Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sestava slovenske vojske
#21
Mogoče je treba malo bolj kritično vleči vzporednice z vojsko izpred 150 let, ko je bil uradni jezik na tem ozemlju še Nemščina. Od takrat se je politično in kulturno kar nekaj stvari spremenilo. Tudi delež BDP-ja je samo ena metrika, ki je pomembna za vojsko. Sestava in razporeditev je pa druga. Če imaš Tentagon za Bežigradom, ki pocuza 95% denarja za zablenderane mercedeze, ostalo dobi pa pešadija, ja lubaduša, pol je čist vseeno kolk damo za vojsko. Tud če 0. Al pa vse.
Odgovori
#22
(11-05-2016, 15:18)romunov Napisal: Mogoče je treba malo bolj kritično vleči vzporednice z vojsko izpred 150 let, ko je bil uradni jezik na tem ozemlju še Nemščina. Od takrat se je politično in kulturno kar nekaj stvari spremenilo. Tudi delež BDP-ja je samo ena metrika, ki je pomembna za vojsko. Sestava in razporeditev je pa druga. Če imaš Tentagon za Bežigradom, ki pocuza 95% denarja za zablenderane mercedeze, ostalo dobi pa pešadija, ja lubaduša, pol je čist vseeno kolk damo za vojsko. Tud če 0. Al pa vse.

Tvoj odgovor potrjuje moje misli, kakšno je psihološko stanje prebivalstva. Dobro vemo, da je zavedno in ne zavedeno prebivalstvo najboljša obramba. In drugič: presneto je važno, koliko cvenka bomo dali za obrambo.  

PS: Pahor je bil njega dni premier in bil plačan, da ureja take stvari. Zdaj pa je kot predsednik in vrhovni poveljnik "zaskrbljen".  Doh

http://www.portalplus.si/1503/ivan-cankar/
Odgovori
#23
jah, na referendumu ste/so se odločili za NATO, kar pomeni toliko in toliko %% bdp za vojsko. zdaj pa jamr da ni, pa je brezveze, pa bomo jutri, kaj tega treba... in to ne jamrajo politiki, pač pa navadna raja.
Odgovori
#24
(11-05-2016, 14:50)Emilijan Napisal: Dejmo že enkrat reči "bubu bob".

Od osamosvojitve dalje, en del politike, vztrajno, leta in leta sesuva slovensko vojsko.  In nato po desetletjih predstavniki te politike kažejo s prstom in se zgražajo - kao, poglejte kakšno vojsko imamo. V YU smo namenjali za vojsko cca 6% BDP pa je bilo "ah in oh", zdaj pa še 1 % ne, pa je že to "halo". Tej politiki gre že iz Cankarjevih časov v nos vse kar je slovensko. Kaj šele "slovenska vojska"...

Če hočer reču 'bubu bob' bodi pošten in boš ugotovil, da tudi desna elita ne ve kaj bi z državo, kaj šele vojsko. Deklarativno imajo sicer polna usta vojske a so bili desni ministri ravno take cvetke kot levi. In bistveno bolj so naklonjeni pošiljanju vojske v neke konflikte in konce sveta, v katerih nič nismo izgubili, kar spet odnese zelo veliko sredstev.

V tej oddaji je Petrič, upokojen kontraadmiral, zelo jasno povedal neprijetno resnico politiki, tako DZ, kot Vladi in ministrici:
http://4d.rtvslo.si/arhiv/tarca/174403780

Je pa bolno gledati in poslušati takšne reči. Celo ob 50% zmanjšanju proračuna se iz vojske odliva denar, da je kar veselo. Kako je šele moralo biti, ko je bil proračun težek čez 500 mio. € in ne cca. 250 mio. €, kot je danes. Človek porabi več kot leto in pol ter doseže napredek le s prijavami na različne kontrolne inštitucije znotraj in zunaj MO RS, da bi na koncu le dokazal, da lahko sami, z izločitvijo posrednikov, prihranijo več kot 100k€ na leto (to je sicer malo za sistem, ni pa malo denarja). Leto in pol argumentiranega dokazovanja in upiranja hierarhije nečemu, kar je v interesu države in davkoplačevalcev. Obramba države je tudi smotrna poraba davkoplačevalskega denarja do zadnjega centa.

