Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem
#41
No, na koncu se ugotovi, da je za vsem skupaj obup, razočaranje in nemoč državljanov. Čudež je, da se to ni začelo dogajati že prej in v kakšnem bolj političnem hramu.
Odgovori
#42
Mr.T: ne, ne ugotavljam kdo je uspesnejsi od mene, ampak kako so se delili privilegiji (Tudi krediti iz posebnih fondov za odkupova je stanovanj po Jazbinskovem zakonu), pa povezave starsi-otroci (recimo pripadniki KNOJ, ki so morili v Teharjih in drugod) in njihove kariere, kdo in kako so privatizirali vecja in manjsa podjetja itd.
Pac postanejo stvari bolj jasne, ce se vse to postavis v mozaik...se pa z njimi ne primerjam, ker sem se kmalu odselil in zazivel po svoje, se dokazal v tujini in se nic ne pritozujem.
Lahko bi napisal tudi marsikaj o posameznikih, kako "jih je bog kaznoval", ampak ne grem na osebni nivo...zame je to zgodovina, ki pa mi je zanimiva, zaradi ustroja, organiziranosti in nacina delovanja, kako so imeli pod nadzorom vse strukture,itd.

Verodostojnost mikrofilmov, ki jih je Lajovic vrnil je potrdil Arhiv RS.
Leljak je za svoje goljufije odsedel,kazen v zaporu.

Orozja je pa ogromno v njihovih rokah in njihovih potomcev. In to je problem, ki se pa tice vseh, tudi tistih, ki samo zamahnete z roko, ah to so pravljice, to samo politikanti pogrevajo stare stvari...
Odgovori
#43
Ti heroji, ki so kupili 'stanovanja po Jazbinškovem (eden od mnogih političnih zapitkov) zakonu , ziher sama udba LOL . Daj no daj to se je za tako bagatelo prodajal ,da je lahko vsak, ki je imel možnost (bil upravičenec) kupil.

Kot pravim fascinantno ,da se toliko ubadaš z tem in seveda ker nimaš realnih podatkov sestavljaš svoje fantastične konstrukte ko domnevo A, nadgradiš z domenevo B da bi potrdil v naprej določen zaključek. Ko pa dodaš še božjo kazen se zgubiš v vesolju. Če ža padaš na te cerkvene natege potem pozabi ostalo, saj bo vse bog štrafal .LOL

Mikrofilmi so vrjetno že pravi a kot je napisal eden od forumašev manjka kar nekaj ključnih podatkov ,če imaš seznam brez ključa za oznake na seznamu nimaš nič.

Leljak je odsedel samo eno od svojih goljufij , lumparije iz 90h se ga sploh niso dotaknile ni sedel za nobeno od svojih piramidnih shem, najemanj kreditov v Avstriji pod tujimi imeni ,krajo denarja keditojemalcev etc ,trgovino z belim blagom etc. če bi sedel za vse z lepa nebi več videl svobode.

Kot rečeno tudi aktivni sestavi varnostnih služb razen omejenega kroga ni imel orožja ,kaj msiliš da če je bil tvoj sosed Ivan špicelj, da so mu dali krepelo  kar tako, ne Juga z orožjem ni bila radodarna , vse povsod je sicer bilo pa v vsaki večji firmi a vse je bilo pod ključem in ne doma še manj pa kot varnosto orožje na kakih listinah . In ne to orožje je čisto nepomembno tako kot je nepomebnih na tisoče kosov orožja iz druge vojne ,ki je v posesti prebivalcev . Izrazito malo je zastopano v črni kroniki (pa še tu samo v rubriki našli domačo zbirko).
Odgovori
#44
Tip ni imel orožja zaradi članstva v Udbi ali kot rezervist Milice, je pač nabavil na črno. Kot je napisal Krpan, klasika, najprej ti zdravnik reče čakalna doba 9 ali 12 mesecev potem ti pa ponudi samoplačniško naslednje jutro v njegovi ambulanti. Nikakor ne opravičujem umorov ampak sistem je v kurcu...

Najbolj pa je spet zanimiva megla... namesto takojšnjega odstopa zdravstvene in notranje ministrice, govorita o dodatnem varovanju bolnišnic.

