Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
#61
(25-08-2016, 15:38)JRC Napisal: Nove podrobnosti:

http://nova24tv.si/aktualno/grims-in-lel...ne-orozja/

Očitno je policist imel neprebojni jopič, ampak je bil strelec zelo natančen.

Kje pa si našel novo podrobnost? samo neko nabijanje, nakladanje, edini dokaz pa so "osebna prepričanja"... Storilec je bil pri svojih 70 letih res pravi ostrostrelec, UDBA pa je imela super duper killer šolo, kjer je človeka usposobila  tako dobro da je še po 50 letih ostal v  vrhunski formi. Al pa je nekje v Sloveniji cona X kjer UDBa vsaj mesečno usposablja dedke kako bojo s črnjaki pobijal sovražnike partije.....

Eni res preveč gledajo vesterne, cepca pa sta si nabila še eno priložnost da se mal nastavita kameram...
Resnično se mi gnusijo tipi, ki tudi take tragedije izrabljajo za samopromocijo in promocijo svojih zablod.  To je čist isto, kot da bi sedaj ugotovili, da nas je v Izoli dejansko napadla JNA....Tip je bil zihr nekdaj v vojski, imel je na voljo orožje, ergo, osebno sem prepričan da je to podtalna akcija jugo vojske in najboljš da se Slovenijie opraviči Tadič al pa srbski parlament....
in ne, policaj v bolnišnici ni imel neprobojca, njegova smrt pa je verjetno posledica večih naključij, ki so se seštela kot so se....

Odgovori
#62
Torej udba sploh ni bila usposobljena za streljanje, obrezovali so vrtnice, kuhali marmelado, pomagali prvošolčkom preko ceste ....

Če verjamete - tudi prav. 

Ampak nekateri se sprašujemo, kje je končalo njihovo orožje, kajti vrnili ga niso, šlo pa naj bi za okoli 7000 kosov. 

Tudi dejstvo, da so bile zbrušene številke, še ne pomeni, da je orožje dobil na črnem trgu. Vsekakor pa je poskušal prikriti njegov izvor.
Odgovori
#63
Ja mnogokrat več jih je obrezovalo vrtnce in kuhalo marmelado kot kdaj koli imelo krepelo v roki še manj pa doma, približno tako tako kot tudi folk ki dela za SOVO,BND,CIO, kup drugih obveščevalnih agencij nima in nikoli ne bo imelo orožja ,del operative ki pa to ima ter potrebuje pa je zelo zelo majhen. Tudi v bivšem staziju in KGB ni bilo nič drugače.

Eni ste res bolniki , vedno vam je kdo kaj kriv SDV,udba,palček iz murgl,ata smrk,bedanc,kočevski medved etc.

In nabijat o reklih kazalih tipa 'ja dobil je 9 mesecev čakalne in jutri možnost za samo plačniško' , pri rak pacientih ni čisto enako kot drugje prav tako je precej manj raznih koncesionarjev ,ki so za te bolnike uporabni .

Me prov malo briga kje je namišljeno orožje SDV
Kje je pa končalo na sto tisoče kosov, ki so jih v 90tih pokradl in preprodajal razni 'zaslužni' zaslužkarji. Samo na eni ladji, ki je bila prestrežena predno je prišla v luko koper je UN zaplenil 30k Akjev ,32mio kom streliva, 7000 raket GRAD ,400 sistemov fagot in cca 11000 drugih potitankovskih orožij.
Odgovori
#64
(24-08-2016, 12:58)Petgun Napisal: Ljudje so v stiski, brez dela, prihodkov, denarja in iz vseh strani se pritiska na njih. Ponavadi, kjer je revščina, je tudi bolezen, tako, da si človek ne more pomagat. Takim ljudem se življenje vrti kot v začaranem krogu in se utapljajo v bedi. Nekateri počasi shirajo pozabljeni, nekateri si sami vzamejo življenje, nekateri pa......
Sam mislim, da bo tega še več.

Se strinjam. Tako kot v ZDA je tudi tukaj najlažje reči, da je šlo za neko problematično ali moteno osebo, ki si je tako hudo želela umreti. Če bi bil pravi pacient, bi vzel tistega Thompsona, ki ga je imel doma in bi naredil pravi pokol. Pa tudi s TT-jem in policistovo Beretto bi lahko v bolnici pomoril precej ljudi. Neuk mulo jih je v Muenchnu stresel 10, v zelo kratkem času.

Ali je orožje dobil na črnem trgu ali pa gre za zapuščino SDV-ja je dejansko irelevantno. Orožje je imel nelegalno in takšno orožje pri nas , po osamosvojitvi in balkanskih vojnah, dobiš lažje kot novinec legalno orožno listino.