Glede porabe streliva...pripadniki SV, ki delajo v poveljstvih in imajo zadolženo samo osebno oborožitev (pištola), so letno postrelili 13 nabojev (3 poskusni, 10 za oceno, če niso ponavljali). In skoraj vsi so bili odlični strelci. Ker je nekdo ugotovil, da zadeva statistično ne klapa, bodo v tem letu streljanja za vse pripadnike bolj obsežna in predvsem bolj nadzorovana.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#25
(11-05-2016, 16:34)Marks Napisal: jah, na referendumu ste/so se odločili za NATO, kar pomeni toliko in toliko %% bdp za vojsko. zdaj pa jamr da ni, pa je brezveze, pa bomo jutri, kaj tega treba... in to ne jamrajo politiki, pač pa navadna raja.

Nato je zadovoljen z 2% BDP, kar je trikrat manj kot je šlo za JNA, ampak mi damo baje le 0,6%. Ampak če vodijo državo Jugonostalgiki je to to.
Slovenska vojska je nekaj kar morajo uničiti. To je postalo jasno že takrat, ko so za obrambno ministrico izbrali deklarirano "mirovnico".
Odgovori
#26
(11-05-2016, 16:47)fritz Napisal:
(11-05-2016, 14:50)Emilijan Napisal: ...Glede porabe streliva...pripadniki SV, ki delajo v poveljstvih in imajo zadolženo samo osebno oborožitev (pištola), so letno postrelili 13 nabojev (3 poskusni, 10 za oceno, če niso ponavljali). In skoraj vsi so bili odlični strelci. Ker je nekdo ugotovil, da zadeva statistično ne klapa, bodo v tem letu streljanja za vse pripadnike bolj obsežna in predvsem bolj nadzorovana.

Tole zanesljivo ne bo držalo. Je to informacija iz prve roke ali kar takole, od drugod ali od prijateljev?
Odgovori
#27
Kaj če bi naredili akcijo zbiranja streliva za SV. V SLO se letno izdela ( moja ocena) 70 mlo.  kosov streliva ali delov za strelivo. In če smo včasih delali solidarnostne sobote za nerazvite lahko tudi dandanes kakšno usekamo za naše....
Odgovori
#28
(11-05-2016, 21:30)krpan Napisal: Kaj če bi naredili akcijo zbiranja streliva za SV. V SLO se letno izdela ( moja ocena) 70 mlo.  kosov streliva ali delov za strelivo. In če smo včasih delali solidarnostne sobote za nerazvite lahko tudi dandanes kakšno usekamo za naše....

No, zdaj pa še moj prispevek davkoplačevalca...

Moje mnenje je, da je vojski potrebno puške in pištole pobrat in jim dati palice v roke.

Ker strelivo za palice stane 0 evrov.

Ko takole hodim po svetu in se borim za posle od Afrike do severa Evrope, pa kakšna Malezija vmes...

Se ne morem znebiti vtisa (pa ni samo vtis), da je država Slovenija, vojska pa sploh skorumpirana do daske.

Domnevam, da če bi dajali 4% BNP za vojsko, pol bi pa slikarji hodili verjetno z dvema kovčkoma gotovine v rokah, pa prepasani bi bili z žepi polnimi keša.

To se lahko primerja s kakšnim Mozambikom. Da jih ni sram.

Pahor pa je začel svojo 'kampanjo' dejansko - z delom na črno. Ministrica za zdravje je penzionerka, ki tolerira v bistvu strupljenje pacientov, minister za finance pa išče načine, da bi obdavčil če bo treba še kravje prdce na pašniku.

Na bruhanje mi gre in gabi mi se vse to.

Zato za to ne dam svojega denarja. V glavnem delamo posle v tujini in v resnih državah tudi resne davke ni težava plačati.

