Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pištola za precizno 25m
#1
Pozdravljeni forumaši/ce

Kot že v naslovu omenjam mi prosim pomagajte kaj naj vzamem in sicer...buget je max 1000€. Prešlatal sem Pardini GT9, S&W M52-1/2, Tanfoglio match, in CZ sport2. Poiskusil sem CZ in S&W. Po prešlatanih zadevah sem naravnost navdušen nad Pardinijem(geometrija držanja in trigger). Ostale 3 so nekako zelo skupaj. Pištole na platformi 1911 mi nekako ne sedejo za držat ampak za dober denar in lepo grupo sem tudi to pripravljen vzeti.

Prosim s predlogi na plano o teh pištolah ali pa o katereri drugi pištoli.

Kaliber mi ni toliko pomemben.

Hvala in LP
Odgovori
#2
za ta bađet je edino rabljen Sport 2. Če ti sede majhen ročaj in relativno lahka pištola je to to. Best value for money.
Odgovori
#3
Če ti Pardini sede v roko ga kupi ...Je zelo dober kos in večinoma strelcev ga ravno zaradi kota ročaja ne mara..S&W model 52 ne moreš primerjat z CZ Sport II..
Odgovori
#4
ma ja, sam S&W zaradi revolverskega streliva ni dovoljen na ligi Alpe Adria. Če ti to ni pomembno, pa ja, seveda.
Odgovori
#5
(12-05-2016, 21:32)Kristian Napisal: ma ja, sam S&W zaradi revolverskega streliva ni dovoljen na ligi Alpe Adria. Če ti to ni pomembno, pa ja, seveda.

No ne bom spet o tem da si gospodje Mariborski gredo neka pravila da take pištole niso dovoljene..kr neki..
Pač na te lige ne greš..
Vsak ki mu deluje zdrava kmečka pamet ve da je pištola-pištola in revolver-revolver
Odgovori
#6
Sem že poskušal omilit zadevo in so trdi ko skala. Moje vprašanje temu, ki si je izmislil, da železo, ki strelja WC naboje in ima naboj z robom ni pištola. Naj mi pokaže revolver kjer piše na njem, da je narejen za 38 special WC. To sem na pištoli že videl. Ja za koga je zdaj bil narejen ta naboj, če obstajajo pištole, ki ne požirajo nič drugega.
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#7
Bojan,dobro vemo zakaj je do tega prišlo in kako je na stvari...
Kakor hočejo...pač na hodim na njihove tekme..zaradi ljudi ki sprejemajo taka pravila si ne bom kupoval pištole ki bo po godu gospodi.
Zdej smo malo off topic..
Skratka Mkosir,čimveč jih prešlataj in streljaj z njimi pa se boš lažje odločil..
Odgovori
#8
Po tej logiki so vsa orožja ki strelajo MK municijo v (po njihovem) revolverji.... Ker MK revolverji strelajo 22 lr., potem vse ostalo kar strela 22lr, mora bit - revolver.. Doh
Odgovori
#9
Natančna petih pištol, opravljeni testi, zmaga najcenejša CZ:

http://www.waffen-oschatz.de/cz-75-sport...eichstest/
Odgovori
#10
Kako bi se pa obnesla CZ 75TS v tej kategoriji?
Odgovori
#11
Jape
Ta odgovor ti bo Najbolje podal g.Sitar.
Osebno imam CZ75 TS in sem zelo zelo zadovoljen.

LP Milan
Odgovori
#12
(12-05-2016, 23:35)Mir Napisal: Natančna petih pištol, opravljeni testi, zmaga najcenejša CZ:

http://www.waffen-oschatz.de/cz-75-sport...eichstest/

tale test je bolj tko tko.
ce bi hteli res max iztisnit iz vseh bi pri vseh domacico pokali
Odgovori
#13
ta test je bil dokaj objektiven, ker so kombinirali celo grupe iz resta in grupe iz roke...
Odgovori
#14
Sam sem tudi lastnik CZ75TS in sem ravno tako zelo zadovoljen,pistola je zelo precizna,majhen odsun...kratek in mehek sprozilec okoli 1kg,lepo balansirana,vendar ni za majhno roko saj je na racun velikega magazina 20nabojev tudi temu primeren rocaj pištole.Pištola je po mojem mnenju primerna tudi za precizno streljanje.Lp
Odgovori
#15
(13-05-2016, 18:27)Kristian Napisal: ta test je bil dokaj objektiven, ker so kombinirali celo grupe iz resta in grupe iz roke...

bom verjel Kristianu...glede na to da mambiču komentarji zadnje čase glih ne uspevajo...  Bow

(13-05-2016, 19:12)CZthumbhole Napisal: Sam sem tudi lastnik CZ75TS in sem ravno tako zelo zadovoljen,pistola je zelo precizna,majhen odsun...kratek in mehek sprozilec okoli 1kg,lepo balansirana,vendar ni za majhno roko saj je na racun velikega magazina 20nabojev tudi temu primeren rocaj pištole.Pištola je po mojem mnenju primerna tudi za precizno streljanje.Lp

lahko zamenjaš platnice Hand
Odgovori
#16
Za streljanje na 25m je preciznost strelca bistveno bolj pomembna kot pa preciznost same pištole (neka osnova seveda mora biti...). Bolj kot jebljanje okoli tehnikalij je pomembno, da kos lepo uravnoteženo paše v roko. Ostalo naredi pravilen trening. 

Moj nasvet: prosi kolege strelce z različnimi kosi, da ti dajo za probat. Potem pa se odloči in ne glej več nazaj. In ko te bo zagrabilo, da bi spet kaj menjaval in probaval, raje pojdi trenirat. Bo večji efekt kot pa iskanje svetega grala med pištolami...
Odgovori
#17
Da malo dodatno osvetlim zadevo.  Zadnje leto mi s pištolo ni in ni šlo. Povprečje je padlo na 140. Vmes sem kupil športni revoler in v nekaj treningih presege to povprečje. Vem ,da mi kronično primankuje treninga. Ampak sem se zalotil kako mi zaradi poženja pištola pobegne. Ponudila se je priložnost probat m52-1 in sport2. Rezultat 189 s S&W in malo manj s sport2.  Da bi šel na trenutni pištoli rihtat proženje me ne mika po tem ko sem malo okoli poiskusil. Vsi predlogi in ponudbe za nakup še vedno dobrodošli.

Lp
Odgovori
#18
Sej smo ti že v grobem povedali...katerokoli od naštetih pištol boš kupil ne boš brcnil v temo..vse so v okviru tvojega budgeta in najpomembneje je katera ti bolj sede v roko..
Odgovori
#19
Takole se pripravljajo nove pištole podjetja PrOarmis. Nekaj je že naročil lahko še ujamete katero od prvih 6 6" za precizno streljanje. Pištole bodo vrhunske in izdelane v majhnih količinah.


Priponke Male slike
   
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#20
Clap Clap Clap
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)