Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HS xdm-9 5,25
#21
(15-05-2016, 20:53)sandiruger Napisal: Tine,kar sem napisal sem napisal...Skrajno me je razočarala pa če jo hvališ da je bog pri ipsc-ju ko jo nočem..
Skratka Tine,tud v roke jo več ne primem..
Mene ne zanimajo razno hvalisenje teh pištol...Tine,pištola je pokazala vse...in samo to je važno...vse ostalo je tako kot pregovor..vsaka baba svoje joške hvali..

Tud mene ne zanima hvalisanje, raje to gledam v živo praktično vsak teden na tekmovanjih hs sov kar jih hočeš glocka morš imet srečo da ga sploh še vidiš...tako kot tebe na dinamiki ha ha :-Dko niti sreča ne pomaga...

(15-05-2016, 21:41)burt Napisal: Barbapapa, ne govorim da je XDM slab saj nimam izkušenj. Povem samo da je Glock vzdržljiv.

Ti Burt pojma nimaš zato klatiš neumnosti Hand
Odgovori
#22
Mene ne  boš videl na dinimiki.....nikoli..in ne pozabi pred leti kdo je zmagoval z Glockom in bil nepremagljiv,šele ko je nehal so drugi prišli na vrsto za lovorike..Ja in vsi so imeli Glocke...
Zaradi mene če imate vsi Xdm na tekmah,ko sem zase dovolj videl kakšna je pištola...
Glock je še zmerom "tatamata"za vse xdm-e
Odgovori
#23
Sandi imaš +
Odgovori
#24
Zanimivo kakšen prepir se uname.In to čisto na vsakem forumu..Kdo ma večjega in čigav več zdrži.:) No mene je samo zanimalo kako ste ali niste zadovolni z tem orožjem tisti ki ga imate. In ne debate un ga ima pa mu skos šteka..moja pa nikol..Hja..verjetno je odvisno veliko tudi od uzdrževanja..kot pri vsaki stvari..
Odgovori
#25
Sandi pred leti so vsi imeli glocke, ker druzga ni bilo za dobit.... 
Zdaj pa je glock praktično izumrl v dinamiki pri nas in drugod po evropi.... Druga zgodba je USA, ker njihova pravila USPSA nimajo omejitve proženja in razdalje na katere postavljajo tarče so v povprečju precej krajše in aplha 27% večja....

Vsaka pištola ima pomankljivosti, stvar je samo v tem koliko takšna pomankljivost ovira strelca pri dobrem rezultatu.... mene je recimo glock s kotom ročaja precej, mi je muha zmeraj uhajala visoko, če bi streljal izključno Glocka bi šlo, ker bi se navadil, samo občasno za IDPA pa nikakor ne.... Ker imam že nekaj časa več pištol za različna tekmovanja, mi je zdaj najbolj pomebno, da se vse prezentirajo na tarčo precej podobno, da ne iščem muhe in da imajo kontrole na mestu, kjer ne ovirajo mojega načina oprijema pištole....

Sem pa že z Rexom dokazal kaj se da in upam, da dokažem v soboto še enkrat na kraljici dinamike   Mrgreen
Odgovori
#26
Bugimajstr,tukaj ni diskusija o tem katera je boljša..če bi bral tole od začetka še enkrat bi opazil da temu ni tako..
Maks povsem mi je jasno tako kot praviš,vendar ne pozabite da so najboljši strelci uporabljali Glocke..
In to da sem imel v rokah Glocka ki je imel oh in sploh strelov za sabo, ni kazal takih sledi take uporabe..
Xdm pa je po 1500 strelih tak da ni za nikamor..
Nisem pa rekel da je Glock najboljša pištola..Je pa najboljša za kar je namenjena..Imel sem Glocka in mi je žal da sem ga prodal,vendar še pride na vrsto da ga kupim nazaj..
Odgovori
#27
Glede na to, da streljam z Glocki že dobrih 20 let, o njih ne morem napisati kaj slabega. Z njimi sem ustrelil (9x19mm in 40SW) preko pol milijona nabojev.

V IPSCju je leta 1994 večina začela z Glocki 22, nadaljevala na modelu 35 in z nastankom tovarniške divizije končali na 17. Kasneje so nekateri presedlali na "železne pištole", nekateri smo pa ostali na "plastiki". 