Dokler ne bodo to skorumpiran  avgijev hlev sčistili - mojega denarja v Slovenijo NE BO.
Odgovori
#29
(11-05-2016, 21:46)bbbbbb2011 Napisal: Se ne morem znebiti vtisa (pa ni samo vtis), da je država Slovenija, vojska pa sploh skorumpirana do daske.

jah, naredili smo si državo po svojih željah. zdaj pa jamramo.

razumi če moreš...
Odgovori
#30
Ne vem od kod vam podatki a kolega iz enote PEST mi je predlani povedal, da postrelijo okrog 150/ na leto mogoče je pretiraval ampak mislim da mi ni lagal.
Eden iz 10 mot. bataljona je rekel, da vojska nima prav niti za malice več, seveda je to bilo pretiravanje ampak hotel je opisati grozno stanje v SV.
Sicer pa zaradi sistema v katerem smo je čedalje manj denarja tudi za vojsko kajti živimo na kredite in nato ekspedicije (ali lizanje ameriške riti) ogromno stanejo ter razne zahteve za Motoriziran bataljon (patrie) ampak ja sej vemo mantro ... komunisti so krivi ;)
Odgovori
#31
No saj da ne bi mislil ,da je v bogati Nemčiji kaj bolje .

Iz Nato orožnih vaj so spokal po parih dneh ker je zmanjkalo denarja.!!!


Citat:Schrotthaufen Bundeswehr -  grob prevod - gmajna starega železa nemške vojske

Krumme Gewehre, löcherige Helikopter, fehlende Ersatzteile: Aufs Konto deutscher Rüstungspolitik gehen einige Fehlschläge


[Image: 140929_hwt_infografik-waffen-bundeswehr-...bereit.jpg]

Boxer - od 180 jih je 110 voznih drugim manjkajo rezervni deli ,od teh voznih jih je 70 uporabnih za usposablanjein noben za boj.

Fregatte F 125 - že med gradnjo se je 'obrabila protipožarna zaščita strukture?
178.000 krepel  ki ne ustrezajo zahtevam natančnostiKo so šmuglal orožje v irak so se jih transportna letal 3 pokvarila tako da je trajal letalski prevoz kak teden , enako je na vladnih obiskih ,vsake toliko se podaljšajo da se v vmesnem času malce z silvertajpom polima letalo.

''Flieger mit Waffen für Irak steckt in Leipzig fest''

''Peschmerga müssen wartenFlugzeug kaputt - Waffenlieferung verschoben''

''Sechs Waffenausbilder der Bundeswehr, die eigentlich in die Kurdengebiete im Nordirak fliegen sollten. Sie sitzen aufgrund einer Transall-Panne seit Tagen im bulgarischen Burgas fest''

  • Nur acht von 109 "Eurofighter"-Kampfjets sind voll einsatzbereit.Von den 67 CH-53-Transporthubschraubern, die unter anderem in Afghanistan im Einsatz sind, können derzeit nur sieben abheben.Auch bei den Hubschraubern vom Typ NH90 gibt es Ausfälle: Gerade einmal fünf von 33 sollen einsatzbereit sein.Von 56 Transall-Transportflugzeugen des Typs C-160, die derzeit unter anderem Hilfsgüter in den Nordirak bringen, sind lediglich 21 voll flugtüchtig.
''Ob Schiffe, Panzer, Hubschrauber, Flugzeuge oder Raketenabwehr: Bei fast allen Waffensystemen ist nur die Hälfte des Buchbestands für Einsätze oder Übungen verfügbar, bei manchen gar nur ein Drittel. Der Rest ist in Reparatur, wartet auf Instandsetzung oder dient als Ersatzteillager.''

V mehaniziranih enotah ki tvorijo enote z hitro posredovanje NATA naprimer Panzergrenadierbataillon 371 , 100% obrožitve z Boxe ,manjka 41% P8 pištol ,31% MG3 mitraljezov ,več kot 3/4 naprav z nočno opazovanje etc.

"Germany's army used broomsticks instead of guns during NATO exercise."
[Image: SoldatHolzgewehr1.png]

[Image: 0HTACn9.jpg]


V Evropi je samo ena res bojno sposobna vojska , tista z rdečo zvezdo. Ostalo ni niti senca tistega iz leta 1991
Odgovori
#32
(11-05-2016, 23:47)mr.T Napisal: No saj da ne bi mislil ,da je v bogati Nemčiji kaj bolje .

