Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sestava slovenske vojske
#41
Ne vem, ce bi se smejal ali jokaj.

Jan Cvitkovič
Dr. Zdenka Čebašek Travnik
Dr. Andrej Fištravec
Jurij Gustinčič
Matjaž Hanžek
Dr. Spomenka Hribar
Jadranka Juras
Dr. Bogomir Kovač
Jani Kovačič
Dr. Lev Kreft
Feri Lainšček
Tanja Lesničar - Pučko
Janko Lorenci
Dr. Jože Mencinger
Dr. Vlado Miheljak
Maja Novak
Tone Pavček
Dr. Dušan Plut
Zoran Predin
Dr. Božo Repe
Polona Vetrih
Dr. Jože Vogrinc
Goran Vojnović
Dr. Vesna Vuk Godina
Odgovori
#42
Ja lahko zdej jamrat ukinimo vojsko. Če bi imeli ti gnoji zionistični jajca leta 1938 Adiju in Heinrichu predlagat, da ukineta Wehrmacht in Waffen SS, evo to.
Odgovori
#43
Citat:Slovenija mora izpeljati korenite razvojne spremembe, če želi postati dežela blaginje.
...
Jadranka Juras
...
Odgovori
#44
Iz Mladininega članka. Poglejte to neverjetno inteligentno razmišljanje levičarskih FDV kadrov:

Razmišljanje temelji na mnenju, da ima Slovenija izjemen geostrateški položaj in varnostno ni ogrožena.

Ukinit vojsko, Evropo nafilat z muslimani, otroke pedrom v posvojitev... Človek je res lahko ponosen na to, da je levičar.
Odgovori
#45
Tale peticija za moje pojme nima ne repa ne glave. Najprej modrujejo "Izstop iz Nata kljub temu ni izključen." in predlagajo "večino vojaške opreme bi prodali, razmišljati pa bi kazalo tudi o smiselnosti članstva Slovenije v Natu" nato pa se jim zapiše "A ker je Slovenija danes dejavna članica mednarodne skupnosti, tudi vojaške zveze, takšne vojske in vojaškega aparata ne potrebuje več". Torej smo v Natu in zato po njihovo takšne vojske ne potrebujemo več. OK, jo razpustimo in eventuelno izstopimo iz Nata in razpustimo še zadnjih 500 nekdanjih vojakov, izurjenih za mirovne misije in ... in smo goli in bosi. Mindfuck.
Oh, ne. Sedaj za nas ob kakršnikoli zunanji nevarnosti skrbi "splošni ljudski odpor", ki je še včeraj izkušnje nabiral za trakom v tovarni in s prelaganjem dokumentov v pisarnah. Splošni ljudski odpor pa v vojaških veščinah trenirajo gardisti iz civilne zaščite (ne pozabimo, tisti ki so "usposobljeni za posredovanje pri naravnih nesrečah") in Policija. Verjetno nekje v Kočevskem Rogu, kjer droni ne letijo in IR kamere ne sežejo /sarc off

V času, ko se varnostne razmere takorekoč iz dneva v dan zaostrujejo je treba take ideje raztrgati v celoti in brez kompromisov.
Vojski in Policiji pa nameniti več denarja, več kvalitetnega kadra, več usposabljanj, več sredstev, ...
Poenostaviti zbirokratizirane postopke in zahtevati več transparentnosti - da se porabljen denar ne oprime posrednikov in koruptivnih kadrov.(13-05-2016, 10:37)dani_79 Napisal: Vojska takšna kot je res boljše da se ukine... pod peticijo tudi piše da je potrebno vojsko temeljito preoblikovati... se zopet strinjam...

Morda v razmislek pred podpisom peticije: V peticiji je (v večini) mišljeno preoblikovanje v sestavo novega socialnega sistema in civilno zaščito. De fakto vojske za obrambo države ni več. In ko je enkrat ni, jo je zelo težko ustanoviti oz. prepričati državljane da jo potrebujemo. Si kar predstavljam argumente mirovnikov v tem primeru.
Odgovori
#46
Ste pogledali datum?
Odgovori
#47
Whistle  
A res nisi mogel 5 minut prej opozoriti?  :)
Odgovori
#48
Slovenija lahko v popolni mobilizaciji mobilizira okrog pol milijona ljudi!
Odgovori
#49
Ah, daj kvasit neumnosti. Kakšnega pol milijona, cela dva milijona lahko mobilizira! Oborožene bomo pa šteli na prste, sploh potem, ko bo tisti belgijski škart FN 2000 po parih strelih razpadel. 1.999.990 tistih, ki jih boš mobiliziral bo pa lupilo krompir., se zadevalo, pisalo peticije za ukinitev vojske...
Odgovori
#50
(13-05-2016, 13:35)Desc Napisal: Ste pogledali datum?

Ja, ravno datum:  mislim, da se jih je poleg naštetih proti naši vojski, v tem času še nekaj izleglo. 

"Pa to še ni vse": zaskrbljuje dejstvo, da ti podpisniki zasedajo v državi tudi visoke položaje.
Odgovori
#51
ma ja... glede na tak mačehovski odnost do vojske in policije je mogoče res bolje da jih razpustimo. Govoriti da nimamo vojakov , po drugi strani pa pričakovati da bo motiviran delal za 670€/mesec je pa tudi bosa. Še posebe ko tak pride na banko da bi kupil stanovanje, pa ga sprašujejo če je kej bolan da take neverjetne seka...

