Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Howa .308
#1
Lep pozdrav vsem,

imam eno vprašanje za vse lastnike puške Howa v 308 kalibru varmint cev. Zanima me, katero strelivo ji najbolj paše.

lp
Odgovori
#2
ce hoces max iztisnit pol domacica :)
Odgovori
#3
Lapua 168...
Odgovori
#4
domačica zaenkrat ne pride v poštev, se pravi lapua 168, še kaj, kašne grupe pa je howa sposobna delat recimo od 150-300m, če izničim napake strelca...


lp
Odgovori
#5
Federal Gold Match s 168gr Sierra Match King kroglo je strelivo, ki nenavadno dobro paše različnim puškam. Kaj Howa zmore? Če govorimo o povprečju  (in ne o "ena grupa ko se ti Marija prikaže") velja da nese okoli 3/4moa.

http://www.howa-rifles.de/downloads/varminter_end.pdf
http://www.snipercentral.com/howa-supreme-varminter/
Odgovori
#6
Tole meni rata s Howo, zgornja tarča na 100m in 4 streli, spodnja na 300m in sta dve tarči združeni. Obe sem imel popljuvane od kamenja in sem jih prerisal. Je pa to 185gr domačica.
Odgovori
#7
za mene rekreativnega strelca to zgleda kar dobro, dajte še kaj uzkušenj napisat, koliko strelov zdrži cev..napake howe, še kaj, sem nov s tem orožjem, tako, da vsak nasvet prav pride.
Odgovori
#8
Cev bo zdržala, če ne bo nekih domačih hot load-ov notri preveč. Mene "vgrajen" magazin heca in ne podaja lepo, neki jih čudno obrača. Ampak ne streljam več z magazinom ker mam predolge naboje. Lahka kupiš konverzijo na 5 al pa 10, jo mam če boš rabil. Pa kopito sem moral porezkat ker je blo preblizu cevi, nič tazga.
Nimaš kaj falit z nakupom, pol sam še optiko za kar boš streljal in akcija.
Odgovori
#9
saj jo v bistvu že imam, z bratom sva spustila ene par šusov tko malo za probo, za detaljne zadeve ni bilo še časa. malo bolj detaljni opis: cev 24˝, varmint, kopito laminat pepper style, montiran rešpetin nikko stirling Targetmaster 6-24x56 IR MD 30mm. Evo to je to, mislim, da z nakupom nisem falil.


Priponke Male slike
   
Odgovori
#10
Če streljaš polnitve za 100-300m se boš puške prej naveličal, kot pa da boš znucal cev. Recimo 5000 - 7000 strelov.
Odgovori
#11
no recimo tovarniške polnitve
Odgovori
#12
(07-08-2016, 13:48)Modrasss Napisal: no recimo tovarniške polnitve

je kdo probal to strelivo  Naboj REMINGTON .308 Win Premier Match 168gr HPBT Matchking
Odgovori
#13
Jaz sem preizkusil precej kupljenih nabojev, pa z nobenim nisem bil pretirano zadovoljen. zato sem se odločil, da začnem polniti sam in potem se ti odpre nov svet. Meni najbolje dela na Lapua 185 grn kroglah, je pa odvisno, kakšen twist cevi imaš. Moj je 1:10, zato ji očitno pašejo težje krogle in manjše brzine, tam okoli 725 m/s. Edini problem, ki sem ga do sedaj opazil pa je, da mi počasi požira prehodni konus v cevi, pa ne vem, ali je to zaradi prevnetega čiščenja ali je pač zaradi preveč pokanja. Ima pa do sedaj okoli 3500 izstreljenih nabojev, loadi pa po tabeli niso prehudi, kar se vidi že iz brzin. Tovarniški imajo vsi večje brzine, tam okoli 820 m/s. Zaenkrat mi to še ne dela problemov, ker polnim vsak naboj direktno v cev in ne v magacin, so pa naboji dolgi že čez 73,6 mm, standard pa je 71.12 mm.Zato je po mojem skromnem mnenju to odlična puška za majhen denar in meni ni žal, da sem jo kupil. 
Strelski pozdrav božo
Odgovori
#14
Zaradi preveč entuziastičnega čiščenja jo ponavadi faše krona cevi, še posebej ker jo pobere na eni strani. Prehodni konus pa je nekaj kar požre plamen in plini pri strelu. Odvisno od rezantnega kalibra in ostre polnitve... nekateri prej ,d rugi kasneje ampak vse prej ali slej požre.
Na ostri polnitvi kalibra 284 požira cca 0,1mm na 100 strelov. Zato je pač treba ustrezno prilagajati dolžino naboja, kar v angleščini pravijo "chasing the lands"...
Odgovori
#15
(14-06-2018, 21:02)Kristian Napisal: Zaradi preveč entuziastičnega čiščenja jo ponavadi faše krona cevi, še posebej ker jo pobere na eni strani. Prehodni konus pa je nekaj kar požre plamen in plini pri strelu. Odvisno od rezantnega kalibra in ostre polnitve... nekateri prej ,d rugi kasneje ampak vse prej ali slej požre.
Na ostri polnitvi kalibra 284 požira cca 0,1mm na 100 strelov. Zato je pač treba ustrezno prilagajati dolžino naboja, kar v angleščini pravijo "chasing the lands"...

 Ja ja dobrih 700 strelov in ne bo več vrhunske preciznosti :)) Hand
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)