Pri Glocku 22, Gen 2, v kalibru 40SW mi je po cca 30.000 izstreljenih nabojih počil zaklep pod odprtino za izmet tulcev. Zaklep so mi brezplačno zamenjali v tovarni. Pri modelu 17 mi je zaklep na istem mestu počil pri cca 70.000 izstreljenih nabojih in so mi ga tudi brezplačno zamenjali v tovarni. Sedaj ima cca 140.000 in še vedno brezhibno dela. Pri tem je potrebno povedati, da je bil od teh 70.000 nabojev veliko takšnih, da je bil IPSC faktor cca 145-148, kar je za 9x19mm ekstremno močno strelivo. Pri modelu 35 sem bil tudi jaz eden tistih, ki mu je napihnilo cev. Za novo cev sem plačal...mislim da cca 120€. Se zgodi, polnjenje streliva je veda, ki se jo človek uči celo življenje.

Vzrok problemov ali morebitnih težav nikoli ni bila pištola, temveč tisti, ki je za pištolo. Nikoli nisem iskal vzrokov za boljše rezultate v pištoli, temveč v sebi. Nikoli nisem "brusil, pilil, žagal" in upal na boljši rezultat. Zamenjal sem originalen minus konektor in imel proženje na cca 2,3kg. To je bilo vse. Sem pa na zadnji, ki jo uporabljam za standardno divizijo, spoliral vse dele proženja, ki se "drgnejo". Proženje je mogoče malenkostno boljše. Po 100 strelih ne veš več, da je boljše, ker se navadiš. Vendar, še vedno je pištola sposobna narediti več, kot tisti za njo. So pa nekateri menjali vse, kar se je dalo, od vzmeti, gumbov za izmet nabojnika, menjali železne igle za Titanium igle, menjali povratne vzmeti,... Ker se je z zamenjavo delov nižala zanesljivost delovanja, so na koncu vse te dele prodali in vstavili originalne dele in, glej ga zlomka, pištole so začele delovati odlično!

O uporabi Glockov na tekmovanjih v IPSC produkciji; med "plastičnimi pištolami" na tekmovanjih v SLO, CRO, SRB, BiH, H, SK in CZ sta najbolj zastopani pištoli XDM in Glock, z izjemo Slovaške, kjer je večina na GP Excalibur (glede na to, kar sem v zadnjih treh letih videl na level II, III, IV in V tekmovanjih pri nas, v bližnji okolici ali pa na svetovnem prvenstvu na Floridi 2014). Tako da ne bi o izumrtju...

V IPSC standardu sem pa verjetno res edini, ki tekmuje z G22, Gen 2. In v tej diviziji je Glock res redek...vendar, na zadnjem svetovnem prvenstvu na Floridi 2014 ( http://worldshootusa.com/results/) je Bob Vogel v standardni diviziji streljal z modelom 35...bil je drugi! Na SP v Grčiji 2011 je pa zmagal svetovno prvenstvo z Glockom 17. Tako da...bistven je tekmovalec in ne pištola.

Ne glede na vse, si kupi pištolo, ki ti je všeč. Slabih pištol ni več. Je pa res, da največ problemov prinaša veda, ki jo goji domala vsak in se kaže v izrazih, kot so "sem pobrusil", "sem spilil", "sem zamenjal vzmet", "sem kupil",.... Skratka, upanje na boljši rezultat umira zadnje...tekmovalci pa kupujejo in menjajo prav vse, za kar mislijo, da jim bo pomagalo. Vendar, rezultat prinaša pravilen trening in ne morebitno izboljšanje proženja na orožju ali zamenjava delov. Še vedno je tekmovalec tisti, ki "stisne".

XDM ali pa starejši model HS sta čisto ok pištoli, po lastnostih čisto primerljivi z Glockom. Sicer je grip malce drugačen, proženje tudi, vendar, vse je stvar okusa, navade, občutka,...

Tako Glock, kakor tudi XDM ali pa HS so pištole, ki so neobčutljive na prah, umazanijo, vremenske neprilike, skratka, zanesljive in nezahtevne za vzdrževanje. Predvsem pa vse te zanesljivo delujejo. Seveda, če se z njo pravilno strelja (močan prijem s šibko roko). Vse so tudi boljše od sposobnosti bilo katerega tekmovalca v dinamičnih disciplinah.

Kupi tisto, ki ti je bolj všeč. Predvsem pa...nič ne brusi, pili, žagaj,...
Odgovori
#28
No taksni komentarji so mi všeč ala ipsc Boštjan, realni, ki so marsikomu v pomoč.

