Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 2.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CCI BR-4, imam le jaz težave?
#1
Imam samo jaz težave z CCI BR-4 small rifle benchrest netilko? Vsaka 20 ne opali. Menda nisem edini ki ima težave s to netilko.

Najprej sem krivil sebe, nato 1x ustreljen tulec, za katerega sem dopustil da sem ga preveč kalibriral (excessive headspace), pregledal sem globino vstavitve -vse ok - tudi nisem začetnik. ko pa se mi je stvar zacela dogajati še z novimi Lapua match tulci in nato se z neck sizanimi tulci - vse v 223 Rem v novi Tikki T3..... Zadeva se ponovi letos z 300 BLK, nova puška Ruger Ranch, novi tulci. Isto, vsak 20 =klik.

Je razlog mogoče prva verzija Lee hand prime tool, čeprav delam z občutkom, netilka se lepo usede brez sile, je po merah. In taka netilka ki ne vžge prvič ne užge tudi ob ponovnem poskusu.

Vaše izkušnje z to netilko, je POS ona ali jaz in Lee handprime? Polnim pa za 10 kalibrov in tudi na xl650, tako da čist brez pojma nisem;)     [Image: 8689f3f79c17a2d3f99e18c00f2b1606.jpg]
Odgovori
#2
na začetku leta sem jih 1000 in nato še enkrat 1000 kupil pri arteku in vse do zdaj (cca 1300) počile brez problema... vstavljam na stiskalnici (lee classic cast), in praktično vse 'primer pockete' imam 'uniformirane', tulci lapua, geco, tsc, s&b; vse 223rem, vse na savage 12 fv.
če ti kaj pomaga...
Odgovori
#3
mogoče je problem v udarni igli?
Odgovori
#4
BR4 so načeloma dokaj kvalitetne, je pa odvisno od lota in načina hrambe. Preprost test je, če daš pest patronov ustrelit v kakšno drugo puško. Če tam kresne, potem je problem v tvoji puški, če pa tudi njemu ne, se ti oddahne, ker je problem samo v netilki in ne v tvoji igli...
Odgovori
#5
na sliki je cists desna vdrtina v netilki vecja kot levi dve.
desna zgleda precej ploscata. ti je odletela konica na udarni igli?
zgleda tudi bolj plitka
Odgovori
#6
Ne bi tu spraševal ampak decembra 2015 sem streljal v Tržiču in je bilo klik ene 2x od 50 kom. Pristopil je Marko in rekel " ali streljaš slucajno BR-z njimi so težave". Zadevo pozabil ko sem o teh netilkah spet slišal nekaj podobnega. Včeraj v dveh puškah.

Igla ni, bolj sumim sebe in Lee. Sej kresnejo, ampak na vsake toliko kaka ne. Sem pa cca 1000 navadnih CCI postreljal v 222 brez tezav.

Bom testno netilke vstavljal z orodjem na preši pa da stestiram tako in še v v 222 ki je zadnje case zanemarjam.
Odgovori
#7
(22-09-2016, 14:26)Kristian Napisal: BR4 so načeloma dokaj kvalitetne, je pa odvisno od lota in načina hrambe. Preprost test je, če daš pest patronov ustrelit v kakšno drugo puško. Če tam kresne, potem je problem v tvoji puški, če pa tudi njemu ne, se ti oddahne, ker je problem samo v netilki in ne v tvoji igli...