Iz Nato orožnih vaj so spokal po parih dneh ker je zmanjkalo denarja.!!! 

Mister T, brez zamere, blage veze nimaš, kaj se dogaja.

Nemci *nočejo*:

a) dajat gnar za NATO in podpirat Amerikance, ki se ravsajo tam, kjer njim paše
b) njihov plan (B) so juroforces:

http://www.express.co.uk/news/uk/666777/...referendum

Merklica ma že šampanjec na ladnem. Ker če 23. junija Angleži spokajo iz EU, Nemci bodo rajali do jutra in čagali, da se bo do Ljubljane slišalo.

Če Angleži spokajo, potem dnarja za NATO Nemci dali več ne bodo. Mogoče za palice, ker je strelivo poceni.

Pol pa da ti vidiš. Euroforces, ki bodo red delale po Evropi. Angležem pa gre para nad ušesa. Ker med juroforces in in Waffen SS ni bogzna razlike. Mogoče ta drugi so imeli kakšno lobanjo več.

Če Angleži spokajo, bo Nemčija v nulo dala za mašinengevere, pa transportna letala, pa vse kar manjka. V nulo.

Sam ne vem, kako bo Slovenija....
Odgovori
#33
(11-05-2016, 20:47)M67 Napisal:
(11-05-2016, 16:47)fritz Napisal:
(11-05-2016, 14:50)Emilijan Napisal: ...Glede porabe streliva...pripadniki SV, ki delajo v poveljstvih in imajo zadolženo samo osebno oborožitev (pištola), so letno postrelili 13 nabojev (3 poskusni, 10 za oceno, če niso ponavljali). In skoraj vsi so bili odlični strelci. Ker je nekdo ugotovil, da zadeva statistično ne klapa, bodo v tem letu streljanja za vse pripadnike bolj obsežna in predvsem bolj nadzorovana.

Tole zanesljivo ne bo držalo. Je to informacija iz prve roke ali kar takole, od drugod ali od prijateljev?

Iz prve roke, za letalstvo. Tisti, ki so že prej hodili hodili na Mlake, streljati zaporedne številke 3 in navzgor, so postrelili nekaj deset nabojev več a še vedno daleč od tega, kar porabi rekreativni strelec in popolnoma neprimerljivo s porabo športnega strelca. Nisi napisal, kaj naj ne bi držalo (majhna poraba ali več streljanja v tem letu).

Vojska je toliko korumpirana kot državni aparat katerega del je. Kolikor se spomnim, smo po neki mednarodni raziskavi na prvem mestu po korupciji :)

Največ se lahko krade pri velikih projektih, kjer je veliko denarja in v letalstvu, kjer je vse zelo drago. Zato ni čudno, da pri Nemcih najbolj trpi letalstvo, četudi varčujejo vsepovsod.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#34
(12-05-2016, 00:04)bbbbbb2011 Napisal:
(11-05-2016, 23:47)mr.T Napisal: No saj da ne bi mislil ,da je v bogati Nemčiji kaj bolje .

Iz Nato orožnih vaj so spokal po parih dneh ker je zmanjkalo denarja.!!! 

Mister T, brez zamere, blage veze nimaš, kaj se dogaja.

Nemci *nočejo*:

a) dajat gnar za NATO in podpirat Amerikance, ki se ravsajo tam, kjer njim paše
b) njihov plan (B) so juroforces:

http://www.express.co.uk/news/uk/666777/...referendum
Plani gor plani dol a to je račun brez krčmarja , Bundeswehr razpada po šivih že nekaj let

 Nemška vojska je neoperativna. Kakor koli obračaš nima za doner kebab, nima kadra, nima delov, nima denarja ,slabo logistiko ,politične nakupe nazadostno razvitih 'ojro' sistemov. ,2010 so kot varčevalni ukrep nehali kupovati rezervne dele od takrat se jih kanibalizira iz noperativnih vozil letal plovil. WTF bananstan.

Kup opreme je prastare kup nove robe pa nedodelane.