V družbi se bo vedno našel kak odklon tipa Trobec a glede na nedelovanje pravne države in različnih podsistemov države ter propad temeljnih vrednot, je čudež, da nasilja ni bistveno več.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#65
(25-08-2016, 20:06)mr.T Napisal: In nabijat o reklih kazalih tipa 'ja dobil je 9 mesecev čakalne in jutri možnost za samo plačniško' , pri rak pacientih ni čisto enako kot drugje prav tako je precej manj raznih koncesionarjev ,ki so za te bolnike uporabni .

Ne razumem kaj si hotel s tem povedati. Jaz sem v mojem prejšnjem postu realno opisal pot in čakalne dobe v njegovem primeru.
Odgovori
#66
Mi je žal, da je šla debata v preveč politikantsko smer.
Vseeno se mi za strelski forum zdi zanimivo, da tako malo komentiramo dejstvo, da je tip, verjetno že 20 let brez pravega treninga s koliko 8 streli smrtno ranil 3 osebe. Če gledamo druge analize strelskih obračunov, tudi če so vključeni policisti, je ponavadi izstreljenih več deset krogel in morda kakšna ob tem smrtna oz. v vitalni del.

En srečni strel je naključje, ampak tako kot je šel ta scenraij, se mi pa res zdi kot terminator na bojnem pohodu. Tip je bil strelski talent, ne glede na vse drugo. Ponavadi tisti z nelegalnim orožjem naredijo nekaj strelov ob nakupu, morda še kakšnega za slavje občasno, ampak rednih treningov zagotovo nimajo. Tudi zato je v črnih kronikah, če ni ravno samomor, ponavadi naslov "Streljanje tam in tam, ranjenih nekaj oseb, od tega več kot pol sama poiskala pomoč na urgenci". 

Dobro vem, kako lahko in enostavno je ZGREŠITI tarčo. :)
Odgovori
#67
(26-08-2016, 10:15)ravnohrib Napisal: Mi je žal, da je šla debata v preveč politikantsko smer.
Vseeno se mi za strelski forum zdi zanimivo, da tako malo komentiramo dejstvo, da je tip, verjetno že 20 let brez pravega treninga s koliko 8 streli smrtno ranil 3 osebe. Če gledamo druge analize strelskih obračunov, tudi če so vključeni policisti, je ponavadi izstreljenih več deset krogel in morda kakšna ob tem smrtna oz. v vitalni del.

En srečni strel je naključje, ampak tako kot je šel ta scenraij, se mi pa res zdi kot terminator na bojnem pohodu. Tip je bil strelski talent, ne glede na vse drugo. Ponavadi tisti z nelegalnim orožjem naredijo nekaj strelov ob nakupu, morda še kakšnega za slavje občasno, ampak rednih treningov zagotovo nimajo. Tudi zato je v črnih kronikah, če ni ravno samomor, ponavadi naslov "Streljanje tam in tam, ranjenih nekaj oseb, od tega več kot pol sama poiskala pomoč na urgenci". 

Dobro vem, kako lahko in enostavno je ZGREŠITI tarčo. :)

Nič ni narobe, če se forum uporablja, kot forum. Drugače postane specializirana BOLHA z nekaj dodaki zaupnih pogovorov (na temo orožja in strelstva). Odkar se ne pojavljajo več tisti, ki so znali dati Strelcu barvitost in kosmato izraženo zdravo pamet, je postalo vse preč sterilno. Mnenja pri katerih se bliska in grmi, le doprinesejo k zanimivosti.