Najboljše bi bilo, če bolnikov sploh ne bi več spustili noter... nobenih stroškov pa čakalnih vrst... pa lepo bi si delili dobavitelji še naprej denar.

p.s. danes zjutraj sem videl prometna policista v stari škodi octavia (tam nad 10 let)... par tistih preplačanih srčnih stentov pa bi imela nov avto (z novimi gumami).
lp Melly
Odgovori
#45
Optimizem ljudi ki mislijo da bo Sloveniji kdo sam odstopil je že prav legendaren...
Odgovori
#46
Ljudje so v stiski, brez dela, prihodkov, denarja in iz vseh strani se pritiska na njih. Ponavadi, kjer je revščina, je tudi bolezen, tako, da si človek ne more pomagat. Takim ljudem se življenje vrti kot v začaranem krogu in se utapljajo v bedi. Nekateri počasi shirajo pozabljeni, nekateri si sami vzamejo življenje, nekateri pa......
Sam mislim, da bo tega še več.
Odgovori
#47
Tlele nekaj močno smrdi ali pa jaz nimam res več nobenega občutka za realnost:
Zavrnjena hišna preiskava
Preiskovalni sodnik je zavrnil zahtevo za hišno preiskavo stanovanja moškega, ki je streljal v izolski bolnišnici, s pojasnilom, da je storilec že mrtev in se kazenski postopek zato ne more nadaljevati.


Njegov sosed, ki je živel v isti hiši, pa je po poročanju novinarke TV Slovenija Eugenije Carl policistom izročil brzostrelko thompson, ki jo je imel storilec v stanovanju.
Odgovori
#48
(24-08-2016, 13:46)dani_79 Napisal: Tlele nekaj močno smrdi ali pa jaz nimam res več nobenega občutka za realnost:
Zavrnjena hišna preiskava
Preiskovalni sodnik je zavrnil zahtevo za hišno preiskavo stanovanja moškega, ki je streljal v izolski bolnišnici, s pojasnilom, da je storilec že mrtev in se kazenski postopek zato ne more nadaljevati.


Njegov sosed, ki je živel v isti hiši, pa je po poročanju novinarke TV Slovenija Eugenije Carl policistom izročil brzostrelko thompson, ki jo je imel storilec v stanovanju.

Je potem res za lase privlečeno razmišljanje, da gre za mračne povezave iz obdobja, ki naj bi bilo za nami?
Odgovori
#49
razumi kdor more: 
Kriminalisti so po napadu pri storilcu opravili hišno preiskavo in na njegovem domu našli tudi avtomatsko puško. Vendar pa je do ogleda stanovanja prišlo izključno na povabilo lastnika stanovanja, pristojni koprski okrožni sodnik Matej Štros je namreč zahtevo policije za hišno preiskavo zavrnil, ker je storilec že pokojni. Med hišno preiskavo so našli še avtomatsko puško thompson starejše izdelave, za katero napadalec prav tako ni imel dovoljenja.

Avtomatska puška naj bi bila na postelji, temeljitega pregleda stanovanja pa policija ni opravila. Do njega bo lahko prišlo le, če jih bo za to zaprosil lastnik. Ugiba se namreč, da je imel storilec v stanovanju morda še kakšno drugo orožje ali mogoče celo razstrelivo, čeprav policija tega za zdaj ni potrdila. Ena od možnosti je po Juričevih besedah, da se je nameraval po napadu doma zabarikadirati in po potrebi uporabiti orožje.
Odgovori
#50
MrT: ne hodim v cerkev, nisem vernik in tudi ne clan nobene politicne stranke.
se mi pa ne da razpravljati o tem z nekom, ki se samo norcuje.
Jaz sem pac dal dolocene stvari skozi, dolocene moji starsi in stari starsi...in mi je sedaj pac bolj jasno, kot mi je bilo v 80-ih. 
Apak zaradi tega ne gojim nobenih zamer do nikogar, si pa dovolim, da preziram takratne nosilce in podpornike totalitarnega sistema in njihove dedice, ki varujejo "cast in dobro ime" svojih prednikov.