Api jih imamo, profesionalce, primerno plačane in izurjene ali pa rečemo ne, pa jih razpustimo da se reveži ne matrajo.
Odgovori
#52
V primeru sranja bomo mobilizirani vsi, za hitra posredovanja pa jih ne potrebujemo par tisoč... ne vem v čem je štos sedanje ureditve... ko treba jih je tak pol na bolniški...
Odgovori
#53
Mogoče bi bilo najbolše, da bi se ponovno uvedlo, obvezno služenje vojaškega roka.
Odgovori
#54
Ufffff, šimek, pazi kaj pišeš, ker te bo naša transkvazimetroseksualna mladina ob podobnih idejah prijavila vsaj na 7 inštanc od Ljubljane do Štrasbura, ker hočeš vzet vse pravice, posegaš v njihovo zasebnost, da ne omenjamo da se ob teh nestrpnih izjavah počutijo prizadete in užaljene ter potrebujejo nekaj seans pri psihiatru da sprocesirajo lastn drek v čokolešnik. Nas je pri 17h zanimal SWAT, zdaj jih zanima SWAG.*
Sej vem da so najbrž v stari jugi gledali dolgolase omladince na isti način, ampak mislim da v takem dreku še nismo bli. 

Pri nas imamo fante k so bli v vojski in fante ki niso bili. Ko se jim pove kaj je za narest eni delajo, drugi gledajo kako bi se lotili in naštevajo kaj vse jih ovira pri tem da bi stvar naredili. Eni iščejo rešitve, drugi probleme. 
Sej ne pravim da je služenje vojaškega roka čudežno zdravilo, ampak sovojake sem že pred skoraj 20 leti moral učiti kaj je to krtača in kaj globin, kako se ga namaže. Ker so starši svoje delo doma opravili za en ku*ac jih je vsaj vojska malo stresla in pripravila na življenje. Škodila ni skoraj nobenmu, koristila pa mnogim.

http://www.memepile.com/pics/7585-o.png*http://www.urbandictionary.com/define.php?term=SWAG
Odgovori
#55
vsekakor bi bilo manj kimajočih papkov,
Odgovori
#56


Odgovori
#57
(13-05-2016, 18:36)Kristian Napisal: ma ja... glede na tak mačehovski odnost do vojske in policije je mogoče res bolje da jih razpustimo. Govoriti da nimamo vojakov , po drugi strani pa pričakovati da bo motiviran delal za 670€/mesec je pa tudi bosa. Še posebe ko tak pride na banko da bi kupil stanovanje, pa ga sprašujejo če je kej bolan da take neverjetne seka...

Api jih imamo, profesionalce, primerno plačane in izurjene ali pa rečemo ne, pa jih razpustimo da se reveži ne matrajo.

Kot sem že enkrat rekel, po moje se denar za vojsko, pa tudi za javna naročila korupcijsko zapravlja.

Vseeno je, koliko BNP se da za to, vedno bodo zadaj strici z globokimi žepi.

Poglej samo javna naročila. Vedno je samo ENA ponudba, pogoji pa taki, da jih izpolnjuje ena firma.

Dokler bo to tako, ne nameravam plačevati omembe vrednih davkov v Sloveniji.

Ker se denar zapravlja.
Odgovori
#58
Odgovori
#59
WMr v polni mobilizaciji to zakonsko pomeni od 16-65 let starosti.
Čuj lupili krompir pa pisali peticije se vidi da ne ves o čem govoriš. A misliš da te bodo v vojni tebe ali kakega liberalnega tree hugerja vprašali če bi sel, reče se mobilizacija ce te pa ni pa dezerterstvo in celo metek v čelo v vojni situaciji.

Če pa se najde kaki pametnjakovič ki ima verske ali politične težave pri opravljanju svojih obveznosti pa vedno lahko kopa rove na prvi liniji, če mu vera ne dovoli nošenja orožja pa čisti minska polja pa bo hitro spremenil nazore.

Razumem o čem govoriš in ti je marsikaj jasno, si buden temu rečemo danes ampak ne boš dobil ljudi na svojo stran, če se sam dodatno deliš na leve in desne, če jih odrivaš stran in sovražiš ker so dovolj naivni in ker so pod močno propagando nasedli sej vema oba dva komu!

Topostrelec spoštujem tvoje nazore ampak ponosen na kaj točno, če lahko definiraš ta ponos?
Odgovori
#60
(13-05-2016, 13:33)misty Napisal: Vojski in Policiji pa nameniti več denarja, več kvalitetnega kadra, več usposabljanj, več sredstev, ...
Poenostaviti zbirokratizirane postopke in zahtevati več transparentnosti - da se porabljen denar ne oprime posrednikov in koruptivnih kadrov.
Tudi v Policiji morajo najprej popokati členke na rokah, ogreti vratne mišice, ter začeti pucati stavbo.
Če ne vedo, katero, naj iščejo napis "POLICIJA", ta bo ta prava.
In potem bodo nehali delati neumnosti, kot je recimo nakup VW Tuaregov po super cenah, lepih stavb, zgrajenih po naročilu, super duper TETER, ki jim vsak mulec prisluškuje in jim je zmanjkalo denarja. In ne bi škodilo, da se v prometu posvetijo osnovni funkciji, to je zagotavljanju varnosti v prometu in ne inkasantstvu.
In čeprav ne zagovarjam ministrov, tudi takih ne, ki špilajo na kitaro, jih naj pustijo pri miru, ker nadlegovanja ni med njihovimi nalogami.
In če smo pri policistih.... Lahko bi uvedli službeno pojočo travico.
Vsak ki je zaposlen na Policiji, ter na MNZ bi moral povedati od kod se vozi na delo, zaradi potnih stroškov, ter potem pihniti v travico, da vidimo, če govori resnico.
Tak da, delo majo tudi oni.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)