekakšna patina. Kar se tiče medijev za peskanje bom kmalu imel tudi perle, le iskati jih moram na Bizeljsko. To bo spotoma ko obiščem svoje sorodstvo.
Moja lokacija je blizu Vodic (AC Lj - Kr).
Kar se tiče medijev peskanja pa ni problema. Menjava medija je enostavna, le imeti ga moraš. Po tem kar sem prebral se za tako komoro kot jo imam jaz uporablja garnet pesek, steklene ali plastične perle ali pa jeklene kroglice ampak te puščajo odtise na kovini.

lp Matic
Odgovori
#5
Perle prodaja tudi Blasttechnik na Otočcu. Lokacija Vodice je zame odlična, ker sem iz okolice. :)
Kakšen je ta Fluna premaz? Kakšno patino povzroči in koliko je to zaščiteno proti rji?
Odgovori
#6
Fluna Tec je nekaj kar je trenutno moderno, priporoča ga tudi Anschutz; keramika zmleta v nano delce (ranga 70nm) in pomešana v koloidno raztopino. Razmaščeno orožje pošpricaš s tem smrkljem, obrišeš, počakaš da se posuši (vsaj par ur ) in sestaviš.
Zadeva se mi zdi dobra, kar se tiče mazanja, saj kos dobi tak svilnat lesk, lepo laufa in je suh in precej boljk spolzek na otip. Za taktikul puško je fajn, ker zaklep res lepo laufa, se pa nanj ne prijemlje pesek.
Enako dobro mi dela tudi na Shadowki za IPSC, ker je ne pucam dokler res ni treba (je pa res da letos tudi ne streljam ampak to je že druga zgodba).

Za zaščito pred rjo... verjeno dela, ampak sam precej bolj verjamem Eezox-u kot pa vsem ostalim žavbam skupaj.
Odgovori
#7
Fluna gun coating je keramični premaz, ki je ko se posuši suh in se ne prijema na prste, čeprav je na pogled malo "moker" kot da bi bil namazan z oljem. Skratka je zelo tanek nanos keramične zaščite. Patina pa ni posledica Fluna premaza temveč obdelave z sredstvom za odstranjevanje leteče rje.
Odgovori
#8
No, ko prinesem kaj v peskanje mi boš pokazal. :)
Odgovori
#9
Približno takole izgleda "patina"........tole je nov projekt za nekoga ki se še odloča ali bo dal brunirat ali pa mu bo ljubši malo starejši videz.

V resnici izgleda mnogo bolje kot na sliki....tudi barva ni povsem enaka....treba je videt v resnici.


Priponke Male slike
   
Odgovori
#10
Odlično Matic, tudi jaz rabim pesek majstra.... Koliko pa računaš po kosu za peskanje? Recimo zaklep in frame za pištolo...
Odgovori
#11
Kaj pa vem, če bi ti to speskal ko peskam še kaj drugega je to narejeno hitro...če pa moram samo zato pripraviti komoro pa potrebujem pol ure za vse skupaj...nekje 10€....
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)