Me pa precej zmotijo komentarji v stilu ljudi s sadnimi vzdevki, npr. kaj pa ti veš, pojma nimaš .... brezveze.
Odgovori
#29
No sam da pristavim loncek - nisem strelec z dolgotrajnim stalezem in tudi ne morem trenirati pretitani oz. kot nekateri na tem forumu. Uporabljam xdm-a 4,5, no dela bp in z njim sem lansko sezono uspel biti celo 7 v produkciji kjer je priblizno 100 tekmovalcev - tko da se da. In ja kot je rekel Bostjan - trening, vaja itd. Pa kaksen feder ? ??
Odgovori
#30
no zdaj so komenti že lepši. :) no pištolca je doma..zdaj je potrebno še dovoljenje za streljivo dobit in strelivo. potem pa vaja in še enkrat vaja.. hvala na komentih.:)
Odgovori
#31
veliko veselja.
Odgovori
#32
Naredil sem cca 1000 strelov z XDM in deluje super, v roki je super in strinjal bi se, da v pravih rokah ne zaostaja za drugimi. Glock mi osebno ni bil všeč zaradi drugačnega kota in pa merkov, katere se pa itak lahko zamenja. Skratka, najprej vaja potem pa pištola ;)
Odgovori
#33
Glih tako je kot je Boštjan napisal.


Glede obrabe pa imam zelo drugačne izkušnje kot Sandi (ki ima pač samo eno izkušnjo z njo). Jaz jo namreč imam in to iz prve serije, ki je prišla v Slovenijo. Popokanih ima nekje 30-40k pa je še prav lepa. Normalni znaki obrabe pač.

Mi je pa lani sredi tekme napihnilo cev (gorenjska doza smodnika), pa sploh opazil nisem da bi bilo kaj narobe in sem še pol tekme odstreljal z njo... Dumb
administrator / Strelec.si
Odgovori
#34
(15-05-2016, 23:01)sandiruger Napisal: Mene ne  boš videl na dinimiki.....nikoli..in ne pozabi pred leti kdo je zmagoval z Glockom in bil nepremagljiv,šele ko je nehal so drugi prišli na vrsto za lovorike..Ja in vsi so imeli Glocke...
Zaradi mene če imate vsi Xdm na tekmah,ko sem zase dovolj videl kakšna je pištola...
Glock je še zmerom "tatamata"za vse xdm-e

Neumnosti objavljaš za poznavalca kot si  Question  rajši  ne komentiraj zadev na podlagi tega da si videl eno pištolo, niti IPSC ja ker te pač ni bilo zraven...letos streljam 20 seto sezono ipsc + še one Slo derivate ko naslove zvez dobiš tako da se dva strelca spokata in pol zamešata črke in je nova zveza... in tudi na preciznjaka upam in sem tudi že bil če je tako naneslo, tako da neki sem videl in prav dobro vem kaj je kdo uporabljav in kdo je bil najboljši ali premagliv se ti ne zdi, ta tvoja teza nikakor ne drži, vem da misliš Andreja tud zame še zmeri najboljši ipsc jevc vendar je tudi on pustu glocka in uporabljav češko kovino ter bil premagan daleč prej kot je nehal...kar je normalno saj z leti ne moreš konkurirati nekomu enkrat mlajšemu no sam se mora zadeve resno lotit če ne še kako lahko ima z seniorji težave ... mimogrede glocka sem streljav sigurno deset let tako da hočeš nočeš prav dobro vem poznam stvari...mam pa eno željo da bi Andrej še prišel na kako tekmo Nod ti se pa poveži z Davorjem on namreč ugotovi zračnost vodil z tresenjem pištole...mislim da bosta najboljši par  Rofl
Odgovori
#35
Admin,vse lepo in prav..verjamem da  je čist ok pištola,vendar ko sem imel v rokah to pištolo,me je minilo,da bi jo še kdaj..Ker po 1500 strelih toliko obrabe kot bi bila iz repe..
Moti me to ker eni tolk pljuvajo po Glocku in da vse nekaj crkuje,kot pravi Tinček,Boštjan pa je to zelo lepo opisal,da če je pištola original dela bp..In ne pozabimo da je dejansko glock v ipsc začetkih v Slo pokazal svoje in dokazal je tudi Andrej Feguš ki je dolga leta osvojil in bil v samem vrhu nepremagljiv.In ravno Andrej mi je pred leti pokazal svojega Glocka ki je imel na grbi veliko tisoč nabojev za sabo in niti malo ni na izgled bil kot kolegov xdm.
Skratka,da zaključim mojo diskusijo,povedati hočem da me je xDM razočaral,glede na toliko pozitivnih stavkov izrečenih tako tukaj na forumih in tudi drugje,se je moje osebno mnenje čisto spremenilo,ko sem videl stanje praktično nove pištole in 1500 izstreljenih nabojev..
Odgovori
#36
(16-05-2016, 11:31)burt Napisal: No taksni komentarji so mi všeč ala ipsc Boštjan, realni, ki so marsikomu v pomoč.