Over & out.
Odgovori
#51
Fantje, kriza, brezup, problemi, država v razsulu .... veliko ljudem se godi krivica in potem.....balonček poči.

Vsi vemo da je zdravstveni sistem v k... in potem človek dobi hudo diagnozo, zdravstveni sistem ga obravnava kot predmet, oholo medicinsko osebje (ne zmeraj, ampak velikokrat) se obnaša prepotentno, na obravnavo čakaš tako dolgo da je prepozno. Tako kot je nekdo pred mano napisal, ... potem pa ti ponudijo samoplačniško hitrejšo obravnavo. In potem padeš na trda tla, nekdo s sklonjeno glavo gre domov, drugemu se zrola. 
Mislim da je samo vprašanje časa v kateri inštituciji bo počilo naslednjič.

Morda še napišem nekaj okoli UDBE, cerkve, domobrancev, itd. ........ pa kaj hudiča je narobe z nami Slovenci ???! ...zmeraj je nekdo drug kriv, mračne sile ozadja. Tipični primer, ko je potekala 2. sv. vojna smo mi imeli "državljansko vojno", klali so se domobranci in partizani med seboj (klerikalci in komunisti), namesto da bi se družno uprli okupatorju.

Če ima nekdo namen bo dobil orožje, črni trg je velik, za slednje ne rabi biti vnuk veterana ali udbaša. Sicer ne poznam cen na črnem trgu, ampak je verjetno cenejše kot na legalnem, če predpostavljam da je soseda hrvaška kjer imajo bivši branitelji na tone tega doma.
Odgovori
#52
dejmo nehat s tole politiko, prosim.
Odgovori
#53
(24-08-2016, 15:55)burt Napisal: Vsi vemo da je zdravstveni sistem v k... in potem človek dobi hudo diagnozo, zdravstveni sistem ga obravnava kot predmet, oholo medicinsko osebje (ne zmeraj, ampak velikokrat) se obnaša prepotentno, na obravnavo čakaš tako dolgo da je prepozno. Tako kot je nekdo pred mano napisal, ... potem pa ti ponudijo samoplačniško hitrejšo obravnavo. In potem padeš na trda tla, nekdo s sklonjeno glavo gre domov, drugemu se zrola. 
Mislim da je samo vprašanje časa v kateri inštituciji bo počilo naslednjič.

Ob vsoti, ki jo povprečni državljan prispeva v zdravstveno blagajno in ob kadrovski podhranjenosti, je to največ kar naše javno zdravstvo premore. Staranje prebivalstva in vedno novejše in dražje metode zdravljenja tudi ne pomagajo. Kar se pa tiče samoplačništva in preskakovanja vrst - če gre za urgentno stanje ali hudo bolezen (npr. rak) si na vrsti takoj. Običajno se zdravljenje raka začne v roku nekaj dni po odkritju, tu ni čakalnih dob, enako velja za diagnostiko ob sumu na raka.
Problem pa je npr. pri ˝manj resnih˝ boleznih oz. poškodbah. Tam lahko čakaš pol leta na preiskavo in potem še pol leta na operacijo. Poznam primere, ko so pacienti po pretrganju križnih vezi na operacijo čakali več kot leto dni. Tačas pa je fizični delavec lahko samo na bolniški, odlašanje z operacijo pa tudi poslabša prognozo zdravljenja. Kdor pa želi takojšnje obravnave pa vedno lahko izbere samoplačniško opcijo.

Najbrž pa si ne želimo ameriškega modela zasebnega zdravstva. Tam bolniki za zdravljenje najemajo kredite, katere odplačujejo še njihovi potomci. Zdravila za nekatere kronične bolezni lahko stanejo tudi do 1000€ mesečno. Pri nas jih krije zavarovalnica. Si predstavljate, da bi jih bolniki morali plačevati iz lastnega žepa?



Pa še ena misel, da ne bo off-topic: Glede na to, da je storilec v Izoli za streljanje na policijsko patruljo uporabil službeno orožje pokojnega policista, bo šlo to v statistiko kot ˝poskus umora z legalnim orožjem.˝
Odgovori
#54
(24-08-2016, 12:04)Melly Napisal: Tip ni imel orožja zaradi članstva v Udbi ali kot rezervist Milice, je pač nabavil na črno. Kot je napisal Krpan, klasika, najprej ti zdravnik reče čakalna doba 9 ali 12 mesecev potem ti pa ponudi samoplačniško naslednje jutro v njegovi ambulanti. Nikakor ne opravičujem umorov ampak sistem je v kurcu...

