Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sauer 90 (80)
#1
Ali kdo od forumašev poseduje Sauer 90 oz ima kakšne izkušnje z njim? Glede na informacije in reviewjuje gre za klasično lovsko puško izdelano še v časih, ko je bilo bljižnic pri materialih in izdelavi manj. Žal pa puške nisem nikoli videl v živo niti zasledil, da bi se rabljena prodajala v Sloveniji. Odločam se namre za uvoz preko eguna...
Odgovori
#2
Prijatelj jo ima, kupil jo je preko Eguna. Tako kot si napisal - izdelana še po starem, iz odličnih materialov, odlična končna obdelava, zanimive tehnične rešitve,... meni ena bolj zanimivih lovskih pušk. Tudi sam razmišljam da si eno nabavim.

lp M.
Odgovori
#3
če slučajno obrneš vse lovske trgovine da bi jo imel še kdo na stari zalogi?
kakšna pa je razlika med novimi sauerji v materialih?
Odgovori
#4
Modela ne proizvajajo že kar nekaj let, model 80, ki je praktično enak 90 se je začel proizvajati 1972, model 90 pa prenehal proizvajati 2008. Glede materialov in izdelave mislim predvsem na uporabo plastike, ki jo je v sodobnih puškah z nekaj izjemami (Sako 85, Mauser M03, Heym sr 21, 30) za moj okus preveč in načine vpenjanja cevi v mehanizem (sauer 101, Haenel,... cev ni privita ampak vtisnjena) ter tudi subjektiven občutek, ki je drastično različen, ko imaš v rokah klasičen Mauserjev zaklep.
Odgovori
#5
Sauer202 je tudi čisto OK model in super narejena. Niso šparali z materiali.
Odgovori
#6
zaklepi so pa so po novem vsi aluminjasti? za 404... me zanima, 202 ne delajo več.
ker kolikor se mi zdi sem gledal za 202 forest varianto in je imel železno kot opcijsko in ne standard...?
Odgovori
#7
Sauerja 202 nisem nič omenjal, da ne bi bil dobra puška. Sem tudi streljal z njim in je super puška, le na varovalko bi se moral navaditi. So pa rabljene še vedno precej dražje kot 90 oz 80, kjer mi je res všeč kombinacija varovalke na vratu kopita in možnost dvigovanja zaklepa ob zakočeni puški, kakor tudi ostale lastnosti. Luxus izvedbe z sonnenschlifom in temnimi orehovimi kopiti mi pa tudi estetsko zelo odgovarjajo.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)