Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dozirnik smodnika
#61
In pol mal gledaš youtube, pa vidiš da vsi razen fx120i nihajo. In ker sem picajzl; kje ste kupovali 120i?
Odgovori
#62
RCBS Chargemaster je za večino zadev čisto ok večinoma znotraj 0.1gn občasno pa malce čez +-0.1 , pa ladungo na cca 20-25 sekund , po friziranju programa. Vsi nihajo tako da moraš imet rutino za loadat večje količine ,kjer vsake toliko ponovno kalibriraš ker drugače lahko precej odvandra

Ti bolj high end kosi z Ad-120FX in autotricklerjem pa so 0.05gn in cca 13sekund na ladungo kar se pozna ,če enkrat ladaš preciznjaka na večpostajnih prešah.
Odgovori
#63
Hvala! RCBS Chargemaster ali sama vaga AD-120FX sta cenovno tam-tam, za začetek bom itak delal brez autotricklerja, ko osvojim vse veščine polnjenja pa dodam autotrickler. Ni pa za dobit ne enega ne drugega, za normalno ceno okrog 700€.
Odgovori
#64
Ne vem ,če bi se spustil v tako varianto Ad-120FX to dokler ne nabaviš še Autotricklerja ali Supertricklerja ne bo kaj dost koristil , RCBS Chargemaster bo zadosti za praktično vse potrebe razn kakega BR in F klase
Odgovori
#65
(Včeraj, 20:12)mr.T Napisal: Ne vem ,če bi se spustil v tako varianto Ad-120FX to dokler ne nabaviš še Autotricklerja ali Supertricklerja ne bo kaj dost koristil ,  RCBS Chargemaster bo zadosti za praktično vse potrebe razn kakega BR in F klase

Ni trickler ločena komponenta za kupit? Variante V1,2,3?
Odgovori
#66
Trenutno lahko pri autotricklerju kupis samo V3... prihaja pa ze V4

Brez tega je vaga samo vaga. Nic ne bo hitrejse.
Odgovori
#67
Hehe, ne iščem hitrosti… sem eden od tistih bolnikov, ki vaga .22 balinčke :)
Odgovori
#68
Ce bos kupu AD vago poskrbi, da mas stabilno podlago in prepreci prepih. Vaga pokaze vse.
Odgovori
#69
(Včeraj, 21:48)Hvala, bom. Moram prvo najt prodajalca :)gg Napisal: Ce bos kupu AD vago poskrbi, da mas stabilno podlago in prepreci prepih. Vaga pokaze vse.
Odgovori
#70
Se ja pa za vprašati, kolikšen je raztros pri +- 0,3gr. Verjetno je roka strelca bolj problematična glede preciznosti. Zelo natančne tehtnice in avtomatski dozirniki so hudo drage zadeve in je vprašanje glede smotrnosti nakupa. Sploh če polniš pištolske naboje.
Imaš pa mehanske dozirnike (Lee), ki za malo denarja zelo natančno polnijo. Jaz osebno še najbolj zaupam mehanski tehtnici. Ja, tudi Lee dozirnik mi dobro služi.
Za dobre zadetke pa menim, da je najbolj pomembno veliko treninga, pa tudi dobra pištola. Nekatere vrhunske pištole zelo dobro delujejo tudi na navadno S&B strelivo.
Odgovori
#71
Ciljna grupa bo puškovmo 6.5 strelivo.
Odgovori
#72
Ok malce osnovnih dejstev

Doziranje purfla nima prov velikega vpliva na grupiranje pri puški na 100m še manj pri pištoli na 10 ali 25m, postane pa zelo pomebno pri streljanju na večje razdaje kjer so pomebni SD in ES iztopne hitrosti krogle , tu se izkažejo dozirniki 

Seveda ,če je skrajno doseg strelca golažiada do 300m razdalje potem vrjetno rezultar ne bo dost boljši zaradi tricklerja .
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: Rsk, 1 Gost(ov)