Drugače pa ja, bil je verjetno dobro šolan za tak rezultat. Žal pa nekateri to ugotovitev vidijo kot politikantsvo.
Odgovori
#68
Za tistega policista, k,i je bil ranjen naknadno ne morem trditi, koliko blizu je bil, oziroma za kakšen slučaj ali "talent" gre. Za tista nesrečna pokojnika, ki sta bila ubita v prostorih pa res ne rabiš bit talent, če jih ustreliš iz neposredne bližine. To je eksekucija in ne streljanje. Vse skupaj kaže le na to, da je bil tip res psihopat in totalno brez emotivnih zavor in je tole dolgo načrtoval, ker je ravnal hladno in brez strahu za posledice.
Odgovori
#69
Če bi bil tip tak psihopat bi iz vrečke potegnil tompsonko in streljal naokol po bolnici kjer pade pade, tudi s pištolo bi lahko ostale ljudi šical... tako pa je imel cilj in začrtano smer delovanja... vsaj mi strelci pa zelo dobro vemo kako težko je zgrešiti tudi na 5-10m in da vsi streli v "muš" nekaj pomenijo... karkoli že to potem komu pove....
Odgovori
#70
Res prevec enih teorij, se mu je pac odtrgalo ob vseh spoznanjih, tarco je imel izbrano torej thompson ne pride v postev, stvari pa so sle malce drugace in epilog je znan. Se cudim, da se ob vseh zadevah, ki smo jim bili prica v letih samostojnosti ni bilo vec podobnih zadev. Lepo je povedal Dr. Kustrin, da politika obljublja in obljublja, realnost je pa taka kot je na naso zalost.
Odgovori
#71
Orožje je morilec izbral glede na cilj, ki ga je hotel doseči oz. tarčo. S Thompsonom bi težko -ali težje - dosegel to, kar je hotel. Thompsona bi težko skril oz. prikril ob prihodu v bolnišnico, tako, kot je to storil s pištolo, ki naj bi jo prinesel kar v vrečki, tako, da bi s Thompsonom precej težje prišel do zdravnika in ga ustrelil - umoril. Uporabljal naj bi bergljo, kar dodatno kaže na to, da bi tudi v primeru, da bi prišel do zdravnika, težje streljal s Thompsonom kot pa s pištolo, ki je bolj namenjen streljanju z večje razdalje z uporabo obeh rok, kot pa s pištolo, ki jo je uporabil z neposredne bližine - verjetno z razdalje okrog 1 metra. Pištolo je lahko potegnil in nameril hitreje in lažje, kot bi Thompsona, zaradi česar zaradi elementa presenečenja zdravnik praktično ni imel možnosti za pobeg. Pištola je bila glede na cilj prava izbira.
Odgovori
#72
(26-08-2016, 12:34)Barbapapa Napisal: Za tistega policista, k,i je bil ranjen naknadno ne morem trditi, koliko blizu je bil, oziroma za kakšen slučaj ali "talent" gre. Za tista nesrečna pokojnika, ki sta bila ubita v prostorih pa res ne rabiš bit talent, če jih ustreliš iz neposredne bližine. To je eksekucija in ne streljanje. Vse skupaj kaže le na to, da je bil tip res psihopat in totalno brez emotivnih zavor in je tole dolgo načrtoval, ker je ravnal hladno in brez strahu za posledice.


Psihopat?

Psihopati naj bi značilnosti v temperamentu (impulzivnost, nezmožnost ponotranjenja norm in tvegano vedenje) imeli prirojene. Psihopati niso sposobni sočutja in se niso zmožni čustveno navezati na kogarkoli. Ironija motnje je, da imajo ravno psihopati pogosto osebnosti, ki ljudi hitro očarajo in privlačijo. To jim pomaga pri še eni lastnosti: manipulativnosti. Druge ljudi hitro dobijo na svojo stran, saj so odlični pri prilizovanju in pretvarjanju. Naučijo se hliniti čustva in redko kdo jih posumi. Najpogosteje so dobro izobraženi in zaposleni na višjih položajih. Tako dobri so v manipulaciji, da imajo mnogi družine in živijo navidez povsem običajna življenja. Ko se lotijo zločinov, skrbno sestavijo načrt in vedno imajo plan B v rokavu.

No, nekaj resnice je v tem, da bi lahko bil psihopat...

Je pa dejstvo, da se je odločil za to, kar je naredil, ker je najverjetneje prišel do spoznanja, da nima več prihodnosti in upanja. Zaradi svojih psihopatskih motenj je krivca iskla v zdravniku, ki ga je zdravil in zopet zaradi psihopatskih motenj zaključil, da ga je zdravil nezadostno, nekvalitetno in nestrokovno in da ga zaradi tega ni pozdravil.

In ker ni imel več kaj zgubiti (razen mesec, dva življenja) in ker se kot psihopat ni bil zmožen obvladati je na žalost naredil to kar je.

Dejstvo pa je, da je slovenski zdravstveni sisitem v problemih vendar zaradi tega ne hodimo z orožjem v bolnico na strelske pohode. Dejstvo je, da se bo zdravstvo moralo sprememniti, vendar tudi če bi bilo idealno, bi morda psihopatu z orožjem to neb bilo dovolj, da nebi naredil kaj takega, kot ta D.G., brez upanja in izzvan z morda še s kakšnim drugim razlogom, ki ga ne bi uspel predelati v glavi.
Odgovori
#73
Sedi, 5
Odgovori
#74
Ja, zanimivo kako je za razno razne ekscese krivo vse drugo samo, da se ne bi prišlo do bistva in vzroka.