Najbolj pa je spet zanimiva megla... namesto takojšnjega odstopa zdravstvene in notranje ministrice, govorita o dodatnem varovanju bolnišnic.

Najboljše bi bilo, če bolnikov sploh ne bi več spustili noter... nobenih stroškov pa čakalnih vrst... pa lepo bi si delili dobavitelji še naprej denar.

p.s. danes zjutraj sem videl prometna policista v stari škodi octavia (tam nad 10 let)... par tistih preplačanih srčnih stentov pa bi imela nov avto (z novimi gumami).

Evo, za vse ljubitelje zarot in amaterskih "zgodovinarjev" tipa Leljak... http://www.slovenskenovice.si/crni-scena...arni-pokop

Omenjene novinarje, kateri so bili na TV pa bi poslal na kakšen tečaj iz poznavanja ZORO-ta, da ne kvasijo neumnosti in strašijo ljudi- bil nekoč rezervni pripadnik policije in je imel dostop do orožja....

Kot se mi je zdelo , imel je kos, katerega je kupil na črnem trgu in ko mu je "počil film" potem se je zgodilo, kar se je..vse ostale zadeve so tukaj brezpredmetne. 

Žal pa do sedaj vedno nasrka navaden človek...


Iskreno sožalje družinam pokojnih in še posebej njihovim otrokom..
Odgovori
#55
(24-08-2016, 20:13)p0gi Napisal: Najbrž pa si ne želimo ameriškega modela zasebnega zdravstva. Tam bolniki za zdravljenje najemajo kredite, katere odplačujejo še njihovi potomci. Zdravila za nekatere kronične bolezni lahko stanejo tudi do 1000€ mesečno. Pri nas jih krije zavarovalnica. Si predstavljate, da bi jih bolniki morali plačevati iz lastnega žepa?

No to ni čisto res. Tam imaš prav tako zdravstveno zavarovanje, ki pa nekaj košta. Ker je to seveda stvar posameznika jih večina tega nima urejenega. Pri nas pa je bila folklora že v bivši državi, da država skrbi za državljane in se ti je od plače avtomatično trgalo za zavarovanje. No v novi državi se je to nadaljevalo samo da so rekli to ni dovolj oz. to je dovolj le za osnovno oskrbo, za kaj več pa je treba plačati dodatno zavarovanje. In to zdaj veselo počnemo vsi dobili pa nismo nič več.

To da je rakav bolnik z napotnico na vrsti šele čez 9 mesecev samoplačniško pa naslednji teden je pa enako tistemu kar je ta bolnik naredil s pištolo, samo da njemu bi se za to sodilo onemu prvemu pa se je vsak mesec nakazalo veliko plačo!

Osnovni problem pa je v tem javno-zasebnem partnerstvu oz. koncesijah. Zdravnik, ki dela v ordinaciji ne more in ne sme imeti svojo zasebno prakso, kjer bo popoldan zdravil "dopoldanske" bolnike za denar. Ali delaš za javno ustanovo ali delaš za privat kliniko. 

Vse preveč slišimo v teh dneh kako so reveži preobremenjeni in pod stresom. Ma nemoj. Dopoldan ko mu je dal napotnico za čez 9 mesecev je bil preobremenjen, pod hudim stresom, če bi pa popoldan prišel z gotovino v privat ordinacijo bi pa dobil nasmešek, kavico, skratka prijaznega zdravnika, ki se mu bi popolnoma posvetil.

