Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kje kupiti kalibrirne utezi
#1
Pozdravljeni,

Zanima me ce mogoce kdo od tukaj prisotnih ve, kje je mogoce kupiti kalibrirne utezi za digitalno ali gravitacijsko tehtnico smodnika, da se lahko prepricas da tehtnica tehta OK. Potreboval bi utezi od 0,1 gr pa do 50gr.

Hvala za info in pomoc.
Odgovori
#2
Pomoje, da jih boš v Sloveniji težko dobu v grainih. Ko pa boš kupoval pa bodi pozoren ,da bodo vsaj točnostnega razreda F1. Drugače pa so ponudniki:
Mettler Toledo - alfa in omega metrologije v globalu
ali pa 
Tetalni sistemi Jus
Lotrič 
Perko tehtnice...

Aja pa še neki... Uteži z certifikati so cca. 20% dražji kot brez.

Pa dobro kupi
Odgovori
#3
koliko je uredu da si sami naredimo uteži iz recimo inox žice, jo pazljivo shranjujemo, dotikamo samo s pinceto, stehtat jo imam namen na vsaj 3 decimalke na primerni mašini.
je to uredu ali moram iskati druge materiali in načine.
Odgovori
#4
Artek je imeu pred časi RCBSov kompletek uteži v grainih
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#5
Inox je super,se uporablja za etalone. Za preverjanje tehtnice na 0,1 gr moraš preveriti utež z 5 decimalno tehtnico in za eno klaso boljš utežjo po sistemu ABBA.

Lahko pa ti pripraviš sam uteži pa ti izmerim njihovo maso.

Glede manipulacije uteži je sledeč. Uteži klase M1 se lahko prijemlje z golo roko kar je boljšega pa s pincetami s plastičnimi konicami ,da jih ne roniramo, pravtako jih ne prijemamo z golo roko zaradi onesnaženja uteži.
Odgovori
#6
sem si narezal par komadov dodajne varilne žiče SS 308, jih zvil - pri tem so se malo poškodovale ampak ker jih ne mislim več obremenjevat mislim da bi moralo biti v redu, pobrisal s robčkom in jih prijemal še samo s pinceto in lepo spravil. 
verjetno jih bom od časa do časa tudi ponovno stehtal da vidim razliko. stehtali pa mi jo bodo na mettler toledo XP 205, tko da mislim da bi za umerajnje in risanje merilne krivulje na mehanski ohaus 311 čisto uredu za tehtanje smodnika...
kaj praviš?
Odgovori
#7
To bo čisto vredu.
Odgovori
#8
thx
Odgovori
#9
danes še enkrat stehtal uteži iz inox varilne dodajne žice, sicer na drugi tehtnici, ampak vseeno očitno vse štima, razen dve uteži so različne za +0,0001 g. najtežjo žico sem dodatno zvijal s kleščami in se je pokazalo na -0,0012 g izgube mase.
tko da za buđet varianto je po mojem to-to.
Odgovori
#10
1,2mg zaradi zvijanja je kar veliko. Pa tudi v inox materialu bi se poznalo če bi toliko odpadlo.
Odgovori
#11
zelo grobo zvijanje, tko da me ne preseneča. na žici se pa tudi zelo pozna, ker je trda.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)