Za ritke pa en z jajčki. - iz auta...

https://www.youtube.com/watch?v=xnAK9GDYGI0
Odgovori
#75
Sociopat je neekdo, ki je brez sočutja - empatije.
Psihopat pa je nekdo, ki ima psihoze - privide, prisluhe.

Mislim, da je udba iskala prve.
Odgovori
#76
(27-08-2016, 07:13)šimek Napisal: ...

https://www.youtube.com/watch?v=xnAK9GDYGI0

Mogoče bi pa tega poslali k Junckerju in njegovi ekipi, da jim razloži, zakaj odvzem orožja zakonitim lastnikom nima zveze s terorističnimi napadi.
Odgovori
#77
(27-08-2016, 07:21)kimber Napisal: Sociopat je neekdo, ki je brez sočutja - empatije.
Psihopat pa je nekdo, ki ima psihoze - privide, prisluhe.

Mislim, da je udba iskala prve.

To ne bo ravno držalo. V obeh primerih gre za osebo z antisocialno osebnostno motnjo in/ali narcisoidno osebnostnjo motnjo. V obeh primerih gre za narcisistične osebe, ki so brez sočutja in empatije. Razlika med sociopatom in psihopatom je, da je sociopat blažja oblika obeh motenj osebnosti. Sociopat je oseba, ki kaže znake antisocialne osebnostne motnje, medtem ko pasihopat izkazuje tudi močne značilnosti narcisoidne osebnostne motnje.

Torej v obeh primerih gre za motnjo osebnosti in ne psihoze, ni nikakršnih prividov in prisluhov. V kliničnem smislu pa se oba izraza ne uporabljata, gre bolj za laično imenovanje. V psihiatriji se motnja opiše kot prisotnost določenih osebnostnih motenj. Npr: Antisocialna osebnostna motnja z znaki narcistine osebnostne motnje.
Odgovori
#78
Oba sta iskana in  pogosta profila pri top politikih in gospodarstvenikih LOL
Odgovori
#79
(26-08-2016, 16:41)Matej045 Napisal:
Orožje je morilec izbral glede na cilj, ki ga je hotel doseči oz. tarčo. S Thompsonom bi težko -ali težje - dosegel to, kar je hotel. Thompsona bi težko skril oz. prikril ob prihodu v bolnišnico, tako, kot je to storil s pištolo, ki naj bi jo prinesel kar v vrečki, tako, da bi s Thompsonom precej težje prišel do zdravnika in ga ustrelil - umoril. Uporabljal naj bi bergljo, kar dodatno kaže na to, da bi tudi v primeru, da bi prišel do zdravnika, težje streljal s Thompsonom kot pa s pištolo, ki je bolj namenjen streljanju z večje razdalje z uporabo obeh rok, kot pa s pištolo, ki jo je uporabil z neposredne bližine - verjetno z razdalje okrog 1 metra. Pištolo je lahko potegnil in nameril hitreje in lažje, kot bi Thompsona, zaradi česar zaradi elementa presenečenja zdravnik praktično ni imel možnosti za pobeg. Pištola je bila glede na cilj prava izbira.

Se popolnoma strinjam.
Poleg tega najverjetneje ni imel streliva za tomi pokalico. Za tetejca je pa res lahko imel še kakšne stare zaloge. Res pa me preseneča (če je to sploh res), da ni bil izdan razlkog za preiskavo stanovanja! Poslovilno pismo, orožje, drugi znaki za vzrok dejanja, zdravila, alko....
Odgovori
#80
Nisi prav pozorno bral tole knede?
Nalog za preiskavo se izda na podlagi zahteve preiskovalnega organa. Ta zahteva je bila od kurca šlampasta in sodnik ni imel druge kot da jo zavrne ker mu zakon ne dovoljuje kazenske preiskave nekoga ki je (že) mrtev. On je streljal, on je mrtev, primer o pregonu dotičnega je zaključen. Če bi bil zahtevek postavljen drugač, na pamet govorim, z namenom iskanja indicev, sostorilcev, virov orožja,  morebitnega razstreliva za kasnejši obračun, itd. bi seveda sodnik odobril nalog za preiskavo ...
Poglejte, sodnik je kot sodnik na fuzbalu. On ne vodi postopka, ampak skrbi da se spoštujejo sprejeta pravila, pa kakršnakoli so že. Sudija ne more kar sam od sebe najurit nekoga ven iz igre, če mu npr. linijski sodnik ne pokaže prekrška...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)