NH-90 napol razviti motorji, napake software
Tiger problemi z vzdrževanjem , manjkajoča oprema za nočno vizijo (tale tiger bodo tudi Avstralci upokojili ker je bojda nočna mora za vzdrževat.)
Eurofighter napol opremljeni lovci samo ,da je 'ojro kvota izpolnejna',manjkajoči deli katapult sedežev
A400  problemi z motorji in dobavami
Boxer izpolnjevanje kvote  neopremljeni tranporterji brez oborožitve , rezervnih delov, navodil za uporabo
MURKS rakete ne zadanejo tarč napaka v software
list goes on...............
Citat:Es ist schon seltsam, mit welchen einfachen Antworten Verteidigungsministerin Ursula von der Leyen die schwierigen Fragen zu beantworten versucht, mit denen sich die Bundeswehr im Besonderen und die Verteidigungspolitik im Allgemeinen seit langem beschäftigt. Zusätzlich 130 Milliarden Euro sollen in den kommenden 15 Jahren die schlimmsten Mängel bei der deutschen Armee beheben. Warum nicht deutlich mehr?

Potrebuje faking 130+ extra miljard Eur in 15 let da se odpravi najhujše pomankljivosti .By the way so šli nemci nalce računat koliko jih bodo ti begunci koštal 400miljard Eur v najslabšem scenariju(neuspešna integracija) , 150(napol integracija) po optimističnem. tako se lahko vojska do nadaljnega obriše pod nosom za teh 130 miljard extra budgeta.

http://www.welt.de/wirtschaft/article132...fehlt.html

http://www.stern.de/politik/deutschland/...56308.html

http://www.fr-online.de/leitartikel/bund...27518.html

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2...n-projekte
Odgovori
#35
(11-05-2016, 22:03)Marks Napisal:
(11-05-2016, 21:46)bbbbbb2011 Napisal: Se ne morem znebiti vtisa (pa ni samo vtis), da je država Slovenija, vojska pa sploh skorumpirana do daske.

jah, naredili smo si državo po svojih željah. zdaj pa jamramo.

razumi če moreš...

Ta avgijev hlev ni po mojih željah. Naj ga ščistijo, kot se šika.
Odgovori
#36
Citat:Naj ga ščistijo, kot se šika.

Uni drugi in tretji a ne, tko kot zakonodajo okoli strelišč in še kaj.

Naša država je kot drek vsem smrdi a nben si noče umazat rok z odstranjevanjem smrdarije...
Odgovori
#37
(12-05-2016, 20:44)Mato Napisal:
Citat:Naj ga ščistijo, kot se šika.

Uni drugi in tretji a ne, tko kot zakonodajo okoli strelišč in še kaj.

Naša država je kot drek vsem smrdi a nben si noče umazat rok z odstranjevanjem smrdarije...

Veš kako je... To sem se že naučil relativno zgodaj.

Podobno kot je posel, sploh inženirski, kar komplicirana znanost, pa truditi se je treba.

Tudi politika je znanost, jaz tega ne podcenjujem.

To se vidi v tujini, kjer imajo stranke podmladek, think-tanke in vse živo.

Podobno kot sem za policaje rekel, da si bodo ceh morali sami sčistiti (jaz jim ne nameravam asistirati - ni to moja dolžnost, niti me za to ne plačajo). Tako tudi pač za vodenje države naj se potrudijo.

Jaz pa se bom ukvarjal s tem, kar najbolje znam. S tem največ zaslužim in z 20+ let delovne dobe poznam vse trike. Niti pod razno se ne bom spuščal v politiko. Niti se ne silim za direktorovanje kvazi državnih firm.

Tako da... Naj ščistijo to, če hočejo da pridejo dobre firme v Slovenijo.
Odgovori
#38
(12-05-2016, 21:26)bbbbbb2011 Napisal: Tako da... Naj ščistijo to, če hočejo da pridejo dobre firme v Slovenijo.

kdo, zakaj, in za koga, so glavna uprašanja (in vedno brez odgovora)...
Odgovori
#39
Peticija Mladine "Ukinimo vojsko"  z nekaj podpisniki spodaj.

http://www.mladina.si/49542/peticija-ukinimo-vojsko/
Odgovori
#40
Vojska takšna kot je res boljše da se ukine... pod peticijo tudi piše da je potrebno vojsko temeljito preoblikovati... se zopet strinjam...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)