Ni treba pest al pa ja, samo naberi jih tako da vsakega 20 daš stran, se hecam saj si sam odgovoru uporabljaj to kar ti dela ane ni vse zlato kar se sveti  Hand
Odgovori
#8
Z CCI netilkami nikoli misem imel zastoja, ampak z Muromovimi SP pa kar pogosto cca 15%. Mi niso vžigale v pištoli iste patrone sem porabil v revolverju BP...(v 38 sp.) Kasneje sem meril debelino stenke pri "izdajalkah" , te so bilo malo debelejše in zato bolj "trde" revolver ih kresne močneje in počijo. Pred tem sem strelal Muromove brez problemov ampak sem zgleda naletel na enoškatlo 1000 kom (slabih). Od takrat ih več ne uporabljam za pištolsko strelivo za puškovno pa redno in tam ni problema. Drugače pa tipična napaka zna bit da ti preša ne stisne vsako netilko čisto do konca, in pol ti jo igla samo porine globlje ampak ne poči.
Odgovori
#9
CCI Br netilke so lahko malce trše od standardnih, nekje vmes med njihovimi standardnimi in magnum, zato zdržijo malce večje pritiske raznih bolj vročih polnitev v danih kalibrih. Tako, da včasih kakšno olajšano proženje deluje s standardnimi bp, z Br pa ima težave. Lahko pa da gre v tvojem primeru za serijsko napako, venda to ne bi smelo biti težko ugotoviti, saj netilka ni neka velika znanost, poglej če imajo tiste ki niso vžgale in jih potem izbiješ iz tulca inicijalno zmes in nakovalce( se je na redke čase zgodila kakšna brez nakovalca v vseh teh letih). Z Lee ročnim primer orodjem pa so imeli tudi že težave, ravno pri trših netilkah, recimo Murom, sam imam RCBS ki je bolj konkreten za prijet v roko in daje zelo dober občutek, kdaj je netilka res do konca sedla, to pa je pri trših primerkih vitalna razlika med tem ali bo vžgala ali ne.
Odgovori
#10
(22-09-2016, 15:48)bubidu Napisal: CCI Br netilke so lahko malce trše od standardnih, nekje vmes med njihovimi standardnimi in magnum...

načeloma naj bi veljala ta resnica:
[Image: calhoonprimers02.png]
Odgovori
#11
Meni iste netilke v novih 6ppc tulcih na 50 kosih dve v prazno...
Odgovori
#12
(22-09-2016, 14:44)red_mamba Napisal: na sliki je cists desna vdrtina v netilki vecja kot levi dve.
desna zgleda precej ploscata. ti je odletela konica na udarni igli?
zgleda tudi bolj plitka

Desna je bila probana še enkrat v 223. Zato globji krater. Njet. Ne dela.
Levi sta iz Ruger Ranch - le 1x.

Videz tudi ni običajen ker malokrat vidimo netilke ki ne usekajo. Ostale ki so delale so običajega izgleda.
Odgovori
#13
Kdaj si nazadnje zamenjal vzmet udarne igle?
Odgovori
#14
(22-09-2016, 17:55)SteyrAUG Napisal: Kdaj si nazadnje zamenjal vzmet udarne igle?


Tikka je stara 1 leto, 150 strelov.

Ruger Ranch 3-4 mesece. 200 strelov i kusur.

Ni igla. Al moja tehnika vstavljanja ali pa netilke.
Odgovori
#15
Porabljenih preko 5.000 kom, razlicni LOTi, vse so vzgale v prvo
Odgovori
#16
napišite kje ste jih kupili in kdaj tisti ki so vam zatajile. brez tega podatka je veliko brez veze.
Odgovori
#17
fanje, res ni fino da zraven ne napišete kje in kdaj ste kupili slabe netilke. zato malo karikirano pripomnim, da folk kupuje netilke v bosni v arizoni, potem pa tule jamra...
Odgovori
#18
5let nazaj paket 1000 pri trgovcu v Avstriji. Hranjene v neprodušno zaprti posodi. Ampak ker nimam številke lota nam tole en bolj mal pomaga.

Še enkrat, ne trdim da je z njimi kaj narobe (lahko da je z mano) sprašujem pa samo zato ker sem slišal o "težavah" od še od dveh.

Lahko da je trdota netilke povezana z Lee hand prime. Bom probal druge netilke in Lee, ter BR-4 z orodjem na preši. Bom poročal in preizkusil še nekaj kar mam na sumu;)

Najbrž je še kak z izkušnjo BR-4 ki se ne upa oglasit da ne bi podvomili v njegove sposobnosti.
Odgovori
#19
hvala!
ne vem pa če ni lot slučajno vtisnjen na kartončku, tiskanih številk nikjer ne najdem... probaj še za hec primer pocket uniformirat https://www.artekcenter.com/orodje-rcbs-...uniformer/
Odgovori
#20
(29-09-2016, 12:19)Marks Napisal: hvala!
ne vem pa če ni lot slučajno vtisnjen na kartončku, tiskanih številk nikjer ne najdem... probaj še za hec primer pocket uniformirat https://www.artekcenter.com/orodje-rcbs-...uniformer/


Bom pogledal za pocket uniformer, sem pa pri Artku vzel tako nove 300blk Lapua ter nove 223 Lapua match, tako da... Bom pogledal še za lot na mali škatlici, velike nimam več.

Glej, probam opisano in poročam tule.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)