Me pa precej zmotijo komentarji v stilu ljudi s sadnimi vzdevki, npr. kaj pa ti veš, pojma nimaš .... brezveze.

Samo pojma nimaš zato klatiš neumnosti... sem napisal, ostalo si dodal sam me pa zanima na podlagi česa si prišel do tega da je glock uzdržliv Snooty
Boštjanov prispevek ko ga že hvališ je tudi meni OK Nod  vendar ga je koj zaneslo v delu ko našteva države in trdi da sta tam hs in glock najbolj zastopani pištoli v tovarniški kategoriji, kar za GLOCKA sigurno NE DRŽI in prav zato ker ga sam uporablja od rojstva, njegov komentar ne more bit drugačen...  je Maks pravilno povedal glock je na ipsc ju  IZUMRL pa pustimo evropska pa svetovna prvenstva to da tam negdo z njim naprimir zmaga nima veze tisti tam lahko zmaga z vsem kar krogle ven strelja.
Odgovori
#37
(16-05-2016, 22:12)sandiruger Napisal: Admin,vse lepo in prav..verjamem da  je čist ok pištola,vendar ko sem imel v rokah to pištolo,me je minilo,da bi jo še kdaj..Ker po 1500 strelih toliko obrabe kot bi bila iz repe..
Moti me to ker eni tolk pljuvajo po Glocku in da vse nekaj crkuje,kot pravi Tinček,Boštjan pa je to zelo lepo opisal,da če je pištola original dela bp..In ne pozabimo da je dejansko glock v ipsc začetkih v Slo pokazal svoje in dokazal je tudi Andrej Feguš ki je dolga leta osvojil in bil v samem vrhu nepremagljiv.In ravno Andrej mi je pred leti pokazal svojega Glocka ki je imel na grbi veliko tisoč nabojev za sabo in niti malo ni na izgled bil kot kolegov xdm.
Skratka,da zaključim mojo diskusijo,povedati hočem da me je xDM razočaral,glede na toliko pozitivnih stavkov izrečenih tako tukaj na forumih in tudi drugje,se je moje osebno mnenje čisto spremenilo,ko sem videl stanje praktično nove pištole in 1500 izstreljenih nabojev..

Saj ni mogu bit slab na izgled, ko je imel ugrajeno novo cev, nov počen zaklep, nov ročaj zaradi polomljenih vodil in vse našteto x kolikokrat naj ti pove sam... Hand
Odgovori
#38
Tine,sej tebi človek res ne pride naprej..
Skratka vsi nekaj bluzijo in govorijo neumnosti,sam pa si doktor znanosti in imaš vse prav..Bog ne daj da ti kdo ugovarja...Xdm pa itak najboljša pištola na svetu,ker Tinček tako reče..in ker ima edini nekaj pojma,vsi ostali smo pa itak sami luleki...
Vsaka čast....
Odgovori
#39
(16-05-2016, 22:45)sandiruger Napisal: Tine,sej tebi človek res ne pride naprej..
Skratka vsi nekaj bluzijo in govorijo neumnosti,sam pa si doktor znanosti in imaš vse prav..Bog ne daj da ti kdo ugovarja...Xdm pa itak najboljša pištola na svetu,ker Tinček tako reče..in ker ima edini nekaj pojma,vsi ostali smo pa itak sami luleki...
Vsaka čast....

Poglej 20 let praktično vsaka sobota tekma zadnje čase dnevno strelišče , trdil bom to kar sem do sedaj videl z svojimi očmi in verjemi da je tega dosti in tvoja ocena ob ogledu  enega kosa pač ne more veljat na splošno..ostalo pa nebi komentiral,ko ti zmanka argumentov pač udariš nisko po meni ...nisi edini ampak nima veze to sem prebolu že zdavnaj  Hand
Odgovori
#40
Ne Tinček ti vse veš..še zmeraj si vsakemu napisal da nima pojma in da naklada sam si pa isti..če smatraš da nimam več argumentov in posledično nizko udarjam po tebi sodiš očitno po sebi..sem napisal iz več letnih izkušenj ko te poznam tukaj na forumu..napišem kar vidim na lastne oči..tako kot ti praviš..
Prvo boš moral sam spremeniti kulturo pisanja potem nekomu očitaj da te napade z nizkimi..
Skratka ne sekiraj se...jaz se sigurno ne bom in ne mislim kregati s tabo ker itak to ne pelje nikamor..ti imaš na koncu zmeraj prav in pika..
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)