Čudno, da ob vsem tem ni že prej komu prekipelo. Se pa bojim da bo tega vedno več, ker kot je nekdo napisal zgoraj ljudje so obupani in ko nimajo več kaj izgubiti so pripravljeni na vse.
Odgovori
#56
Če je diagnoza rak so napotnice nujne. Govori o vrstah so za preventivne preglede. Nobeden ni po potrjeni diagnozi raka naročen čez 9 mesecev. Če je imel bolečine bi lahko šel mimo osebnega zdravnika in specijalista na urgenco kjer bi čakal na diagnozo nekaj ur. Operacije so v roku par dni, pregledi na UZ ali CT grejo preko vrste in so najdlje en mesec, praviloma v enem tednu. To ni zobar da bi mu v takem primeru predlagal samoplačniško. Pa ko smo že pri tem, dr. na koncesijo bi lahko bilo polno in vsi bi bili brez vrst, povsod bi lahko zdravniki čakali na stranke, ampak jim zavarovalnica določi koliko posegov, pregledeov itd. bo plačala. Npr. zobar ne more delati na koncesijo in plačevati najemnino, kupiti stroje in delati samo dvakrat po 4h na teden preko zavarovalnice. Mora delati še samoplačniško da se pokrije in še zasluži.

Ta človek je bil pacijent predvsem v glavi. Če se ne bi spravil na zdravnika bi se na koga drugega. Vse ostalo je samo napihovanje in iskanje dlake v jajcu. Glede na to, da je po besedah sorodnikov prekomerno pil je bil verjetno kak prikrit duševni bolnik ki se je sam zdravil z alkoholom. Orožja mu tudi ni nobeden rinil v roko. Če ne bi prišel do črnjaka bi bilo pa kaj takega kot na spodnjem filmčku.



https://www.youtube.com/watch?v=f3sJLvqj4hI
Odgovori
#57
Grožnja na UKC:

http://siol.net/novice/slovenija/moski-n...mbo-424624

Upam, da je sodni nalog za preiskavo stanovanja že spisan in da preiskava že poteka!
Odgovori
#58
(25-08-2016, 11:56)Godzila Napisal: Če je diagnoza rak so napotnice nujne. Govori o vrstah so za preventivne preglede. Nobeden ni po potrjeni diagnozi raka naročen čez 9 mesecev. Če je imel bolečine bi lahko šel mimo osebnega zdravnika in specijalista na urgenco kjer bi čakal na diagnozo nekaj ur. Operacije so v roku par dni, pregledi na UZ ali CT grejo preko vrste in so najdlje en mesec, praviloma v enem tednu. To ni zobar da bi mu v takem primeru predlagal samoplačniško. Pa ko smo že pri tem, dr. na koncesijo bi lahko bilo polno in vsi bi bili brez vrst, povsod bi lahko zdravniki čakali na stranke, ampak jim zavarovalnica določi koliko posegov, pregledeov itd. bo plačala. Npr. zobar ne more delati na koncesijo in plačevati najemnino, kupiti stroje in delati samo dvakrat po 4h na teden preko zavarovalnice. Mora delati še samoplačniško da se pokrije in še zasluži.

Ta človek je bil pacijent predvsem v glavi. Če se ne bi spravil na zdravnika bi se na koga drugega. Vse ostalo je samo napihovanje in iskanje dlake v jajcu. Glede na to, da je po besedah sorodnikov prekomerno pil je bil verjetno kak prikrit duševni bolnik ki se je sam zdravil z alkoholom. Orožja mu tudi ni nobeden rinil v roko. Če ne bi prišel do črnjaka bi bilo pa kaj takega kot na spodnjem filmčku.



https://www.youtube.com/watch?v=f3sJLvqj4hI

evo... kandidat za zdravstvenega ministra Doh
Odgovori
#59
Nove podrobnosti:

http://nova24tv.si/aktualno/grims-in-lel...ne-orozja/

Očitno je policist imel neprebojni jopič, ampak je bil strelec zelo natančen.
Odgovori
#60
Si predstavljate, da bi v gostilnah imeli tak sistem, kot v zdravstvu. 

Pride "pacient" v gostilno ter se najprej sreča z sprejemno kelnarco, ki ga vpraša za napotnico od žene z stopnjo nujnosti obiska. Potem ga pregleda njegov osebni kelnar, ter ga po posvetu, naroči pri svojem kolegu specialistu za pivo in konjak. Pacient gre do kelnarce specialista, ta pa ga naroči čez 9 mesecev.


.............

................

...........................

Čez eno leto končno pride do piva.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)